Matias Turkkila

Kysymys Sipilälle: Mitä ihmettä te oikein mietitte?

Pohdin eilen Oulun tapahtumia. Tein siitä lyhyen videon, jossa suunnilleen sama teksti kuin tässä alla. Teksti on aika raskasta, sorry. Mutta aihe huomioiden se ei oikein voi olla muuta. Tämä kaikki vaikuttaa vähän samalta kuin katsoisi auton törmäystestiä hidastettuna. 

Oulun jo ennestäänkin todella törkeästä seksuaalirikossarjasta tuli perjantaina lisää tietoa. Neljä uutta epäiltyä jo muutenkin hyvin laajaksi paisuneessa jutussa. Ja kaikkein inhottavimpana poliisin nyt vahvistama tieto siitä, että yksi uhri on menehtynyt syksyn aikana. Poliisin mukaan tapaukseen ei liity rikosta. Suomeksi tämä tarkoittaa itsemurhaa.

+++

Tunteet on ihmisillä aika pinnassa.  On tämä aika käsittämätöntä.

Niin kuin varmaan useimmat teistä tiedätte, kuulun porukkaan joka on tosi pitkän ajan yrittänyt varoittaa siitä, että tietynlainen maahanmuutto on aivan järkyttävän vaarallista.

Olemme käyneet asiasta paljon keskustelua, yritetty varoittaa, mutta varoitukset ovat aika pitkälti kaikuneet kuuroille korville. Sen sijaan, että olisi oltu turvapaikka-asioiden kanssa varovaisia, on muissa porukoissa oltu innokkaita ja ylioptimistisia.

Me olemme varoittaneet, että turvapaikanhakijoiden tarinat eivät ole aina totta. Että joukossa on ihmisiä, joilla ei ole mitään hätää, mutta jotka haluavat hinnalla millä hyvänsä päästä länsimaihin. Meitä ei millään tahdottu uskoa.

+++

Pääministeri Sipilästä ei pitkään aikaan tiennyt, onko se hölmö vai näytteleekö se tarkoituksella sellaista. Kun kuulin siitä, että Sipilä on mennyt lupaamaan talonsa turvapaikanhakijoille, tiesin, että hän on hölmö.

Mutta ei hän ollut ainoa hölmö. EU-parlamentti teki alkuvuoden 2015 aikana erittäin typeriä, lähes lapsellisia päätöksiä.

Ja tässä sitä nyt ollaan.

+++

Pari Sipilän kommenttia perjantailta:

”Ymmärrän kansalaisten keskuudessa esiintyvän huolen ja järkytyksen”

"Ajatuksemme ovat näiden nuorten ja heidän perheidensä tukena"

"Turvapaikkajärjestelmä ei suojele rikollisia"

"Teot herättävät minussa inhon tunteen"

Anteeksi vaan, mutta järjestelmä nimenomaan suojelee rikollisia. Ja anteeksi vaan sitäkin, mutta Sipilä nimenomaan EI OLE ymmärtänyt kansalaisten huolta tästä asiasta. Hän on ollut asiasta täysin piittaamaton.

Sipilää on yritetty varoittaa lukemattomia kertoja, mutta hän hajoitti oman hallituksensa, ettei tarvitsisi kuunnella ihmisiä, jotka yrittivät estää näitä asioita etukäteen.

Sipilä liittouutui Soinin kanssa, joka mieluummin valitsi lohileipien mässäämisen ulkoministeriön bileissä kuin lasten suojelun ulkomaalaisilta rikollisilta.

Kysymys: Mitä ihmettä te mietitte? Miksi te teitte niin?

++

Jos pääministeri on pölvästi, niin paljon sen kauniimmin ei voi sanoa hesarista – siis siitä lehdestä, joka kehuu itseään vielä estottomammin kuin Soini.

No tämä ”valtakunnan päälehti” kommentoi Jussi Halla-ahon ehdotusta siitä että rikoksiin syyllistyneet maahanmuuttajat voisi eristää saareen odottamaan palautusta lähtömaihinsa.

Hesari ei oikein tykännyt tästä ideasta.

Toimittaja Teija Sutinen kirjoitti: ”Nämä ovat tyypillisiä populistisia puheenvuoroja: mustavalkoisia, yksinkertaisia ja niin kovasydämisiä, että enemmistö suomalaisista ei niitä kannata.”

Hän jatkoi: ”puolueetkin voisivat tehdä osansa esimerkiksi suhteuttaakseen keskustelua ja ampuakseen alas perussuomalaisten hokkuspokkus-ratkaisut.”

Kuten taloustoimittaja Juhani Huopainen perjantaina varsin osuvasti muistutti, perussuomalaisten ehdottamat toimenpiteet, jotka ovat siis hesarin mukaan hokkuspokkusta, ovat itse asiassa ihan normipolitiikkaa muualla. Hesari itse uutisoi viides joulukuuta siitä, että Tanska aikoo lähettää rikoksia tehneitä turvapaikanhakijoita pienelle autiolle saarelle.

Eikä tässä vielä ihan kaikki.

On ihmeellistä lukea toimittajan tuskasta, kun hän itsekin toteaa, että jotain pitäisi tehdä, mutta ei hän kestä sitäkään, että perussuomalaiset tasan ainoina tekevät sitä, mikä on ilmiselvää.

Ei kelpaa.

Tämän tuskaisuuden vallassa hesari paljastaa toimintatapaansa enemmän, kuin sille olisi kunniaksi.

Se alkaa käskyttää poliittista järjestelmää. Antamalla suoria komentoja.

Sutinen kirjoittaa: ”Muiden puolueiden pitäisi tulla ulos äänekkäästi omilla maahanmuuttopoliittisilla näkemyksillään eikä jättää pelikenttää perussuomalaisille.”

Tämä ei ole enää journalismia. Tämä on poliittinen vaatimus journalistilta puolueille. Mutta koko ketju menee aivan väärin päin. Häntä heiluttaa koiraa. Ei tämä voi mennä niin, että toimittajat esittävät vaatimuksia, joita poliitikot sitten sirkuspelleinä yrittävät toteuttaa.

+++

Noh, koska Suomi on just sellainen kuin se on, poliitikot menevät hesarin pillin mukana. Toimittajat kertovat, mitä he haluavat kuulla, ja selkärangattomimmat poliitikot hyppivät sitten mukana. Lopuksi media annostelee tottelevaisille poliitikoille myönteistä julkisuutta. 

Kannattaa miettiä tätä kuviota hetken aikaa. 

+++

Palataan Ouluun. 

”Rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan”, jyrisee Sipilä.

Niin siis miten saatetaan? Täkäläiset tuomiot ovat naurettavia.

Eihän siitä ole kuin päivä, kun uutisoitiin siitä että päitä irti leikannut irakilainen kuittasi mahtavat puolitoista vuotta ehdollista.

+++

Lopuksi: 

Ei tämä aivan helppoa ole. Mutta ei meidän auta kuin jatkaa tätä vääntöä. Meidän on pakko tehdä tätä yhdessä.

Huolimatta siitä, että näitä kommentteja sensuroidaan.

Huolimatta siitä, että hesari suhtautuu kiristyksiin hokkuspokkuksena, mutta ylistää talonsa luovuttanutta Sipilää maasta taivaisiin.

Suomalainen yhteiskunta on varmaan elänyt eristyksissä liian pitkään. Välillä tuntuu siltä, että täkäläinen media on järjiltään. Politiikkoja kuunnellessa siltä tuntuu koko ajan.

Mutta me jatketaan. Eikä me lopeteta, ennen kuin nämä asiat on saatu kondikseen.


Linkki videoon täällä >

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Matias, onko Sipilä mielestäsi siis ainoa vai pahin sokea Suomen valtiojohdossa? Ajatteletko, että pääministerillä olisi yksin valtaa kääntää paha hyväksi vai mitä ajat takaa?

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Poliittisilta johtajilta on lupa odottaa a) jonkinlaista tilannetajua sekä b) jonkinlaista kykyä ratkaista vastaantulevia ongelmia.

Jos ei havaita ongelmia, ei niitä voida myöskään ratkaista. Mutta Sipilän tapauksessa on systemaattisesti valittu toimintatapoja, jotka ovat PAHENTANEET alkuperäistä ongelmaa.

Hän ei ole tässä tietenkään yksin, Suomesta löytyy koko leegio ihmisiä, jotka ovat aivan yhtä usvassa.

Pääministerillä on eniten valtaa Suomessa. Jos hänen tilannekuvansa on pielessä, tulokset ovat kammottavia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näistä ilmeisesti osa on Suomen kansalaisia.

Onko perussuomalaisilla joku kyky tietää, kuka tekee rikoksia ja koska hän tekee rikoksia?

Oliko niinkuin omasta mielestä hallituksessa ollessanne toimintanne sellaista, mitä nyt suureen ääneen vaaditte.

Rikollisia rangaistaan, mutta pitääkö rangaista varmuuden vuoski kaikkia turvapaikanhakijoita, varsinkin nuoria miehiä?

Perussuomalaiset eivät ole, eivätkä tule näihin asioihin päätöksenteossa enää vaikuttamaan.

Sen kautta onkin ymmärettävää, että teitä harmittaa, kun ette saakaan enää omittua koko maahanmuuttopolitiikka itsellenne.

Suomen uutiset ja blogit ovatkin ainoita paikkoja, jossa saatte enää huutonne kuulumaan.

Mediapeliä, kansa on tyhmää, kun lukee hesaria, eikä vain suomen uutisia. :)

Olette menneisyyttä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

” Näistä ilmeisesti osa on Suomen kansalaisia.”

Viranomaisten tiedotteista olen käsittänyt, että kaikki seksuaalirikoksista epäillyt ovat maahanmuuttajataustaisia

Uhreista puolestaan kaikki ovat suomalaisia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Osa on ulkomaalaistaustaisia Suomen kansalaisia.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #6

Mitä yrität kertoa? Senkö, että oli kardinaalivirhe myöntää kansalaisuus tällaiselle henkilölle? Pitäisikö vielä perua kansalaisuus ja asettaa todella tiukat kriteerit sille, että olisi oikeutettu Suomen passiin?

Hyvä, sitähän minäkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Ulkomailta ne maahanmuuttajataustaiset tosiaan tapaavat Suomeen tulla :)

Petteri ei hyväksy Suomen viranomaisten tiedotteissaan käyttämää kieltä. Mutta ei se totuutta miksikään muuta.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Petteri hei, tulet kokemaan vielä ikävänä yllätyksenä sen, että PS-puolue ei ole katoamassa yhtään mihinkään.

Puolue tulee saamaan hyvät vaalitulokset tämän kevään eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa sekä parin vuoden kuluttua kuntavaaleissa.

Näköpiirissäni ei ole mitään sellaista, joka tukisi väitteitäsi Perussuomalaisten "katoamisesta".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitä sillä hyvällä tuloksella sitten oppositiossa tehdään, vietetään hauskoja pikkujouluja kenties :)

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #7

#7
petteri, hyvä tulos tarkoittaa sitä, että päättäjät ymmärtävät sen, että kansa on kärsimätön. Etukäteen ilmoitetaan, että vaikka kuinka suuri osa kansasta vaalien avulla ilmaisee kantansa, me emme ota heidän huolia huomioon.

Tällainen "petteri ritalamainen" asenne osoittaa kuinka tyhmiä ja välinpitämättömiä Suomen päättäjät ovat.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Onko perussuomalaisilla joku kyky tietää, kuka tekee rikoksia ...?"

No täytyy sanoa että aika hyvin osui arvaus kohdalleen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuo taito kannattaa kaupallistaa, loppuu rikollisuus koko maasta, vai onko se kyky vain sellainen, että se havaitsee vain vääränväristen rikokset?

Tommi Mäkinen

Oletko sä jonkun ilmoituksen tilannut, että aina kun joku persu kirjoittaa, sä oot ensimmäisten joukossa täällä suoltamassa paskaa, samoja juttuja joka kerta, päivästä toiseen, vuodesta toiseen.

Matiaksen blogi kerkesi 12min vanheta, niin maaninen trolli ampui kimppuun :D

"Rikollisia rangaistaan, mutta pitääkö rangaista varmuuden vuoski kaikkia turvapaikanhakijoita, varsinkin nuoria miehiä?"

Noin ei ole kukaa muu väittänyt kuin sinä.

Tuulan blogissa väitit: ""Niin se menee, että täällä taas kauppakseskuksissa oleskelevat tuomitaan raiskaajiksi."" http://tuulakomsi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267325-...

Sekin oli ihan sun omaa keksintöä.

Pysyisit poissa näistä persujen blogeista, rasittava noita sun toistuvia valheita ja vääristelyjä lukea.

Toi sun touhu ei todellakaan kuulu sananvapauden piiriin.
Trollaus/vihapuhe EI kuulu sananvapauteen.
Ei siinä sun hymiötkään auta..

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Tommi Mäkiselle: Älä hyvä veli hermostu. Petterihän tekee vaalityötä meille, pitämällä meidän asiaa aina esillä (-; Jos on jokin perussuomalaisen blogi täällä ja Ritala ei kommentoi, sitten voimme olla huolissamme.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #16

Juu mä ilolla teen vaalityötä, mutta ei nyt kuitenkaan kannata luulla, että tämä puheenvuoro jotenkin vaikuttaisi puolueiden kannatuksiin.

Jos sellaista luulee, niin sitten kannattaa kyllä pian herätä, sillä äänestäjistä veikkaan, että yli 95% ei ole koskaan näitä jaarituksia lukenut.

Minä tiedän, että persut saavat n.10% vaalituloksen, mutta sillä ei lopulta ole mitään merkitystä, mikä se prosentti on.

Muut puolueet yrittävät päästä hallitukseen, persut yrittävät päästä oppositioon, siinä se pieni ero.

Eli hyvää vaalitulosta vaan teille, sitä on kiva oppositiossa muistella.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hih, tee valitus, tai taidat olla jo monta tehnyt.

Koville ottaa edelleen näemmä.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #28

Juu en tee.

Sä kirjoitat päivästä toiseen samat jutut helvetin monta kertaa.
Etkö sä muista, että sä oot jo ne kirjoittanut?
Oletko aina kännissä?
Vai onko päähän tehty joku lobotomia -tyyppinen ratkaisu tjtn??

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

En ole koskaan persuja äänestänyt, mutta viime aikaiset tapahtumat ovat laittaneet vakavasti harkitsemaan.

Veikkaan, että kaltaisiani on yhä enemmän, jotka ovat kyllästyneet vanhojen puolueiden sinisilmäisyyteen ja epärehelliseen kaunisteluun arabimuslimien tapakulttuurista.

Myös Ritalan kaltaiset kommentoijat motivoivat monia muuttamaan äänestyskäyttäytymistään.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Sipilä väistyy vaalitappion myötä. Viimeisten kyselyiden mukaan Kokoomuksen ja keskustan enemmistö haluaa tehdä hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa. Vain vihervasemmisto ei salli demokratian toteuttamista ja seurauksena olisi ruotsin kohtalo.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai sinäkin uskot vaalipuheisiin, eli nyt sitten Sipilän ja Orpon mieli onkin muuttunut?

Kaikkea ei kannattaisi uskoa ennen vaaleja, silloin puhutaan kaikkea kivaa, ettei kenellekään tulisi paha mieli.

Voithan uskoa, mutta älä kauheasti pety, kun totuus paljastuu.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Oulun poliisihan varmasti työskentelee kovan kiirepaineen alla sen puolesta, että se totuus paljastuisi.

Pettynyt toki olen, että tällaiselle on annettu alunperin edes mahdollisuus.

Ehkei sinulla ole omia lapsia, joista voisit olla huolissasi. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö tämä asia kiinnostaisi ketään muutakaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #14

Asia kiinnostaa varmasti kaikkia, mutta ne on ihan eri puolueet jotka asian hoitavat.

Persut saavat netissä kailottaa ''ratkaisujaan''

Oikeat puolueet hoitavat, persut metelöivät.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Pekka Haavistokin välillä kerkesi väläytellä mahdollisuutta hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa, mutta kenttä "harjasi" kommentin heti.

MTV:n kyselyn mukaan Kokoomus ja keskusta olisivat kykeneviä toteuttamaan demokratiaa. Vain SDP ja Vihreät vastustavat demokratian toteutumista tuon kyselyn mukaan. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-uutisten-k...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #17

Paljonko lyödään vetoa, että mikään puolue ei ota persuja hallitukseen?

Kiva, että uskot asiaan, mutta pettymys tulee olemaan varma.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #24

Kun kokoomus on vaaleissa suurin puolue, niin paljonko?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #24

Ei tarvitsekaan. Meille persuille riittää vallan hyvin se, että Suomen tasavallan seuraava hallitus tekee sellaista politiikkaa, mitä mekin tekisimme! :D

Heli Maria

Petteri on sitä mieltä että tietää kaiken, osaa kaiken ja on kaikkein viisain. Miksi hän ei ratkaisen näitä suomalaisen yhteiskunnan ongelmia, vaikka on mielestään noin viisas. Voisi varmaankin ennustaa noin vain seuraavien vaalien tuloksenkin. No, Petteri annas tulla, sinultahan se käy aivan käden käänteessä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Toistan itseäni toisesta blogista mutta...

Niin no, tälläisiä 16 epäillyn rinkejä joilla on ollut lukuisia alaikäisiä uhreja ja joista yksi on ilmeisesti menehtynyt oman käden kautta on jotain ihan muuta. Ilmiö on vieläpä tuore ja eurooppalainen. Sanoisin että rinnastukset ovat hakemalla haettuja. Ja tämäkin tuli julkisuuteen ilmeisesti vain erään kansalaisaktivistin maanisen selvittelyn myötä. Ja rikospoliisi ehti toteamaan että tämä on jäävuoren huippu.

Mutta ihmiset ovat aivopiereskelleet tänään ihan urakalla ymmärtääkseen tätä uutta seksuaalirikostyyppiä joka on rantautunut nyt Suomeenkin. Kun niissä kulttuureissa on eroja ja nimenomaan naiset näistä aina eniten kärsii. Jos suomalainen äijäkulttuuri on toksista, niin lähi-idän ja p-afrikan naiskäsitykset ovat vielä hyvin paljon toksisempia. Minusta on älyllistä vammaisuutta rinnastaa "pilluralli", väitetyt suomalaiset thaimaan hyväksikäyttäjät ja vanhoillislestat näihin Oulun tapauksiin jotka rikospoliisi sanoo olevan jäävuoren huippu uudesta ilmiöstä.

Ei meillä esimerkiksi ole tälläisiä poikien raiskausperinteitä kuten Afganistanissa:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/afganistanilai...

Jos tullaan tälläisistä kulttuureista niin ihmisarvon käsite ei ole ihan sitä mihin olemme pohjoismaissa tottuneet.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Varovasti nyt Uimonen! "kutsuminen pedofiiliksi ei kuulu sananvapauden piiriin" ja ”ylittää objektiivisen keskustelun sallitut rajat” ja ”voi lietsoa ennakkoluuloja ja vaarantaa uskonrauhan”.

Edellinen koski ilmeisesti vain tiettyä uskontoa, mutta EU on asettanut rajan:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005878098.html

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Aika vähän noita uutisoitu kun raiskauksia Suomessa arvioidaan tapahtuvan yli 10.000 vuosittain.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #51

Mistä päättelit, että hyväksyisin yhtään raiskausta. Olisi hyvä, että saataisiin suurempi osa tekijöistä jatkossa vastuuseen. Omat tyttäret ovat jo naimisissa ja välttävät toivottavasti raiskaajat jatkossakin. Tuskin ulkomaalaiset kuitenkaan sen vähempää luvallista tussua saavat kuin normisuomalaisetkaan. Eksotiikka innostaa. Huonointa tulosta taitavat tehdä nää peräkammarin persut, joita kukaan itseään arvostava nainen ei päästäisi peiton alle.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Nimitteletkö Sipilää pölvästiksi SU päätoimittajana vai poliitikko Turkkilana?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaisena mediaasiantuntijana, jolla on kykyjä suurempiin asiakokonaisuuksiin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hirvittävät tapahtumat, joilla on poliittista vaikutusta, koska vaalit ovat todella lähellä. Varsinkin oppositiovoimien täytyy huolehtia sanavalinnoistaan hyvin tarkasti, ettei reaktio vaikuttaisi pelkältä ääntenkalastelulta inhimillisen murheen keskellä.

Kuva tilanteesta, jossa tuhoisa myrsky oli iskenyt Yhdysvaltain itärannikolle vaalikamppailun aikana lokakuussa 2012. Istuva presidenttikin "keskeytti kampanjointinsa", ja osallistui uhrien lohduttamiseen. Vaalivoittoahan se merkitsi!

https://secure.i.telegraph.co.uk/multimedia/archiv...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huomaatteko, että julkisuudessa vain oikeiden puolueiden kommentit ja ministerien toiminnat ovat pääosassa.

Siellä ihan oikeasti asioista PÄÄTETÄÄN, ei vain meluta.

Täällä sitten on persujen hyvä esitellä omia toimiaan, osa on mielenkiintoisia, sellaisia, joita ei lakien mukaan voi tehdä.

Mutta antaa persujen kertoa tarinoitaan, ja samalla sitten voidaan seurata niitä oikeita päätöksiä ja toimenpiteitä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#30
Se on muuten Petteri justiinsa näin.

YLE:n 18 uutisissa asiaa kommentoi Mykkänen, Marin ja Halla-aho.
Sitten oli siteeraus presidentin kommenteista.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mitä ihmettä Ritala mussuttaa?

Tommi Mäkinen

Toi on tota Ritalan vähä-älyistä trollaamista.
Mä en tajua miksei kaikki persut blokkaa sitä.
Noi sen horinat ei todellakaan kuulu sananvapauden piiriin..

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #38

Kommentit nostavat blogin suosiota ja Ritala on persujen uskollinen fani mitä näkyvyyden kasvattamiseen tulee. Toimitus vastaa siitä että toimiiko Ritala oikein vai ei.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #40

Pitkään seurannut tätä trollaamista, mutta se ilmeisesti ei koske kaikkia? Missä muuten Max Jussila?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #40

Pakkohan se on kirjoitella, että täällä olisi edes yksi järjen ääni.

Välillä se on hankalaa, kun persupuolueesta valuu aina aika ajoin kuola lattialle.

Mutta mukaavahan se on olla oikeassa, ja samalla osoittaa yhden puolueen vajaavaisuuden.

Kovaääninen oppositiopuolue, tulevakin sellainen.

Mä sitten vaalien jälkeen taas kirjoitan, että mitä mä sanoin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #44

"Pakkohan se on kirjoitella, että täällä olisi edes yksi järjen ääni."

petteri, sinä olet pölvästi

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #40

Niin kai se toimitus vastaa, mutta ilmeisesti käsitettä trollaus/vihapuhe persuja vastaan ei ole olemassakaan.

Eilen Ritala sanoi ainakin pariin kertaan, että jokaikinen persu haluaa lisää maahanmuuttajataustaisia lastenraiskaus-jengejä, ja maahanmuuttajien tekemiä kaulojen katkomisia, ihan vain siksi, että persujen kannatus edes pikkaisen nousisi.
Oikein tarkasti kysyin ja hän vahvisti asian.

Itse vähän hätkähdin kieltämättä tossa kohtaa, mutta aika hyvin antaa kaverin ajatusmaailmasta kuvaa, kuinka syvissä vesissä mennään..

edit "persupuolueesta valuu aina aika ajoin kuola lattialle"
Nyt valuu jo kuolakin.
Eijoo nyt ei kyllä uskalla enempää vilkuilla Usarin blogeihin päin..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #38

Onneksi Mäkisellä ei ole mitään valtaa tai kykyä sanoa, mikä on sananvapautta.

Koeta vaan kestää.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Ritala on avoimen platformin ominaisuus.

Itse pidän yleensä ihan positiivisena sitä, että joku mussuttaa omista teksteistä. Mussuttaja kun on yleensä paras ja motivoitunein henkilö etsimään tekstistä mahdollisia virheitä.

Jos virheitä ei ole, mussuttaja keskittyy vänisemään joko tyylistä, viiteryhmän tekemisistä tai jotain muuta epäolennaisesta.

Tämä kuvio toimii samalla funktiolla kuin äidinkielen ope. Jos punakynää ei tule, teksti on kelpoisa. Ero tietty on siinä, että äidinkielen opet eivät useinkaan purnaa yhtä paljoa. Mutta se on toinen juttu se.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hyvät oli puheet Turkkila, kiitos siitä.

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio

Suomessa on jo liian pitkään leijunut tietty käsittämätön raivosuvaitsevaisuuden ilmapiiri. Se on välillä niin sakeaa, että voit melkeinpä kuulla sen hiljaisen hurinan, kun haittasuvaitsevainen hampaitaan purren valmistautuu siihen minkä parhaiten osaa: rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr"RASISMI!" painaen enteriä ja ejakuloiden totuutensa internetin sykkivään bittisyöveriin.

Sillä ei ole mitään merkitystä vaikka puhutaan rikollisista turvapaikanhakijoista tai pakolaisista, jotka on pienestä asti opetettu siihen, että heillä on oikeus tehdä naisille ja jopa lapsille mitä haluavat, ja että me olemme heille vain valloitettavia vääräuskoisia vihollisia, ja että he eivät ikinä tule kunnioittamaan lakejamme ja yhteiskuntajärjestystä.

Mutta se ei haittaa, pääasia on suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus. Mutta onneksi, tämä tarina on nyt taitanut tulla siihen pisteeseen, että kuuluu huuto: "Keisarilla ei ole vaatteita!"

PS. Otin vapauden käyttää suvaitsevaisuudessa etuliitteitä Ritalan haittapersujen jälkeen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No Hesari kysyi yhdeksältä puheenjohtajalta ja kyllä ihan lukemattakin tiedätte vastaukset eli kyllä, ne yhä kehtaavat, siis 8/9. Noihin löpinöihin nyt ei uskalla sanoa mitään mitä nyt tulee mieleen vaikka Li Anderssonin "ennaltaehkäisyyn" noin käytännön toimena.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005963765.html

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

kun lähdetään spekuloimaan yksityisen ihmisen niinkin lopullisella rankalla ratkaisulla kuin itsemurhalla, tietämättä todellisia taustoita ollaan kyllä todella kaltevalla pinnalla ja siihen ei itseään kunnioittavan toimittajan pitäisi mennä. Politiikkaa voidaan tehdä monin eri tavoin, mutta nyt Turkkila on mielestäni ylittänyt hyvän maun rajan hyökkäessään Sipilän kimppuun unohtaen samalla, että persut istuivat Sipilän hallituksessa, kun 30.000 maahamuuttajien vyöry Suomeen alkoi. On aivan turhaa jälkikäteen selittää, ettei meitä silloin hallituksessa kuunneltu, kyllä olisi kuunneltu jos olisitte uhannut hallituksesta lähdöllä ja lähteneet mikäli teidän yli olisi kävelty. Hame päälle Turkkila.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

En laita.

Kuten Suomen Kuvalehti hyvin aikoinaan kuvasi..

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/nain-peru...

..tulvan pysäyttämiseksi tehtiin maahanmuuttopoliittinen ohjelma:

https://valtioneuvosto.fi/documents/10616/334517/H...

Se on käytännössä Halla-ahon ja Sakari Puiston kynästä.

Ohjelma ei vielä paljoa auta, ellei sitä laiteta toimeen. Ja tässä kohtaa meni pieleen. Ohjelmasta toteutettiin osa, ja olennaisilla kohdilla hallitus"kumppanit" pyyhkivät takapuolta.

Immosen yhdeksikkö vaati toteutusta:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201703292200...

Lopputuloksena aivan järkyttävä riita. Sillä oli monia seurauksia, suoria ja epäsuoria. Sen johdannaisena Soini irtautui henkisesti halla-aholaisista kansanedustajista ja alkoi kyhätä irtautumista.

Ehdotit hallituksesta eroamista. Siinä on pieni ongelma - hallituserolla voi uhata, jos koko porukka on mukana. Sillä ei voi uhata, jos osa eduskuntaryhmästä toteuttaa mielummin kilpailijoiden asialistaa kuin omaans.

...

Tuli 2017 puoluekokous, ja kävi miten kävi. Sen lopputuloksena Sipilä ja Orpo viskasivat pihalle sen ainoan porukan, joka halusi tiukennuksia maahanmuuttoon.

Voi olla epähienoa sanoa näin, mutta Sipilän ei lakkaa hämmästyttämästä. Hän on syypää siihen, ettei enempiä kiristyksiä ole tehty. Vaikkei hän välttämättä olekaan suora syyllinen Oulun tapauksiin, on hän syylinen niihin tapauksiin, joista tulevina vuosina kuulemme.

Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Politiikassa tuppaa olemaan niin, että jos yksi porukka ei hoida kansan syviä rivejä riivaavaa asiaa kuntoon, hänen tilalleen tulee joku muu, joka hoitaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kas, tuo suomen kuvalehden juttu olikin mennyt minulta ohi aikanaan. Melko hyvää journalismia sanoisinko ja missä paniikissa loppujen lopuksi kaikki oli, paitsi se ryhmä joka järjesteli "mulla on unelma" tapahtumia, ilmeisesti elivät todellisuuden ulkopuolella.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

"Anteeksi vaan, mutta järjestelmä nimenomaan suojelee rikollisia. Ja anteeksi vaan sitäkin, mutta Sipilä nimenomaan EI OLE ymmärtänyt kansalaisten huolta tästä asiasta. Hän on ollut asiasta täysin piittaamaton."

Anteeksi vain, mutta voitko sinä puolestasi vähän avata, miten tämä ns. järjestelmä suojelee rikollisia? Entä miten Sipilän ymmärtämättömyys kansan huolesta ilmenee? Jos hän sittenkin ymmärtää, miten hän voisi sinulle osoittaa ymmärryksensä? Mihin toimenpiteisiin hänen olisi pitänyt ryhtyä, jotta hän ei näyttäytyisi sinulle täysin piittaamattomana?

"Sipilää on yritetty varoittaa lukemattomia kertoja, mutta hän hajoitti oman hallituksensa, ettei tarvitsisi kuunnella ihmisiä, jotka yrittivät estää näitä asioita etukäteen."

Milloin Sipilä on hajottanut oman hallituksensa? Tähän asti häntä on syytetty siitä, että hän piti sen pystyssä, vaikka Persut hajosivat?

Jos Sipilä olisi sallinut Perussuomalaisten vaihtaa ministerien Lindström, Mattila, Niinistö, Soini ja Terho tilalle ministereiksi Hakkaraisen, Halla-ahon, Huhtasaaren, Elomaan ja Eerolan, olisiko tosiaan Oulussa vältytty maahanmuuttajataustaisten tekemiltä seksuaalirikoksilta? Miten tämä estomekanismi olisi toiminut?

"Sipilä liittouutui Soinin kanssa, joka mieluummin valitsi lohileipien mässäämisen ulkoministeriön bileissä kuin lasten suojelun ulkomaalaisilta rikollisilta."

Sipilä liittoutui Soinin ja teidän muiden persussuomalaisten kanssa hallitusneuvotteluissa. Tuolloin ei ollut tiedossa, että kieltäytymällä lohivoileivistä voi ennaltaehkäistä lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia. Tämä on niin uutta tietoa, että se on vasta hiljattain julkaistu Suomen Uutisissa ja MV-lehdessä. Saattaa olla, että vertaisarviointikin on vielä vähän kesken.

Soinin huoli lasten oikeuksien toteutumisesta on kuitenkin kaikkien tiedossa. Häntä on jopa vaadittu eroamaan hänen asetettua lasten oikeudet joidenkin tärkeämpien asioiden edelle, joten eiköhän ole valmis lohileivistään luopumaan, jos vain tämän ratkaisun tehosta saadaan riittävästi näyttöä.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Liian monta kysymystä. Vastaan yhteen.

"Milloin Sipilä on hajottanut oman hallituksensa?"

12.6.2017. Kts oheinen twiitti:

twitter.com/juhasipila/status/874221413632282624

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Olisivatko kysymykset sittenkin olleet vain liian vaikeita? Esitänkö yksi kerrallaan?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#52

"Jos Sipilä olisi sallinut Perussuomalaisten vaihtaa ministerien Lindström, Mattila, Niinistö, Soini ja Terho tilalle ministereiksi Hakkaraisen, Halla-ahon, Huhtasaaren, Elomaan ja Eerolan, olisiko tosiaan Oulussa vältytty maahanmuuttajataustaisten tekemiltä seksuaalirikoksilta? Miten tämä estomekanismi olisi toiminut?"

Niin, tämä jäi nyt näkemättä.

Halla-aho on kuitenkin jo yli 10 vuotta puhunut (kirjoittanut) julkisuudessa maahanmuuttoon liittyvistä asioista blogissaan "Scripta - kirjoituksia uppoavasta lännestä" (julkaistu myös kirjana), joten eiköhän siinä ajassa ole moneen kertaan tullut mietittyä läpi se keinovalikkokin, jolla asioihin olisi voitu tarttua, jos yksinkertaisemmat eivät olisi jatkuvasti olleet laittelemassa kapuloita rattaisiin.

Kärkölä näkyy kuuluvan Päijät-Hämeeseen, joten Savonmaata siellä tuskin luetaan, joten laitetaanpa yksi valaiseva linkki tähän, ihan vain tiedoksi:

https://savonmaa.fi/article/eero-timgren-tuntee-is...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Poliisin mukaan tapaukseen ei liity rikosta. Suomeksi tämä tarkoittaa itsemurhaa."

Meinaatko todella, että ihminen voi kuolla vain rikoksen tai itsemurhan uhrina? Minä voin kertoa sinulla laakista sata muuta syytä jos haluat.

Matti Simonaho

Koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä, poliisi ei kerro asiasta enempää kuin että "Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen. Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta."

Matti Simonaho

Matias Turkkila ; "Oulun jo ennestäänkin todella törkeästä seksuaalirikossarjasta tuli perjantaina lisää tietoa. Neljä uutta epäiltyä jo muutenkin hyvin laajaksi paisuneessa jutussa. Ja kaikkein inhottavimpana poliisin nyt vahvistama tieto siitä, että yksi uhri on menehtynyt syksyn aikana. Poliisin mukaan tapaukseen ei liity rikosta. Suomeksi tämä tarkoittaa itsemurhaa."

Itsemurha ja itsensä hengen ottaminen ovat eri asioita

Minä olin 10 vuotias mamu 1970 -luvulla.

Muutimme maahan jossa Suomen kielen puhuminen usealla paikkakunnalla oli kielletty. Jos koulun pihalla sanoi sanankin Suomen kielellä, sitä seurasi pahoinpitely - joskus tajuttomuuteen saakka lyöntien ja potkujen seuraamuksena, tai että pää upotettiin koulun pihalla vettä tulvivaan viemärin aukkoon niin kauaksi aikaa että potkiminen loppui - opettajan valvoessa ettei kielen, kulttuurin, perintöjen ja tapojen opettaminen mene liian pitkälle. Minut sidottiin kerran rakennustelineeseen rautalangoilla ja piestiin tajuttomaksi putkenpätkillä - jonka seuraamuksena murskaantunut kyynärpää. Joskus olin niin turvoksissa lyönneistä ja potkuista että oli vaikeaa pukeutua - ennen kouluun lähtöä. Ja paljon muuta.

Olin muutama vuosi jälkeenpäin siinä tilassa että otan henkeni johtuen edellä mainitusta syystä. Johtuen siitä että psyykkinen tuska oli niin valtava, pistelin käsivarttani nuppineuloilla; fyysinen tuska lieventää psyykkistä tuskaa mutta ajan myötä psyykkinen tuska lisääntyy kun syytä ei selvitetä. On tehtävä jotain muuta. Seuraava askel siitä on itsensä viilteleminen, ja sitä seuraava on kun enää mikään ei auta, henkensä ottaminen. Joku toinen voi sortua käyttämään hamppua, huumeita, lääkkeitä, alkoholia tai muuta.

Eräs tuttava teki itsemurhan kun tyttökaveri lopetti seurustelemisen hänen kanssaan. Itsemurha on eri asia kuin henkensä ottaminen, sillä itsemurhassa ulkopuolinen ei ole käyttäny fyysistä ja/tai psyykkistä väkivaltaa itsemurhan tehneeseen. .

Kyllä, minulla on oikeus vihata ja ilmaista vihani; En minä lapsia jotka minua pahoinpitelivät vihaa, sillä hekin sanoineen ja tekoineen, olivat saamansa "opin" uhreja, jonka mukaan minä olen "vääräuskoinen", "pakana", "noita", "alempiarvoinen", "vääränkielinen", "väärää puoluetta", "väärän kokoinen kallo", "syntinen (rikollinen)", "mamu", "väärän värinen", "finnjävel" ja niin edelleen - kaikki historiassa esitetyt tekosyyt vahingoittaa ja/tai tuhota.

Joku voi sanoa; "minä tiedän miltä se tuntuu", mutta se on vain mielikuvitusta, sillä sanoja ei ole olemassa joilla voisi kertoa miltä se tuntuu. Vain henkilö joka on saman kokenut tietää miltä se tuntuu.

Jos henkilö on ottanut henkensä syystä että häntä on pahoinpidelty fyysisesti ja/tai psyykkisesti, kyseessä on murha.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Sisarpuolueenne lännessä jätetään erakoitumaan ja keräämään taasen uutta äänivoimaa seuraavissa vaaleissa.
Meillä taasen teitä ei hyljeksytä Perussuomalaisia kuin punavihreiden toimesta jopa Vasemmistoliiton Li Andersson olisi valmis samaan hallitukseen.

Ilmainen neuvo olisi tulevaa hallitus haluja kohtaa ettei polta siltoja edestä että väylä on auki tarvittaessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kuka onkaan Suomen paras rasismia julistava demagogi.
Tuomas Turkkila, vaiko Halla-aho?

Oulun ja Helsingin tapaukset eivät ole surullisia ainoastaan siksi että rikoksen uhrit joutuvat kärsimään, vaan myös siksi että ne olivat riemuvoitto Suomessa rasismia levittäville ja pakolaisia vastaan vihaa lietsoville tahoille.

Erityisen paha ja murheellinen tämä tilanne on nyt Suomesta turvaa hakeville väärän värisille ihmisille, joita vastaan kansaa nyt kovalla voimalla ja uskonmon kaltaisella kiihkolla yllytetään.

---------------------

Tuhannet väärän väriset ympäri Suomea juuri nyt vapisevat pelossaan, syystäkin, pelätessään heihin valtaväestön taholta kohdistuvia kostotoimenpiteitä, joita lietsotaan somessa ja mediassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset