Lähes-vapaa liikkuvuus

Pienehkön kylän väestöä suurempi joukko purnaa Laura Huhtasaaren "Paperit kiitos"-kuvan takia. Tässä siitä joitain ajatuksia. 

”Paperit, kiitos” – siinäpä vasta vallankumouksellinen ja pöyristyttävä pyyntö. Onko moista röyhkeää vaatimusta vapaan liikkuvuuden Suomessa pitkiin aikoihin kuultu?

Papereita ei saa Suomessa kysyä missään (paitsi autovuokraamossa, apteekissa, hotellihuoneeseen kirjauduttaessa, kännykkäkaupassa ja Makuunissa).

Me kaikki elämme luottavaisessa maailmassa, joten papereiden tarkistamiseen nyt ei vain ole tarvetta (paitsi pankissa, vakuutusta otettaessa, viisumia haettaessa, katsastuskonttorilla, virastossa, kirjastossa, reseptilääkkeitä noudettaessa, bussilippua ostaessa ja ratsiassa).

Eurooppa on ihana ja rajaton, eikä alle kolmekymppisiltä näyttävien tarvitse koskaan näyttää papereita (paitsi silloin kun he käyvät baarissa tai ostavat ykkösolutta, nuuskaa tai Fins Bois –alueen konjakkeja).

Ja lentokoneet – nuo vapaan liikkuvuuden porhaltavaiset airueet! Ne siivittävät meidät direktiivi 2004/38/EY:n pidättelemättömässä hengessä eurooppalaisesta metropolista toiseen! Ikäviä ja yksilönvapautta rajoittavia tarkastuksia ei lentokoneeseen noustessa ole yhtään (paitsi henkilöllisyystarkistus, matkalaukkutarkistus, yli-desin-nestepäniköiden-konfiskaatio, kehosi, kenkiesi ja kantamuksiesi läpivalaisu, huumausaine- ja räjähdysaineilmaisintarkistus).

Paperiton maailma! Ihanaa!

Tasavallan hyvä presidentti Sauli Niinistö totesi melko äsken melko hienosti, että "Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse." Tätä viisautta on sittemmin toisteltu kolumneissa, K-kaupoissa ja keskustapuolueen kokouksissa. Ja onhan se tosi viisaus!

Vapaan liikkuvuuden pitää olla voimassa, koska muuten uhkaa sulkeutuminen.

Sen ei pidä antaa häiritä, että väliaikaisia rajatarkastuksia on otettu käyttöön Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Itävallassa, Ranskassa, Maltalla, Puolassa, Belgiassa, Unkarissa, Virossa, Hollannissa, Espanjassa, Portugalissa, Latviassa ja Italiassa sekä passivapaaseen Schengen-alueeseen kuuluvissa Sloveniassa ja Norjassa.

Ja Islanti – siis se pieni ärsyttävä pläntti meressä jolla ei ole maarajoja lainkaan – meni ja otti väliaikaiset rajatarkastukset käyttöön pelätessään Helvetin enkeleiden ylenmääräistä remuamista. Kaikenlaista.

Eikä senkään pidä antaa häiritä, että Ranska, Norja, Saksa, Itävalta ja Ruotsi ovat pitäneet rajojaan valvottuna kuukausitolkulla. Ja kokemukset ovat niin hyvi.. öh siis huonoja, että nytpä Ranska ja Saksa anovat mitä kohteliaimmin EU:lta lupaa saada pitää rajojaan tarvittaessa valvottuna yhtäjaksoisesti neljän vuoden ajan.

Roomaa ei rakennettu päivässä, mutta pahoin pelkään, että valtakunnan ehtii muurittaa vuodessa. Ihmeellinen on tuollainen kyhjöttämisen hinku. Taas ne isot pukarimaat alkavat väkertää Maginot-linjojaan tai Berliinin muurejaan. Eikö historiasta ole mitään opittu?

MatiasTurkkila
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalainen-lehden ja Suomen Uutisten päätoimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu