Matias Turkkila

Viiden virheen Timo upottaa siniset

Yritystä on. Taustatukea ja ymmärrystä on. Mutta sinisten gallupkäyrä ei nouse sitten millään.

Puoluesihteeri Torvinen pohtii kannatusasiaa tänään ilmestyneessä Suomen Kuvalehden jutussa neljän sivun verran. Kuten jokainen mediaa seurannut helposti huomaa, sinisten kohdalla uutiskynnys on poikkeuksellisen matalalla. Mistä johtuu, ettei prime-time-ruutuaika muutu kannatukseksi?

Timo ei näytä itse asiaa ymmärtävän, eikä kukaan sinisissä näemmä kehtaa asiaa ääneen lausua. Kerrotaan siis.

Kyse on ikivanhasta ristiriidasta: ”Minä vai Me.” Muinainen kukko kiekui kolmesti, mutta Timo valitsi väärin viidesti.

Ensimmäinen virhe: ministerivalinnat. Perussuomalaisille olisi kuulunut erittäin merkittävä valtionvarainministerin paikka, josta käsin olisi ollut erinomainen mahdollisuus vaikuttaa maan politiikkaan. Timo valitsi omien mieltymystensä mukaisesti ulkoministerin toimen, jota pidetään lokoisana seurustelu-upseerin tehtävänä. Samaan pakettiin kuului Jarpan posketon oikeusministeri-työministeri-yhdistelmä, jossa ei ollut järjen hiventä. "Tee Jarppa duunit, mikä lähden edustamaan". Surkea kokonaisuus, oman edun vuoksi.

Toinen virhe: Kreikka-tukipaketti. Kymmenen vuotta eteläisten euromaiden tukemista vastustanut Timo kuittaa käytännössä ensimmäisenä toimenaan nimen alle paperiin, jolla suomalaisten eurot siirtyvät muille maille. Tukipaketti oli hallitukseen pääsyn hinta, eikä mikään saanut häiritä kuningastietä. Viis lupauksista, hallitukseen oli päästävä.

Kolmas virhe: duunareiden unohtaminen. Hallituskauden alkuhuumassa Timo kuittaa hyväksynnän ydinkannattajiaan turpiin leiponeeseen pakkolakipakettiin. Keskivaiheilla sama sävel jatkuu liikennekaaressa, ja loppukaarteessa tarjoillaan aktiivimallia. Haluttomuus perehtyä asioihin, kyvyttömyys pitää tiukkaa linjaa neuvotteluissa, välinpitämättömyys niistä, jotka olivat Timon sanaan uskoneet. It was all just for the show.

Neljäs virhe: Kyvyttömyys padota 2015 maahanmuuttoaaltoa. Timolla riitti vielä rohkeus neuvotella kiristyksiä, mutta kun olisi pitänyt laittaa kova kovaa vastaan, hän valitsi mieluummin hallituskumppaneidensa kannan kuin omien kannattajiensa ylivoimaisen enemmistön kannan. Kun yhdeksän PS-ryhmän kansanedustajaa ehdotti linjan olennaista kiristämistä, Timo päätti heivata ulos mieluummin heidät kuin pistää hallituskumppaninsa tiukoille. Oma asema ei saanut vaarantua, ei mistään syystä.

Viides virhe: vaalituloksen halveksunta. Tämä virhe oli Veikko Vennamon opetuslapselle kaikkein kamalin ja teki Timosta loppuiäkseen 2000-luvun Juudaksen. Suuri ego ei kestänyt kilpailua ja oman suosikin tappiota Halla-aholle. Perussuomalaisten kannattajien tahdonilmaisun halveksunta puoluekokouksessa ja demokratian alkeellisimpien pelisääntöjen unohtaminen johtivat rujoon lopputulokseen, jonka syy ilmiselvä kaikille muille paitsi sinisten puoluetoimistolle.

Kun sanoo yhtä ja toimii toisin, menettää uskottavuutensa. Suomalaiset eivät ole tyhmiä. Yhdessäkin tällaisessa virheessä olisi jo ihmisillä nieltävää. Timo teki niitä peräkkäin viisi, ja aina samasta syystä: Oman henkilökohtaisen etunsa vuoksi.

+++

Suomen Kuvalehdessä asiaa pohtineelle puoluesihteeri Matti Torviselle vielä neuvo: Kommentoit Timoon viitaten: ”Isä, älä jätä meitä. Jos Soini on mukana, sillä on 3-4 prosenttiyksikön merkitys”.

Olet Matti oikeassa, mutta eri tavalla kuin luulet. Jos Timo on mukana, on hänen vaikutuksensa tuo 3-4 prosenttiyksikköä. Alaspäin. Niin kauan kuin kansanvaltaa avoimesti halveksunut mies roikkuu mukana, ei sinisillä on toivoa paremmasta.

Kun Timo lopulta kahmaisee vihoviimeisen hillotolppansa jäähdyttelypaikan muodossa, on nöyryytys oleva täydellinen. Sinisten kannattaa ympätä iltarukouksiinsa harras toive siitä, että hilloloikka tapahtuu eduskuntavaalien jälkeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ja sinäkin jaksoit vuosikausia intohimoisesti puolustaa Maisterisjätkää??

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Niin me monet muut samoin.
Virheistä ollaan oppimassa paljon.

Paska tulee pyytämäti.

Opitaan opitaan.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Niin. Välillä parempia päiviä, välillä huonompia. Välillä hymyilyttää, välillä potkitaan seiniin reikiä ketutuksesta.

Käyttäjän Outolintu kuva
Jarno Eerola

Virhe 0.5 Aivan ensimmäiseksi Timo perusti puolueen sisälle oman hovinsa ja sortui kuuntelemaan vain heitä ja samalla erkaantui puolueen kentästä sekä niistä, jotka oikeasti Perussuomalaisuuden rakensivat.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Joo. Sama vaiva tosin koskee ilmeisesti muitakin puolueita. Apusen, Jungnerin ja Tujusen Pelastakaa puolueet -kirjasessa todettiin puolueiden likaisen pienen salaisuuden olevan se, että niitä tosiasiallisesti johtaa 4-5 hengen kuningasperhe, tukenaan 10-20 hengen hovi. Kaikki muut kuuluvat ulompiin kerroksiin.

Jos aihe kiinnostaa, sivulta 147 löytyy lisäinfoa: https://www.eva.fi/wp-content/uploads/2016/05/EVA_...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soinilta lähti kävelemään taustalla toiminut osaajaporukka. Se näkyy esimerkiksi hänen käsittämättömissä blogikirjoituksissa ja oudoissa saarnoissa joita julkaisee blogissaan. Esimerkiksi viimeisen pääsiäissaarnan teossa eivät nyt ne terävimmät kynät penaalista löytyneet.

Muutenkin kaappikatolisen ulostulo kaapista ei aivan kolahda äänestäjiin. Sillä saa ja karkoittaa äänestäjiä. Kristillisetkin ovat aina olleet pienpuolue. Uskonnon ja politiikan sotkeminen ei oikein näytä toimivan äänestäjien suuntaan.

Soini näyttää olevan aika heikoilla ilman Jusulaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllä meillä perussuomalaisilla pitäisi olla kanttia tarjota Timo Soinille Perussuomalaisten kunniapuheenjohtajuutta.
Tämä sanottuna, tiivistäisin niin, että virheet 1...4 näkyivät kentän tuen katoamisena Timo Soinilta. Jos kentän tuki ei olisi kadonnut, hän itse tai hänen suosikkinsa olisi tullut valituksi puheenjohtajaksi Jyväskylässä.

Virhe nro 5 on tietenkin seurausta edellä luetelluista virheistä. Muutoin tämä Juudaksen työ on ehkä liian laaja kokonaisuus tässä ruohonjuuritasolta katsottuna kommentoitavaksi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Timo upotti oman laivansa eli perussuomalaiset. Siniset oli kuollut puolue jo syntyessään.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Soinin polkaisema kansanliike tarvitsi Halmeen vihamielis-aggressiivisen jengin kasvaakseen. Halmeen tyrittyä ja viimein traagisesti kuoltua Soini tarvitsi uuden tummien tuntojen tulkin ja otti näennäisyhteiskuntakriitikko Halla-ahon, Halmeen tapaan muukalaisvihamielisen ja ihmisarvokriittisen hahmon uuden kasvun takeeksi. Soinin puolue menestyi. Useat ennustivat pian puolueen jakautumista realopersuihin ja maahanmuuttokouhottojiin ja niin myös kävi. Nyt perussuomalaiset profiloituvat maahanmuuton vastaisuuden ohella ns.kansallismielisyyteen, mikä on hatusta vedetty lapsekas aate, ikäänkuin pyörän keksiminen uudelleen.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mikä kansallismielisyydessä on lapsekasta? Ei tässä ole puoltakaan vuotta siitä, kun suuret joukot juhlistivat Suomen – siis kansallisvaltion – satavuotispäivää. Presidentti järjesti isot juhlat, joissa oli mukana porukkaa puoluekentän joka puolelta. Niinkuin on muuten järjestänyt monena muunakin vuonna.

Perussuomalaiset ei muuten vastusta maahanmuuttoa yleisesti, vaan vain haittamaahanmuuttoa.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Monenlaisten näkökulmien kerääminen saman katon alle oli Timo Soinin viisautta, sillä päätösten piilovaikutukset saadaan esiin vain laajoilla näkökulmilla. Tämä takasi perussuomalaisten nousun.
Legendaarinen puoluekokous muutti valta-asetelmat tavalla, jota kokonaisuus ei kestänyt repeämättä. Hieno operaatio Turkkilalta ja puolueen Putkimieheltä, mutta jälkipolvet voivat aikanaan arvioida kannattiko se. Nyt näyttää siltä, että perussuomalaisten vaikuttavuus on minimissään, eikä se sinisilläkään huikea ole, mutta kokoaan suurempi kuitenkin.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ei perussuomalaiset ole mihinkään revennyt. Jokunen promille erosi tai erotettiin, mutta enemmän on tullut uusia tilalle.

Siniset on anomalia, joka korjaantunee ensi eduskuntavaaleissa ja saa paikkansa poliittisen historian kuriositeettien joukosta devan ja remonttiryhmän kanssa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Miksi nämä virheet upottaisivat vain siniset?

Kun ne tehtiin, ei ollut edes sellaista puoluetta eli kyllähän näiden virheiden takana oli puolue nimeltä perussuomalaiset.

Ei kai tässä ole vain kyse siitä, että halutaan sysätä kaikki paha jollekin toiselle? Olen Pontius Pilatus ja pesen käteni puhtaaksi...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ei siinä yhtään virhettä ollut, merkityksettömiä sivuseikkoja vain. Timon ainoa tavoite koskaan oli löytää oma hillotolppa. Millään muulla ei ole mitään muuta kuin parhaimmillaan välinearvo. Välinearvo tämän ainoan tavoitteen saamisessa.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Poliittinen epäkorrektius antoi tilaa poikkeuksellisille toimille poikkeuksellisena aikana. Poliittisesta pestistä kiinnipito on hillotolppa, jos sen niin haluaa nähdä. Tällöin ei pidä sivuuttaa sitä faktaa, että mep Halla-aholla on kaikkien hillotolppien äiti.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/raha-pitaa-hall...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos Soini ei ollutkaan oikeasti populistipoliitikko? Käytti vaan tilannetta hyväksi. Populismilla halutaan ajaa muutosta, se edellyttää pitkään oppositiossa istumista. Lähes 20 vuotta puolueen puheenjohtajana hyydytti lopulta Soinin populismin. Henkilöpalvonta puolueessa ja noin pitkä aika puheenjohtajana sai narsismin kukkimaan.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Olin niin perussuomalaisten hallitukseen menemisen kannalla kuin siellä pysymiselle. Arvioni mukaan käytimme kaksi vuosikymmentä puhumiseen siitä, miten Suomen asiat on hoidettava. Pyrkimys hallitusvastuun kantamiseen voi olla populistin sudenkuoppa, mutta se on myös vahvaa itseluottamusta ja halua omien arvojen viemisestä päätöksentekoon. Faktaa on myös se, että heillä joilla on mahdollisuus muuttaa vallitsevia yhteiskunnallisia epäkohtia, on velvollisuus tehdä parhaansa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ilman Soinia ei olisi persuja eikä Turkkilastakaan tietäisi juuri kukaan muu kuin lähipiiri. Ei olisi verovaroja joilla Turkkilan palkka maksetaan. En mitenkään ihmeemmin diggaa sinisiä mutta ainakin fiksuimmat rotat ymmärsivät jättää uppoavan laivan siinä vaiheessa kun kenttä äänesti johtoon sellaisia hahmoja kuin Halla-aho, Huhtasaari ja Hakkarainen, nykyään Eerola.

Palataanko blogiin jossa Turkkila syvästi lupaa miten persut eivät varmasti hajoa ja huhut ovat valemedian masinoimia?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Miksi PS olisi mihinkään uppoamassa?

Vaikkei presidentinvaali nyt aivan oikeaa kuvaa annakaan, niin on silti hauska huomata, että kaikkien puolueiden ehdokkaista Huhtasaari sai toiseksi eniten ääniä.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Eivät perussuomalaiset hajoa. Ne katoavat hiljalleen, sillä puolue pitää kiinni mestaristaan, vaikka Jussi Halla-aho asemoi puolueen tyystin hallitusvastuun ulkopuolelle puolueena, joka ei tee hallitusohjelmassa kompromisseja. Kenties uutta suuntaa ja elinvoimaa haetaan Venäjämielisyydestä, joka on jo noussut varapuheenjohtajiston lempiteemaksi.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kolmanneksi eniten.Haavisto sai 12,4 %:a eli 371 254 ääntä ja Huhtasaari 6,7%:a eli 207 337 ääntä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #61

Oletan että tuossa haetaan sitä että Niinistö oli puolueisiin sitoutumaton ainakin virallisesti.... siten puolueisiin kuuluvista Huhtasaarella toisiksi eniten Haaviston jälkeen.

Käyttäjän Jukkaakula kuva
Jukka Aakula

Nuo hovinrakentamiset - ja erkaantumiset kentästä - ovat kaikkien organisaatioiden ongelmia. Nokian johto erkaantui markkinoista. Vaikea sanoa mikä sen estäisi. Varmaan keinoja on.

Halla-ahollakin on tiettyjä ongelmia johtamisessa mutta ehkä enemmän semmoisia että ei saa näitä Packaleneja ja muita Venäjän morsiamia kuriin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ensin Soini oli perussuomalaisten suuri sankari, nyt sylkykuppi. Katoavaista on mainen kunnia, erityisesti populistisissa liikkeissä. Mitenköhän Halla-aholle käy, kun venäjämieliset pääsevät puolueessa kunnolla niskan päälle? Silloin Halla-aho saa kuulla olevansa natokiimainen, lännen marionetti, joka on pettänyt puolueen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jännä nähdä mistä nämä turkkilat sitten löytävät hillotolppansa. Aika helppo nähdä että sylkee taas niiden päälle joita nyt diggailee, jos virta siihen suuntaan vie.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Mitä muuta vallanhimoiselta populistilta puolueineen voisi odottaakaan?

Ainut harmittava seikka oli, ettei tullut uusia eduskuntavaaleja, vaan Siniset poraavat tapin vedettyään lisää reikiä pohjaan toimien niiden "pienten ihmisten asiaa"-vastustavien puolueiden kumileimasimina.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Siniset sopii galluppien virhemarginaaliin.

Olli Turtiainen

Timo Soinista tuli Väinö Leskisen ja Sapeli Simosen kaltainen takinkääntäjä vallan himossaan. Leskinen ja Simonen olivat kovia Neuvostoliiton ja Kekkosen vastustajia 1950- ja 1960-luvulla, mutta joista ajan myötä tuli kilttejä Kekkosen ja Neuvostoliiton Kremlin käskyläisiä. Neuvostoliitto ja Kekkonen antoivat heille anteeksi syntinsä.

Timo Soinin Neuvostoliitto ja Kreml oli EU ja Bryssel, joita vastustamalla hän pääsi haluamiinsa poliittisiin asemiin. Valtaan päästyään Soini käänsi takkiaan.

Käyttäjän KariKeto kuva
Kari Keto

Soinin ongelma on, että hän ei kestä kritiikkiä joka kohdistuu hänen.
Ylös mennään hitaasti, mutta alas tullaan lujaa. Mukava nähdä moniko
seuraavissa vaaleissa Timon siivellä mene eduskuntaan? Taitaa hyöty olla
yksipuolista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Isä kun jättää, niin itku on pitkä, ja näkeehän sen, että isänkaipuu ei persuilta tunnu loppuvan. :)

Hajoaminen oli lopulta miehen työ Soinilta.

Sai itselleen ja uudelle puolueelleen hallituspaikan.

Sai hajoitettua änkyrät kahteen kastiin.

Saatiin Halla-ahon myötä varmistettua, ettei persuja hallituksessa enää nähdä.

Mitalin ja kunnianosoituksen arvoinen suoritus.

Lopulta kuitenkin pääasia on persujen pysyminen oppositiossa, ei pääse änkyrät häiritsemään oikeaa päätöksentekoa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Muistakaa avata televisiot kymmeneltä nyt lauantaina!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juu, niin ajattelen katsella Liviltä Huvila&Huussi ohjelmaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Huvila&Huussi kuulostaa tässä kontekstissa ihan joltain metaforalta. Kumpi on persut ja kumpi siniset?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #34

Janne sinäkin ihan mieltymisesi mukaan katselet ja kirjoittelet. Eikös?

On muuten hyvä ohjelma tuo mainittu. ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kumma kun me jotka heti alunperin näimme että kyseessä on häikäilemätön ja falski tyyppi niin saimme vaan turkkilalaisten vihat niskaamme. Halla-ahohan tämän Soinin kaikkien kiusaksi toi päästäkseen itse helpolla vallan ytimeen. Et voi Turkkila väittää etteikö Soinin kelmimäisyys paistanut räikeänä silmiisi jo muinoin kun häntä nostit ja komppasit. Soini on vaan osa halla-aholaisuutta itsessään pelkkä ontto kepulikonsteihinsa rakastunut pyrkyri. Eli vakka ja kansi ovat persut ja siniset ikuisessa symbioosissa.
Ihmiskuvasta on kysymys kun valitaan poliittista kotia. Äärioikeistolaisen ihmisen valinnat hyväksyvät vulgarismin toisessa ja hyödyntävät sitä ihan kiltisti. Siinä sitten on turha jälkeenpäin tulla toisen virheistä mitään sanomaan. Te olette vulgarisnimyönyeisyytenne takia tuomittu sietämään soineja ja vastaavia. Meille muille riittää että kartamme vaistomaisesti falskeja vulgaristeja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heh vain, pääsit taas kerran purkautumaan Turkkilalle. Noin sitä pitää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yhteen asiaan olisi kiva saada Turkkilalta ja persuilta vastaus.

Miksi persuja edelleen niin kovasti harmittaa pienen sinisen puolueen ja Soinin toimet, että sitä saa mediasta koko ajan lukea?

Sinisten joukoissa ei sitten taas yhtään tunnu harmittavan tämä kahtiajako.

Tuntuu kuitenkin ottavan edelleen koville, miksi, koska tuon listan perusteeellahan kaikki on persuissa nyt valtavan hyvin.

Miksi siis tämä on persuille edelleen niin kova paikka?

Minusta tuon listan voisi korvata yhdellä Soinin virheellä, se että hän otti alunperin äärioikeistolaisen Halla-aholaisen siiven puolueeseen, muuta virhettä hän ei tehnyt.

Eikä sekään ehkä ole virhe, kun sai hallituspaikan,ja ministerinpostin, aseman, johon persuilla ei ole enää mahdollisuutta.

Katkeruus on sairaus, ja se sairaus tuntuu olevan juurtunut persuihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uhriutuminen ja teeskennelty katkeruus on osa altrighttyökalupakkia. Heidän on pakko vetää katkeruustakki niskaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siniset näyttävät nyt saavan julkisuutta hallituspuolueena. Tilanne rauhoittuu ja sinisten julkisuusarvo putoaa rajusti vaalien jälkeen. Sen jälkeen puolueesta kuullaan harvakseltaan. Vielä vuosi ja sen jälkeen tilanne on ihan toinen. Koko puolue on vaarassa pudota eduskunnasta.

Perussuomalaisten julkisuusarvo näyttää nyt olevan aika pieni.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai niin vielä jäi yksi kysymys, uudenmaan vaalipiiri on suurin vaalipiiri.

Leena Meri, Arja Juvonen ja Mika Niikko

Jos Soini lähtee eduskuntavaaleihin, hän tulee keräämään varmasti kolminkertaisen äänimäärän teidän parhaaseen ehdokkaaseen nähden. Lyödäänkö vetoa? :)

Siinä tapauksessa, ettei kukaan ehdokkaista vaihtele vaalipiiriä siis.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jos Soini saa vielä ääniä päästäkseen edes kunnalliselle tasolle jatkossa, niin pitää olla osin pettynyt suomalaisten äänestäjien ymmärrykseen.

Tosin tuskin Soini mittauttaa kannatustaan jatkossa ellei ole vielä tyhmempi kuin miltä on näyttänyt.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Turkkilalle vielä, avaappa molemmat silmät, niin näet pidemmälle...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Yhdelläkin silmällä näkee pitkälle. Toinen silmä auttaa synnyttämään stereopsiksen eli kyvyn havaita visuaalisesti kolmiulotteisia rakenteita, mikä mahdollistaa suhteellisten etäisyyksien näkemisen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Luettelemasi virheet ovat perussuomalaisten syntejä eivät sinisten. Toinen asia on se, että kuinka Soini voi upottaa sellaisen, joka ei ole koskaan ollut pinnalla.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi hallitusohjelman ml. kompromissit sisällöstä. Uuvateiksi erkaantuneet, ja sittemmin Sinisen Tulevaisuuden muodostanut kansanedustajisto nosti Suomen tarpeet ja hallituksen toimintakyvyn tärkeämmäksi, kuin oman poliittisen tulevaisuuden turvaamisen.

Matiaksen valitusvirsi on kokonaiskuvassa jokseenkin tragikoominen. Nykypersut saivat mitä tilasivat, mutta lopputulos ei näytä miellyttävän, koska sinisin siirtyneiden perään on alati itkettävä.
Perussuomalaisten johtaminen Euroopan parlamentista onnistui Timo Soinilta hyvin, vaikka media ja poliittiset kilpailijat toivoivat hänen koukuttuvan Brysselin simpukkapatojen äärelle. Näin ei tapahtunut, vaan perussuomalaisten näkökulmat, niin kansainvälisestä kuin kotimaan politiikasta olivat kiinnostavia. Miksi Jussi Halla-ahon perussuomalaiset eivät onnistu samoin?

Timo Soinin aikaan perussuomalaisissa oli monenlaista näkökulmaa kaikilla päätöksenteon tasoilla, jolloin erimieliset kävivät laadukasta debattia. Tästä on nyt menty takapakkia huikeasti, sillä samanmielisten joukossa näkökulmat ovat perin suppeat, ellei sitten puolueen puheenjohtajiston Venäjä mielistely ole yritys herättää kenttää keskusteluun uusista linjavedoista?

Perussuomalaiset kansanedustajat ja Turkkilan johtamat muut mamuvastaiset joukot lienevät jo tajunneen Jussi Halla-ahon linjavedon ehdottomuuden perimmäisen faktan, jossa hänen johtama puolue ei mene sellaiseen hallitukseen, joka ei noudata hallitusohjelmaa prikulleen perussuomalaisten tahdon mukaan. Tämä linjaveto asemoi perussuomalaiset pysyvästi hallitusvastuun ulkopuolelle, minkä vaikutus jää vaaleissa nähtäväksi. Moni äänestäjä haluaa äänelleen vaikuttavuutta, jota pelkkä puolueen olemassa ole ei täysin tyydytä. Sinisten kohdalla tilanne on toinen. Puolue on jo näyttänyt kyvykkyytensä tarkoituksenmukaisiin toimiin ja hallitusvastuun kantamiseen. Sinisten suurin ongelma on kenttäväen uskottavuus, sillä uusi puolue kerää riveihinsä myös ne, jotka eivät muualla ole olleet yhteistyökykyisiä.

Soini saa täysin omasta syystään kritiikkiä, kaikki mahdollinen ja mahdotonkin on tämän miehen kohdalla jo nähty, halua roikkua vallansyrjässä on niin selkeää, että ei voi kun ihmetellä niiden poliittisia motiiveja, jotka roikkuavat tämän uppoavan virtahevon käsivarsissa kiinni, ihan pohjaan asti. Moniko sininen oikeasti uskoo pääsevänsä eduskuntaan tai maakuntavaltuustoon, tulevissa vaaleissa. Sinisten kansanedustajien ainoa mahdollisuus vältää uppoaminen on soten kaataminen, sitä kautta hallituksen hajoaminen ja loikka demareihin, tähän ei tarvita kuin muutama edustaja ja maakuntavaalien sijaan meillä on eduskuntavaalit, toivottavasti!!!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Radiotoimittaja Olavi Viljanen kirjassaan "Valitsin demokratian" (1956)totetesi, vapaasti lainaten, että tietyt luonteenpiirteet omanneet henkilöt valitsivat sodan jälkeen SKDL:n, SDP.n sijasta, Viljanen valitsi SDP:n. SKP:n sodan jälkeen liittyivät jyrkän, mustavalkoisen maailmankuvan omaavat vasemmistolaiset "änkyrät" ja tästä samasta ilmiöstä perussuomalaisuudessa on kysymys. Persut ovat jatkumoa mm. "stalinisteille" ja Linkolalaisille vihreille, sekä tahoille, jotka suhtautuvat kaikkeen kielteisesti, vastustetaan EU:a, naispappeusta, homoavioliittoja, vihataan pakolaisia, vihataan tiedotusvälineitä, varsinkin, yleä ja hesaria ja nähdään joka puolella "mörköjä" joita ei oikeasti ole olemassa ja kun näin on, niin ihmettelen, kuka tälläisessa porukassa oikein voi viihtyä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hyvin Turkkila kirjoitti.

Se mikä Soinissa ihmetyttää, niin jos syksyyn 2015 oli puolueen kannatus puolittunut ja painunut alle 10%, niin kyllähän puoluejohtajan pitää tehdä itse johtopäätökset. Sen sijaan Soini itse jahkasi Halla-Ahon haastamista vielä pitkälle kevään korvalle 2017. Ei löytänyt malkaa omasta silmästään.

Jo turun puoluekokouksessa 2015 oli aplodien määrässä aivan selvää, että kuka on persujen seuraava pj. Halla-Aho ei ollut haastamassa mutta sai puheensa jälkeen tuplasti kovemmat taputukset kuin valtansa tunnossa puhunut Soini.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä asiahan on ihan selvä, siis miksi edelleen on niin kova kaipuu Soiniin ja Soinin tekemisiin, eikö teidän pitäisi nyt olla onnenne kukkuloilla?

Ei sinisistä tunnu olevan yhtään kaipuuta persuihin, vaikka kannatus on pieni?

Onkohan tuo katkeruus niin kovaa, ettei siitä pääse millään irti.

Soini haukutaan, ja haukutaan ja haukutaan, juu se on tullut kohta jo vuoden selväksi, että Soinin syytä kaikki, parhaat palat vain jäivät :)

Ilman Soinia ei kylläkään olisi Turkkilakaan vetämässä kovaa liksaa ''päätoimittajana'', eikä Kokolla töitä eduskunnassa :)

Koettakaa nyt jo päästää isistä irti, isi ei teitä kaipaa :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

:D En oikein usko että juuri kukaan kaipaa myöskään Soinia. Tuohan oli loppupeleissä erinomainen toimi... perussuomalaiset pääsivät soinilaisista ja siniset pääsivät mittauttamaan suosionsa - joka on siinä noin yhdessä prosentissa kunnes siitä laskee.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

:D En oikein usko että juuri kukaan kaipaa myöskään Soinia. Tuohan oli loppupeleissä erinomainen toimi... perussuomalaiset pääsivät soinilaisista ja siniset pääsivät mittauttamaan suosionsa - joka on siinä noin yhdessä prosentissa kunnes siitä laskee.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikko Kokko, tuota PS:n mielipidemittaustuloksen laskevaa suuntaa hallitukseen menon jälkeen ei olekaan mielestäni missään oikein käsitelty. Näyttää siltä, että kannatus oli ennen hallitukseen menoa noin 15-16 prosentin luokkaa, joka hiljalleen hupeni jo syksyyn mennessä suurin piiretin nykyisiin lukemiin riippuen eri tutkimusyrityksestä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_...

Kun katselee noita kannatusmittaustuloksia eduskuntaryhmästä eroneen "uuvattiryhmän" tuloksia, niin ei voi olla huomaamatta sitä, että nykyisten sinisten loikkaamisella ei ole ollut vaikutusta vaan voidaan katsoa olevan positiivista vaikutusta PS:lle, kun sinisten kannatus ei vain nouse loikanneiden määrää vastaavasti. Siniset ikäänkuin kelluvat noissa mittaustuloksissa usvan peitossa.

Edit; Katsoessa linkistä pääministerikyselyn tuloksia, niin 1/2018 JH-a saanut 9 % ja Sampo Terho vain 2 %, vaikka on ministerinä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos nyt tuohon viimeiseen kommentoisi, niin Jari Sillanpääkin saa enemmän kannatusta kuin Sampo Terho ja Halla-aho yhteensä. :)

Preisdenttiä mitataan ihan eri tavalla kuin puoluekannatuksia, tuskinpa demareiden kannatuskaan on Haataisesta kiinni.

Kumpaakaan en äänestä, mutta persuilla kannatusprosentti voi olla hieman valheellinen, sillä niin paljon läähti tunnettuutta ja ääniä sinisiin, eli vaikka valtakunnallinen kannatus jotain olisikin, niin ei ole nimekkäitä kärkiehdokkaita, joka voi olla kohtalokasta.

Niinkuin Turkkilalta kysyin, niin uusimaa on hyvä esimerkki, isoin vaalipiiri ja persuille tulee siellä viime vaaleihin nähden selkään ja kunnolla. Jos Soini lähtee pelastamaan sinisiä, niin se kahmii nimellään valtavan äänisaaliin, ja se on kaikki persuilta pois.

Tällainen ennustus tällä kertaa :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #50

Ei pitäisi Ritalalle vastata kuin hänen omassa blogissaan, mutta tiesitkö Ritala että Espoossa, Timon omassa kaupungissa hän sai kuntavaaleissa 2017 jopa 29% vähemmän ääniä kuin 2012.

Tämä ennen puolueen hajottamista ja Juudaskirjoituksia. Eli kyllä Soinin tähti oli laskemassa voimallisesti vielä perussuomalaisissa olon aikana.

Mutta kyllähän se tiedetään että ei Soini ehdolle eduskuntavaaleihin lähde. Olisi niin suuri poliittinen nöyryytys palata takiaispuolueen kannatukseen kahden jytkyn jälkeen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #51

Tottakai äänisaalis on tippunut, mutta tippuneellakin äänisaalilla Soini ottaisi kolminkertaisen äänimäärän uudellamaalla kuin yksikään nykyin siellä oleva persuehdokas

Laitetaanko veto pystyyn, sillä ehdolla, et Soini lähtee pelastamaan sinisiä

Onko uskallusta, vai kovia puheita vaan.

Pitäishän persujen nyt yks luopio Soini voittaa, eikö?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #54

Mielestäni ei ole epäilystäkään että ehdolle lähtiessään Soini menee läpi. Oma arvioni olisi joku ehkä 10 000 ääntä. Mutta 70% lasku omissa äänissä sekin olisi.

Mutta inhimilliseltä kannalta se olisi tavaton nöyryytys, päätyä eduskuntaryhmään jossa on pahimmassa tapauksessa hän itse. Jos miehellä on muita vaihtoehtoja ja kun oikeasti on, se pankkiirin virka Lontoossa on Soinin nimityspeukalon alla, esimerkiksi.

Yksi skenario mitä pidän mahdollisena on se, että Soini lähtee pankkiirin virkaan mutta lähtee sinisten vetoavuksi uudellamaalla mutta ei ota kansanedustajan paikkaa vastaan vaan pysyy pankissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #55

Ei se mihinkään pankkiiriksi lähde, se on vain persujen huhu.

Mikä siinä on nöyryyttävää päästä eduskuntaan, ja sitten mennä eurovaaleissa läpi? :)

Kaikki Soinin äänet on persuilta pois ja vielä uudeltamaalta, aika synkkä tulos voi olla persuille tulossa.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #56

Toivottavasti kristillisen arvomaailman omaava Timo Soini valitaan pankkisektorille sen suomalaisedustajaksi jatkamaan Afrikan sarvessa hyvää työtä, jolla kehitysyhteistyöapu suunnataan paikallistasolla. Tämä on ennalta ehkäisevää maahanmuuttopolitiikkaa.

EBRD tuki vuonna 2015 yli 250 pk-yritystä nousemaan harmailta markkinoilta (joista 40 naisten johtamia). Nämä rakenteelliset uudistukset ovat osa globaalia yhteistyötä, johon muut kehittyneet maat tuovat osansa. Maailman suuret uhat ovat Afrikassa ja siellä tehtävällä kehitysyhteistyöllä on suuri vaikutus myös Euroopan tulevaisuuteen. Linkistä avutusjuttuihin http://utrikesministeriet.fi/public/default.aspx?c...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #55

Soini lähtee ehdokkaaksi Uudellamaalla ja menee läpi. Vasta sen jälkeen ottaa vastaan hänelle varatun palkkion ja eroaa eduskunnasta. Tilalle nousee Simon Elo varapaikalta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #50

petteri pääsit taas kerran minun "varastolistalleni" myöhäisempää käyttöä varten tällä varmaksi esittämälläsi tiedolla "Niinkuin Turkkilalta kysyin, niin uusimaa on hyvä esimerkki, isoin vaalipiiri ja persuille tulee siellä viime vaaleihin nähden selkään ja kunnolla. Jos Soini lähtee pelastamaan sinisiä, niin se kahmii nimellään valtavan äänisaaliin, ja se on kaikki persuilta pois."

Näistä kommenteistasi saa jossain vaiheessa "makoisan" kirjoituksen. :D

Edit; kirjoitat myös ".....ei ole nimekkäitä kärkiehdokkaita, joka voi olla kohtalokasta."

Jokos PS on ehdokkaansa valinnut ja julkistanut ensi vuoden ek-vaaleihin? Olet todellinen "höpönassu" noilla kirjoituksillasi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #52

Se oli ennustus, mä uskallankin ennustaa, jotkut vaan seuraa menneisyyttä tilastoista.

Pitää olla uskallusta sanoa omat ennustukset, jos saat siitä nautintoa, niin mä voin ennustaa sulle monta muutakin asiaa :)

Persut ei oo seuraavassa hallituksessa, ja persujen seuraava Puheenjohtaja on Huhtasaari ja ihan parin vuoden sisällä :)

Siinä sulle muistiinpantavaa lisää

No sanoppa muutama ISO persunimi uudellemaalle, nykyiset Niikko, Meri ja Juvonen?

On siinä ääniharavat :)

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #53

Esimerkiksi puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo, Teemu Lahtinen ja Mika Niikko ovat varsin kelpo nimiä mille tahansa ehdokaslistalle.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Demokratian suurin heikkous on joskus demokratia itse. Se voi mahdollistaa joskus jopa puoluekaappauksen. Muissa isoissa puolueissa tämä ei taida olla mahdollista, koska äänioikeus puoluekokouksessa taitaa perustua piirikokousedustukseen. Perussuomalaisissa tämä on toisin. Se mahdollistaa myös Halla-ahon korvaamisen vaikkapa Putinin ajatusmaailman hyväksyvällä henkilöllä tulevaisuudessa.

Käsitykseni mukaan Timo Soini mahdollisti työpaikan blogistille puolueessa ja sitä taustaa vasten blogin sanoma tuntuu lievästi sanoen hiukan omituiselta.

Suomalaiset olivat ennen vanhaan viisasta kansaa. Vanha kansanviisaus sanoo: ”Pitää syödä säkki suolaa ennen kuin oppii toisen tuntemaan.” Toinen vanha kansanviisaus sanoo ”Kiittämättömyys on maailman palkka.”

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikkola, eikös kuitenkin läheltä näe asioiden laidan paremmin kuin naapurin tontilta? Näin olen ainakin itse aina ymmärtänyt asian laidan olevan. Lähellä kun pääsee näkemään kaiken toteuteun tapoineen päivineen.

Paljon olenkin ihmetellyt kuinka sivulliset ovat tietävinään asioiden kulun paremmin kuin sisäpiirissä olleet. Siis ihan samassa konttuurissa työskentelemässä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jukka, juuri noin. Sitä sanottiin aina, että perussuomalaiset on demokraattisin puolue, koska jokainen jäsemaksunsa maksanut sai äänestää puoluekokouksissa, mutta tuo avoin demokratia koitui puolueen vahingoksi. Kyllä minulla ainakin pelko raksutti jo pitemmän aikaa.. Tuntui suoraan sanoen järjettömälle menolle, kun puolueeseen lappoi porukkaa jotka suut vaahdossa haukkuivat Soinia. Ja kun sanotaan, että puolue kaapattiin, niin tottahan se on. Se kaapattiin...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Omilla, luomillaan, demokraattisilla, säännöillä Soinille tuli tappio puoluekokouksessa. Ketään ei ole kaapattu. Demokraattisen vaalin tulos ei vain miellyttänyt Soinia ja hännystelijöitä. Turhaa on siis uhriutuminen. Pitäkää isänne, ei ole ikävä.

Jännästi se demokratia on palautunut mm paikallispolitiikkaan. Ei ole enää smp, joka päättää. Uusia, nuoria, naisia on tullut joukkoomme. Tervetuloa demokraattiseen perussuomalaiseen joukkoon!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #58

Kyllä se kaapattiin ja suunnitelmallisesti...kaiken laisia hörhöjä värvättiin jäseniksi äänestämään värvääjien ohjeiden mukaisesti...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #62
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

"Kyllä se kaapattiin ja suunnitelmallisesti...kaiken laisia hörhöjä värvättiin jäseniksi äänestämään värvääjien ohjeiden mukaisesti..."

Joopa joo.

Mutta Halla-aho sortui samalla samaan virheeseen kuin Soini.

Kun Halla-aho värväsi puolueeseen kaikenlaista väkeä,
tietysti päästäkseen puheenjohtajaksi,

aivan kuten Soinikin värväsi puolueeseen maahanmuuttokriitkot,
saadakseen lisää äänestäjiä.

Nyt se kaikenlainen väki alkaa olla Halla-ahon tiellä
ja se on ongelma ja haittatekijä.

Blogisti väitti kerran etteivät prussuomalaiset halkea kuin atomi.
Se kumminkin halkesi ja taitaa haljeta pian uudestaan.

Voipa olla että se loppujenlopuksi räjähtää hajalle,
aivan kuten SMP ennen perussuomalaisia räjähti Soinin hyppysille.

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #62

Seppo, Seppo, kukas olikaan päättämässä uusista jäsenistä ennen puolukokousta? Eikös se ollut itse Soini, joka sanoi painavan sanansa. On saivartelua sinulta ouhua tuollaisella kielenkäytöllä Soinin hyväksymistä valinnoista.

Halla-ahon johdossa on sitten päätetty uusista jäsenistä ja erottamisista vasta puoluekokouksen jälkeen uuden elimen ja jäsenten kanssa.

Koita vain Seppo viimein hyväksyä se tosiasia, ettei onneksi Soini enää päätä PS:n asioista, eikä varsinkaan yksin enää päätä kukaan vaan toiminta on kuulemani mukaan yhteispeliä. Myös kentällä. Tämä kaikki perustuu kuulemiini puheenvuoroihin. Jäsenistö on tyytyväisempää kuin aiemmin.

Voi tuota itsensä ylistämisen mahtia "En ollut ehdolla. Kun olin. Aina voitin. Kun en ollut, puolue hajosi." Olkaa sinisissä tyytyväisiä kun joukossanne on noin mainio mies. Mies joka sai PS:n kannatuksen puolet pienemmäksi johtamanaan aikana. Ei olisi aihetta noin suureen kehumiseen.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Ei kaapattu, mutta useiden jäsenten kertomana voinee todeta, että puoluetoimiston putkimiehen avulla tehtiin manööveri, jolla oli tarkoitus. Toisaalta, se jolla ei ole suunnitelmaa, on osa muiden suunnitelmaa.
Jo wanha kansa tiesi: Varpunen istui oksalla siipi silmiensä suojana ja itki. Pöllö lensi paikalle ja kysyi miksi varpunen itkee. Varpunen siirsi siipensä. Pöllö näki, että varpunen oli peittänyt rikotun silmänsä.
"Nyt minä käsitän", sanoi pöllö. "Sinä itket, koska varis teki sinusta yksisilmäisen."
"Ei", sanoi surullinen varpunen, "en minä silmääni itke. Minä itken sitä, että annoin sen tapahtua."

Tästä päästään takaisin outoon sivujuonteeseen, että tämän tarinan varpunen ei ole siniset vaan perussuomalaiset, jotka alati itkevät tapahtunutta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miten todennäköisenä pidät, että Perussuomalaiset pääsevät joskus toteuttamaan omia budjettiaan käytännössä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lopputulemahan on vuosien saatossa se, että yksi pieni maahanmuuttovastainen puolue ehkä jää jäljelle.

Soini sai haalittua työläisiä ja köyhiä kannattajiksi, se sitten taas kaatui hallitukseen menoon ja Halla-aholaisiin.

Persut eivät pysty enää saamaan kannatusta mistään muusta kuin maahanmuuttovastaisista, demarit, vihreät ja vasemmistoliitto noukkivat työläiset, eläkeläiset ja köyhät äänestäjikseen.

Tuolla toisessa blogissa jo puhutaan nuorisojrjestöstä erottamisesta, eli ihan sama meininki on kuin Soinin aikana, nyt Halla-aho näkee sen totuuden, ettei tuollaista älämölöporukkaa millään pidä aisoissa.

Persuja ei kiinnosta politiikanteko, tärkeämpää on päteä eri foorumeilla ja blogeissa, siitä saa paljon paremman tyydytyksen.

Veikkaanpa, että eduskuntavaaleissa se karvas totuus paljastuu, ja Halla-aho pikkuhiljaa siirtyy taas syrjään, Sitten saamme valovoimaisen Huhtasaaren johtajaksi, ja silloin on kansalla naurussa pitelemistä :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Veikkaanpa, että eduskuntavaaleissa se karvas totuus paljastuu, ja Halla-aho pikkuhiljaa siirtyy taas syrjään, Sitten saamme valovoimaisen Huhtasaaren johtajaksi, ja silloin on kansalla naurussa pitelemistä :)"

Okohan Huhtasaari edes hauska, pikemminkin säälittävä.

Television panelikeskusteluissa näyttää välillä siltä ettei Huhtasaari edes tiedä tai ymmärrä mistä puhutaan. Kun hänelle annetaan puheenvuoro, hän alkaa puhua sitä mitä on oppinut, sitä omaa puhettaan, mikä on kuultu satoja kertoja.

Jos toimittaja tivaa Huhtasaarelta vastausta kysymykseen, tai edes jotain keskustelun aiheeseen liittyvää, hän ehkä änkyttää jotain, kun ei tiedä mitä sanoa ja alkaa sitten taas kimittämään valtavan kovalla äänellä sitä omaa sanomaansa.

En tiedä onko se huvittavaa, pikemminkin säälittävää.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei niin, Laura on tosi ihqu. :)

Kyllä mä Kaisa Mäkäräistä ennemmin äänestäisin, varsinkin, jos kysyttäisiin poliittisia taitoja.

Halla-aho vasta suosittu onkin, kummaltakin vaan lähtee puolue pikkuhiljaa alta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Laura on kymmenneksi ihailluin nainen Suomessa, eikä syyttä!"

Suosio on epätieteellistä, arvoituksellista ja kummallista.

Turhapurokin herättää ihastusta suurissa väkijoukoissa.

Jotta ei jätettäisi aina käyttökelpoista Hitler- korttia käyttämättä, Hitlerkin oli Saksassa hyvin suosittu ja verraten yksimielisesti koko kansan ihanne, eikä vain kymmenenneksi ihailluin, kuten Huhtasaari.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #77

Kun taito keskustella loppuu, alkaa nimittely. Hyvää päivän jatkoa!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #79

Nimittelikö sua joku?

Vai loukkaannuitko vaan Lauran puolesta?

Herkkää, niin herkkää.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #79

Kerronpa mistä tässä on kyse minun mielestäni. Kyseinen kaveri väitti useita vuosia, etteivät yksityiset liikepankit luo tyhjästä rahaa, vaikka hänelle oltiin linkitetty kaikki mahdolliset selvitykset yksityisten liikepankkien rahanluonnista.

Jos keskustelijalle selvitetään olemassa olevat tosiasiat ja keskustelija siitä huolimatta tulee esittämään vastakkaista vuosikausia, on kyseessä trolli, vain ja ainoastaan pelkkä trolli.

Nyt sama henkilö trollaa lähes jokaisessa ketjussa rasisti, rasisti, natsi, hitleri, niin kyseessä on trollaaminen. Sitä en tiedä onko kyseessä valtion maksama trolli, joka ainakin minulle on tullut mieleen, koska en näe mitään muutakaan syytä, miksi joku esittää puutaheinää vuosikausia päivittäin useita kertoja.

Tämä palsta on mennyt hyvin lapselliseksi, samat trollit joka ketjussa trollaamassa. Joitakin vuosia sitten tämä oli vielä asiallinen keskustelupalsta, mutta nyt tuntuu, että valtion maksetut trollit ovat ottaneet palstan haltuun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #81

"nyt tuntuu, että valtion maksetut trollit ovat ottaneet palstan haltuun."

Sinusta nyt vain tuntuu siltä, mutta eivät asiat välttämättä ole aina niin kuin miltä sinusta tuntuu.

Jos sinusta tuntuu siltä että jokaisen liikepankin peräkammarissa on rahanpainokone, niin ei asia välttämättä ole niinkään.

Ja vaikka siellä olisikin se painokone, niin ei se raha tyhjästä tule. Ainakin tarvitaan setelipaperia ja jotain mustetta, niin ja sellaiset laatat jolla rahanväärentäjätkin sitä rahaa tekee. Sen lisäksi tarvitaan sähkömoottori ja sähköä, tai ainakin joku vääntämään kammesta.

Ei niitä seteleitä tyhjästä voi tulla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #82

Kuvasta päätellen juttelen aikuisen miehen kanssa, mutta kun juttuja lukee, niin tuntuu, että kyseessä onkin hyvin lapsellinen trollaaja.

Jos aikuiselle ihmiselle on selvitetty jo vuosia sitten yksityisten pankkien rahanluonti ja siitä huolimatta sama henkilö tulee toistuvasti väittämään vastakkaista, on siihen useita eri vaihtoehtoja. Joko henkilö ei ymmärrä rahanluonnista mitään, tai sitten ymmärtää ja tulee siitä huolimatta esittämään puutaheinää omasta tahdostaan, joka täyttää trollauksen tunnusmerkit. Tai sitten henkilö on valtion maksama trolli ja keskustelunsotkija, joka selittäisi kaikista parhaiten kyseisen tyylisen trollauksen.

Nyt sama kaveri on trollaamassa lähes joka keskustelussa rasisti, rasisti, natsi, hitleri, joka sekin antaa viitteen juuri valtion maksamasta trollista. Valtio on ilmeisesti alkanut ottaa otteen näistä vapaista keskustelupalstoista ja laittanut trollinsa sotkemaan jokaisen vaaralliseksi katsomansa keskustelunaiheen.

Joitakin vuosia sitten keskustelu oli vielä hyvin asiallista, mutta ilmeisesti valtio on vainonnut useat asialliset keskustelijat pois palstalta ja täyttänyt palstat omilla trolleillaan. Samaahan on tehty minullekin, vuosikausien valtion vainoa ja jopa ammatillisten ihmisoikeuksien viemistä ja vain siksi, koska käytän perustuslaillista oikeuttani, sananvapautta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Joitakin vuosia sitten keskustelu oli vielä hyvin asiallista, mutta ilmeisesti valtio on vainonnut useat asialliset keskustelijat pois palstalta ja täyttänyt palstat omilla trolleillaan."

Edellytät ilmeisesti että uskon tähänkin sinun juttuusi, sen lisäksi että minun pitää uskoa siihen rahanpainokoneeseen, jotta en olisi mielestäsi trolli.

Ei se mitään, saat pitää minua trollina jos haluat. Se on sinun oikeutesi.

Hyvää yötä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset