Matias Turkkila

Sinisten puolueessa on itsetuhomekanismi

Timo Soini nöyryytti siniset puoluetoverinsa perusteellisesti kertomalla, ettei hän lähde ehdolle eduskuntavaaleissa. Hänellä oli tähän oikein hyvät syyt - Sininen tulevaisuus -puolueeseen on sisäänrakenettu itsetuhomekanismi. Mekanismin takia Soini ei lähtenyt ehdolle, ja sen takia puolue on tuomittu tuhoutumaan. 

Mekanismi selittää osaltaan sitä, miksi Anne Louhelainen lopettaa, Maria Lohela lopettaa, Vesa-Matti Saarakkala lopettaa. Veera Ruoho loikkasi, Kaj Turunen loikkasi, Ari Jalonen loikkasi ja Juha Halttunen lopetti. 

Tein aiheesta videon, jonka voit katsoa täältä:

Video löytyy myös Facebookista

Idea välittyy hyvin myös kirjoitetussa muodossa. Olkaatten hyvä: 

+++

"Soini sitten ilmoitti sen, minkä ilmoitti. Eli että hän ei lähde sinisten eduskuntavaaliehdokkaaksi. Tämä oli varsin tökerö temppu niille sinisille, jotka ovat pitkin matkaa luottaneet siihen, että Soini lähtee auttamaan vaaleissa. Hän olisi kaikesta huolimatta kerännyt jonkin verran ääniä ja auttanut sinisiä pysymään kiinni edes jokinlaisessa toiveessa siitä, ettei koko porukka lennä ulos eduskunnasta. 

Niinkuin on tiedossa, Soini vetkutti tätä asiaa kuukausikaupalla. Tällä oli aika erikoinen vaikutus, josta en ole huomannut kenenkään vielä kirjoittaneen: 

Jos mies olisi jo aiemmin sanonut, että en minä enää itsekään usko tähän sinisten höpinään, niin tottakai muutkin olisivat tehneet saman johtopäätöksen. Mutta Soini tarkoituksella odotti, että muut ovat jo ehdokassitoumuksensa antaneet, ja aivan viime hetkellä hän veti itsensä peleistä  pois.

Kun tätä hetken pohtii, niin syy tälle on aika ilmiselvä. Jos hän olisi vaikkapa jouluna todennut, etten aio jatkaa, niin muutkin siniset olisivat saman tien karanneet uppoavasta laivasta. Nyt tavallaan Soini ei antanut tätä mahdollisuutta heille. Puolue käy eduskuntavaalit, eikä sen tilanne näytä kovin hyvältä.

+++

Pohdiskelin jokin aika sitten, kuka sinisistä on kaikkein todennäköisin feidaaja. Feidaamisella tarkoitan sitä, että jättää joko leikin kesken ja ilmoittaa joko loikkaamisesta tai siitä, ettei enää asetu ehdolle seuraavissa vaaleissa.

Näitä feidaamisia on nähty aika paljon. Anne Louhelainen lopettaa, Maria Lohela lopettaa, Vesa-Matti Saarakkala lopettaa. Veera Ruoho loikkasi, Kaj Turunen loikkasi, Ari Jalonen loikkaa.

Mikä kasvattaa feidaamisen todennäköisyyttä? Ja mikä taas pienentää sitä?

SOINILAISUUDEN ASTE vaikuttaa. Jos on perustanut koko poliittisen uransa sen varaan, että tekee aina kuten Soini käskee, niin silloin on todennäköistä, että noudattaa tätä ohjetta jatkossakin. Vaikka tämä kuulostaa pöhköltä ohjeelta, niin faktaa on, että muutama ihminen ylsi ihan ministeriksi asti juuri tällä simppelillä tavalla. Tee aina niinkuin Soini sanoo. Puf, olet yhtenä päivänä ministeri.

Tästä tulee jostain syystä mieleen yksi koirien kanssa puuhastellut herra Pavlov.

Noh, jos on tätä polkua mennyt, niin aika vaikeaa on yhtäkkiä alkaa toisinkaan tekemään.

SIis: mitä korkeampi soinilaisuuden aste, sen todennäköisempi oli loikkaus, ja sitä VÄHEMMÄN todennäköistä feidaaminen on. 

Se lienee syytä sanoa, että Soinin oma soinilaisuuden aste ei tässä lopun aikoina ollut erityisen korkealla.

+++

Toinen feidaamisen todennäköisyyttä kasvattava tekijä on LASKUTAITO. Loikannut Kaj Turunen oli talousvaliokunnan puheenjohtaja. Hän feidasi. Juha Halttunen oli ministeriryhmän erityisavustaja. Käytännössä porukan laskukone. Hän feidasi. Timo Soini itse on erittäin taitava laskemaan politiikan todennäköisyyksiä. Hänkin feidasi.

Ala-asteen maikanopettaja oli tosiaan oikeassa. Hän sanoi, että laskutaidosta on hyötyä myöhemmin elämässä. Jos olet uppoavassa laivassa, ja osaat laskea nopeuden, jolla laiva on pohjassa, osaat hypätä pelastusveneeseen ennenkuin olet pinnan alla.

+++

Sitten on vielä kolmas. OMA ELÄMÄNTILANNE. Jos olet kroonisessa rahapulassa, tartut siihen, mikä parantaa tilannettasi juuri nyt. Jos taas rahan kanssa ei ole niin tiukkaa, niin silloin voi toimia vapaammin.

No tämä kolmas tekijä - oma elämäntilanne - on näistä kaikista mielenkiintoisin, koska se vaikuttaa eri tavalla eri aikoina. Ja se kätkee sisäänsä sinisten itsetuhomekanismin.

Sinisethän loikkasivat 2017 kesällä. Siitä on nyt kulunut kaksi vuotta. Tilanne kunkin loikkarin kohdalla oli erilainen kuin silloin. Osalla oli enemmän tarvetta hillotolppaan, osalla vähemmän.

Nyt tulee tämän jutun varsinainen pointti: 

Hyvä laskutaito ja vahva riippuvuus taloudellista tekijöistä EDISTIVÄT loikkausta silloin 2017, mutta ne myös EDISTÄVÄT FEIDAAMISTA nyt, kun vuosi on 2019.

Sama uudestaan:

Mitä suuremmassa paniikissa olet oman tilanteesi takia, sen todennäköisempää oli 2017 loikata hallituksessa olleisiin sinisiin. Mutta se sama asia edistää häipymistä nyt. Tämä on sinisten itsetuhomekanismi. Puolue syntyi sen takia, että muutama pitkälle päässyt poliitikko halusi pitää kiinni rahasta. Nyt nämä samat ihmiset häipyvät, kun tämä mahdollisuus tyrehtyy.

Ihmiset eivät juuri muutu.

Kerran opportunisti, aina opportunisti."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

En ole persujenkaan äänestäjä mutta huvittaa Soini nyky-persujen vähättely ja kannatuksen vertailu jytkyaikoihin-vallankin nyt viimeisimmän gallupin valossa?
- Tosin hän jo hengenmiehenä toivoi tuhlaajapoikien vielä joskus löytävän yhteiseen onneen ja paratiisiin...harharetkiltään...?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitä siniset sanoivat heti erottuaan?

''Ymmärrämme, että tämä todennäköisesti tietä poliittisen uramme loppua''

Mediavastaava on ollut pimennossa. :)

Lyötkö vetoa, että Jussi Niinistö menee läpi uudeltamaalta, en sitä toivo, mutta se on realismia. Teissä persuissakin on Niinistön kannattajia, ja on hyvä, että hän sekoittaa pakkaa.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

"Ymmärrämme, että tämä todennäköisesti tietä poliittisen uramme loppua"

Joo. Puhetaidon oppikirjoihin on jo Aristoteleen ajoista lähtien sisällytetty ohje siitä, että puheen alussa pitää olla humiliaatio. He valitsivat tuollaisen. Ei ollut mielestäni erityisen onnistunut valinta.

En ennusta Niinistöstä mitään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

He totesivat asian, josta tuli tosiasia. En todellakaan usko että ennustivat niin tapahtuvan aidosti ja täysin kattavasti. Tarkoitus oli mm. retorisin keinoin saada kannatusta - ei tapahtunut sitä, ei sinne päinkään. Omilla sanoillaan tuomitsivat itsensä kuten oikein olikin - tavallaan hassua nautittavaa huumoria.. vähän liian paljon ihmisluonnosta paljastavaa tosin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puhut sinisistä, joita on tyyppiä viisi kappaletta mutta et puhu "Niinistöstä mitään". Kommenttisi numero 3 viimeinen lause kyllä indikoi että Niinistöstä et puhu mutta ajattelet sitä enemmmän.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila Vastaus kommenttiin #9

Tottakai olen pohtinut myös Niinistöä ja hänen tilannettaan. Tarkoitan, että en avaa omaa ennustetani hänen suhteensa tässä nyt sen enempää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Joo joo mutta teet analyysin sinisten tulevista ja menneistä feidauksista mutta et halua avoimesti asettaa Niinistöä kuvaan. Hänellähän on myös omaa maata jalkojen alla. Hänhän on ainoa kiinnostava.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #11

Minun arvaukseni on se, että Niinistö loikkaa Kokoomukseen. Mutta että hän ei ole tehnyt sitä vielä johtunee hänen ministerinpestistään. Ehkä hän laskee pääsevänsä eduskuntaan loikkaamattakin, ja voi sitten loikkia sopivammalla ajankohdalla?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

--"Ymmärrämme, että tämä todennäköisesti tietä poliittisen uramme loppua." --

Tyhmä täytyy olla, jos uskoo että tämä lausuttiin tosissaan. Hirttosilmukka vedettiin kaulaan, koska se haluttiin vetää kaulaan? Just joo.

Oikeasti siniset siinä vaiheessa vielä kuvittelivat että kaulakiikusta päästään irti. Oltiin kuitenkin sen verran varovaisia, että jos ei päästäisikään kuiville niin jäisipähän ainakin itsensä uhraavan marttyyrin viitta päälle.

No, nyt sitä sitten roikutaan hirressä. Siihen marttyyrin viittaankin uskovat vain kaikkein hyväuskoisimmat.

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela

Persut eivät nyt sitten millään pääse yli siitä että Soini oli keskeinen henkilö joka nosti persut 1995 alkaen yhden prosentin kannatuksesta yli 18%:iin edellisten ek-vaalien aikoihin ja kahdesti hallitusneuvotteluihin ja kerran hallitukseen, jossa olivat vajaat kaksi vuotta.

Soinin aikana kun kannatus oli vuosikausia 16-18 %, aina 2014 asti, oli jokaisen persun hyvä elvistellä ja istua valmiiksi katettuun pöytään tekemättä juurikaan mitään sen eteen. Nyt tuo pöytä on sekalainen ja ruokakin mitä sattuu.

Puoluekokous 2017 aiheutti eduskuntaryhmän hajaannuksen ja se oli juuri sitä "saat mitä tilaat" toimintaa. Soinin ilmoittaessa ettei lähde enää tavoittelemaan puheenjohtajuutta, avautui tie ääriryhmien edustajille, aina johtajaansa myöten. No, sellaisen johdon, jota halusivat, ovat nyt sitten saaneet, ainakin ääriajattelijat

Kannatus, joka oli vielä 2014 lähes 18%, on vakiintunut nyt reiluun 11%:iin, vaihdellen jonkin verran kun jokin erityinen asia nousee esille, kuten Oulun tapahtumat alkuvuodesta, tai osallistuminen vanhustenhoidon ongelmista puhumiseen.

Nyt ei ole erityisesti mikään asia nousemassa valtakunnallisesti vaikuttavaksi keskusteluaiheeksi ja se näkyy sitten seuraavissa gallupeissa.

Persujen vaalituloksella ei ole käytännön merkitystä, kun suurimmat puolueet ovat ilmoittaneet etteivät halua heitä hallitukseen. Siinä onkin sitten miettimistä kun on annettu ääriryhmille jalansijaa, joka johtaa siihen että persuista tulee opposition suurin puolue, no, saavutus sekin.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Soinilla on kohtuullisesti kampanjointitaitoa. Ei sitä kukaan kiistä. Mutta on harhaista luulla, että perussuomalaisten nousu on yhden miehen työn tulosta.

Jos on menestystä, niin on aika rajuja epäonnistumisiakin. Soinin puoluesihteerinä johtama SMP meni konkurssiin 1995. Soinin puheenjohtama ja hallitukseenviemä PS kuittasi plakkariinsa historiallisen kovan kannatuslaskun pettämällä keskeiset vaalilupauksensa 2015 keväällä ja syksyllä. Hänen koalitionsa hävisi murskaluvuin 2017 Jyväskylässä. Jos hän ei kokonaan irrota otettaan Sinisistä, on teillä edessä sama kohtalo. Soini painaa teidät meren pohjaan.

Yleisen elämänkokemuksen nojalla voidaan todeta, että valitettavasti kansakunnilla ei ole erityistä käyttöä poliitikoille, jotka vaalien alla lupaavat yhtä ja sitten tekevät täysin päinvastaista.

Jussi Niinistön tuoretta kirjaa koskevassa uutisessa [ https://www.is.fi/politiikka/art-2000006026277.html ] todetaan: "Puolue-eliitti oli Jyväskylän puoluekokoukseen asti nukkunut ruususen unta."

Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Ongelmat olivat aivan hyvin soinilaisten pomojen tiedossa, he eivät vain halunneet muuttaa asioista äänestäjille mieluisempaan suuntaan.

Jos poliittinen johtaja sählää, suomalaiset antavat palautetta. Sitä tuli 2015-2017 välissä aivan järkyttävän paljon. Viestien määrä kohosi kymmeniin tuhansiin. Viesti oli täysin yhtenevä - lopettakaa se, mitä olette touhuamassa. Pitäkää kiinni lupauksistanne.

Eivät pitäneet.

Suomalaisten reaktio on raju ja nopea. Se näyttäytyi todella vahvana kannatuksen laskuna. Jos luottamusta ei ole, sitä ei yksinkertaisesti ole. Ja sama taakka on sinisten hartioilla tänään.

Aku Ankka yrittää aina toisinaan päästä laskupinoista eroon sillä, että hän polttaa laskut. Vastaavasti: soinilainen puoluejohto yritti päästä ikävästä kritiikistä tuolloin eroon sillä, että he estivät uutiskommentoinnin.

Simon, Sampo & muut yrittävät vielä tänäkin päivänä toteuttaa tuota akuankkalaista menettelytapaa ja estävät juttujensa kommentoinnin. Siitä vaan. Mutta ehkä kannattaisi kuunnella mielummin sitä, mitä ihmiset ovat koko ajan yrittäneet heille kertoa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tähän sopii omasta mielestäni Timon merkittävin ploki. Sillä tulee olemaan vielä merkitystä myös tulevaisuudessa. Sitä lukiessa on hyvä muistaa, että Soini ei ollut hallituksessa, kun sopimus tehtiin. Hallitukseen mentäessä 2015 se oli kuitenkin pakko hyväksyä, koska se ei ole rikottavissa, ei nyt eikä tulevaisuudessa. Sopimus on sanalla sanoen valettu betoniin suomalaisen veronmaksajan kustannuksella.

Mitä puolueen vallankaappaukseen eli puheenjohtajiston värisuoraan tulee vuonna 2017, niin siinä tehtiin ”karhunpalvelus” tavallisen ihmisen asialle. Tämä pikku hiljaa tapahtunut asiantilan ymmärtäminen näyttää tuovan esiin katkeruutta monissa kirjoittajissa. Puolue oli päässyt tasavertaiseen asemaan muiden vanhojen isojen puolueiden (SDP, Kok ja Kepu) kanssa, mutta ei ole sitä enää. Silloin eivät oikeatkaan ja yhteisen hyvän eteen tehtävät asiat tahdo menestyä.

http://timosoini.fi/2012/02/kova-totuus-suomen-kre...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin alkoivathan ne hompassien kampanjat tuhansilla tekaistuilla nimimerkeillä Soinia vastaan jo hyvissä ajoin ennen puoluekokousta.
Kampanja käytti tätä alustaa tosi paljon.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Eikös se oo niin, että Soini nosti sinutkin parrasvaloihin, Matias?

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila Vastaus kommenttiin #27

Mun rooli on kirjoittaa muiden tekemisistä.

Yleisohje, jonka kanssa tavanomaisen kansakunnan pitäisi pärjätä suht pitkälle: Toimittajien EI PITÄISI tehdä palveluksia vallankäyttäjille. Pitäisi olla aivan yksi lysti, kuka on kenenkin kaveri, ja kuka tuntee kenetkin. Politiikantoimittajien duunina PITÄISI OLLA vallanpitäjien valvominen, ja jos/kun nämä perseilevät, tästä huutaminen.

Jos Soini tai Juha tai Petteri tai Alex tai ihan kuka tahansa muu on joskus tehnyt päätöksen, joka on vaikuttanut jonkun toimittajan/tiedottajan/whatever palkkaamiseen, niin ihanko nyt oikeasti ollaan sitä mieltä, että kyseinen henkilö menettää loppuiäksi oikeutensa käsitellä kriittisesti tätä henkilöä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Pitäisi vaan käsitellä koko kuvaa eikä jättää pois itselleen läheisen tahon roolia tai aikaisempaa positiota. Muuten tuottaa jatkuvasti rampaa kuvaa. Niinkuin persut tekevät suhteessa Soiniin. Et ainoastaan sinä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #37

Kyllä sitä pitäs sentäs pikkasen osoittaa kiitollisuutta. Ethän olisi ilman Soinia noussut Perussuomalaisen päätoimittajaksi, vai mitä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

Kyllä se Matias sitten muistelmissaan vetistelee Soinin roolia omassa karriäärissään.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

--"Soinin aikana kun kannatus oli vuosikausia 16-18 %, aina 2014 asti, oli jokaisen persun hyvä elvistellä ja istua valmiiksi katettuun pöytään tekemättä juurikaan mitään sen eteen." --

Oikeasti persujen nousun käynnisti Toni Halme, joka oli aidosti perussuomalainen. Soini vainusi hillotolpan ja alkoi surffata Halmeen nostamalla laineella. Jytkyn toivat halla-aholaiset, jotka ajoivat linjaa jota Soini vain valehteli ajavansa.

Totuus paljastui välittömästi kun Sipilän hallitus 2015 aloitti. Soini nosti kytkintä ja häipyi ulkomaille. Persut antoivat vaalilupaustensa täyttämiselle tärkeimmät valtiovarainministerin ja sisäministerin salkut kokoomukselle. Valhe ja petos vyöryivät siis esiin jo 2015, vaikka sininen naama paljastuikin persunaamion takaa virallisesti vasta 2017.

Lindström: "Haluan kertoa äänestäjille ja muillekin, miksi takki on kääntynyt ja vaalikentillä puhuttu ei päde." (KS 15.9.2015 sivu 4)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#4

"Persut eivät nyt sitten millään pääse yli siitä että Soini oli keskeinen henkilö joka nosti persut 1995 alkaen yhden prosentin kannatuksesta yli 18%:iin edellisten ek-vaalien aikoihin ja kahdesti hallitusneuvotteluihin ja kerran hallitukseen, jossa olivat vajaat kaksi vuotta."

Asian voi nähdä noinkin.
Mutta sen voi nähdä myös niin että vuoteen 2008 persut olivat muutaman prosentin kannatuksella takiaispuolue, kunnes Halla-aho tuli sitoutumattomana persujen listalta valituksi Helsingin valtuustoon.
Siitä alkoi nousu kohti 2015 ennätyslukemia.

Kumman ansiota se nousu oli?
Soinin joka oli vuodesta -95 saanut höpinöillään muutaman prosentin kannatuksen vuoteen -08 vai Halla-ahon jonka tultua kuvioihin -08 kannatus nousi yli 10%:iin parissa vuodessa.

Ehkä ne Soinin sutkaukset ei olleetkaan se kannatuksen nostaja vaan Halla-ahon tarinat maahanmuutosta.
Persuissa vaan kukaan ei uskaltanut tätä ääneen sanoa Soinin koston pelossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Varmaan Halla-aho puhutteli hesalaisia kokoomusnuoria paremmin kuin Soini. Mutta joka tapauksessa tämä kyniisyydessä nero somenikkari valitsi Soinin hevosekseen. Koska vastuuttomuus ja loisiminen kuuluu ideologiaansa. Samaa sarjaa kuin brexitagitaattorit jotka jättivät sotkun muiden harteille.
Äärioikeistolaista ei vastuu kiinnosta. Vain valta. Raaka valta.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Halla-aholla oli suuri merkitys Perussuomalaisten nousukauteen. Ilmeisesti tämän takia Soini sieti häntä puoleen johtopaikoilla kunnes Halla-ahosta tuli puolueen puheenjohtaja. Sen jälkeen Soinin olikin pakko lähteä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #40

Niin miksi sitten Halla-aho asettui niin p....n tyypin aristokraattiseksi hovimestariksi? Koska halusi rangaista Suomea Soinilla.
Mitä Halla-aho halusi kostaa suomalaisille?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Vaalien alla varsinkin on kyllä muitakin aiheita kuin Soini mutta kertoo tämä tietysti politiikasta sen, että Soini tietenkin kertoi ehdokkuutensa vasta viime hetkillä vaikka ratkaisunsa on tiennyt jo iät ajat. Towerien kanssa sovitut jutut, hillotolppa ja vielä lyhyemmin sote. Jos joku ei oivalla vielä hetki sitten sote olisikin voinut mennä läpi ja sen läpimeno ei kestäisi enää ainuttakaan kolmiloikkaajaa sinisistä eli Soinin tietysti piti pysyä sinisissä, miettiä ehdokkuutaan, niin kauan kuin mahdollista.

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela

Soten läpimeneminen ei ole, eikä ole ollut kiinni siitä onko Soini ehdolla ek-vaaleissa. Sote on monimutkainen asia, kuten on nähty kun sitä on yritetty saada aikaan yli kymmenen vuotta.

Toki voi esittää kaikenalsia spekulaatioita ja mielipiteitä mutta tosiasioiksi niitä tarkoittaessaan "jää heti kiinni".

Todennäköistä on että soten valmistelu kestää seuraavankin hallituksen toiminta-ajan, jos sittenkään tulee valmista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Soini on = siniset. Sotella oli viimeksi yhden äänen laskennollinen enemmistö mennä eduskunnassa äänestyksestä läpi. Siksi Soinin ja sinisten piti pitää loppujoukko mahdollisimman pitkään kasassa eli luulotella Soinin asettuvan ehdolle, olevan sinistensä tukena.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #7

Olisi ollut mahdottomuus Soinin lähteä mittaamaan suosiotaan. Todellisuus olisi ollut aivan liian nolo. Noh, "toivottavasti" hän sai tarpeeksi nauttiakseen loppuelämän... hinnan on täytynyt olla kova ottaen huomioon kaikki ihmiset joita huijasi.

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela Vastaus kommenttiin #10

Soinilla ei ole enää tarvetta "mitata suosiotaan", kun on nostanut persut alle yhden prosentin puolueesta 18%:iin, toistuvilla jytkyillä, kahdesti hallitusneuvotteluihin, kerran hallitukseen.

Mitä mittausta vielä tarvitaan, tuosta meriittilistasta saa moni muu vain haaveilla ja nykyjohtoisella porukalle edes osa tuosta saavutuslistasta on liikaa, käytännössä mahdotonta saavuttaa.

Juu, on se "aikamoista huijausta" tuo persujen nosto maan toiseksi suurimmaksi puolueeksi, aina hallitukseen kelvolliseksi ja jättää se kannatuksensa huipulla uusille vastuuhenkilöille, vieläpä kattamalla pöytäkin saavutetun kannatuksen alasajajille

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #13

"...kun on nostanut persut alle yhden prosentin puolueesta 18%:iin,.."

Puolueen perustamisesta lähtien nollasta 18%iin, eli kasvu on ollut ääretön ∞

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #13

--Soinilla ei ole enää tarvetta "mitata suosiotaan", kun on nostanut persut alle yhden prosentin puolueesta 18%:iin, toistuvilla jytkyillä, kahdesti hallitusneuvotteluihin, kerran hallitukseen.--

… ja kaikki nämä saavutukset perustuivat valheeseen.

Totuus Soinista paljastui vasta, kun soinilaisilla alkoi taival Sipilän hallituksessa. Vaalipuheet petettiin, lupaukset hylättiin. Sielun ylle puettiin rengin vetimet. Käärittiin hihat ja kirjoitettiin pahemmin kyselemättä nimet alle kaikkiin Sipilän ja Orpon päätöksiin.

Kuten sininen ministeri Lindström hiljattain totesi, yksikään päätös ei olisi onnistunut ilman sinisiä. Äänettömiä yhtiömiehiä tarvittiin allekirjoituksiin, kyllähän se tidetään.

Lindström sanoi kolme kuukautta hallituskauden alun jälkeen: "Haluan kertoa äänestäjille ja muillekin, miksi takki on kääntynyt ja vaalikentillä puhuttu ei päde." (KS 15.9.2015 sivu 4) Harvoin näkee politiikan korttihuijarin myöntävän olevansa sellainen. Pitäisikö antaa piste rehellisyydestä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Greenpeace on jo täyttänyt Soinin jättämän tyhjiön. Spektaakkelina eilinen pylväspiruiksi asettuminen oli juuri samaa groteskigenrettä kuin koko Soini-ilmiö.
Soini on suomalainen versio eurooppalaisten kirkkojen katoilla irvistävistä groteskihahmoista. Soinilla on valmis muistomerkki ja se on Aleksin ja Mikonkadun jugendtyylinen kulmatalo peikkopäineen.
Greenpeacen pikkupirut tekivät saman keskieurooppalaiseen tyyliin. Toivat viihteellisen groteskin vallan temppeliin.
Koska Soini eli groteskitaiteilijarooliaan niin vahvasti hän tuli antaneeksi kaikille ympärillään huviteatterimaisen auran. Halla-ahon hahmo on ikuisesti teatraalinen koska Soini valaisi sitä sirkuslampuin ja säesti käkätysäänin. Kun Matias Turkkila puhuu videolla katsoja alkaa välittömästi etsimään viitteitä groteskitaiteen kuvastoon.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Jabba on Jabba, muuta suurta ei ole kuin koko.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että persuihin silloin jääneen porukan arvot olivat yksinkertaisesti niin täydellisen vastenmielisiä, ettei heidän kanssaan haluttu jatkaa. Eikä kukaan halua tehdä heidän kanssaan yhteistyötä tulevienkaan vaalien jälkeen.

Harri Happari

Niistä arvoista tuli vastenmielisiä vasta sen jälkeen, kun omat ministeripaikat tulivat uhatuiksi. Ja se laittaa miettimään, että kenen arvot ne vasta ovatkin vastenmielisiä. Börjekin on varmaan vihreiden arvojen kannattajana huomannut, että niistä arvoista on viisasta aina välillä joustaa. Muutenhan menee uskottavuus niin itseltä kuin puolueeltakin :)

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

--persuihin silloin jääneen porukan arvot olivat yksinkertaisesti niin täydellisen vastenmielisiä,--

Arvot vastenmielisiä?

Timo Soinin itse antaman lausunnon mukaan "perussuomalaisten on hyvä jatkaa elämäänsä Vesa-Matti Saarakkalan ja Timo Soinin johdolla tehdyillä ohjelmilla, Jukka Jusulan suunnittelemalla logolla ja Raimo Vistbackan johdolla laadituilla säännöillä”.--- Uusi Suomi 30.6.2017

Puoluevaalissa kärsityn tappion jälkeen Soini kannattajineen erosi puolueesta ja perusti uuden, vaikka puolue oli jatkamassa samalla ohjelmalla ja säännöillä kuin ennenkin. Soinilaiset eivät siis suinkaan lähteneet siksi että puolue olisi muutamassa sekunnissa muuttunut toiseksi.

Timolle vain sattui freudilainen lipsahdus. Soinilaiset eivät eronneetkaan puolueen linjan muuttumisen vuoksi kuten Soini vahingossa tunnusti. Erottiin siksi, että ministeriauton takapenkillä on kiva istua. Sieltä olisi joutunut nousemaan pois, jos puoluekentän tahtoa olisi kunnioitettu.

Kun Soinin yritys erottaa vaalivoittajat puolueesta epäonnistui, selvisi että soinilaiset tulivat hypänneeksi ehjästä laivasta kylmään veteen.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

--Jos on perustanut koko poliittisen uransa sen varaan, että tekee aina kuten Soini käskee, niin silloin on todennäköistä, että noudattaa tätä ohjetta jatkossakin. Vaikka tämä kuulostaa pöhköltä ohjeelta, niin faktaa on, että muutama ihminen ylsi ihan ministeriksi asti juuri tällä simppelillä tavalla. Tee aina niinkuin Soini sanoo. Puf, olet yhtenä päivänä ministeri.--

Tälle ajattelutavalle löytyy etsimättä esimerkkikappale: Jari Lindström.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onahn se toisaalta huvittavaa, kun nää ei pääse toisistaan eroon koskaan.

Turkkilalle tää tuntuu olevan edelleen kauhean vaikea asia, kun siitä pitää jauhaa ja jauhaa ja jauhaa.

Toiset tavoittelevat eri asioita kuin toiset, ja se nyt oli selvä, että kukaan tervejärkinen ei jää äärioikeistolaiseen ihmisvihaajapuolueeseen.

Sitten kun miettii, että Soini sai ulkoministerin paikan, Lindström työministerin paikan Jussi Niinistö puolustusministerin paikan ja Pirkko Mattilakin sai ministeripaikan.

Niin mihin poliitikko pyrkii? Valtaan ja ministeriksi, jossa voi vaikuttaa asioihin. Toisille tosin riittää pienempikin paikka, se kansanedustajan paikka.

Mä luulen, että emme näe enää koskaan persuministereitä, joten saavutuksissa tuo luopiolauma kyllä persut löi.

Juu kansanedustajia persut saavat, mutta siellä oppositiossa se aika tulee kyllä pitkäksi vuodesta toiseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan. Kaipa jos rupeaa kampeamaan puoluejohtoa juuri kun on päässyt hallitukseen niin kertoo että pelkkä kapina ja rähinöinti ja rasismin levitys ja muu putinagenda on ainoa tavoite.
Nyt kun vasemmisto on lojaali eikä suomettunut niin persut levittävät viidennen kolonnan käytösohjeita koska venäjän imperialismi on niin ihanaa heistä vai miten se Tossavainen sanoi.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

-- Turkkilalle tää tuntuu olevan edelleen kauhean vaikea asia, kun siitä pitää jauhaa ja jauhaa ja jauhaa.--

Nämä sanat kirjoittaa herra Petteri Ritala, joka itse ei muuta teekään kuin jauhaa ja jauhaa ja jauhaa perussuomalaisista ... :D

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Matias Turkkila on aivot nykyperussuomalaisten organisaation ja menestyksen takana, vaikka onhan puolueen putkimiehelläkin lehmänsä ojassa. Jussi Halla-aho on Matiaksen löytö ja eräänlainen tuote, jolla maahanmuuttovastaiset visiot viedään eteenpäin. Manipuloinnin mestari Matias on osannut laskea kaiken muun, paitsi perussuomalaisten hajoamisen ja Timo Soinin parjaus kumpuaa siitä katkeruudesta.
Vaalit ovat vaalit. Kansa antaa ja ottaa. Sinisen tulevaisuuden toimijoille oli Suomen etujen ajaminen poliittista hyvinvointia tärkeämpää. Jos se ei riitä, niin so what.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Yllätyshän se loikkaus oli. Ja olin jonkun aikaa tosi hajalla. Mutta ei tämä enää mene samalla tavalla ihon alle kuin aiemmin. Aika parantaa jne.

Tykkään pohdiskella erilaisia mekanismeja sekä ihmiskunnan tapaa toimia ja järjestäytyä eri tavoin. Tässä videossa käyn läpi yhtä Suomi-nimiseen paikkaan hetkeksi muodostunutta konstallaatiota nimeltä Sininen tulevaisuus.

Jos mun pohdiskelut auttavat muita hahmottamaan maailmaa jollain uudella tavalla, niin sitten video ei ole mennyt hukkaan. Tälläisiä pläjäyksiä tehdessä oppii aina jotain uutta, ja siksi niitä on kuva tehdä.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

--Sinisen tulevaisuuden toimijoille oli Suomen etujen ajaminen poliittista hyvinvointia tärkeämpää.--

Miten ne soinilaisten hallituskaudella Suomeen tunkeutuneet 32 000 muslimimiestä ovat ajaneet Suomen etuja? Jos katsot sen myötä tulleet murhat ja raiskaukset Suomelle eduksi, niin ainakin voisit yrittää jotenkin tarkentaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jestas kuinka naurettavaa. Persut oli hallituksessa kun iso pakolaisaalto tuli.
Timo Soini on kaamea tapaus ja häpeä Suomen maineelle mutta miksi te häntä aina itkette kun ette ole muuta kuin sen projetkin kaappaajia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Juudas hirtti itsensä mutta Soini uskollisimmat seuraajansa.

Soini oli erinomainen oppositiojohtaja, Suomen historian ehkä paras.

Tuossa kaiketi on reunat?

Muutoin mielestäni siniset tulee pikkuhiljaa jättää omaan tulevaisuuteensa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset