Matias Turkkila

Laura - sinä et kulje yksin

Tein vuosia sitten lupauksen. Tein sen hetkellä, jolloin maamme hallitseva eliitti kävi kaikilla voimillaan Jussi Halla-ahon kimppuun. Median, intellektuellien, oikeuslaitoksen ja militanttien vasemmistolaisten yhteisvoimin käytiin raivokkaaseen taistoon, jolla yritettiin nujertaa yksi ihminen. Viimeinen pisara oli, kun Jussin perhettä uhattiin.

Se oli liikaa, moni älähti asiasta. Tuntemattomaksi jäänyt henkilö kirjoitti tuolloin mielen syviin ytimiin painuneen kirjoituksen, jossa hän tuki Jussia ja tämän perhettä. Nostin sen keskeiset kohdat 29.11.2008 blogiini:

”Olen muutamastakin asiasta herra Halla-ahon kanssa eri mieltä, mutta se, mitä nyt on tapahtumassa, on törkeää, alhaista, säälittävää ja väärin. Paremmin en osaa sanoa ja kiroilukiintiöni olen jo tämän viestin osalta käyttänyt.

Minulla ei ole tällä hetkellä paljonkaan valtaa yhtään mihinkään, mutta vannon tämän: tulen muistamaan, miten (hullun)rohkean tempun sananvapauden, valistusajan ihanteiden ja rationaalisuuden hyväksi olette tehneet. Minussa ei ole ainakaan vielä miestä tulemaan omalla nimelläni asian tueksi, mutta jos vain joskus tulevaisuudessa mitenkään voin teidän tai lastenne asiaa jotenkin edistää, sen tulen tekemään. Takaan tämän: te ette ole yksin.

Tämä on toinen vala mitä olen elämässäni vannonut, ja voin vain vakuuttaa, etten tallaisia lupaa kevein perustein.

Ja lopuksi vetoomus kaikille muille tämän lukijoille: teidän kannatustanne ei mitata tänään eikä vuonna 2011. Se mitataan sitten, jos Jussi perheineen joutuu hankaluuksiin siitä, mitä hän on sanonut tai mitä hänen on oletettu sanoneen. Käytännössä hän on uhrannut uransa, jotta ajatus Suomesta sen asukkaille kuuluvana valtiona eläisi. Muistakaa tämä. ”

Tuo teksti oli Alumiinitaivas-nimisen nimimerkin kynästä. Lupasin mielessäni saman kuin hänkin. Lupasin itselleni, ettei Jussi kulkisi yksin.

Viikon päästä tuosta hetkestä, itsenäisyyspäivänä 2008, ilmestyi nettiin jotain, minkä pian opittiin tunnemaan nimellä Hommaforum. Se oli aluksi vain hutera häkkyrä, mutta äärettömän taitava ja omistautunut yhteisö teki sieltä ponnistaen yhdessä jotain sellaista, mikä horjutti vallan tasapainoa.

Alumiinitaivaan jykevistä sanoista on nyt kulunut kymmenen vuotta. Jussi on tarponut umpihangessa kaikki nämä vuodet, mutta hän ei ole ollut yksin.

Nyt sama kurimus on edessä Lauralla. Kuten kuka tahansa voi omin silmin nähdä, hänen kimppuunsa on käyty silmittömällä vimmalla. Vaalikampanjan systemaattisen sabotaasin, median vinouden, tölvimiset, huutelut ja suomalaisen ylimystön äärimmäisen ylimielisen suhtautumisen voisi vielä kestää. Perheen kotiin kohdistunut ilkivalta on jotain, minkä kutsuminen silmittömän törkeäksi ei riitä. Mutta sillä hetkellä, kun hänen henkeään ilkkuen uhataan, jokin muuttuu peruuttamattomasti.

Nuori, isänmaallinen kristitty nainen ei ansaitsi osakseen tällaista raivoa.

Harvoja asioita lupaan julkisesti, mutta tämän lupaan. Laura – sinä et kulje yksin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

38Suosittele

38 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (194 kommenttia)

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Komppaan täysillä, juuri noin on kuin kirjoitit.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Nuori, isänmaallinen kristitty nainen ei ansaitse osakseen tällaista raivoa."

Meitä on tässä maassa paljon, jotka olemme blogistin kanssa aivan samaa mieltä.

Laura Huhtasaari on vaalikampanjansa aikana osoittanut esimerkillistä siviilirohkeutta.
Vähin, mitä Laurasta voidaan sanoa on, että hän tuo väriä politiikan harmaalle kartalle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi hyvää päivää taas sentään, pitäiskö ihan kyynel vuodattaa.

Poliitikkojen henkilökohtainen koskemattomuus kaikelle väkivallalle on tietysti tyhmää, eikä sitä kenelläkään toivo, Stubb on saanut myös tällaisesta osakkseen ja aika paljon sai täältäkin lukea silloin erään puolueen kannattajien naureskelua.

Minä en naura väkivallalle, enkä ilkivallalle, mutta tämä muu on taas perussuomalaista uhriutumista: ''Median vinouden, tölviminen, huutelut ja suomalaisen ylimystön äärimmäisen ylimielisen suhtautuminen''

EI ole mitään median vinoutumista, tölvimistä ym. Se on ainoastaan persujen omaa uhriutumista.

Vihapuhetta ei persujen mielestä ole, ja kaikki on sitä ihanaa sananvapautta, joten millaista sananvapautta Turkkila nyt yhtäkkiä haluaa?

Onko se samaa sananvapautta kuin mitä Laura peräänkuuluttaa, vai pitääkö persuja kohdella kuin herkkää sylivauvaa?

Vanha sloganinne sopii päivä päivältä paremmin.

Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Piti kerrankin nähdä se päivä, että olen ritalan kanssa täysin samaa mieltä. Turkkilan blogi on säälipisteitä keräävä ja Laura ei ansaitse moista. Laura on vahva, nuori nainen, joka hakee tasavallan presidentin virkaan. Siinä tehtävässä pitää olla voimakas, eikä säälillä ole sijaa.

Kaikille ihmisille fyysinen koskemattomuus on ehdotonta, niin Stubbille kuin Huhtasaarellekin, samoin kuin meille tavallisille tallaajillekin, joten se on meidän ihmisoikeus ja jos tähän kajotaan, niin poliisille ilmoitus.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

"Pitääkö persuja kohdella kuin herkkää sylivauvaa?"

Anteeksi nyt vain Petteri, mutta on hirveän vaikeaa ymmärtää, miten kukaan voi vastustaa poliittista väkuvaltaa vastustavaa kannanottoa.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Vastustatko Turkkila poliittista väkivaltaa ja kaikenlaisia uhkailuja johdonmukaisesti vai valikoidusti?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Poliitikkojen henkilökohtainen koskemattomuus kaikelle väkivallalle on tietysti tyhmää, eikä sitä kenelläkään toivo,..."

Jos minä saisin toivoa, niin haluaisin fyysistä koskemattomuutta kaikille suomalaisille. Päinvastoin kuin kirjoitit, väkivalta on tyhmä ja kestämätön ratkaisu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nuori, isänmaallinen kristitty nainen ei ansaitsi osakseen tällaista raivoa."

Tähän on helppo yhtyä.
Vihapuheet on syntiä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tulee mieleen Turun Sanomien toimittaja, joka sai aikamoisen saastavyöryn niskaansa Halla-ahon fb kommentin ansiosta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Vihjaako Korkman että tämä oli puolueen tai Halla-Ahon syy?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En vihjaa, mielestäni se oli Halla-ahon syytä.

Pentti Hirvonen

Petteri Ritalan mielestä somessa nähdystä kuvallisesta tappouhkauksesta älähtäminen on sylivauvan hipiää.

Käyttäjän Lithargoel kuva
Jarno Valtonen

Tiedätkö Matias mikä on hassua? Se, kun vuonna 2008 kerrot ylevöityneenä seisovasi rationaalisuuden ja valistusajan ihanteiden puolesta. Ainoastaan havaitaksesi että hieman vajaa kymmenen vuotta myöhemmin seisot ylevöityneenä luomisoppia julistavan uskovaisen puolesta. Se on hassua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Se on hassua."

Se on enemmän kuin hassua, se ei anna luotettavaa kuvaa.
Voiko Matiasta pitää tämän perusteella luotettavana tiedonvälittäjänä?
Onko Matiaksesta siis tullut nyt kreationisti?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Onko sinusta tullut muslimi?

Tämän saman kysymyksen voi esittää sinulle. Kaikista asioista ei tarvitse aina olla samaa mieltä parhaan ehdokkaan kanssa. Uskonasioista ei kannata kiistellä, jotkut uskoo, jotkut ei, ja ihmiset uskovat eri asioihin.

Numero 5 tiedät miksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"Kaikista asioista ei tarvitse aina olla samaa mieltä parhaan ehdokkaan kanssa."

Huhtasaari varmaan haluaa että kouluissa opetettaisiin kreationistista maailmankuvaa.

Oletko samaa mieltä?

Jos et ole, saat sen kuitenkin samassa paketissa, jos piirrät lappuun sen vitosen.

Muistaakseni ehdokkaissa ei ole ketään joka haluaisi edistää muslimien maailmankuvaa kouluopetuksessa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #22

Perussuomalaisissa näkyy olevan joillakin edustajilla yhteyksiä ruoan jakeluun leipäjonoihin sekä fundamentalistista uskoa joten kaiken järjen mukaan perussuomalaissa pitäisi olla kannatusta islamille.

Islamin neljäs peruspilari kun on se almuvero mikä on sitä osan vaurauden jakamista köyhille, tasaamaan tuloeroja.

Sitten siellä kuitenkin on jotain Hakkaraisia ja muita vastaavia jotka kokee tämän ongelmaksi. Miksi?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #19

Tämä ei näytä olevan ainoastaan Matiaksen geneettinen erityispiirre vaan väittäisin siirtymän rationaalisuuden ja valistuksen perinteen korostamisesta kohti kristillistä konservativismia yleisemminkin heijastavan niin sanotun maahanmuuttokriittisen liikkeen sisäistä dynamiikkaa sekä käyttämää retoriikkaa, myös kansainvälisesti.

Kymmenen vuotta sitten maahanmuuttokritiikkiä pyrittiin edistämään vetoamalla ns. järkiargumentteihin (yhdistäen uskonnollisen fundamentalismin islamiin), mutta se viehätti vain rajallista määrää liikkeen potentiaalisia äänestäjiä; kansanjoukkojen villitsemissä on kyse enemmän tunteesta.

Sittemmin myös Euroopassa maahanmuuttokriittiset alkoivat yhä enemmän puhua kulttuurikristillisyydestä ja välillisesti hyvän (kristillinen länsi) ja pahan (muslimit ja Lähi-itä) välisestä taistelusta, mikä antaa uskonnollisille ihmisille mahdollisuuden eskatologiseen tulkintaan, ja vähemmän uskonnollisten ihmisten mielissä helpon maailmanselityksen oikeasti monimutkaisille ja ristiriitaisillekin yhteiskunnallisille ilmiöille. USA:ssa näitä kahta on ollut vaikea erottaa alun perinkään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #19

Eihän ne uskomiset ole se ongelma vaan se, että kiistetään tosiasioita.

Tosiasiat ovat tosiasioita, uskonasiat ovat uskonasioita.

Kreationismi ei oikeastaan ole uskonto vaan jokin psykoosisairaus jossa todellisuus hämärtyy litteään maailmaan mitä aurinko kiertää ja joku on piirtänyt tähdet maan päälle olevaan kupoliin ja muuta käsittämätöntä.

Miten Huhtasaari kykenee hoitamaan presidentin virkaa, esimerkiksi soittamaan oikeaan kellon aikaan Putinille kun eihän litteässä maassa ole mitään aikavyöhykkeitä?

Suomen maine maana jossa on korkea koulutustaso romuttuu välittömästi jos presidentiksi valitaan kreationisti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Irvistävällä profiilikuvalla voi ottaa kaikenmaailman rooleja ja esittää milloin kristittyä milloin valistunutta pakanaa. Kaikki on vain turhamaisia tarkoitushakuisia eleitä.
Itse tykkään teatterista silloin kun se tapahtuu teatterissa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #20

Mikä juttu tää on, että olet aina kommentoimassa toisten profiilikuvia? Minulle tulee omasta kuvastasi mieleen Norman Batesin äiti. En kuitenkaan usko, että tietoisesti haluat pelotella ihmisiä, sen enempää, kuin kukaan muukaan haluaa profiilikuvalla viestiä sen kummempaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #78

En nyt heti googlannut mutta harkitsen kuvan muuttamista kunhan sopiva muodostuu. Profiilikuvat ovat osa viestintää suuressa määrin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #88

Tämän alustan profiilikuvalla ei ole mitään merkitystä viestintään, joten älä turhaan vaihda. Ajatuksiahan tässä on tarkoitus lukea, eikä kuvia tiirailla. Ei henkilön sanoma mihinkään muutu, oli hän sitten kaunis, ruma, naurettava, lihava tai laiha.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #89

Se miten itseään esittää on eri juttu kuin että mikä on faktinen ulkonäkö. Esittäminen tai presentaatio on viestintää kun taas luusto, väritys ja massojen sijainti tai koko, kasvojen eri osien suhteet yms taas on vain lähtökohta presentaatiolle.
Turkkilan groteskiperinteeseen viittaus on vähän enemmän valtavirrasta poikkeava esitys kuin minun tiukkisilmeeni päivänvalossa. Mutta tarkoitus on työstää hieman pehmeämpää esitystä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #92

Just. Tuskin juuri ketään kiinnostaa millainen profiilikuva kullakin on. Ainakaan sanomaan sen ei pitäisi antaa vaikuttaa.

Googlettamisen sijaan kannattaa katsoa Psyko. Ehkä sitten aukeaa tuo viittaukseni. Tai varmaan kyllä tuon tiesitkin, jos kerran tietoisesti halusit viestiä jotain kuvallasi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #93

Enhän minä sinun pääsi sisältä profiilikuvaa valinnut. Halusin katsoa suoraan kohti ja olla kaunistelematon. Jos se sinusta on psychon maailmaa niin siitä vaan. Blogisti on kuitenkin tehnyt paljon radikaalimman valinnan kuin minä.
Blogisti siis kahdella tavalla tietoisesti provosoi. Postaamalla meidän tavisten palstalle vaikka itse on mediaeliitin huipulla ja oman kanavan herra. Ja sitten vielä irvistelemällä. Blogisti käyttää negatiivista valtaa tai käyttää valtaa vähemmän rakentavalla tavalla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #96

Niin sattumalta vain kuvasi muistuttaa Norman Batesin äitiä. Tuskin halusit luoda kuvaa psykopaatista. Samalla tavalla tuskin Turkkila tai kukaan muukaan haluaa kuvallaan mitään viestiä. Mitäpä, jos keskityttäisiin kirjoituksiin? Niitä kai tässä alustassa on tarkoitus kommentoida. Twitteriin tai Facebookiin voi sitten mennä ihastelemaan tai kauhistelemaan toisten kuvia.

Se, että Turkkila kirjoittelee tännekin on vain hyvä asia ja olisi mukavaa, jos poliitikot enemmänkin toisivat ajatuksiaan julki yleisillä palstoilla, jotta kaikki voisivat niitä vapaasti kommentoida ja osallistuisivat itse keskusteluun. Turhaahan se on pelkästään samanmielisille juttuja kirjoitella omaan lehteen. Eikö poliittinen debatti ole juuri sitä, että tuodaan esiin eri näkökulmia asioihin ja yritetaan ne perustella mahdollisimman hyvin? Ei tässä ole mitään vallankäyttöä, vaan annetaan valta muille, kun omat ajatukset alistetaan muiden kommentoitavaksi. Tässäkin ketjussa hyvin moni kritisoi Turkkilan ajatuksia hyvinkin voimakkaasti. Vallankäyttöä on ylhäältä sanelu ja julistaminen ilman kommentointi mahdollisuutta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #99

Turkkila vaan sattuu irvistämään. Vaikka muistuttaisin Stalinin äitiä niin se ei ole verrattavissa siihen että mediapomo tulee irvistelemään vähemmän mediavaltaa omaaville puheenvuorolaisille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #99

Miksi pidät Turkkilaa poliitikkona? Arvelisin, että hän on asiasta vahvasti eri mieltä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #102

Eikö hän siis mielestäsi poliittisen lehden päätoimittajana ole poliittinen toimija? Eikö hän pyri vaikuttamaan valtiollisiin tai yhteiskunnallisiin asioihin? Aika mielenkiintoinen näkemys.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #104

Ei ole poliitikko. Nähtävästi käsitämme termin eri tavalla. Minun ymmärrykseni poliitikosta on yhteiskunnallisissa luottamustehtävissä toimivat ja niihin pyrkivät. Kiitos kuitenkin selvennyksestä, vaikka sen jostain syystä esiti kysymyksenä, jonka muotoilit alkuperäisestä kysymyksestäni selkeästi poiketen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #109

Itse pidän Turkkilaa poliittisesti hyvinkin vaikutusvaltaisena henkilönä, mutta tosiaan nähtävästi käsitämme asian hyvin eri tavalla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #113

Kysymykseni ei millään tavalla liittynyt poliittiseen vaikutusvaltaan. Miksi se on mielestäsi oleellista, kun arvioidaan onko joku poliitikko? Ovathan surullisenkuuluisat varavaltuutetutkin poliitikkoja, eikä heillä kummoistakaan vaikutusvaltaa ole.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #115

Minusta poliittinen vaikutusvalta ja pyrkimys vaikuttaa yhteiskunnan asioihin on paljon merkittävämpi asia, kuin mahdollinen poliittinen asema, kun mietitään kuka on poliitikko. Tunnen henkilöitä, jotka ovat olleet ehdolla kunnallisvaaleissa ja joku jopa tullut valituksikin, vaikka eivät ole politiikasta kiinnostuneet pätkääkään, eivätkä he miellä itseään poliitikoiksi.

Kun jollain toimijalla on enemmän poliittista valtaa (ja myös käyttää sitä), kuin jollakin luottamustehtävään valitulla, niin kyllä hän silloin on mitä enemmissä määrin poliitikko, vaikka ei itse äänestysnappia olisi painamassakaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #120

Merkittävyyttä tässä punnittaneen suhteessa keskustelun aspekteihin. Turkkila on toimittaja (+tässä epäolennainen asia poliittinen toimittajavaikuttuja eikä kukka ja puutarhalehden toimittaja) , jolla on verorahaa julkaisuunsa ja roppakaupalla valtaa ja toimintamahdollisuuksia asemassaan.
Mutta hän ei tee foorumistaan sellaista että siellä käytäisiin keskusteluja vaan tulee tänne irve naamalla perustamaan keskusteluketjuja ja julistamaan agendaansa.
Se että laiminlyö mediaa jota ylläpitää verorahoin ja laittaa energiansa Puheenvuoroon puheenvuorolaisille irvistellen on siis minun huomautukseni blogiin jonka asiasisällöstä en ole erimieltä. On hyvä että poliittiseen väkivaltaan ja uhkailuun puututaan. Jopa ristiriitaisesti. Persut kuitenkin puolustavat vihapuhetta mikä generoi väkivaltaa.
Tähänkin ketjuun on tullut paljon painavampaa blogin sanomaa Turkkilan suusta tulleena kritisoivaa kommenttia mutta jostain syystä takerrut persujen tapaa siihen että joku vaan ei tue ja tykkää persuista ja kritisoi ärsyttäviä muotoseikkoja. Persuista ei kuitenkaan vielä ole pakko tykätä eikä sulkea suuta kun he ärsyttävät. Sinunkaan ei ole pakko tykätä minun profiilikuvasta ja itsekin myönnän että voisi olla pehmeämpi tunnelmaltaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #128

Tämäkö siis oli vastaus kommenttiin #120? Onko sulla kaikki hyvin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #96

"Postaamalla meidän tavisten palstalle vaikka itse on mediaeliitin huipulla ja oman kanavan herra. Ja sitten vielä irvistelemällä. Blogisti käyttää negatiivista valtaa tai käyttää valtaa vähemmän rakentavalla tavalla."

Siellä blogistin hallinnoimassa persu- mediassa ei taideta saada kunnon vänkäkeskusteluja aikaiseksi. Kaikki siellä vain ylistää sitä Rysselin eliittiherraa, sitä halla-ahoa. Sillä tavalla siellä saa ystäviä.

Täällä sentään saa Turkkilakin vähän vastustusta, vaikka täälläkin nämä Halla-aholaiset ja muut Putin-trollit taitaa olla enemmistö, ainakin hallitsevat ilmatilaa. :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #158

Harvoin puoluelehdissä debattia syntyy.

Aika usein kyllä Halla-aholaiset ja kaltaisesi Putin-trolli ovat täällä napit vastakkain, mutta onneksi vain virtuaalisesti ja kyllähän maailmaan keskustelua mahtuu.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila Vastaus kommenttiin #158

"Täällä sentään saa Turkkilakin vähän vastustusta"

Kaikille ei-kreationistisille luojille kiitos tästä! :)

Yksimielisyys on tappavan tylsää. Kelpo debatti mahdollisimman erimielisten ihmisten kanssa laittaapi aina veren hyvin kiertämään.

Täytyy muuten vielä kerran nostaa hattua edesmenneelle saitin isännälle Niklas Herlinille. Tämä usarin platta on nerokas. Kaikki ovat samalla viivalla, paras argumentti voittaa, ja ennenkaikkea se, että täällä on niin monenlaisia kirjoittajia, nuohoaa tunkkaisia ajatusratoja.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämähän vain todistaa kuinka suvaitsevainen Turkkila on, suorastaan äärisuvaitsevainen. Matias, suvakki.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

"Tiedätkö Matias mikä on hassua? Se, kun vuonna 2008 kerrot ylevöityneenä seisovasi rationaalisuuden ja valistusajan ihanteiden puolesta. Ainoastaan havaitaksesi että hieman vajaa kymmenen vuotta myöhemmin seisot ylevöityneenä luomisoppia julistavan uskovaisen puolesta. Se on hassua."

Jarno hyvä, kehittyneisiin demokraattisiin järjestelmiin kuuluu uskonnonvapauden käsite, ja se on nimenomaan valistuksen ajan tuotos. Sen myötä voit itse uskoa mihin haluat, ilman valtion ylhäältä sanelemaa pakkoa. Ja toisaalta sinun haluamisillasi ei ole tekemistä sen kanssa, mihin muut saavat oikeuden uskoa. Tämä järjestely toimii loistavasti niin kauan, kunhan kenenkään uskomusjärjestelmä ei ole vahvassa ristiriidassa oikeusjärjestelmän kanssa.

Käyttäjän Lithargoel kuva
Jarno Valtonen

Matias, en tiedä ketä luulet hämääväsi tuolla luistelulla. Valistusajan ihanteista on valovuosien matka kreationismiin, eikä se muuten ole mikään mielipidekysymys. Mutta jos unohdetaan valistusajan ihanteet, niin totta tosiaan, useimmiten demokratiaan kuuluu uskonnonvapaus. Sitäkin kurjempaa on että puoluetoverisi vainoavat järjestelmällisesti islaminuskoisia. Oletko havainnut? Tietysti olet, koska olet itse osa vainon koneistoa. Ja entäpä uskomusjärjestelmä ja ristiriita oikeuden kanssa? Siinäpä kysymys. Vastausta voit lähteä etsimään vaikkapa puheenjohtajaltanne, jonka vihamielinen uskomusjärjestelmä johti oikeuden langettamaan tuomioon.

Ja taisi muuten varapuheenjohtajalle käydä samaten. Ja tietylle ex -eduskunta-avustajalle.. lista jatkuu hyvin pitkälle, kuten hyvin tiedät. Siinäpä ristiriitaa kerrassaan.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila Vastaus kommenttiin #80

Keneltäkään ei varmaankaan ole jäänyt havaitsematta se, että islamilaisten teokratioiden yhteiskuntanormeja ei voi sellaisenaan siirtää länsimaihin ilman, että syntyy kitkaa.

Politiikka on ylipäätään olemassa sen vuoksi, että asiat, jotka aiheuttavat kitkaa, voitaisiin jollain säällisellä tavalla katsoa yhdessä läpi.

Keskustelu on politiikan teon väline. Islamkeskustelua on nyt vaan käytävä, piti asiasta tai ei.

Käyttäjän Lithargoel kuva
Jarno Valtonen Vastaus kommenttiin #177

Kammoksut islamilaisia teokratioita, mutta ajat valtion päämieheksi luomisoppiin uskovaa kristillistä fundamentalistia. Ristiriita on typerryttävän räikeä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #80

Jarno: "Sitäkin kurjempaa on että puoluetoverisi vainoavat
järjestelmällisesti islaminuskoisia. Oletko havainnut?
Tietysti olet, koska olet itse osa vainon koneistoa."

Jarno Valtosen pitäisi ottaa selvää, mitä merkitsee vaino.
Kunhan siihen jotain alkeistietoa saat, niin palaa asiaan.
Kiitos.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Pyhä uhriutuminen, Batman. Olisiko tämä kaikista persujen uhriutumiskirjoituksista se ultimaattumin?

Ja kuitenkin kyse on vain siitä, että persut panivat täysin osaamattoman ja kokemattoman ihmisen framille koska puheenjohtaja itse ei halunnut mennä häviämään. Mutta koska "nuori, isänmaallinen kristitty nainen" niin ei sovi arvostella.

Onko kenelläkään mahdollista kuvitella että kenenkään muun ehdokkaan puolesta pantaisiin tällaista vuodatusta? Minä en osaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä on, tätä kovempaa uhriutumista saa kyllä etsiä, peruspersut ovat jo pitkään uhriutuneet, mutta ilmeisesti Turkkilan mielestä vielä pystyy parantamaan.

Tällainen jauhanta ja säälinkeruu ei kuulu politiikkaan, suosittelen ammatinvaihtoa, jos elämä ja politiikka ottaa noin kovin hermoon.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Turkkila tekisi nyt palveluksen Lauralle, että poistaisi tämän blogin välittömästi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Turkkila tekisi nyt palveluksen Lauralle, että poistaisi tämän blogin välittömästi."

Se on tässä vaiheessa enää turha toimenpide.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #16

Siltä näyttää. Laura on hakemassa puolustusvoimien ylipäälliköksi, niin tämmöisiä höpöblogeja laitetaan julkisesti nähtäville. Kuka edes ottaisi Lauraa vakavasti, kun ei edes oma puoluetoimisto tätä tee.

Saatanan tunarit.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #18

Oma puolue vetää mattoa alta siltä vähäiseltäkin uskottavuudelta. Uskomaton juttu. Turkkila lienee Väyrysen puolella?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #18

Puolakka aivan turhaan repii pelivaatteitaan. Ja vieläpä leikkii Kekkosta. ;)

Kyse ei ole Huhtasaaren heikkoudesta tai kenenkään säälipisteistä, Puolakka.

Kyse on Huhtasaaren rohkeudesta ja siitä arvostuksesta, jonka hän ansaitsee.

Rauhallisuutta Puolakalle ja muille kuumakalleille Porilaisten marssisävelillä:

https://www.youtube.com/watch?v=iagm6-riUus

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #28

En minä ole pelivaatteitani mihinkään repinyt, vielä ne ovat aivan päällä.

Laura ei ansaitse säälipisteitä, koska hän on varteenotettava nuori nainen ja siksi tämä Turkkilan kirjoitus on floppi, koska se saa Lauran näyttämään heikolta, jota hän ei ole.

Tässä Kalle Erkkilän hieno tulkinta Laurasta. https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=PD...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #31

Siisti video. Ja omalla hauskalla tavallaan 'informatiivinen', mutta takuulla myös negatiivisesti arvosteltavissa aivan kuten tämä Turkkilan blogiavauskin.

Jokaista kannanottoa voidaan ymmärtää väärin; jopa päinvastoin kuin kirjoittaja on tarkoittanut.
Ja erityisen helppoa se on silloin, kun tahallaan halutaan kääntää asioita päälaelleen.

Tässäkin ketjussa on koko liuta tahallaan väärinymmärtäjiä. Suotakoon se heille.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #39

Kun Lauran henkeen ja terveyteen kohtaan on mitä vaan epäasiallista, niin siitä pitää laittaa poliisille informaatiota, jotta virkavalta voi auttaa.

Säälipisteiden kerääminen on todella noloa, koska tässä on niin vakavasta asiasta kysymys.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #31

"Laurasta tulee supersankari nimeltään... Ääniharava!"
Ei hel-vetti. :-D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #45

Jää sitten näistäkin vaaleista joku jälki viihdehistoriaan. Supersankari nimeltä Ääniharava. Laura pitää laittaa Euroviisuihin seuraavaksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Herranen aika, Puolakka, olemme asiasta täsmälleen samaa mieltä!
*piirustaa rastia seinään*

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kuinka monen puolueen puheenjohtaja on ehdolla?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Niin, he eivät ole ehdolla juuri mainitusta syystä. Miksi kysyt? Uhraavat häviäjien kierroksella sellaisen, jolle ei ole tärkeää roolia tulevaisuudessa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #103

Ovatko Niinistöä ja Väyrystä lukuunottamatta siis kaikki ehdokkaat vain puolueidensa ylijäämäsakkaa, joilla ei ole poliittista tulevaisuutta? Aika mielenkiintoinen näkemys.

Minusta on typerää kysellä miksi Halla-aho ei ole ehdolla, kun yhdenkään muunkaan puolueen puheenjohtaja ei ole ehdolla.

Mene Max nukkumaan välillä. Nyt tuntuu siltä, ettet ole ihan terävimmilläsi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #106

Kaikkien puolueiden ehdokkaat Haavistoa lukuun ottamatta ovat vain ja ainoastaan uhrattavia. Itseäni ihmetyttää suuresti, että vihreät nimesivät Haaviston ehdokkaaksi. En oikein keksi selitykseksi muuta, kuin etteivät usko Haavistosta koskaan tulevan presidenttiä. Pitivät siis uhrattavana, toisin kuin minä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #107

Eihän tappio (jos nyt sitä, ettei pesidentiksi valita, voi tappioksi kutsua) ole ennenkään johtanut poliittiseen paitsioon joutumista. Hävinneinä ovat olleet mm. Väyrynen, Andersson, Hautala, Soini, Haavisto ja Niinistö. Ei heidän uransa poliitikkona lähtenyt laskusuuntaan tappion myötä, päinvastoin. Ministereitähän heistä on leivottu ja olit varmaan unohtanut, että Tasavallan Presidentti Niinistökin on ollut vaalit kerran häviämässä.

Miksi siis mielestäsi nykyiset ehdokkaat ovat urattavia? Miksi heillä ei olisi poliitista tulevaisuutta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #112

En lähde tässä jokaista ehdokasta ruotimaan, mutta yksikään puolue ei ole oikeasti uskonut ehdokkaansa voittavan. On siis täysin loogista nimittää joku uhrattava. Häviökin saattaa rakentaa tulevaa menestystä, mutta ei silloin, kun on ilmeistä että kilpailee väärässä sarjassa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #114

Siis pienten puolueiden on aivan turha koskaan asettaa ketään ehdolle, koska eivät kuitenkaan tule voittamaan? Olisiko siis ollut parempi, että Niinistö olisi ollut ainut ehdokas, koska gallupit lupasivat niin suurta menestystä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #117

Ei, miksi edes kysyt? Torvalds esitti asian jossain tentissä hyvin. Sanoi suunnilleen että jos aikoo puolueena osallistua ulko- ja turvallisuuspoliittiseen debattiin, on oltava mukana presidentinvaaleissa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #119

RKP siis uhrasi Torvaldsin, jotta pystyivät osallistumaan ulko- ja turvallisuuspoliittiseen debattiin. Olen samaa mitä tulee tuohon debattiin, mutta en mitä tulee Torvaldsin uhraamiseen.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Upea kirjoitus. Täysi tuki minulta Lauralle, Jussille ja kaikille vihapuhehysterian kohteeksi joutuneille ihmisille. Pienenä ihmisenä teen kaiken mitä voin tukeakseni teitä. Tässä maassa on jotain pahasti vialla. Huomenna kaikki voi kuitenkin laittaa oman kortensa kekoon kirjoittamalla lappuun numero 5.

Toni Tamminen

Petterin aivopierujen takia moni asioita sivusta seuraava tavissuomalainen alkaa ymmärtää, miksi miksi Laura et todellakaan kulje yksin.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Onko Lauraa kohdeltu näissä vaaleissa asiallisesti? Ei mielestäni, ainakaan joka tilanteessa. Ainakin, jos vertaa muihin ehdokkaisiin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kumpaa Jussin perheistä on uhattu?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kumpaa Jussin perheistä on uhattu?"

Muslimimaailmassa suhtaudutaan sallivammin tällaiseen moniavioisuuteen kun täällä Lutterin opin masssa. Kenties Jussin moniavioisuus olisi siellä sallittua.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Luulisi Jussin suhtautuvan myönteisesti muslimimaailmasta tuleviin, jos siis elää kuin muslimi? Mitenköhän Laura suhtautuu Jussin elämäntyyliin, Suomihan on kuulemma kristitty maa? Sivari-muslimi puheenjohtajana ja kreationisti presidenttiehdokkaana ;D Nyt on pakko käydä jääkaapilla.

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Edesmennyt isäni taisteli pst-miehenä vuonna 44. Muuan upseeri uhkasi kenttäoikeudella, koska isältäni löytyi englanninkielisiä musiikkilehtiä. Amerikaana ja se, että sotamiehen oli kuultu esittävän epäsotilaallisia kommentteja Führeristä, teki asiasta erityisen epäilyttävää. Kenttäoikeuteen ei kuitenkaan koskaan ehditty, kun ilmeni muuta ”kiireellisempää”. Sodan jälkeen eliitti sitten ottikin uudet ystävät ja suomalainen rintamamies sai omaksuttavakseen uudenlaisen ”hyväpuheen”. Entisten aseveljien muistelu oli ehdottomasti ”vihapuhetta”.

Kun isäni eli, olin suurin piirtein aina eri mieltä kaikesta hänen kanssaan. Hän sanoi kuitenkin, että sota käytiin sen puolesta, että ihminen saa pitää oman totuutensa ja ilmaista sen vapaasti. Sodan jälkeen hän oli ymmärtänyt, että tätä varten tarvittiin itsenäinen ja demokraattinen Suomi.

Hyvässä isänmaassa toinen saa olla popperilainen ja toinen kreationisti. Tärkeintä on, että rakastamme ilmaisunvapautta. Pitää saada haastaa valitseva totuus ilman pilkkaa ja väkivallan uhkaa. Hyvässä isänmaassa ei järjestetä kenttäoikeuksia edes mediassa tai blogeissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miksi ihmeessä vallanpitäjiä ei saisi pilkata?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Sinä tykkäät pilkata muita. Sekö on agendasi?

Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.

Mitäköhän tuokin tarkoittaa ja miksiköhän se on tuossa?

Oletko pohtinut sitä.?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #124

En ole pohtinut. Eikö se sinusta ole itsestäänselvää?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Ei muuta kuin tutkintapyyntö poliisille. Se nyt on vähintä mitä tulee tehdä. Voi tuolla on kristittyjä naiskansanedustajia, joita on retuutettu tukasta ja väkivalloin nuoltu. Heitäkään ei saisi jättää yksin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Maamme hallitseva eliitti" Turkkila tai joku muu voisi joskus kerto ketkä henkilöt tai mikä on se taho tuota "maamme eliittiä" edustaa. Onko Suomen "hallitseva eliitti" politiikoista koostuva, talouselämästä, tiedonvälityksestä, kenties työmarkkinajärjeistöistä vai mistä? Arto Luukkasen erään blogin yhteydessä totesin kaimani nostaneen persujen uhriutunisen aivan uudelle tasolle, mutta mitä vielä, Turkkila pistää vielä paremmaksi, saas nähdä vastaako Luukkanen Turkkilan haasteeseen, naurua pidätellen odotamme Luukkasen vastausta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onko Suomen "hallitseva eliitti" politiikoista koostuva, talouselämästä, tiedonvälityksestä, kenties työmarkkinajärjeistöistä vai mistä?"

Suomen hallitseva eliitti käy kohta vaaliuurnille ja valitsee presidentikseen Niinistön, joko ensimmäisellä, tai viimeistään toisella kierroksella.

Suomen kansan eliittiä eli siis äänestäjiä, vastustaa varsin pieni ihmisryhmä, noin 10% kansasta, joka pitää paljon porua vallitsevasta eliitistä, eli siis meistä kaikista muista, jotka edustamme vähintään 90% Suomen kansasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Suomen paha eliitti. Sehän on kaikki jotka eivät imartele persuja.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

"Turkkila tai joku muu voisi joskus kerto ketkä henkilöt tai mikä on se taho tuota 'maamme eliittiä' edustaa."

Tuo on olennainen kysymys. Yritän vastata myöhemmin, mutta kun se vastaus lopulta tulee, se ei ole yhden blogin mittainen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan blogeja mutta sillä välin, oletko sitä mieltä että kansanedustaja, eduskuntapuolueen varapuheenjohtaja ja puolueen presidenttiehdokas ei ole "poliittista eliittiä"?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuota odotamme. Tähän astihan olet jättänyt itsesi pois ja kuvannut mediaeliittiä jotenkin ulkopuolista teeskennellen.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Näin on kirjoitettu.

Matiakselta loistava puheenvuoro.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää kannattaa tallettaa tulevia sukupolvia varten, tässä suomen uutisten päätoimittaja lyö omaa puoluettaan oikein kunnolla palleaan.

Tässä on malliesimerkki siitä, miten ei koskaan kannata kirjoittaa, kun kyse on omasta puolueesta ja ehdokkaasta.

Paavo Väyrynen oli ennen tätä mun mielestä suurin ruikuttaja, mutta Turkkila menee komeasti ohi.

Hyvä persut!!

Ottaako joku ihan oikeasti tosissaan mitään tämän puolueen toimista?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ei persut eroa puolueena juuri mitenkään muistakaan puolueista.
heillä on oma agendansa mitä ajavat kaikin keinoin , kuten muut puolueet ajavat omia agendojaan kaikin keinoin

ilman puolueita ja politiikkaa maailma voisi olla melko lailla mukavampi paikka.

aika monen puolueen toiminta on melko sekavaa, ja aika vaikea politiikkaa on ottaa kovin tosissaan, on se sellaista takakonttiteatteria =)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Edesmennyt isäni, suomenkielen professori, olisi ollut ilahtunut tuosta uudesta termistä "takakonttiteatteria". Aniliininpunaisella kynällä hän olisi alleviivannut sen ja huutomerkit marginaaliin.

Käyttäjän JanAhonoja kuva
Jan Ahonoja

On todella sairasta että Lauraa ja hänen perhettään uhataan tällä tavoin. Tästä voisin suurelta osalta syyttää suomalaista mediaa joka on demonisoinut perussuomalaiset ja Lauran. Sen on viime aikoina huomannut erittäin hyvin ja siitä on esim. vaalitentit äärimmäisen hyvä todiste kun Ylen toimittaja ja maikkarin toimittaja teki suoranaisen hyökkäyksen Lauraa vastaan suorassa tv-lähetyksessä. Myös muiden puolueiden edustajat ovat syytäneet suoranaista vihapuhetta perussuomalaisia kohtaan jo vuosia. Mutta onneksi kansalaiset alkavat pikkuhiljaa heräämään todellisuuteen ja sitten PS nousee suurimmaksi puolueeksi.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Huhtasaaren tai kenenkään muunkaan häirintä ja uhkailu on täysin hyväksymätöntä, eikä sitä saa mitenkään suosia.

Samalla on kuitenkin todettava, että vihapuhe madaltaa kynnystä vihatekoihin. Ja siinä suhteessa Persut nyt kyllä niittävät itse kylvämäänsä satoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"vihapuhe madaltaa kynnystä vihatekoihin"

Paitsi ettei kukaan ole vielä pystynyt esittämään esimerkkiä tuomittavasta vihapuheesta. Ei tätä käsitettä tunne edes Suomen laki. Vihapuhetta kyllä voisi olla nämä Huhtasaaren tappouhkaukset mutta ei taida oikeuslaitos reagoida.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Täällä kysellään mikä on eliitti ja ketkä siihen kuuluvat. Itse näkisin että eliitti pystyy ohjaamaan mediaa, politiikkaa ja oikeuslaitosta omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Harvinaisen hyvä osoitus eliitin mahdista oli hyökkäys Halla-ahoa vastaan hänen vertailtuaan törkykirjoituksia suomalaisista ja somaleista. Suomalaisista saa kirjoittaa oikeuslaitoksen mukaan mitä tahansa paskaa, mutta somaleita (muslimeja) täytyy käsitellä silkkihansikkain.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Täällä kysellään mikä on eliitti ja ketkä siihen kuuluvat."

Ei tarvitse kysellä.

Sinä, Jarmo Makkonen, kuulut eliittiin
ja pääset huomenna valitsemaan Suomelle uutta presidenttiä,
tai sitä vanhaa presidenttiä uudelle kaudelle,
miten vain haluat.

Ei suomessa ole muuta eliittiä kuin sinä ja minä ja muut äänioikeutetut.
Siitä tulee presidentti jonka eliitti presidentiksi valitsee.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Minäkin ihmettelen, että mikä h*lvetin poliittinen "eliitti" muka Suomessa on.

Suomessa jokainen poliitikko joutuu mittauttamaan oman suosionsa, ja suosionsa menettäneet putoavat. Jopa Johannes Virolainen ja myöhemmin ex-kansansuosikki Marja Tiura ovat poliittisen vastuun joutuneet kantamaan. Tilanne on aivan toinen niissä maissa, joissa on listavaalijärjestelmä. Niissä maissa puolue laatii nimilistan, jonka henkilöt menevät parlamenttiin siinä järjestyksessä, jossa nimet listassa ovat.

Mutta "eliitin" hokeminen ja sen vastustaminen on yksi äärioikeiston keino höynäyttää tyhmimpiä. Ja niitähän ihmiskunnassa piisaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #51

Äärioikeiston tarkoitus on tiivistää tyhmyyttä ei pelkästään hyödyntää vaan tietoisesti ruokkia ja ylläpitää sitä.
Video jolla isä opetti tytärtään hakkaamaan apinapehmolelua pakolaisena kuvaa sellaista tyhmyyden ruokkimista. Äärioikeisto siis vetoaa häiriintyneisiin ja häiriköiviin ja imartelee heitä (ylläpitäen heidän oireiluaan) ja samalla leimaa hyvinkäyttäytyvät vastuuntuntoiset kansalaiset vihattaviksi eliiteiksi. Kaikki henkilökohtaiset tragediat joita häiriköiden ympärille muodostuu ovat äärioikeistolle yksi hailea.
Vasemmiston populismiin on aina kuulunut ihmisten nosto ylös alistavista malleista, vasemmistopopulismi on emansipatoorista. Se on saanut aikaiseksi paljon sivistystoimintaa ja valistusta.
Kuvaavaa on miten Trumpin kannattajat ovat henkisesti tyhjän päällä kun huomaavat ettei uusi presidentti tarjoa mitään rohkaisua heille vaan nolottaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #130

100 Vuotta sitten Suomessakin saatiin "nauttia" vasemmistopopulismin aikaansaannoksista.

Äärivasemmisto ja äärioikeisto eivät ole toistensa vastakohtia, vaan saman kolikon kaksi eri puolta. Totalitarismi on molempien äiti. Tietysti tätä voi olla hankalaa huomata, jos itse kuuluu jompaan kumpaan joukkoon.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Niin, tämähän siis oli se samainen blogisi, jossa juttelit miten tarina Stockmannin tasanteelta yhdeksän metrin matkan pudonneesta kolmivuotiaasta lapsesta karmaisi sinua ensin, mutta heti kun kuulit, että kyseessä olikin "maahanmuuttajataustainen tummaihoinen poika" reaktiosi olikin "mitä kiipesi, oma oli vikansa"?

Teikäläisiin kohdistuneet uhkailut tutkikoon poliisi ja tuomiolaitokset rankaiskoot syypäitä, koska yksilön suojahan teilläkin on -- vaikka olettekin halukkaita sen monilta muilta pois ottamaan. Mutta noin omasta puolestani voitte kulkea ihan porukalla yksin, ja ihan itse olette seuranne ja aatteenne valinneet.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Onko Jalosella luotettavaa aineistoa, jolla voit todistaa tuon "maahanmuuttajataustainen tummaihoinen poika" juttusi paikkansapitäväksi?

Oli sen verran karu "sitaatti", että olet velvollinen miehekkäästi kantamaan todistustaakkasi.

Kykenitpä tai et todistamaan heittoasi, niin mielivaltainen tapa, jolla 'teikäläiset' -leimakirvestäsi heiluttelet, tuo mieleen totalitaarisen neuvostojen kulttuurin.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Suksi nyt jo helvettiin noiden "miehekkäiden velvollisuuksien" sälyttämisen kanssa ja esitä kovaa jätkää jollekulle muulle kuin minulle. Turkkila kirjoitti tekstinsä samaiseen "Laiva on täynnä" -blogiinsa 24.4.2007, ja sekä teksti että sen sisältö ovat olleet tiedossa maailman sivu. Hän poisti bloggauksen päästyään Suomen Uutisten päätoimittajaksi, mutta on sittemmin referoinut sitä Suomen Kuvalehden haastattelussa täysin avoimesti. Voit lukea sen vaikka hänen tästä haastattelustaan. Originaali tallentui tänne.

Mikäli alat nyt vouhottaa siitä miten kyseessä ovat menneen talven lumet, niin aina voi muistuttaa miten perussuomalaiset vetoavat hyvin hanakasti milloin kenenkin tutkijan tai oikeusoppineen toimintaan äärivasemmistossa.

Ja noin ylipäätään, jankuta totalitaarisesta neuvostojen kulttuuristasi joillekuille muille kuin minulle. Meikäläinen on tutkija, Turkkila on maksettu politrukki. Mitäs luulet, kumpi oli enemmän tuolle mainitsemallesi kulttuurille ominaine homma?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #55

Noin vaahtopäinen vastaus kertoo kaiken niin tutkijan kyvyistäsi kuin ylipäänsä muustakin uskottavuudestasi.

Taisinpa odottaa sinulta aivan liikoja. Mutta älä välitä. Parantamisen ja kehittymisen varaa meillä on kaikilla. Minkä sortin tutkijoita sitten olemmekin. :)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jalosella oli luotettavaa aineistoa, seikka, joka vastakommentista unohtui. Turkkilan siteeratumpia tuotoksia. Mielipiteitä, jotka loivat hänen maineensa, luottamuksensa maahanmuuttokriittisenä mannekiinina ja perussuomalaisena mediavaikuttajana.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #72

Kohtalaisen repaleista oli Jalosen aineisto. Jutussa saattaa olla totta enemmän kuin siteeksi. Sitä en halua kiistää. En tunne aihepiiriin liittyvää perimätietoa enkä ole koskaan vihkiytynyt hommalaisuuden tmv. vuorovaikutusgenren tutkimukseen.

Tähän blogiin ei pitänyt kuulua Matias Turkkilan edesottamusten arviointi - ei hyvässä eikä pahassa tarkoituksessa. Minun sympatiani ovat ehdokas Huhtasaaren puolella muutamasta syystä, jotka eivät ole puoluepoliittisia. Päättelin blogikirjoituksesta, että Turkkilan tarkoitus oli osoittaa arvonantoa ja tukea (puolueensa) ehdokkaalle. Niinpä laitoin korteni 'bona fide' tähän kekoon.

Valitettavasti tämä blogi osaltaan todistaa, että nimi "Huhtasaari" on punainen vaate hämmästyttävän laajalle viharyhmälle. Jokainen tilaisuus käytetään, jotta saataisiin Huhtasaaren selkään ammuttua mahdollisimman monta nuolta. Kohtuullistako? Ei välttämättä. Valtavirrasta poikkeamisella on hintansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #77

Kuka täällä ampuu nuolia ehdokas 5'n selkään? Ei kukaan jollei osta Ritva Puolakan teoriaa jossa Turkkila ampuu aliarvioimalla ehdokasta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #77

"Tähän blogiin ei pitänyt kuulua Matias Turkkilan edesottamusten arviointi - ei hyvässä eikä pahassa tarkoituksessa."

Mitä, eikö muka?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"miten tarina Stockmannin tasanteelta yhdeksän metrin matkan pudonneesta kolmivuotiaasta lapsesta karmaisi sinua ensin"

"Rasistinen rikos

Heti ensimmäisestä otsikosta lähtien tapaus julistettiin rasistiseksi, koska uhrina oli somali. Ainoa viite teon rasistisuuteen on lapsesta käytetty loukkaava ilmaus "pieni apina", joka sanottiin joko tönäisyä ennen tai sen aikana. Pahoinpitelyä kutsuttiin rasistiseksi rikokseksi. Rasistinen rikos tarkoittaa rikosta, jonka motiivi on rasistinen. Tässä tapauksessa koko tönimistä ei siis olisi tapahtunut ellei lapsi olisi ollut tummaihoinen. Mies valitsi lapsen ulkonäön perusteella etukäteen tarkoituksenaan vahingoittaa tätä. Tätä tulkintaa on mahdoton todistaa käytettävissä olevilla tiedoilla oikeaksi tai vääräksi. Vetoomuksista Kahdeksanvuotias lapsi oli nousemassa Espoossa paikallisjunan kyytiin. Ovella häntä vastaan tuli junasta ulos pyrkivä mies, joka huusi lapselle "mene pois mun edestä senkin pieni apina" ja tönäisi, tuuppasi, sysäsi tai paiskasi lapsen laiturille päin. Lapsi kaatui selälleen ja tunsi kipua, mutta ei loukannut itseään. Mies poistui paikalta, tuntematon nainen auttoi lapsen pystyyn ja lapsi nousi junaan. Lapsen isä teki poliisille rikosilmoituksen pahoinpitelystä ja kunnianloukkauksesta.

Seuraavana päivänä Ilta-Sanomat julkaisi tapauksesta STT:n uutisen otsikolla "Rasistisesti käyttäytynyt mies töni 8-vuotiaan tytön ulos junasta". Lapsi ei ollut kuka tahansa lapsi, vaan kahdeksanvuotias eikä sitä näy junalaiturin valvontakameran nauhoituksissa.

Laiturin tapahtumia, lapsen kertomuksen paikkansapitävyyttä tai miehen motiiivia ei voi selvittää ilman lisätietoja. Onkin kiinnostavaa kuinka julkinen keskustelu tapauksesta lähti liikkeelle ja kuinka media sitä alusta lähtien noista niukoista alkutiedoista ohjasi. Sekä poliisi että lehdet ottivat lapsen kertomuksen sellaisenaan totena, mikä onkin kohtuullinen lähtöolettamus, kun epäiltyä ei ole vielä saatu kiinni. Lehtien ja poliisin toistama lapsen isän olettama teon rasistisuus on jo spekulointia, mutta sekin on sallittua."

http://ropinaa.blogspot.fi/2009/05/media-ja-maahan...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

2004 Tsunami tappoi yli 200000 ihmistä, joukossa 172 suomalaista. Nuo suomalaiset uhrit järkyttivät meitä enemmän, kuin muut kuolleet yhteensä (näin voi päätellä ainakin asian uutisoinnin perusteella). Kun Euroopassa kuolee ihmisiä terrori-iskussa, niin vaihdetaan Facebookiin profiilikuvan taustalle iskun kohteeksi joutuneen maan lippu. Kun monin verroin enemmän ihmisiä kuolee terrori-iskussa jossain muualla, niin ei se juurikaan hetkauta (vai oletko nähnyt montakin Irakin, Somalian tai Pakistanin lippua Facebook-profiileissa?). Syy on yhteenkuuluvuuden tunteesta. Ihmiset nyt vain välittävät enemmän niistä ihmisistä, jotka tuntevat kuuluvan samaan hteisöön.

Tätähän Turkkilakin kirjoituksessaan haki. Suoraan myönsi ajatuksensa olevan kusipäisyydessään todella törkeä, mutta minkä hän sille voi, jos ei tunne yhteenkuuluvuutta maahanmuuttajien kanssa. Törkeä kommentti todellakin ja voi toki ihmetellä miksi hän ei maahanmuuttajaa miellä saman yheisön jäseneksi, mutta siltikin täysin inhimillinen reaktio.

Sait muuten tykkäyksiä melkein yhtä paljon, kuin ääniä vaaleissa. Et ainakaan joudu kulkemaan yksin.

Käyttäjän HeikkiTurunen kuva
Heikki Turunen

Kun lokakampanjat on heitetty tuloksetta, niin sitten onkin aika uhriutua jokaisesta ikävästä kysymyksestä tai vastapallosta kaameana ajojahtina. Niiiin persua.

Ps. Turkkila. Suomen uutisten tekstisi ovat alkaneet olla viime aikoina ihan NWOta.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

"ihan NWOta"

Yritetään pysyä maan pinnalla. Mutta mitä paremmin suomalaiseen verhojen takaiseen maailmaan tutustuu, sen enemmän suu leviää ammolleen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

NWO siis suomeksi SLA tai suu leviää ammolleen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kahdet standardit määrittävät että Huhtasaaren kohdistunut uhkailu on vain uhriutumista mutta vastaava uhkailu suvaisevaisille tai mamuille on törkeää rasismia ja äärioikeiston fasismia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos uhriutumalla vihapuheen kohteeksi voi saada lisää ääniä, niin niitä ääniä on tosi helppo järjestää, se on yhtä helppoa kuin mitä on niiden vihapuheiden järjestäminen.

Mutta minähän en niistä Lauraan kohdistuneista vihapuheista mitään tiedä.

Poliisi tutkikoon tapauksen ja suojelkoot Lauraa niiltä vihapuhujuilta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tässä olen täysin samaa mieltä. Perussuomalaisten pitää nyt pitää huoli siitä, ettei Lauran henkeen ja terveyteen ole mitään uhkaa.

Lauralle pitää olla henkivartijat puolueen toimesta. Nyt pitää ymmärtää, että Laura on presidenttiehdokas, jolloin hän on erityisen suojelun tarpeessa.

Nyt ei riitä pelkät blogit, vaan konkreettisia toimia, että Lauralla ja hänen perheellään on turvalliset olot tässä tilanteessa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Lauralle pitää olla henkivartijat puolueen toimesta. Nyt pitää ymmärtää, että Laura on presidenttiehdokas, jolloin hän on erityisen suojelun tarpeessa."

Eiköhän riitä, jos Turkkila tekee, mitä lupaa. Kulkekoon Lauran kanssa tämän illan ja huomisen päivänkin. Älköön jättäkö Lauraa yksin.

Huomenillalla, näihin aikoihin, Laura Huhtasaari lakkaa olemasta presidenttiehdokas Huhtasaari. Hän on jälleen kansanedustaja, varapuheenjohtaja Huhtasaari.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #63

Sinä siis aliarviot väkivallan uhkaa. Erittäin epämiellyttävää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #65

En usko aliarvioivani Huhtasaareen kohdistuvaa väkivallan uhkaa. En usko, että uhkaa on nytkään olemassa.

Uskon siis, että kuvat ovat idioottiporukan käsitys leikistä, eivät oikea turvallisuusuhka. Minusta on tärkeää, että poliisi selvittää noiden hymynaamojen takana olevat hahmot tekipä Huhtasaari niistä rikosilmoituksen tai ei. Tuollaiset kuvat ovat törkeitä ja tuomittavia. Heidät pitää tuomita laittomasta uhkauksesta.

En missään nimessä halua yhdenkään poliitikon joutuvan tämänkaltaisen kiusan ja häirinnän kohteeksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ritva, Lauralla ei ole minkäänlaista poliittista valtaa saati poliittista uskottavuutta, varsinkaan maahanmuuttoon liittyvissä asioissa, niin keitä hän, mitättömällä kannatuksellaan muka uhkaisi. Sekopäisiä ihmisiä on aina olemassa, jokainen julkisuudessa oleva joutuu siihen varautumaan, myös Huhtasaari, vaikka mitätön julkisuuden henkilö pres. vaalien jälkeen hän tulee olemaankin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Uskoisin, että Laura saa näitä maamme teitä tallustaa yhtä vapaasti kuin tähänkin asti. Perussuomalaiset itse ovat tuoneet uuden elementin yhteiskunnalliseen keskusteluun ja se on vihapuhe, Jokainen joka on seurannut poliittista retoriikkaa vuosikymmenien ajan tämän tietävät. Laura Huhtasaari on, miten sen nyt kauniisti sanoisi, Turkkilan ja ennenkaikkea Putkosen, mutta myös Halla-ahon "barbi" joka heitettiin suden suuhun tietäen, ettei hänen asiaosaamisensa millään riitä, kun keskustellaan presidentin tehtävistä ja jos saan ennustaa Lauran tulevaisuuden niin Laura on tehtävänsä tehnyt, Laura saa mennä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Voit olla oikeassa siinä, että Laura laitettiin suden suuhun, mutta siinä aliarvioitiin Lauraa, koska hän on viisaampi kuin yksikään noista ja tosissaan haluaa presidentiksi, niin miksi tämmöiset sääliblogit.

Laura ei tarvitse sääliä, koska hän on vahva itsellinen nainen. En todellakaan ymmärrä tätä Turkkilan blogia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Turkkila puolustaa puolustusvoimien ylipäälliköksi pyrkivää.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Huhtasaari syrjäyttää Halla-Ahon Persujen johdosta, koska hänellä on useita puoluejohtajan ja kansanvillitsijän ominaisuuksia. Halla-Ahon ominaisuudet siinä suhteessa rajoittuvat pelkkiin blogiteksteihin, millä ei puoluetta johdeta eikä saada kannatusta nousuun. Halla-Aho on kuin SDP:n Rinne; vain hallituspuoluieden tyriminen nostaa kannatusta.

Kysymys kuuluukin: hajoaako PS vielä toisen kerran?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joku sanoi, et persut on ihan tavallinen puolue, kyllä tää on sellainen sekametelisoppa ja huumoripläjäys, ettei paremmasta väliä.

Näitä persujen uhriutumisblogeja kun lukee, niin yksikään tv-ohjelma ei pysty vastaavaan huumoriin.

Sitten jotkut vielä oikeesti uskoo, että Laurasta voisi tulla presidentti.

Ei jumalauta, mistä ihmeestä näitä klovneja tulee :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kristitty kyllä, suorastaan uuden maan kreationisti. Ei kyllä ketään muutakaan naista saa uhitella, oli sitten kreationisti tai joku vähemmän taikauskoinen.

Harvoin kukaan on niin painokkaasti puolustellut vihapuheita - ja samaan aikaan hänen kannattajansa ovat uhriutuneet kuorossa häneen kohdistuvasta retoriikasta. Missä logiikka? Laurahan on suorastaan kampanjoinut oikeudesta puhua toisista pahaa. Minä en kannata sellaista.

Normaaliin kritiikkiin Huhtasaaren on vastattava kuten muidenkin. Vaikka kokemus puuttuu, oikotietä tai helpotuksia ei voi sallia.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Äärioikeiston - tai minkään muunkaan fundamentalismin - kohdalla on hyödytöntä penätä logiikkaa.

Aate ja sen promootio perustuvat vahvojen tunteiden nostattamiseen omassa kohderyhmässä. Siinä ei järki tai perustelut toimi, eikä niitä siinä työssä edes tarvita. Kohderyhmän aikaisempia uskomuksia myötäilevä retoriikka löytää maalinsa ja henki vahvistuu.

Äärioikeiston kantavat teemat ovat "eliitin vastustaminen" sekä viljelty harha siitä, että olemme kuilun partaalla jonkin elämäntapaamme akuutisti uhkaavan tahon toimesta, ja että tuohon uhkaan vastaaminen vaatii pikaisia ja autoritäärisiä toimia.

Ja toimia nyt heti - nykyiset vaikutuskanavat ohittaen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvin sanottu. Tässä tapauksessa äärioikeiston edustaja kääntyy täällä Puheenvuorossa olevan yleisön suuntaan joka tietysti vaatii häneltä sitä logiikkaa jonka hän hallitsee mutta jota ei halua käyttää tai jonka noudattamista ei vaadi itseltään.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

"..viljelty harha siitä, että olemme kuilun partaalla jonkin elämäntapaamme akuutisti uhkaavan tahon toimesta, ja että tuohon uhkaan vastaaminen vaatii pikaisia ja autoritäärisiä toimia."

Puhut mitä ilmeisimmn vihreistä? :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Katsoin kommentteja nopeasti, Sini, Ritala, Nieminen, Korkman yms.

Pitäydyn päätöksessäni lukea vain blogeja ja jättää koirat haukkumaan. Kommenttiosio aiheuttaa syöpää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta ihan et pitäynytkään. Teit No comments + syöpä + nimilista-kommentin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puhdasta natsiretoriikkaa Mikko Kokolta. Taisi homma vähän karata käsistä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mites on Kokko, allekirjoitatko Huhtasaaren näkemyksen maapallon synnystä?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Olen ihmetellyt suuresti miten täällä jopa jotkut älykkäänä pitämäni ihmiset(ei ritala, en todellakaan tarkoita sinua. Sanoin älykkäänä..) jaksavat tuoda jatkuvasti ja halveksuvassa sävyyn tätä Lauran uskomista ja kristillisyyttä.
Jos joku haluaa uskoa johonkin korkeampaan voimaan, niin mielestäni se pitäisi hänelle suoda..ainakin siihen asti kun ei siitä ole osoitettu olevan kenellekään mitään haittaa.
Mitä sitten tulee maapalloon ja elämän syntymiseen täällä, niin tännehän voi jokainen laittaa sen oikeaksi todistetun tavan miten tämä asia on tapahtunut.
Siihen asti tämä luomiskertomus mielestäni ihan yhtä hyvä kuin joku toinenkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai siis että Puheenvuorossa jellaa luomiskertomus kunnes joku postaa tänne evoluutioteorian?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Tämä luomisoppi/luonnonvalinta-kiistely on ollut kuuma topiikki maailmalla jo vuosikymmeniä, ellei -satoja. Olen ihmetellyt, miksi se ei ole rantautunut Suomeen. Nyt sitäkin näköjän yritetään tuoda yhdeksi rääkymisen työkaluksi.

On aivan essentiaalia muistaa tulevaisuudessa, kuinka tärkeänä pidetään sitä, että Presidentti noudattaa vallitsevaa tieteellisin metodein muodostettua käsitystä universumistamme.

Samalla voimme kysyä, kuinka tarkeänä pidetään sitä, että Suomen pääkaupungin varapormestari noudattaa vallitsevaa tieteellisin metodein muodostettua käsitystä universumistamme.

Mikäli lainmuutoksen kautta tulevaisuudessa esimerkiksi Nasima Razmyar (Sd) voisi harkita asettumista presidenttiehdokkaaksi, hänen on silloin päätöstä tehdessään otettava huomioon tämä kreationismin ja presidentintehtävän välinen, täälläkin kiistattomaksi esitetty yhteensopimattomuus. Olisi tragikoomista, jos punavihermarxistinen rääkyminen tyssäisi hänen tiensä Presidentiksi.

http://www2.nau.edu/~gaud/bio301/content/iscrst.htm

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #118

""luomisoppi/luonnonvalinta-kiistely on ollut kuuma topiikki maailmalla jo vuosikymmeniä, ellei -satoja""

Niin. Siis ehdottomasti vuosisatoja -- nämä nykyiset vulgaaripositivistiset popularisoijat toistelevat aika papukaijamaisesti vanhoja positioita.

En ole seurannut politiikantekoa niin kiinteästi, että tietäisin onko Laura Huhtasaari jossain jotenkin tehnyt tiliä siitä mikä on hänen yksityiskohtaisempi nimenomainen näkemyksensä "kreationismista" -- hänen mitätöijänsähän näyttävät tämän eksaktisti tietävän -- mutta noin niinkuin yleisestä näkökulmasta, eurooppalaisen uuden ajan ajatushistorian kannalta, kaikki ne uudet rationaalisuuden muodot jotka saivat ilmauksensa erityistieteissä, pohjautuvat teologisiin ajatusmuotoihin.

Kuten maagien ja alkemistien transformaatio-opeista kehittyi raha-ajattelu, samoin luomiskertomus oli Darwinin evoluutioteorian edellytys ja toimii sen syvärakenteena. Monille tiedon ja tieteen filosofiaan perehtymättömälle olisi järkytys ymmärtää, miten kaikkeen tieteelliseen selittämiseen on sisäänrakennettu teologisen selittämisen perinne.

Hämmästelen tässä jälleen kerran sitä miten nämä uskontokeskustelut yhä ovat suunnilleen yhtä valistuneella tasolla kuin Daytonin apinajuttu aikoinaan.

Mitenhän nämä lähtökohdat saataisiin yksinkertaistettua niin ettei tämä sakki innostuisi omasta vähästä tietämisestään ja kuvittelisi, että tiedolla pitäisi tai edes voitaisiin kumota tai korvata usko, tai että kaikki tieto on yhtä hyvää tai että kaikki uskonnot ovat yhtä huonoja.

Siis ihan, hmmm, yksikertaisesti? Että tieto on tietoa, ja että on olemassa hyvää tietoa ja huonoa tietoa. Ja että usko on uskoa, ja on yhdenlaisia ja toisenlaisia uskontoja. Että on mahdollista tietää kaikki mikä voidaan tietää evoluutiosta, ja yhtä mahdollista uskoa kaikki mikä voidaan uskoa luomisesta?

Että tieto ja usko ovat eri kategorioita. Ettei tiedollisesti voida ratkaista ei-tiedollisia ongelmia. Ettei esimerkiksi siitä, että alkuräjähdys -- sen olettamuksen varassa ettei ns. luonnonlaeissa ole tapahtunut evolutiivista muutosta vaan ne ovat aina pysyneet samoina ja on reaalista kelata tapahtumista taaksepäin laskennalliseen alkupisteeseen -- on tosiasia, voi muodostaa kysymystä siitä, onko maailman ja ihmisen olemassaolo ihmisen ansiota vai syytä.

Että -- wittgensteinilaisittain -- vaikka tiedollisesti olisi sanottu kaikki mikä on mahdollista sanoa, silti ei olisi sanottu vielä juuri mitään. Että olennaisin olisi edelleen sanomatta -- ettei se ole mitään kielellistä, käsitteellistä tai tiedollista, vaan jotain mikä vain ilmenee.

Vulgaaripositivismi on nyt valtauskontoa. Sen pappeina toimivat fundamentalistiset skeptikot. Se on aika huono uskonto. Ja tosiaankin, sataviisikymmentä vuotta ajastaan jäljessä.

Kirjoitin hiljattain jotain juurikin tuosta uskontokeskustelujen monessa mielessä alhaisesta tasosta, ja lacanilaisittain joulupukkijumalasta:

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2018/01/joulupukk...

Tiedon ja "uskon" raja on vaikeimpia tiedonfilosofisia ongelmia. Se alkaa sieltä esihistorian hämärästä mistä kaikki ihmisajattelu on alkanut, ja siihen kuuluivat edelleen meissä vaikuttavat hahmon- ja käsitteenmuodostuksen mekanismit. Jos haluat tutustua ongelmiin, suosittelen esimerkiksi Durkheimin sosiologiaa -- "Uskontoelämän alkeismuotoja" -- ja Wittgensteinin filosofiaa.

Ainakin omille älyllisille kyvyilleni nuo ovat olleet mitä vaikeimpia kysymyksiä. Kun kysymykset asettuvat pitkään lajihistorialliseen perspektiiviin -- jossa tieto alkaa siitä missä uskonto luo tiedon muodoille pohjat -- en todellakaan tunne kuuluvani niihin moniin, jotka kuvittelevat "tiedostavansa" tai tietävänsä vastaukset noihin ongelmiin.

Maailmahan on täynnä maallikkoja jotka ovat ratkaisseet kysymyksen joulupukin olemassaolosta ja sen myötä "tiedostavat" ratkaisseensa kaikki tietoon liittyvät kysymykset. Aika harvoja on niitä jotka G H von Wrightin tavoin muotoilevat tieteen ja ihmisjärjen suhteen näin:

"Tiedolla on monia muotoja, ja myös se erityinen muoto, joka on saanut ilmauksensa tieteessä, on ollut aikojen varrella muuttuva."

Minä puolestani muutun todellakin kunnioituksesta mykäksi, kun kohtaan täällä kymmenittäin loistava-älyisiä kommentoijia, jotka ovat ongelmitta ja vaivattomasti ratkaisseet nämä tiedonfilosofeja pitkään mietityttäneet kysymykset.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #163

Paljon tekstiä.

Tosiasiat ovat tosiasioita, uskonasiat uskonasioita.

Jos on eri mieltä tosiasioista niin saa vapaasti todistaa vääräksi ja antaa paremman mallin tilalle ja todistaa sen.

Tosiasioilla voidaan kumota uskomuksia saduiksi mutta toisaalta jotkut tarinat voi myös pitää paikkaansa ja niitä voidaan todistaa.

Hyvänä esimerkkinä vaikka Troijan sotaa pidettiin jonkin aikaa satuna mutta sitten löytyikin se kaupunki ja näyttäisi olleen tositapahtuma taustalla.

Ja mikä sitten on tosiasia niin asioita voidaan päätellä ja todistaa havainnoin.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #165

""Tosiasiat ovat tosiasioita, uskonasiat uskonasioita""

Niin, eikä suinkaan niin.

Kaikkein korkeimpiakin abstraktioita, invariansseja ja formaalilogiikkaa varten tarvitaan havaintotoiminnon, hahmon- ja käsitteenmuodostuksen kaikkein varhaisimmalle kehitysasteelle palautuva maaginen pohjasointu.

Tiede ja tieto elävät yläkerrassa, ja jos alakerta puretaan, kaikki sortuu.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila Vastaus kommenttiin #163

Hyvää pohdintaa, kiitos. Joulupukkijumala on mielenkiintoinen ajatus sekin.

Jumalan olemassaoloa tuli pohdittua paljon kymmenen vuotta sitten. Kohtuullisen nipun dawkinsseja, dennettiä yms muuta sälää luettuani päädyin kannalle, että ihmisten mielissä elävä jumalusko tavallaan tekee jumalista maallisia toimijoita - ja ne ovat tietyssä mielissä totta, mutta vain, mikäli kantajansa niin uskovat.

Uskonnollisuudella on useita ilmentymistapoja, mutta vaikka ateistien leiristä kuinka vakuuteltaisiin uskontojen tarutaustaa, uskontojen valtavan voimakas koheesiovaikutus on todellinen, fyysisen maailman ilmiö. Sitä ei voi jättää huomiotta, varsinkaan ulkopolitiikan saralla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #178

"vaikka ateistien leiristä kuinka vakuuteltaisiin uskontojen tarutaustaa, uskontojen valtavan voimakas koheesiovaikutus on todellinen, fyysisen maailman ilmiö. Sitä ei voi jättää huomiotta, varsinkaan ulkopolitiikan saralla."

Vaikka uskovaisten uskomukset olisivat miten vääriä tahansa, ja niinhän ne melkein aina ovat, pitää tietenkin ottaa huomioon että nämä uskomukset ovat olemassa ja että ne ovat realiteetti ja realiteetteja ei saa jättää huomiotta, se olisi suuri virhe.

Jos sitä pidetään haitallisena että ihmiset uskoo mitä sattuu, ainakin nyt uskovaiset, mutta myös monet muut kuin uskovaiset, ideologiat ovat yhtä paljon taruja ja mielikuvitusta, niin sille kai voi yrittää tehdä jotain ja pitäisikin tehdä.

Se että ihmisten valistamisella on niin vähän vaikutusta ihmisten uskonnollisiin tai aatteellisiin käsityksiin on ihmeellinen asia, mutta se on myös realiteetti joka pitää ottaa huomioon.

Vaikka ihmisille kerrotaan tosiasioita, ne uskoo silti mitä ne itse haluaa uskoa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #185

Tuota tuota, kyllä ihmisillä voi olla uskomuksia ja siinä ei ole mitään väärää.

Tosiasia on, että kaikkea ei tiedetä ja niitä asioita mitä ei tiedetä, voi vapaasti uskoa asioihin.

Sitten kun jokin asia tiedetään todeksi, ei sitä voi kumota alkukantaisilla taikauskoilla tai vääristellä. Tosiasioita muutetaan todistamalla nykyinen tieto vääräksi, ja todistaa miten se oikeasti on.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L:"Ai siis että Puheenvuorossa jellaa luomiskertomus kunnes joku postaa tänne evoluutioteorian?"

Ihan oikeasti Sini, me emme luultavasti puhu samaa kieltä. En ymmärrä mitä on jellaa ja mitä ylipäätään höpötät. Jos tarkoitat että evoluutiotteoria on jotain mikä eksaktisti selittää maailmankaikkeuden ja maapallomme syntymän ja elämän täällä, niin rohkenen olla monen muun kanssa eri mieltä.
Laitatko siis tähän miten elämä maapallolla syntynyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #191

Jellaa on svetisismi ja tarkoittaa pätee. Oletko sitä mieltä että koska evoluutioteoriaa on haararoittunut ja sisäisesti moninainen eikä aukottomasti selitä eliöiden kehitystä yms niin pitää automaattisesti siirtyä kreatoinistiseen paradigmaan?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Luomiskertomuksessa on monta asiaa joihin voisi puuttua mutta ykai asia pistää erityisesti silmään. Jumala päätti painaa delete nappulaaa avaamalla taivan hanat ja pani Noan rakentamaan arkin. Kun Noa perheineen ja elukoineen nousi arkista seilattuaan kuukausitolkulla veden peittämällä maapallolla niin mihin kaikki se vesi katosi ( vesikerros joka peittää koko maan eli noin 8,9 km korkea vesikerros lisää olemassa olevan päälle jotta se olisi voinut peittää Mount Everestin)? Osa siitä tulee varmaan alas taivaasta syksyllä ja talvella määrättyihim maihin kuten Suomeen mutta missä loput miljardeista kuutioista potenssiin x on? Ja kun vesi oli täyttänyt maan ja hukuttanut kaiken elollisen niin mistä ne Egyptiläiset, jotka myöhemmin orjuuttivat Israelin kansaa, tulivat?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Litteässä maassa se vesi on valunut maan reunoilta alas, tietysti. Näin ne Huhtasaaret asian näkevät.

Isompia kysymysmerkkejä on sitten se, että miten vaikka laiskiaiset mönkivät takaisin Etelä-Amerikkaan sieltä Ararat-vuorelta? Kuinka hemmetin iso akvaario siellä arkissa oli makean veden kaloille? Ja miten semmoinen valmistettiin pronssikaudella? Ja sitten se että vedenpaisumus tapahtui silloin kun pyramideja rakennettiin, niin kesken kaiken käytiin huuhtomassa egyptiläiset pois ja sitten ne tuli jostain takaisin ja jatkoivat pyramidien rakennusta.

Ja mitenköhän tästä vedenpaisumuksesta ei ole vaikka egyptiläisillä tai aboriginaaleilla historiassa mitään tallennettuna?

Noh, minulla on kyllä tähän selkeä, looginen vastaus: Kreationismi on jonkinlainen psykoosisairaus jossa todellisuus hämärtyy harhoihin, se ei ole mikään uskonto. Meillä todellisessa maailmassa eläville ei ole vaiketa hahmoittaa että Nooa satu on pöllitty muualta kun ne alkuperäisteoksetkin löytyvät.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #190

M.K:"Meillä todellisessa maailmassa eläville.."

Olet ihan vapaa laittamaan tähän sen oikeaksi todetun maailman ja elämän syntymekanismin. Uskoisin että joku muu itseni lisäksi haluaisi sen kuulla.
Jos et sitä pysty esittämään, niin ehkä kannattaisi miksi avautua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #192

"Olet ihan vapaa laittamaan tähän sen oikeaksi todetun maailman ja elämän syntymekanismin. Uskoisin että joku muu itseni lisäksi haluaisi sen kuulla.
Jos et sitä pysty esittämään, niin ehkä kannattaisi miksi avautua."

Ei tarvitse.

Todellisessa maailmassa on asioita joita ei tiedetä tarkasti ja yksi on se mistä elämä alkoi täällä. Saa käsittää sen miten haluaa. Se mitä tiedetään todeksi on maapallon ikä ja se, että kaikki ovat lähtöisin siitä samasta itseään kopioivasta elämänmuodosta, ja tiedetään myös se prosessi mikä tuottaa niitä eliölajeja.

Mikähän siinä on ongelmana että joihin asioihin täysin pätevä oikea vastaus on "en tiedä" jos jotain detaljia ei tiedetä? Keskitynkin nyt siihen mitä tiedetään todeksi ja jotka osoittaa monet sadut roskaksi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Eihän siinä korkeampaan voimaan uskomisessa ole mitään väärää, eikä kristillisyydessä.

Huhtasaaren ongelma onkin se että vänkää tosiasioista. Uskomukset eivät muuta tosiasioita ja luomiskertomus tiedetään roskaksi.

Elämän syntymistä ei itseasiassa tiedetä mutta siitä tiedetään paljon miten elämä on muotoutunut nykyisen kaltaiseksi eliöstöksi, samoin tiedetään paljon asioita maan historiasta.

Jyrki Tikkakoski

Kertokaa joku viisaampimulle tuosta uhriutumisesta, pliis.
Joka jessuksen kerta kun on vain jokin pienikin maininta Perussuomalaisista, niin nimeltä mainitsemattomat Petteri ja Sini uhriutuu ja työntävät lärvinsä esiin toinen toistaa type..tyhm...no, kommentilla, kuin olisi kilpailu heidän kesken itsensä nolaamisen taidossa.
Laiskaksi ei voi syyttää. Hml:n komistus ja äitien unelma vävy Petteri, paiskoi hommia olantakaa ja eräässä Laura uutisessa hän pynnäsi kevyet 17 kommenttia samaan juttuun. Ja mikä parasta, aivan sama katkeruus joka viestissä!

Aatelkaapas itse! Istut illat läppärin ääressä ja keksit ilta toisensa jälkeen jotain masentavaa mönjää ihmisistä joita ei edes tunne! Mikä saa sellaiseen moodiin ihmisen. Ei siellä ainakaan iloinen punaposkinen rehevä suomalais emäntä kikattele ja kuiskuttele pikkutuhmia korvaan. Tai vaikka kuiskuttelisikin, niin ei se ainakaan Petterin naamasta näy. Eikä tunteissa tunnu.

Ja Sini tyttönen. Ei sillä, että väiittäisivät Lauran olevan nuorempi ja kauniimpi, niin uhriutumisen ja katkeruuden määrässä Laura jää kauas Sinin taakse.
Kyllä on uupumatta...tai on pientä uupumista katseessa havaittavissa,...niin kuitenkin Sini on itse uhriutunut jokaisen vääräuskoisten persujen ilakointi uutisen edessä katkeruuden alttarille ja vuodattanut persujen synnit kaikkien makusteltviksi.
Vielä ei Sinin Sovinistimarxistipioneerisuvakki aatesuuntaus ole oikein saanut siipiä allensa ts. kannatusta leviämään, mutta uskoa sen ilosanoman leviämiseen ja kaiken ikävän puolesta ei narskutusta voi lopettaa.

Eihän tässä voi kuin kannustaa veljeksiä? sisaruksai? iso äite ja veljenpoika...tai ketä ne nyt toisilleen ovatkaan, eli Sini ja Petteri, järjen valo ei teillä loista mutta sitkeydestä annan spontaanit aplodit.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mukavaa olla näin suosittu, en kai ole vielä häirinnyt uniasi?

Koita kestää, mutta älä ota itsellesi pakkomiellettä, sillä toisten kommenttien laskeminen on jo huolestuttavaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Johan tässä tuntee itsensä tärkeäksi henkilöksi. Ettei vaan tulisi paineita nyt.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt menit Jyrki henkilökohtaisuuksiin. Ei ihan kaunista se ollut. Petteri ja Sini, tai paremmin Sini ja Petteri, tulee ottaa Puheenvuoron rikkauksina. Vähän niinkuin kunniakansalaisetkin ovat rikkaus maassamme.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Vieraita elementtejä" vallan. ;)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #132
Jyrki Tikkakoski

No juu, rikkauksiahan he ovat, ilmanmuuta. Ja kyllä, sorruin vielä henkilökohtaisuuksiinkin, en tiedä mikä minuun tuli.
Jos olisin ymmärtänyt, niin olisin voinut ristiä heidät persoonallsuuksien mukaisesti vaikkapa isä Mitroksi ja Äiti Teresaksi, mutta tunnistaminen olisi siltikin ollut ilmeisen väistämätöntä.
Synnynnäinen empatia ja kansalaisten väsymätön sivistäminen ovat heidän heidän lahjansa ihmiskunnalle ja joista meidän tulee olla syvästi kiitollisia. Sellaisen "minä kuvan" olen heistä ainakin saanut.
Mutta sen kirjoitin minkä kirjoitin ja seison sanojeni takana. Tai ainakin jossakin lähistöllä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Laura on altistanut koko perheensä vaaraan.
Syynä että puolustaa sananvapautta, länsimaalaisuutta, kristillisyyttä ja suomalaisia.

On pöljiä liikkeelä jotka oikiasti haluaa tehä pahaa heille.

Täälläkin kommentoijat vain vähättelee..

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Itse kuvittelen, että yhden hymynaaman takaa kurkistaa ... tadaa!

Toivottavasti poliisiviranomaiset selvittävät kuvassa olevat ja ne tahot, jotka kyseistä kuvaa ovat levittäneet ja jakoon laittaneet.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Jep.

On erikoista, että yhtä aikaa..

- ollaan sitä mieltä, että vihainen puhe on loukkaavaa ja koska muiden loukkaaminen ei käy päinsä, moinen puhe on kiellettävä ankarin laein

sekä

- ollaan sitä mieltä, että sikamainen puhe poliittista opponenttia kohtaan on ookoo, pihvi, kosher, kivaplusplus.

Mun mielestä tässä on aika syvää ristiriitaa.

Olen melko monta kertaa puhunut laajan sananvapauden puolesta. Olen yrittänyt systemaattisesti puolustaa sitä kantaa, että loukkaavien sanojen käyttöä ei valitettavasti ole mahdollista kieltää, koska ei ole mitään äärtä tai määrää sillä, mistä kukin keksii loukkaantua.

Samantyyppistä positiota puolusti briljantissa puheenvuorossaan tanskalaisen Jyllands-Postenin kulttuuripäätoimittajana työskennellyt Flemming Rose Ylen tilaisuudessa. Suosittelen katsomaan, mikäli puheenvuoso ei ole teille tuttu:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/23/flemming-...

Tältä pohjalta: kuten blogissa kirjoitin, vinon kohtelun voi kestää. Kaikki se, minkä julkinen prässi vaaliehdokkaan vastattavaksi laittaa, on kestettävä.

Mutta väkivallan uhka on liikaa. Sille on sanottava täysin kategorinen ja yksiselitteinen "ei". Kaikkien poliitikkojen kohdalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"- ollaan sitä mieltä, että sikamainen puhe poliittista opponenttia kohtaan on ookoo, pihvi, kosher, kivaplusplus."

Oletko siis sitä mieltä ettei poliittista opponenttia saa arvostella, mutta turvapaikkaa hakevia sensijaan kyllä saa ja pitääkin?

Mitä mieltä olet siitä miten Hakkarainen pilkkaa muslimien rukouskutsua.

Onko sellainen uskonnon pilkka tarpeen ja aiheellista, mutta poliittisen vastustajan tai vastaehdokkaan pilkkaaminen pitäisi sen sijaan kieltää?

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Laura - sinä et kulje yksin."

Turkkila voisi tienata omaisuuden iskelmäsanoittajana.
https://m.youtube.com/watch?v=1gJE7RzNZ-g

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tuli mieleeni yksi loistava hittikappale takavuosilta. Siinä esiintyi sana Laura melkein joka toisessa sanassa.

Se kuulosti jotenkin tältä Enhlanniksi. "Tell Laura you love mee". tai Tell Laura you need mee.

Se oli hitti myös Suomeksi, mutta suomenkielisistä sanoista en muista mitään. Sen muistan että yksissäkin juhannusjuhlissaa yhtye soitti sitä ainakin kymmenen kertaa yleislön vaatimuksesta.

Se oli muuten oikein loistava "hidas".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #137

Tämä se juuri oli, mutta tätä Hektorin esitystä en kylläkään muista.
Ne varmaan soitti sitä englanninkielistä versiota siellä juhannusjuhlissa.
Siinä tahdissa oli tosi hyvä ja helppoa nojailla tyttöihin parketilla. :)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Vihavainen availee viimein todellisia tuntojaan. "Tell Laura I Love Her".

Ilman rakkautta voi mennä vaaliuurnille: kuponkiin numero 5. Se riittää. :)

https://www.youtube.com/watch?v=pTjQgkHzbTk

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #143

:)
Blogistia kehoitettiin tekemän runoa Laurasta.
Tässä se on jo valmiina ja säveletkin on mukana.
Tätä parempaa runoa ei Turkkilakaan saisi aikaiseksi.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Runoilin ekan kerran muistaakseni ala-asteen kolmannella. Ope tykkäsi yltiöpasifistisesta runosta, ja se päätyi lopulta johonkin demarilehteen. Hävetti riittävästi, kun pöhköt aikuiset intoilivat siitä jurputuksesta. Sen jälkeen on tullut runoilluksi vähemmän.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sen jälkeen on tullut runoilluksi vähemmän."

Onneksi maailmassa on runoilijoita ihan riittävästi ja valmiita runoja, kuten tuo "Tell Laura I love her"

Sanat on tosin äärimmäisen surulliset
ja Lauralle kävi siinä huonosti
ja Tommille vielä huonommin,
mutta runo on äärimmäisen kaunis,
samoin sävel.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Jos MTV.n toimittaja haastattelussa kysyy Lauralta, "tiedätkö olet inhokki?"

Kertoo kyllä paljon sivistystasosta jota media levittää.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"MTV:n kysely: Huhtasaari ja Väyrynen vaalien inhokit"
Huhtasaari on myös minun inhokkini.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Minä en edes vastaisi noin alhaisiin kyselyihin.
En hyväksy epäasiallista käytöstä ihmistä kohtaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Se johtunee siitä, että Huhtasaari on empatiakyvytön. Sen kuulee, kun hän puhuu maahanmuuttajista halventavaan tyyliin "niistä."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #144

Töllöttimessä, sekä MTV3:n että Ylen vaalitenteissä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #147

Joo - kas kun oli jäänyt tärkein pois eli "irakilaismiehen" nimi. Tuo on ihan sama kuin se parin lauseen blogi täällä, jossa Huhtasaari sanoi nimettömän "asiantuntijan" pitävän hänen graduaan virheettömänä. Suomen kansa ei ole niin tyhmää, että tällaiseen menee - jossain jenkeissä kaikki on mahdollista, mutta ei täällä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"" Huhtasaari on empatiakyvytön. Sen kuulee, kun hän puhuu maahanmuuttajista halventavaan tyyliin "niistä." ""

Lacan: le petit a.

Totalitarismin ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuurille ominainen signaloiva mikro-objekti. "Juuri tuo sana hänet kavaltaa."

Pavlovillahan toki oli eläytymiskykyä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #150

Tai sinä etsit Jouni Snelmannilta vastaavaa. Ja nyt minä sinulta.
Blaah minä sanon.
Huhtasaaren empatiakyvyttömyys tulee kyllä esiin monella tavalla. Nöyryyttää kaikkia kirjoittajia joiden tekstejä näpistelee. Nämä ovat tavallisia suomalaisia joiden tekstinmuotoilutyötä Huhtasaari ei halua kiittää vaan ajattelee että hän tärkeydessään voi noin vain esittää niitä ominaan.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #152

""Nämä ovat tavallisia suomalaisia joiden...""

Toivottavasti eivät tässä kommentoivat. Aika traumatisoituneita asenteita kommenttiketjussa kauttaaltaan. Valkoinen on uusi mustetahra.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Emme ole valitsemassa Mandelaa tai vapaustaistelijaa maamme johtoon vaan presidenttiä maamme turvallisuus- ja ulkopolitiikan johtoon. Rohkeus ominaisuutena ei tule itselleni ensimmäisenä mieleeni presidenttiä valitessa - pikemminkin kompetenssi ja henkilökohtainen kyky toimia kansaa kokoavana voimana. Huhtasaarella ei ole tuota presidentin tehtävän vaatimaa kompetenssia eikä myöskään kykyä toimia koko kansan presidenttiä. Siinä tapauksessa ymmärrän toki Turkkilan puheen rohkeudesta kaikesta uhriutumisesta huolimatta, sillä vaatiihan se rohkeutta ryhttä presidenttiehdokkaaksi täysin tehtävään kykenemättömänä presidentinvaaleihin kampanjoimaan tulevien eduskuntavaalien takia. Tämä sanomani ei kuitenkaan tarkoita sitä, etten tuomitsisi Huhtasaarenkin kohdalla henkilökohtaisen koskemattomuuden loukkaamista. En vaan pidä Turkkilan tavasta nostaa tapahtumia uhriutumisen alttarille. Ikään kuin Huhtasaari olisi inkakulttuurin tapainen uhri PS:ltä suomalaiselle demokratialle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mitähän tämä muuten kertoo perussuomalaisista puolueena jos presidentiksi on tarjolla joku Huhtasaari?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Uhriutumispaatos taitaa olla kyökkipsykologien yleisin tapa mitätöidä tosiasiat ja oikeuttaa oma lynkkausmieliala.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Uhriutumispaatos taitaa olla kyökkipsykologien yleisin tapa mitätöidä tosiasiat ja oikeuttaa oma lynkkausmieliala."

Ei tämä Oikkosen alituinen uhriutuminen ainakaan minussa mitään lynkkausmielialaa herätä.

Sen kai pitäisikin hetättää nimenomaan sääliä, se on sen varsinainen tarkoitus. Nojoo, voihan se herättää vähän sääliä, mikä ei kuitenkaan muuta äänestyskäyttäytymistä.

Tyypillistä muuten tuo tunteisiin vetoaminen.
Vihapuheilla pyritään herättämään vihaa ja uhriutumisella sääliä.

Olisiko syytä jossain vaiheessa kokeilla järkeen vetoamista?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mielestäni Huhtasaaren kohdalla meni liiallisuuksiin kun kotirauhaa häiritty ja pengottu graduja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kotirauhan häiritsemisessä kyllä ehdottomasti mutta gradun penkominen taas oli motivoitavissa sillä että Huhtasaari estoitta näpisteli blogeihinsa tekstejä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämänkin illan jälkeen persut kulkee yksin.

Seuraavienkin vaalien jälkeen persut kulkee yksin.

Syy yksinoloon on omissa puheissa, asenteissa ja vihassa.

Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Ei oikeastaan. Se politiikka, mitä PS ajaa, on muualla Euroopassa ihan valtavirtaa.

Mutta ei sun tietenkään siitä tarvitse tykätä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Valtavirtaa?

Missäs maassa tämä valtavirta on päättävissä asemissa?

Et kati tarkoita Puolaa ja Unkaria, onko ne persujen mielestä valtavirtaa?

Jos tietotaso Euroopan poliittisista voimasuhteista on tätä luokkaa, niin suosittelen lukemaan jotakin muutakin julkaisua, kuin suomen uutisia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut ovat kuin kiusallinen finni takapuolessa, joskus se tulehtuu, mutta kokonaan sitä ei oikein saa millään pois.

Toisaalta normaalia elämää se ei juurikaan haittaa, ja sen merkitys on juuri siellä missä sen sijainti on.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kuka muistaa Twin Peaksin Lauran, joka olikin erilainen kuin uskottiin?

Laura 5v myös on viime aikoina esittänyt valitettavan paljon venäjämielissairauden suuntaan sävyttyneitä kantoja, mikä on ihan yllättänyt yököttävästi niinkin nätin tytön suusta oksennettuna. Melkein yya-liturgiaa. Eräs valtiomiehenpuolikas sanoi joskus vielä järjissään ollessaan ennen lankeamistaan öljyputkikorruptioon lauseen jota siteeraan tähän: Mitä vikaa Natossa on?

Vastoin muita väitteitä ulkopolitiikka on käytännössä ainut ja tärkein tasavallan presidentin toimivalta-alue. Koska viimeisten gallupien perusteella näyttää varmalta, ettei julkisilta ulkopoliittisilta kannoiltaan suorasanaisin/rehellisin ehdokas Nils Torvalds voi päästä 2. kierrokselle, on syytä torpata enemmän tai vähemmän jälkisuomettuneiden/venäjämielisten kandidaattien nousu siedettävän Niinistön vakavastiotettavaksi haastajaksi. Ehdokkaiden kannatuspohjien rakennetta realistisesti analysoiden vain Haavisto ja Väyrynen voisivat selvitä toiselle kierrokselle, ja sellaisten änkyröitten näkyvä kv. esiintulo olisi maallemme todennäköisesti haitaksi ja noloa. - Vaalitaktinen muutos: nyt on fiksua äänestää Niinistö presidentiksi jo 1. kierroksella!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset