Matias Turkkila

Suomessa onkin yli 11000 istuvaa kansanedustajaa - keitä he ovat?


Eilen pohdittiin uutisissa sitä, voiko Suomi hyödyntää omia metsiään haluamallaan tavalla. Pohdittiin sitäkin, saavatko reserviläiset pitää aseensa vai eivät. Puhuttiinpa äskettäin myös varsin monimutkaisesta tietosuoja-asetuksesta sekä siitä, oliko Juha Sipilän (kesk.) mielestä hyvä juttu nostaa Suomen EU-maksuja vaiko ei. 

Kaikkia näitä varsin kiistanalaisia asioita perusteltiin EU:sta tulevilla määräyksillä. Tästä tullaankin päivän kysymykseen: 

Kuka säätää lait Suomessa? 

[ ] Valtiopäiville kokoontunut eduskunta
[ [ Joku muu. 

Katsotaanpas. Suomen eduskunnan laisäädäntövaltaa käyttää tällä hetkellä 200 suomalaista kansanedustajaa. 

Joistain lakimuutoksista eduskunta päättää itse. Mutta yhtä totta on, että osassa asioita eduskunta ei enää kykene päättämään siitä lainsäädännöstä, joka maassamme vallitsee. 

Eduskuntamme on jo pitkään ollut EU:n suorassa määräysvallassa. EU pakottaa Suomen eduskunnan säätämään tietynlaista lainsäädäntöä. Tämä tehdään monin keinoin, esimerkiksi direktiivein sekä Suomen lainsäädännön ylittävän EU-tuomioistuimen päätöksin. 


Leikitelläänpä luvuilla hetki, niin näemme, kuka käyttää Suomessa isännän ääntä. 

Suomen mahdollisuus päättää EU:n direktiiveistä on kovin pieni. Meppejä on kaikkiaan 751, joista Suomella 13. Suomen osuus on noin kaksi prosenttia. Skaalataan tämä nykyisen eduskunnan kokoon seuraavasti: 

- annetaan kaikkien istuvien suomalaisten kansanedustajien pitää paikkansa. 
- täydennetään EU-parlamentin paikkajaon mukaisesti Suomen eduskuntaa. 

Saadaan tulokseksi uusi EU-Eduskunta, jossa on* yhteensä 11554 EU-Kansanedustajaa. Eli Suomelle saatiin kertaheitolla 11354 uutta kansanedustajaa entisten 200 lisäksi. Onnea jok'ikiselle! 

Suomen keskustasta, kokoomuksesta, PS:stä, demareista jne koostettua entistä ja melko luutunutta Suomi-eduskuntaa täydentää nyt hassunhauskasti.. 

.. 1477 saksalaista EU-kansanedustajaa, 785 puolalaista EU-kansanedustajaa ja 492 romanialaista EU-kansanedustajaa. Näiden lisäksi valiokunnissa ja eduskunnan kuppilassa huseeraa vielä 8800 muutakin menijää. On siinä Eduskunnan kuppilan sedillä ja tädeillä kahvinkeittämistä kerrakseen. 


Miten käy päätöksenteon, kun Juha Sipilän, Mauri Pekkarisen ja Petteri Orpon niskan takana huohottaa 492 aivan yhtä päätösvaltaista romanialaista? 

Hyvin, tietenkin. Ei tosin välttämättä Juha Sipille vaan romanialaisille, mutta heitä oli enemmän joten homman pitäisi olla pihvi. 

Tältä pohjalta ei ole minkäänlainen ongelma, että Suomelle lätkäistään aivan hulvattomat päästövähennystavoitteet (39 prosentin leikkaukset), mutta kammottavalla tavalla ympäristöään tärvellyt Romania pääsee kuin koira veräjästä (2 prosentin leikkaukset). Paskasti ei mennyt bulgarialaisillakaan (0 prosenttia) tai puolalaisilla (9 prosenttia). 

Toisaalta kohtuullinen osuus saksalaisesta, italialaisesta ja ranskalaisesta autoteollisuudesta alihankkii rompetta Puolasta, joten olisihan se järkyttävän typerää kurittaa sikäläistä teollisuutta päästövähennyksillä. Sitä paitsi Saksalla, Italialla ja Ranskalla on Suomen EU-eduskunnassa 3738 paikkaa, joten lienee melko lailla yksi lysti, mitä suomalalaiset aiheesta sanovat. 

Vähemmän humoristisesti saimme eilen kuulla Ylen pääuutislähestyksessä tutisevalta ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselta jotensakin niin, että "ei nää biotehdasinvestoinnit varmaan kaikki toteudu".  

Kyse oli siitä, että EU-raadin mielestä Suomi ei voi käyttää omia metsiään haluamallaan tavalla. Ministeri nyökyttelee ruttanana, kun ei muutakaan voi. Ja miten voisikaan? Ministeri kun ei enää päätä Suomen asioista. 


Mites ne reserviläispyssyt? Ranskalaiset kuulemma säikähtivät äsken oikein kunnolla, kun Bataclan-konserttisalissa esiintyi Death Metal -bändin lisäksi joku lähi-idästä inspiroitunut uskonlahko. 89 kuoli. 

Tämä tapahtuma antoi jollain eriskummallisella tavalla pontta vaatimuksille, että suomalaiset reserviläiset eivät jostain syystä enää saisi omistaa luvanvaraisia aseitaan.  

Asiaa on käännetty ja väännetty siitä lähtien. Tuoreimpana ulostulonaan sisäministeri Kai Mykkänen toteaa: "Emme voi kirjoittaa lakiin, että vapautamme 900 000 reserviläistä asedirektiivin velvoitteista. Se kaatuisi EU-tuomioistuimessa."

Niin, emme voi. 

Mutta miksi emme voi?

EU:n piti olla kauppa- ja tulliliitto. Ressukiväärit ovat maanpuolustusasia. Miksi EU puuttuu Suomen maanpuolustukseen? 

 

* 1/(13/751)*200 = 11554 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Olen miettinyt samaa ja siksi ihmettelinkin, kun yhdessä kohtaa on kirjoitusvirhe. Parlamentaarikkoja on 751 ja todellakin niistä vain 13 on suomalaisia. Määräysvalta on muilla.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Kiitos, höpsö typo. Laskelma on onneksemme tehty 751:llä mepillä.

Tässä vielä maakohtainen paikkajakauma:

Maa / paikkojen osuus europarlamentissa / paikkojen määrä kuvitteellisessa EU-eduskunnassa.

Saksa (12,8 %): 1477 paikkaa
Ranska (9,9 %): 1138 paikkaa
Italia (9,7 %): 1123 paikkaa
Britannia (9,7 %): 1123 paikkaa
Espanja (7,2 %): 831 paikkaa
Puola (6,8 %): 785 paikkaa
Romania (4,3 %): 492 paikkaa
Alankomaat (3,5 %): 400 paikkaa
Belgia (2,8 %): 323 paikkaa
Kreikka (2,8 %): 323 paikkaa
Portugali (2,8 %): 323 paikkaa
Tšekki (2,8 %): 323 paikkaa
Unkari (2,8 %): 323 paikkaa
Ruotsi (2,7 %): 308 paikkaa
Itävalta (2,4 %): 277 paikkaa
Bulgaria (2,3 %): 262 paikkaa
Slovakia (1,7 %): 200 paikkaa
Suomi (1,7 %): 200 paikkaa
Tanska (1,7 %): 200 paikkaa
Irlanti (1,5 %): 169 paikkaa
Kroatia (1,5 %): 169 paikkaa
Liettua (1,5 %): 169 paikkaa
Latvia (1,1 %): 123 paikkaa
Slovenia (1,1 %): 123 paikkaa
Kypros (0,8 %): 92 paikkaa
Luxemburg (0,8 %): 92 paikkaa
Malta (0,8 %): 92 paikkaa
Viro (0,8 %): 92 paikkaa

Yhteensä: (100 %): 11554 paikkaa

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Lukiessani EU info sivulta EUn arvoista, jossa Unioni julistaa itsensä "oikeusvaltioksi" ja vallan olevan "kansalaisilla", en yhtään ihmettele Suomen eduskunnan kumileimasin roolia ja miten EUn enemmistö äänestys toimii.

EUn arvot voisivat kitetyttää: Tarvitsemme halpoja yhteiskuntia teollisuudellemme, emmekä saa rasittaa niitä ilmastohöpötyksillä.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Joo.

Pää hajoaa joka kerran, kun EU:n puolestapuhujat korostavat unionin demokraattista luonnetta. Koko putiikin tarkoituksena on ollut se, että luodaan kansallisvaltioiden päälle ylikansallinen kerros, johon kansalaisilla nimenomaan ei ole vaikutusmahdollisuutta.

Tämä asia kirkuu läpi nimipoliitikkojemme suista joka kerran, kun he puhuvat siitä, miten "me-emme-voi-koska-eu".

Emme voikaan. Niin käy, kun päätösvallasta luopuu.

Brittien demokratiaperinne oli erilainen. He vetivät johtopäätökset. Meillä muilla vielä kestää.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Usein kuulemme "olemme sitoutuneet", "emme voi rikkoa sopimuksia", "olemme EU arvoyhteisö", "noudatamme yhteisiä sopimuksia", "Solidarisuus???", "olemme luottamuksen arvoisia", silloinkin kun EU sanoo "hyppää kaivoon", me hyppäämme "koska maine".

Briteistä uutisointi on ollut välillä koomista. Kun briteillä menee hyvin, se johtuu EU jäsenyydestä.

Mutta kun Briteillä menee huonosti, se johtuu Brittien erosta EU:sta.

Kummassakin tapauksessa Britit on vielä EU jäsen. :D

Briteissä tulee käymään eron jälkeen kuten markkinataloudessa on tapana "toisen epäonni on toisen onni". Alun menetyksien myötä markkinat korjaavat itsensä ja alkaa huima talouskasvu. Heillä on työkalut siihen.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

"Eduskuntamme on jo pitkään ollut EU:n suorassa määräysvallassa. EU pakottaa Suomen eduskunnan säätämään tietynlaista lainsäädäntöä. Tämä tehdään monin keinoin, esimerkiksi direktiivein sekä Suomen lainsäädännön ylittävän EU-tuomioistuimen päätöksin."

Unionia pitäisi käyttää hyväksi. Unionin pitäisi kieltää svekomaanipuolueen lainsäädäntöön ujuttamat etnisesti syrjivät pykälät, joiden mukaan finne-virtanen joutuu väistymään todennäköisesti vauraamman finländare-Janssonin (A. O. Freudenthal: "Finlandare on Suomessa asuva germaanista valtiasrotua edustava ruotsalainen.") onnen tieltä.

Tällainen vauraamman kansanryhmän todennäköisesti vauraamman yksilön hyväksi harjoitettu "positiivinen syrjintä" saatetaan kokea negatiiviseksi syrjinnäksi unionin tuomioistuimissa.

Saksalaista mallia noudattaen pitäisi svekomaanipuolue tykkänään kieltääkin, koska se on edustanut esihitleriläistä germaanista valtiasrotua ylistävää rotupolitiikkaa jo yli sata vuotta ja jälkihitleriläistä rotupolitiikkaa vielä Hitlerin kuoleman jälkeenkin. Ja vielä nytkin se edellyttää etnistä syrjintää.

-----------------
Suomen sisällissota vuonna 1918 oli todiste kansan kahtiajaosta, johon kahtiajakoon oli omiaan vaikuttamassa svekomaanien harjoittama esihitleriläinen rotupolitiikka. RKP:n ja Folktingetin puheenjohtaja luonnehti sisällissotaa jälkikäteen kahden eri rodun väliseksi sodaksi.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Jep jep.

Valitettavasti kun meidän kermamme pääsee maistamaan Brysselin herkkuja , ei heitä paljon tämä periferia nimeltä Suomi enää kiinnosta

Viittaan esim. Kataisen, stubiin jne

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Suomessa aiotaan kiristää lakia uuden ampuma-asedirektiivin nimissä enemmän kuin direktiivi vaatii. Kyseinen direktiivi ei vaadi suurikapasiteettistenkaan lippaiden hallussapitoa rikokseksi tai laittomaksi kenellekään. Riittäisi jos niiden hallussapidosta säädettäisiin hallinto-oikeudellinen B luokan aseiden lupien menettämisseuraamus niille B luokan aseiden luvanhaltijoille joilla ei ole poikkeuslupaa.
Toisin kuin aktiivireserviläiset ja useimmat toiminnallisten ampumaurheilulajien harrastajat ovat monet lippaiden omistajat niin vanhoja, että he eivät siksi ole seuranneet tätä asiaa internetistä. Valtamediassa tämä aihe ei ole saanut mielestäni tarpeeksi huomiota.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Suomi on laittomuuden tilassa ollut jo monta vuotta. Minä en tunnusta Eu:ta, en sen epädemokraattista komissiota, en meppejä, enkä muutakaan mitä Eu:sta tulee. Suomi on suomalaisten maa, ei keidenkään muiden maa. Tunnustan Suomen perustuslakia, siihen asti, kun sinne laittomasti lisättiin Eu-tarkennus. Suomalaiset eivät voi olla kahden valtion, Suomen ja Eu-liittovaltion, kansalaisia. Nyt tullaan mielenkiintoiseen asiaan, kun Suomen poliittinen johto ja ylin virkamieskunta tietoisesti tekevät maanpetosta, miksi minä ja moni muu tunnustaisimme heidät laillisiksi päättäjiksi....valtakunnanoikeuteen he kuuluvat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset