Matias Turkkila

Pikku-Kalle ja Iso-Härski

Hallituksen keskeiset ministerit Sipilä ja Orpo vakuuttelevat kirkkain silmin, etteivät ole tienneet loikkareiden tempauksesta etukäteen. Siitä huolimatta, että heidän hallituksensa elämänlanka oli katkeamassa, he eivät muka  lainkaan olleet valmistautuneet romahdukseen. Tieto loikkariryhmästä tuli Orpolle ”täytenä yllätyksenä”. Vähän niin kuin se kuuluisa faksi Anneli Jäätteenmäelle. 


Pikku-Kalle-vitsit ovat hauskoja, joten aloitetaan sellaisella.

Äiti huomasi pikku-Kallen nappaavan hedelmäkorista jotain. Äiti huusi: ”Seis, pieni lurjus! Näin, että varastit omenan. Anna se heti takaisin!”

Pikku-Kalle luimisteli ja vastasi: ”En ole varastanut yhtään ruusunpunaista omenaa.”

Äiti häkeltyi napakkaa vastausta ja alkoi epäillä itseään. Ehkä hän oli nähnyt väärin. Hän pyysi pojaltaan anteeksi ja antoi tämän mennä.

Kulman takana Pikku-Kalle kaivoi taskustaan vihreän omenan ja mässäsi sen tyytyväisenä. Kylläpä äiti oli tyhmä!

+++

Pompataan hetkeksi rehellisemmille kentille, nimittäin Suomen politiikan pariin.

Valtionvarainministeri Petteri Orpo kommentoi UV-ryhmän loikkaamista edeltäneitä tapahtumia Helsingin Sanomille seuraavasti:

- Orpo käveli 10.15 tiistaiaamuna kohti valtioneuvoston linnaa, kun hän törmäsi ”sattumalta perussuomalaiseen toimijaan, joka kävi sanomassa minulle, että meillä on 20 nimeä. Se tuli minulle täytenä yllätyksenä.

- Orpo tyrmää täysin uutisoinnin siitä, että hallituksessa olisi ennalta keskusteltu läpi koko kuvio.

Eli hallituksessa ei ole käyty keskusteluja. Ok. Viimeksi kun tarkistin, Sipilän hallituksessa nökötti 17 ministeriä. Ei tosiaankaan olisi ollut viisasta jakaa moista uutispommia kaikkien kevytsalkkulaisten kesken.  Eri asia sitten onkin, onko Orpo ollut asiasta yhteydessä Soinin sekä Sipilän kanssa.

Toisekseen, mikä tuli Orpolle täytenä yllätyksenä? Käytävällä törmääminen?

Siihen nähden, että Orpon pitäisi olla eräs Suomen informoiduimmista henkilöistä, hän on ollut kriittisistä tapahtumista oudon tietämätön. Koko kuviohan paljastui suomalaisille tiistaina kello 13 aikoihin. Onko nyt tosiaan niin, että Orpo ihan oikeasti sai kuulla suunnitelmasta vasta paria tuntia aikaisemmin? Pelissä oli kuitenkin hänen poliittinen uransa ja kokoomuksen hallitustaival.

Samainen Petteri Orpo oli edeltävänä viikonloppuna ollut huomattavasti paremmin kartalla maailman asioista. Hän oli kyennyt analysoimaan muun muassa koko perussuomalaisen puolueen läpikotaisen muutoksen alle päivässä – Orpo totesi puoluekokousvalintojen jälkeen STT:lle: ”Perussuomalainen puolue ei ole se sama perussuomalainen puolue kuin Jyväskylään mennessä.”

Joko Orpon poliittisen tutkan aallonpituudessa on huomattavaa päiväkohtaista vaihtelua, tai sitten hän puhuu niin sanotusti Pikku-Kallen tapaan ruusunpunaista palturia. Sama vähän täsmällisemmällä kielellä: Valtionvarainministeri Orpo valehtelee Helsingin Sanomien haastattelussa.

Ajattele itse: Tiedämme, ettei Orpo halunnut yhteistyöhön Halla-ahon kanssa. Tiedämme senkin, ettei RKP:n tai KD:n kanssa ole käyty minkäänlaisia neuvotteluja mahdollisesta hallituksen täydentämisestä. Tämä on todellakin miehekästä tyyneyttä tilanteessa, jossa Orpon ministeriuran tulevaisuus on vaakalaudalla. Sipilä on tunnin päästä jättämässä hallituksen eropyyntöä tasavallan presidentti Sauli Niinistölle (IS 14.6.2017).

Yhtäkkiä Orpolle ilmestyy nurkan takaa perussuomalainen toimija, jonka nimilista tulee hänelle täytenä yllätyksenä. Hämmästyttävää, tosiaan.

Orpon ”tuli minulle täytenä yllätyksenä”-kommentti on samaa sarjaa ex-pääministeri Anneli Jäätteenmäen surullisenkuuluisan ”yllättäen ja pyytämättä”-faksien kanssa.

Suomen perustuslain mukaan ministerien on oltava rehellisiksi tunnettuja Suomen kansalaisia. Rehellisyys tarkoittaa kielitoimiston mukaan ”totuudessa pysymistä ja totuuden mukaisuutta ja vilpittömyyttä ja toiseksi vilpin tai vääryyden harjoittamattomuutta.”

+++

Ulkoministeri Timo Soinin Juudas-pohdinnat ovat luku sinänsä. Minun ei tarvinne tässä yhteydessä kommentoida asiaa sen enempää, koska Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa on avannut asiaa hyvin.

Kusettamisen erityismaininnan Soini ansaitsee siitä, että valehdellessaan hän on syyttänyt muita valheesta.

Tarinamme Pikku-Kallekaan ei ollut niin tökerö, että olisi syyttänyt omaa äitiään omenoiden viemisestä. Mutta hän onkin Pikku-Kalle, eikä Iso-Härski.

+++

Entäs lentokoneellaan suhannut pilotti-Sipilä sitten?

IS 14.6 kertoo seuraavasti: ”20 perussuomalaisen perustamasta Uusi vaihtoehto -ryhmästä Sipilä kertoo kuulleensa ensi kertaa tämän viikon tiistaina ennen lähtöään presidentin luo Naantaliin.”

Samassa jutussa todetaan, että Sipilän mukaan ”ei todellakaan pidä paikkaansa, että asiasta olisi puhuttu trion kesken touko-kesäkuussa."

Trio tarkoittaa hallituspuolueiden puheenjohtajia, eli kolmikkoa Sipilä-Soini-Orpo.

Sipilä harjoittaa samaa sanakikkailua kuin Orpokin. Se, mitä hän kirjaimellisesti ymmärrettynä sanoo, pitänee paikkansa, mutta tarkoin valituilla sanoillaan hän haluaa peittää sen, mitä todellisuudessa on tapahtunut.

+++

On sinänsä mahdollista, etteivät trion jäsenet ole keskustelleet suoraan keskenään. Tämä olisi mahdollista siten, että he ovat viestittäneet asiasta toisilleen käyttämällä välikäsiä, esimerkiksi erityisavustajia. Välikäsien käyttö ei sinänsä ole kummoinenkaan temppu esimerkiksi Soinille, joka kontrolloi Suomen suurlähettiläsverkoston toimintaa - kaikki suurlähettilääthän ovat määritelmällisesti välikäsiä. 

Temppu on voitu tehdä esimerkiksi niin, että Soini supattaa suunnitelmasta luotetulle avustajalleen, joka supattaa Sipilän luotetulle avustajalle. Jos arvioidaan pelkkää pintaa, tällä tavoin toimittaessa Orpo, Sipilä ja Soini voisivat luimistella pois asiasta ja todeta etteivät he ole puhuneet keskenään asiasta. Mutta valehtelua tämäkin olisi. Tilannearviota tehtäessä on katsottava asioiden tosiasiallista sisältöä eikä pelkkää muotoa. 

+++

Hallituspelissä pelataan niin korkeilla panoksilla, että ei yksinkertaisesti ole mahdollista, etteivätkö Sipilä ja Orpo molemmat olisi tienneet ennen tiistaita siitä, mitä UV-loikkarit olivat suunnitelleet jo monta päivää. Ehkä täsmällinen loikkarimäärä tulikin yllätyksenä, mutta varsinainen asia ei tullut.

Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi kertoi jo viikko ennen puoluekokousta, että ”Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.”

Myös muut toimitukset ovat raportoineet hallituksessa käydyistä keskusteluista.

IL 14.6: ”Iltalehden lähteiden mukaan ryhmänmuodostusoperaatiosa on hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken puhuttu jo viime viikolla. [..] On todennäköistä, että perussuomalaisten rivikannattajat haalittiin mukaan operaatioon vasta puoluekokouksen valintojen jälkeen. Iltalehden tietojen mukaan varsinaisesti asian on tiennyt vain puolueen ydinpiiri ja puolueen puheenjohtajat.”

Samoin HS 18.6: ”..hallituksen piirissä asiasta on keskusteltu.”

Medialla ei tässä tapauksessa ole motiivia valehteluun. Trion ministereillä on korkea motivaatio valehteluun.

+++

Kaikki hallituksen keskeiset ministerit ovat puhuneet joko täysin räikeästi totuutta vastaan tai vähintäänkin pyrkineet sanakikkailullaan hämärtämään olennaisesti sitä, mikä on totta ja mikä ei. 

Suomalaisten onkin nyt keskuudessaan syytä arvioida, haluavatko he jatkossa luottaa ihmisiin, jotka ovat valehtelleet heille päin naamaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

No haloo!

Kaikki tiesivät jo kevätttalvella, että Halla-ahon valinnasta PS:n puheenjohtajaksi on seurauksensa :

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Oliko se seuraus sitten "rutto" vai "kolera", sen aika näyttää....

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Pääministerillä on oikeus kaataa hallitus, jos Halla-aho ei miellytä.

Pääministerillä ei ole oikeutta johtaa suomalaisia harhaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minuakaan eivät tämä hallitusratkaisu ja menettelytavat tosiasissa entisen hallituksen jatkamiselle ohjelmansa mukaan miellytä kuin siltä osin, että pääministeri, valtiovarainministeri sekä tasavallan presidentti ovat näköjään sisäistäneet perustuslain kuudennnen pykälän tarkoituksen...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pääministerillä on oikeus kaataa hallitus, jos Halla-aho ei miellytä."

Pääministerin velvollisuus on johtaa hallitusta, yrittää pitää se pystyssä, eikä tietoisesti pidä viedä tilannetta sellaiseen suuntaan joka johtaa hallituksen vaikeuksiin ja sen toimntakyvyn menetykseen.

Suomalaisia johtavat monet tahot eri suuntiin, jotkut harhaan, jotkut oikeaan suuntaan.

Blogistikin yrittää tääsä blogissaan tietoisesti johtaa kansalaisia harhaan.

Pääministerin pitää yrittää pitää hallitus pystyssä ja toimintakykyisenä ja se on pääministerin velvollisuus valitsijoitaan ja meitä muitakin suomalaisia kohtaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Halla-ahon vakuutukset siitä että hänen johtamansa perussuomalaiset olisi sopuisa hallituspuolue olivat täyttä puppua.

Heti kun nykyisen hallituksen avainpersuministerit olisi vapoautettu tehtävistään, eli potkittu pellolle, olisi aloitettu hallituksen toimien hankaloittaminen ja sen hajoittaminen sisältä päin.

Nyt on hyvä hurskastella muiden salaliitoilla, mutta millainen oli nuivien salaliitto, se mikä torjuttiin, siitä ei puhuta.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Vedät täysin omia arveluitasi ja perustelet niillä oikeita ja valehteluun johtaneita tapahtumia. Moraalin kannalta ei voi ennakoida mitä toinen tulee mahdollisesti tekemään ja etukäteen itse rikkoo sääntöjä näiden perusteella. Ottaen vielä huomioon, että Halla-aho sanoi 1) kunnioittavansa hallitussopimusta ja 2) vaativansa vain sen tarkempaa noudattamista. Tilanne olisi eri, jos Halla-aho olisi vinkannut mahdollisesta hallituksen kaatamisesta ilman lisäehtoihin suostumista.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Onneksi Sipilä eikä Orpo puhu pehmeistä arvoista.Heidän arvonsa ovat kaikkea muuta kuin pehmeitä. Kovaa valtapolitiikkaa. Olisipa saman tapahtunut Tanskassa, jossa vielä demokratia aidosti toimii ja lehdistö on vallan vahtikoira. Sipilä&Orpo olisivat saaneet täyslaidallisen ja tuskin enää istuisivat ministereinä. No tämä on vain ajatusleikkiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sipilä&Orpo olisivat saaneet täyslaidallisen ja tuskin enää istuisivat ministereinä. No tämä on vain ajatusleikkiä."

No, tanskalaisethan on kaikki rasisteja.
Suomalaisista ei vielä ihan kaikki, siinä se ero on.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

No comments. Kommenttisi sisältää jo vastauksen.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Olen samaa mieltä, että tietyille toimintatavoille (petturuudelle ja valehtelulle) pitäisi antaa siinäkään määrin ymmärrystä kuin nyt on tapahtunut sillä vaihtoehtoisiakin toimintatapoja olisi ollut. Nyt lähteneet olisivat etukäteen voineet kertoa tiettyjen valintojen puoluekokouksessa johtavan puolueen hajoamiseen. Sen sijaan esiinnyttiin yhtenäisinä ja todettiin, ettei suuria linjaerimielisyyksiä ole eri edustajaehdokkaiden (Halla-aho ja kilpakumppanit) välillä. Nyt näin toimivat henkilöt otetaan avosylin vastaan hallitustyöskentelyyn. Se antaa mielestäni juuri oikean kuvan valtakuntamme hallituksen ja yleisesti politiikan moraalista. Toivottavasti seuraavissa vaaleissa iso luuta lakaisee alhaisella moraalilla toimivat edustajat pois vallasta (myös Keskustasta ja Kokoomuksesta), vaikka pelkäänkin kansan muistin olevan tunnetulla tavalla lyhyt. Silloin voisi pääpetturi Soininkin palkkiovirka jäädä saamatta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Toivottavasti seuraavissa vaaleissa iso luuta lakaisee alhaisella moraalilla toimivat edustajat pois vallasta"

Kokemus osoittaa että kun tällaisia puhdistuksia tehdään, saadaan entisten moraalittomien tilalle vain vielä moraalittomampia.

No, kansa sai mitä halusi edellisissä vaaleissa ja todennäköisesti myös seuraavissa vaaleissa. Kansa tykkää populisteista ja populismi on jo sinänsä moraalitonta, kun luvataan mitä ei voida sitten kumminkaan pitää.

Mutta ongan sama se vaikka uudet valittaisiin, ei se siitä kumminkaan parane, kenties heikkenee, mutta se on sitten kansan tahto että heikkenee.

Jossain välissä pitäisi jonkun kumminkin maan asioistakin huolehtia, eikä vain kiertää vaalitilaisuuksissa, tyhjiä puhumassa ja suuria lupaamassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei Hesarin päätoimittaja kolumnejaan tänne laita. Mutta hallapersuilta tämä on ideologinen valinta. Kosmeettista puppua omaan lehteen ja kaikki keskustelu vihatun valtamedian ilmaisosastoille.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Etkö Sini hahmota eri medioiden lähtökohtaeroja? Usari - niinkuin blogit yleensäkin - ovat avoimia.

Täällä kaikki ovat samalla viivalla. Niinkuin pitääkin. Blogimaailmassa ja keskusteluryhmissä hyvä argumentti voittaa huonon.

Valtamedian korkeat lasimetallitornit ovat suljettuja. Valtamedia antaa tilaa harvoille, ja kovin usein aseman perusteella. Paras argumentti ei välttämättä voita, koska sitä ei päästä esittämään.

En kaipaa torneihin, enkö sellaisia halua rakentaa. Fair play. Ja ääni kaikille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minusta hän näytti pikemminkin rauhalliselta ja tyytyväiseltä ja antoi siunauksensa hyville lehmänkaupoille.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei Sipilä ja Orpo voi itseänsä selitellä mitenkään tosta kuiville. Sen tekee mahdottomaksi yhteistyön ja ennakkovarautumisen vaade mikä on tämänkaltaisilla operaatioilla. Niinistökin on asian tiennyt etukäteen, kun arvosteli Halla-ahoa hyvissä ajoin. Voi olla, että se oli tarkoitettu myös viestiksi uuvattiryhmälle.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tulihan sisäministeri Orpollekin "täytenä yllätyksenä" 32.500 ns. turvapaikanhakijaa Ruotsista v. 2016 eikä asialle voinut yhtään mitään.
Mies saattaa hyvinkin pian olla rasite puolueelleen, jos valkoinen tai musta valhe on noin helppoa.
Yllätysten mies...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minulle selvisi tämän kuprun pääasiallinen sisältö - Jussi Halla-ahon marginaaliin runnominen - heti erään Helsingin Herttoniemenrannassa 1.4.2017 käymäni keskustelun jälkeen. Se, että tuo oli aprillipäivä, oli ihan oikeasti sattumaa. Keskusta ja kokoomus eivät halunneet hallitusyhteistyöhön Halla-ahon kanssa eivätkä varmaankaan halua sitä jatkossakaan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Matias Turkkila, Sinulla on sana hallussa! Hienoa! Eipä ihme, että olet päätoimittaja.

Mitä tulee hallituskuvioihin, on selvä, että kansalaisten harhauttaminen, eli valehtelu, on peliä, johon kykenevät vain valtansa säilymisestä kiinnipitävät.

Kansan muisti on pitkä. Huijauksistaan kiinnijäävät päättäjät unohtavat, että kaltoin kohdellun kansan arvot ovat syvältä ja erityisesti uskon kysymyksissä.

Niin media, alueelliset puoluetoimistot kuin kansalaisetkin, ovat joutuneet pohtimaan tahoillaan, miten PS:n lohkominen toteutettiin.

Sininen tulevaisuus, jota nyt on Uuden vaihtoehto -ryhmän puoluenimeksi kaavailtu, kuvastaa hurmahenkisyyttä. Sinisellä ei pitkälle pötkitä. Mihin unohtuikaan valkoinen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Matias Turkkila, Sinulla on sana hallussa! Hienoa! Eipä ihme, että olet päätoimittaja."

Päätoimittajalla pitää olla sana hallussa, mutta päätoimittaminen on ammatti.

Ammattilaisen päätoimittajan on ennenkaikkea käytettävä sanan säiläänsä sillä tavalla että se taho joka päätoimittajan on pestannut ja joka maksaa korvauksen päätoimittajan vaivoista ja sanan säilänsä heiluttelusta, on tyytyväinen ja jatkaa sitä palkan maksua.

Siksi päätoimittajien sanomisiin on aina syytä suhtautua tietyllä varauksella.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Arto, lähinnä ihailen Matiaksen soljuvaa kielenkäyttöä. Totisesti, myös luen rivit ja sanomat.

Varauksellisuutta täällä Puheenvuorossa joutuu koko ajan tarkkailemaan.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Tämä pelailu kulisseissa kuohuttaa nyt, mutta onko sillä mitään merkitystä enää syksyllä ja siitä eteenpäin. Politiikka nyt vain on tällaista, välillä. On naurettavaa länköttää kaksi vuotta ennen vaaleja, että kyllä äänestäjät pistävät pelurit kävelemään 2019. Ei näissä valtapeleissä ole sankareita ja konnia, on vain ihmisiä, jotka toimivat miten toimivat, ja toivovat, että veikkasivat oikeaa hevosta. Kaikilla on kannattajansa, ja kerran neljässä vuodessa kannatukset mitataan. Politiikka on kulisseissa pelaamista! Onko se jollekin yllätys?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Turkkilakaan ei millään pääse tästä vitutuksesta irti, tuntuu olevan joku leviävä virus persujen keskuudessa, kun kaikki tuntuvat sairastuneet samaan tautiin.

Sama levy pyörii päivästä toiseen ja suurin pahastuminen tulee aina persuilta.

Kysyn nyt vielä kerran, että eikö ole hyvä, että vääräuskoiset ovat poistuneet keskuudestanne? vai onko ihan aikuisten oikeasti hiukan kuitenkin ikävä. :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ihmettelen, että Sampo Terho ja Simon Elo lasketaan näihin "vääräuskoisiin." He ovat ottaneet täällä blogeissaan kantaa islamia ja maahanmuuttoa vastaan.

Hyvä asia on se, ettei hatutukseen voi kuolla.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Saattaa olla ikävä tai sitten ei.

Oli aivan selvästi nähtävissä että PS:n puheenjohtajiston vaihduttua olisi laitettu uusi pykälä silmään ja haettu yhteistyötä Ruotsidemokraattien ja FN:n kanssa.

Mutta, huvittavaa on että koko oppositio veisaa tätä samaa virttä. Sdp, Vihreät, Rkp, Vasemmistoliitto, PS, KD...

Mutta mitä konkreettisia vaihtoehtoja heillä olisi tarjota? Ei mitään. Uudet vaalit olisivat olleet hyppy tuntemattomaan.

Toisaalta, pitäähän hallituksen politiikalle olla jokin vaihtoehto, tosin en tiedä mikä se olisi. Edellinen kauden hallitus oli riidoissa jopa itsensä kanssa ja kumosi itse tekemiään päätöksiä. Sitäkö oppositio olisi halunnut? Sekasotkun jonka siivoamiseen menisi taas vuosia.

Demokratiassa hallituksen tehtävä on tehdä esityksiä ja opposition tehtävä on esittää niihin kritiikkiä. Kaikki yrityselämä ja politiikka on kompromissien tekemistä. Jos kompromisseja ei tehtäisi eläisimme diktatuurissa. Esimerkkejä ei tarvitse hakea kovin kaukaa.

Oppositio voisi nyt keskittyä omiin tehtäviinsä uhriutumisen sijaan.

Seuraavat vaalit ovat kahden vuoden päästä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Eduskunnan täysistunto – Pääministerin selvitys hallituskriisistä tuli juuri tv:stä. Melkoinen show jota sai seurata malliin puhuuko joku totta edes jossain sivulauseessa. Yksi asia on varma Uuvatit ovat nyt sitten Smurffeja ja voi miettiä sitä, että miten mahtaa mennä, kun edes kunnon puoluenimeä ei kukaan heidän joukostaan keksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sintu on hyvä lyhenne. Tynkäpersuille kelpasi ihan hyvin My Way niin miksei kelpaisi Out in the Blue?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oman etunimeni johdosta olen myös saanut ymmärtää ettei "Du bist ganz blau" ei ole mairitteleva

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eikös nyt sinullekin löytynyt oikea puolue? Ajatteleppa vain, miten komeasti pääset aloittamaan puheesi: "Me Sinit olemme sitä mieltä, että ..."

Marko Parkkola

Tilasin juuri oikeusministeriön kansliasta "oikeusministeriön kansliapäällikön johdolla tehdyn laajan muistion hallituspohjan muutoksesta" josta Sipilä on jauhanut jo viikon. Veikkaan ettei moista muistiota löydy.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Tätä lailla kikkailua on harrastettu vuosikymmenet ja Kataisen/Stubb hallitukset oli edellinen pohjanoteeraus, mutta näytelmän annetaan vain jatkua, on osoitus todellisesta hampaattomuudesta ja demokratian halveksunnasta.

Mutta, asian voi viedä kansalaisaloitteen muodossa eduskuntaan tai odottaa seuraavia vaaleja,jotka pidetään 2019.Nyt näyttää siltä,että hallituskokoonpano jatkaa työtänsä. Siten räksyttäminen ei vie asiaa eteenpäin vaan lisää vastakkain asettelua.

Perussuomalaiset on jäämässä pahasti paitsioon, koska Halla-aho ei pysty vaikuttamaan ja tuomaan kunnollista vaihtoehtoa, kun ei ole kansanedustaja vaan pysyy ulkokehällä seuraaviin vaaleihin saakka.

Tällä hetkellä perussuomalaisilla on kädessä korttipakan "mustapekka" ja se näköjään jää pysyvästi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Persut tulee ennenpitkää hajoamaan taas. Toinen varapuheenjohtaja on putinisti, eli samoilla linjoilla muiden Euroopan populistien kanssa, jotka kaikki on Putin- mielisiä ja Putinin rahoittamia. Tätä politiikkaa puolestaan vieroksuu nykyinen puheenjohtaja, kuten edeltäjänsä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Toinen varapuheenjohtaja on putinisti, eli samoilla linjoilla muiden Euroopan populistien kanssa, ...

Missä kohtaa Hakkarainen on sellaista osoittanut.

Hannu Töyri

Ovatko nämä ministerit osoittanet katumusta?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Halla-ahon ajama politiikka olisi vähäosaisten Suomen kansalaisten kannalta parasta ja taas nykyisen hallituksen, sekä opposition vasemmistovihreiden ajama tuhoisaa. Hallitus vie rahat ja ulkoistaa kaiken, kun taas jälkikommunistiset tahot tuhoavat yhteiskuntarauhan ja maan talouden. Toiset solidaarisuuden valheen nimissä ja toiset ilmastokiimassa ovat valmiiita kaikkiin uhrauksiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toivossa on hyvä elää, ja oppositiossa istua :)

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Ei taida Euroopan poliittinen historia tuntea vastaavaa esimerkkiä hallituskiimasta- herrat ministerit ovat valmiita jopa hajottamaan oman puolueensa, että saavat jatkaa kahden muun puolueen sylikoirina.Onko kenellekään loikkareista tullut edes hetkeksi mieleen, että kun kannatus putoaa 10% (eli puolet äänestäneistä häipyy), niin aika moni kannattajista on tyytymättömiä puolueen johtoon? ,tälläkin voisi olla jotain tekemistä puoluejohdon vaihtumisen kanssa? Eikä se tarve muutokseen johtunut maahanmuutosta pelkästään, kyllä ns. köyhien "kyykytys" oli vähintään yhtä suuri syy. Jälkimmäisen nimesi muuten mm. muuan Timo Soini syyksi kannatuksen putoamiselle vielä n. pari kuukautta sitten ! Ymmärtääkö edes hallitus, omia päätöksiään mitä se on tekemässä, vaikka asiantuntijat ja perustuslaki lyö vastaan. Tämän turvaamiseksi Suomalainen eliitti, järjesti Draaman josta olisi mikä tahansa teatteri kateellinen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nyt huomattiin että persut voi sittenkin haljeta, kuten uraani.
Tai kyllähän asioista paremmin perillä olevat sen toki jo tiesivät.

Nyt persut on siis puolittuneet, vaikka päätoimittaja Matias Turkkila vakuutti ettei niin voisi käydä.

Seuraavaksi nähdään miten ja milloin nämä jäljelle jääneet puoliskot halkeavat, kuten uraani halkeaa, aivan kuten tiede on meille opettanut.

Suvakkina nyt on vähän orpo olo, kun persut keskittyvätkin nyt suvakkien sijaan toinen toistensa haukkumiseen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Turkkilan viimeaikaiset ulostulot pitänee asettaa sitä taustaa vasten, että mahtaa tuntea itsensä helvetin hölmöksi. Uraaniblogissaan väitti kiivaasti että hajoamisesta ei ole puhuttu ja nyt kun joku muu sanoo että ei ole puhunut, turkkila haukkuu tämän valehtelijaksi.

Laskiko joku että kauanko meni kun Suomen Uutiset kääntyi Soinin uskollisesta tukijasta tämän vastustajaksi? Vuorokausi?

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

"..mahtaa tuntea itsensä helvetin hölmöksi.."

Ei niinkään hölmöksi vaan pettyneeksi. Oli ikävää puolustaa miestä, joka valehteli niin räikeästi meille kaikille.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #43

Ymmärrän. Mutta sehän sulle kerrottiin jo edeltä, eri asia kun et uskonut vaan valitsit strategian jossa viestintuoja ammutaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"Oli ikävää puolustaa miestä, joka valehteli niin räikeästi meille kaikille."

Soini on valehdellut koko poliittisen uransa ajan, sen olisi noin terävän kaverin kuin Matias Turkkila pitänyt tietää. Niin että pidän tätä turhana hurskasteluna.

Sitä minä vain ihmettelen että jos salaliitto oli olemassa, miksei nimi ollut valmiina. Sitäpaitsi, sen parhaan nimen meni joku möhlimään ja julkisesti mainitsemaan, sehän olisi ollut tietenkin SP, eli Suomen puolue. Se nimi vietiin tietenkin uuvattien nenän edestä. Huonosti suunniteltu salaliitto, jos se sellainen oli.

Kyllä tämä nyt vain on katkeruutta siitä ettei Halla-ahon porukka päässytkään suunnitellusti (oliko se salaliitto) syrjäyttämään Timo Soinia ja muita ministereitä ja panemaan kapuloita hallituksen rattaisiin. Nyt ei voida hallituksesta käsin vaikuttaa siihen että esteettiset haitat poistettaisiin Suomen kylien raiteilta.

Tästä se harmitus nyt johtuu.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Kaiken järjen mukaan loikkariryhmällä on täytynyt olla etukäteistieto siitä, että kaikki ministerit voivat jatkaa hallituksessa persujen hajoamisen jälkeen ts. Sipilän on täytynyt vahvistaa asia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Entäs sitten jos olisi ollut. Tuskin tästä kirjallista sopimusta löytyy ja suulliset sopimukset, kuten vähän kirjallisetkin, ovat tyhjiä papereita ja tyhjiä lupauksia jos lupaajan intressit muuttuvat toiseen suuntaan.

Jotain tietoa on täytynyt olla, siitä olen samaa mieltä, mutta kyllä loikkarit silti ottivat tietoisen riskin. Sipilä olisi jättänyt ryhmän kylmän viileästi ja jatkanut matkaansa presidentin puheille, jos olosuhteet olisivat olleet sellaiset että se olisi ollut Sipilän kannalta parempi ratkaisu.

Ei nämä "salaliitot" tämän kummoisempia yleensä ole. Turha siitä on jauhaa, mutta jos kenkuttaa niin pirusti, niin pitäähän se ketutus jotenkin johonkin purkaa, sekin on toki ihan luonnollista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset