Matias Turkkila

Vehkoo vs Lokka –tapaus veti Suomi-median umpisolmuun

Johanna Vehkoon ja Junes Lokan oikeustapauksessa punnitaan, onko toimittajilla oikeus käyttää halventavaa kieltä muista. Tapaus on nostattanut median omissa riveissä todella räväköitä ulostuloja. Tämä on poikkeuksellista, sillä journalistin ohjeiden mukaan tuomioistuimien ratkaisuihin tai syyllisyyteen ei saa ottaa ennakolta kantaa.

Arvioin tässä myös Yle Kioskin ja HS:n vaalikoneiden eriskummallista toteutusta, jotka herättävät kysymyksiä vaalivaikuttamisesta. Video ja teksti ovat olennaisilta osiltaan samat. 

Youtube, 11 min. 


Eduskuntavaalit on ihan kohta, ja se saa aikaan tosi kummallisia asioita.

Ylikomisario Jari Taponen on jälleen härövaihteella. Hän twiittailee kummallisia pohdintoja populismin ja ekstremismin yhteyksistä. Twiitti on sen verran sumeaa kamaa, että se päätyy Suomen ykköseksi.

Onneksi olkoon, Jari.

Tasavallan pressan kanslia yrittää vielä tomerampaa suoritusta, ja saa Jenni Haukion häröilemään twitterissä Minna Canthin vihapuhetta torjuvista supervoimista.

Poliisi outoilee, tasavallan presidentin kanslia outoilee. Mistä muita instituutioita meillä on, joiden olisi tarkoitus pitää yhteiskuntaa pystyssä ja suojella sen demokraattisia periaatteita?

Media?

Lempiaiheeni. Suomalainen tasapainoinen ja luotettava media. 

Jos en ole näinä vuosina asioita aivan väärin ymmärtänyt, niin median tehtävänä pitäisi olla tiedonvälitys. Median tehtävänä ei pitäisi olla pelonvälitys, kauhunvälitys eikä tuskanvälitys.

Kelpo journalisti ei lietso paniikkia, vaan puntaroi rauhassa asioita tieteellisen maailmankatsomuksen pohjalta.

No nyt HS, joka on repinyt loputtoman monta juttua venäläisten vaalivaikuttamisesta, onnistui kyhäämään vaalikoneen, joka antaa täysin järjettömiä tuloksia. Vaalikone hypersuosi pikkuruista feministipuoluetta, mikä on outo sattuma, koska Hesari suosii myöskin journalismissaan feministipuoluetta.

Mikä ihmeellisintä, feministit vastasivat hesarin vaalikoneeseen ihan tietyllä tavalla, josta olisi normaalioloissa ollut heille itselleen todella suurta haittaa. Mutta ihanien sattumusten kautta vaalikone toimi siten, että tästä muuten älyvapaasta vastaustavasta olikin heille suurta hyötyä. Asiasta kertoi Uudessa Suomessa Tere Sammallahti.

Ominaisuuden vuoksi feministit porhalsivat muiden ryhmien ohi. Asiasta nousi aika kova huuto, ja HS joutui pakon edessä taipumaan ja muuttamaan apparaattiaan.

Ensin Hesari tuhosi journalisminsa, ja sitten se tuhosi vaalikoneensa.

Journalismin tuhoamisessa meni aika monta vuotta, mutta lopputulos on nykyään tosi mehevä. Lehdestä on tullut niin järkyttävän poliittinen, että puoluelehdet kalpenevat sille. Viheraate, translaki, feminismi, intersektionalismi, liittovaltio, lihansyöntikielto, maahanmuuton ihanointia jne jne jne.

Mä teen itse puoluelehteä, eikä edes siinä ole yhtä tylyä mättöä kuin Hesarissa.

+++

Yle koittaa kovasti kilpailla, mutta koska niillä ei ole paperilehteä, täytyy niiden häröillä telkkarissa ja netissä.

Yksi Ylen kaikkein hillittömimmistä suvistiimeistä Kioski teki myöskin vaalikoneen. Se vaalikone on niin järkyttävän puolueellinen, etten usko, että Suomessa on koskaan vastaavaa tehty.

Kaikki vaalibotin niin sanotut "vihreät" kysymykset ovat hyvin vahvasti johdateltuja.

Jos haluatte hajoilla oikein kunnolla, niin kannattaa lukea Suomen Uutisten juttu aiheesta. Se löytyy vaikkapa hakusanoilla "sakeinta puppua, mitä suomalaisten vaalikoneiden historiassa on koskaan nähty".

Tän vaalikoneen pääsuunnittelija on vihreissä vaikuttava poliittinen toimija Emmi Nuorgam. Hän on profiloitunut julkisuudessa sukupuoli- ja verkkovihakysymysten parissa. Ja kuinka ollakaan, vaalikoneesta löytyy vahva edustus juuri näistä kysymyksistä. Hetken päästä hänestä vähän lisää.

+++

Joo.

Nyt on käsitelty poliisia, pressaa, mediaa. Jäljellä taitaa olla enää oikeuslaitos. Tällä viikolla on kohistu toimittaja Johanna Vehkoon ja vaihtoehtotoimittaja Junes Lokan oikeustapauksesta.

Kyse on käytännössä siitä, oliko ok, että Vehkoo kutsuu Lokkaa natsipelleksi.

Tämä konfrontaatio on sikäli mielenkiintoinen, että Vehkoo on oikein tyypillinen valtamedian edustaja. Hän on Long Playn toimittaja, JSN:n jäsen, ja jopa Ylen faktantarkastaja.

Noh, iso media on ottanut tämän tapauksen tosi raskaasti. Moni lehtitalo on jo etukäteen ottanut hyvin vahvan kannan sen puolesta, mikä olisi oikea tuomio. Lisäksi syyttäjää haukutaan, mikä on aika erikoista.  

Pari nostoa: 

Journalistiliiton pj Hanne Ahon mukaan ”syytteen nostaminen Vehkoota vastaan osoittaa suhteellisuudentajun puuttumista”. Liiton mukaan ”Oikeudenkäynti on kohtuuton” sekä ”nurinkurinen”.

Iltalehti pistää paremmaksi. Sen mukaan ”nähdään irvokas puuhasteluhetki Oulun käräjäoikeudessa”.

Lehti koittaa maalaisjärkeen vetoamalla pohtia, että miksi käräjät edes käydään, kun Lokka on rakentanut koko näkyvyytensä solvausten ja loukkausten varaan.

Onko asia näin?

Jos minulta tai keneltä tahansa vaihtoehtomediaa seuraavalta kysyttäisiin, että minkä varaan Lokka on rakentanut näkyvyytensä, niin sanoisin sen rakentuvan sille, että Lokka on vastustanut turvapaikkataustaista maahanmuuttoa..

Aamulehti kommentoi aiemmin, että kyseessä on ”irvokas tragikomedia, joka ei ole kunniaksi suomalaiselle oikeusjärjestelmälle.

On erittäin poikkeuksellista, että media ottaa näin suorasukaisesti kantaa avoimeen oikeustapaukseen. Vielä kummallisempaa on se, että kantaa otetaan, kun syytettynä on median edustaja itse.

Median pitäisi kiihkostaan huolimatta kunnioittaa oikeuslaitoksen arvovaltaa ja pysyä nahoissaan sen aikaa, että tuomio kuullaan.

Tämä ei ole minun toiveeni, vaan toimittajien oma ohje itse itselleen.

Journalistin ohjeissa on kohta numero 35. Kohdan lopussa todetaan: ”Oikeudenkäynnin aikana ei pidä asiattomasti pyrkiä vaikuttamaan tuomioistuimen ratkaisuihin eikä ottaa ennakolta kantaa syyllisyyteen.”

Sääntö on simppeli ja selkeä. On ilmeistä, että aika moni suomalainen media rikkoi tuota ohjetta. Raskaasti.

Kuten monet varmasti tietävät; Jos media rikkoo Journalistin ohjeita, voi kuka tahansa kannella asiasta.

Mutta ihan eri asia on, haluaako Julkisen sanan neuvosto ottaa kantaa asiassa, jossa tuomiolla on yksi heidän omistaan. Johanna Vehkoo on siis yksi JSN jäsenistä.

Tämä ristiriita oli jo etukäteenkin aika ilmeinen. Tämän takia Suomen Uutiset kysyi hiljattaen JSN:n puheenjohtajalta Elina Grundstömiltä, että miten kunnianloukkaussyyte vaikuttaa Vehkoon asemaan JSN:n jäsenenä. Ei tullut vastausta. Vastausta ei tullut myöskään varapuheenjohtaja Paula Palorannalta tai Antti Kokkoselta. Kukaan heistä ei osannut sanoa asiassa yhtään mitään tästä mediaeettisestä kysymyksestä.

Ja JSN on siis ylin mediaetiikkaa valvova instanssi Suomessa.

+++

Mennään eteenpäin.

Vehkoo siis sanoi Junes Lokkaa natsipelleksi.

Onko tämä liikaa?

Onko tämä sinun mielestäsi liikaa?

Äskettäin oikeidessa puitiin toista kunnianloukkaustapausta, jossa mieshenkilö oli kirjoittanut toimittaja Linda Pelkoselle tekstiviestin. Siinä mies nimitti Pelkosta ”törkeeksi ämmäksi”.

Käräjäoikeuden mukaan ilmaisu täytti halventamisen tunnusmerkistön, ja mies tuomittiin sakkoihin kunnianloukkauksesta.

Jos ”törkee ämmä” tekstiviestissä on kunnianloukkaus, niin onko someryhmään kirjoitettu "natsipelle” myöskin kunnianloukkaus?

Jos ei ole, niin miksei?

Linjanveto on nykylainsäädännön puitteissa vaikeaa. Ja sitä näemmä haluttaisiin tiukentaa.

Jotta asia voidaan ratkaista säällisessä järjestyksessä läpi, on oikeuslaitoksen ratkaistava asia. Tätä ei voida ratkaista journalistien oman kollektiivin huutoäänestyksellä.

Media on toisaalta itse vaatinut voimakkaasti yhä kireämpää vihapuhelainsäädäntöä ja sananvapauden rajoituksia. Mutta eivät toimittajat varmaankaan halua lainsäädäntöä, joka suitsisi heidän omaa puheoikeuttaan, vaan sellaista, joilla rajoitettaisiin tavallisten kansalaisten puheoikeutta.

Mutta ei Suomen lakeja voi kirjoittaa siten, että lait koskevat nettikirjoittajia, eikä toimittajia.

Tässä tapauksessa on puntarissa aika monta asiaa. Niistä vähäisin ei ole se, että toimittajat haluaisivat edelleen natsitella ja loata niitä, joista eivät pidä. Tätä taustaa vasten ei sinänsä ole ihme, että media on niin pistoksissa tapauksesta.

Syyttäjällä lienee ollut perusteensa syytteen nostamiseen.

Ja päätös kuullaan myöhemmin.

Jos oikeus katsoo, että Johanna Vehkoo on syyllistynyt kunnianloukkaukseen - siis vihapuheeseen netissä - niin olkoon sitten näin.

Mutta kyllä tämä on erikoinen tapaus.

+++

Erikoisena anekdoottina vielä todettakoon, että Vehkoo on tehnyt sarjakuvakirjan "Vihan ja inhon internet". Yksi kirjaa varten haastatelluista kokemusasiantuntijoista, joita siis on kiusattu, on Emmi Nuorgam. Siis sama henkilö, joka teki sen Yle Kioskin täysin sekopäisen vaalikoneen.

Mä en ihan oikeasti kannusta ketään käyttämään rumaa kieltä kenestäkään, mutta aina välillä tuntuu vähän siltä, että kiukkuisen puheen kohteeksi ei valikoiduta ihan pelkästään sukupuolen takia.

Sillä, että tekee ihmisten elämää vaikeuttavia täysin älyttömiä poliittisia tempauksia, saattaa olla jotain asian kanssa tekemistä. Tulivat ne sitten poliisilta, toimittajilta tai mistä tahansa muualta.

+++

Jotta tämä kokonaisuus olisi mahdollisimman sekopäinen, niin otetaan viimeiseksi vielä eräs kirvelevä ristiriita.

Eli: samaan aikaan kun puidaan sitä, voiko toimittaja sättiä Junes Lokkaa natsiksi, eräs toinen oikeustapaus ratkeaa – niin ikään Oulun käräjäoikeudessa, jossa annetaan seksuaalirikosvyyhdin ensimmäinen tuomio:

Lähi-idästä kotoisin oleva mies saa käräjäoikeudessa kolmen vuoden kahdeksan kuukauden mittaisen ehdottoman tuomion alle 10-vuotiaaseen tyttöön kohdistuvasta törkeästä hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Alaikäisiin kohdistuvia raiskaustapauksia on pian tulossa lisää Oulun käräjäoikeuteen. Niitä tulee paljon.

Kenellekään vaihtoehtomedioita seuranneelle ei tule yllätyksenä Junes Lokan osallisuus rikossarjan paljastamisessa julkisuuteen.

Toisaalta perinteisen median varassa olevat suomalaiset ovat saaneet lähinnä ihmetellä sitä, miten valtamedia on yrittänyt poisselittää seksuaalirikosilmiötä. Jos tämä ei ole onnistunut, niin kuin se ei olekaan onnistunut, Yle on mennyt niin pitkälle, se on jopa väittänyt poliisin lietsovan pelkoa tiedottamisellaan.

Näiden kahden oikeustapauksen yhdistelmä on aivan mieletön: Valtamedia kieltäytyy käsittelemästä asiallisesti maahanmuuttajien tekemiä seksuaalirikoksia. Ja se käy solvauksilla niiden kimppuun, jotka tuovat rikoksia päivänvaloon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

33Suosittele

33 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (301 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Minusta, vaikka natsipelleksi tai
törkeeksi ämmäksi haukkumisesta ei tietenkään pitäisi joutua käräjille, tässä on mahdollisuus jopa vähentää ekstremismiä sieltä äärioikeistohenkisten puolelta. Tämä voi lisätä kokemusta siitä että oikeuslaitos noudattaakin samoja sääntöjä riippumatta pahantekijän taustoista. Ääriliiketutkija Leena Malkki on pitänyt tätä tasapuolisuuden kokemusta yhtenä kriittisenä palikkana ääriliikkeiden väkivallan torjumisessa.

Jos yksi saa haukkumisesta sakot, muidenkin pitää saada. Parempi olisi toki käyttää oikeuslaitoksen resurssit johonkin tärkeämpään. Maahan voidaan palkata vaikka yksi rehtori jonka puhutteluun suustaan ilkeät joutuvat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olisi toki reilua sitten tasapuolisuuden nimissä, että Lokka itsekin saisi joskus vastata sanoistaan. Tähän mennessä hän on kutsunut ihmisiä huo*iksi, retardeiksi, v*tun vammmaisiksi, läskeiksi, sirkuseläimiksi, toivottanut ihmisiä uuniin ja kuolemaan, mutta ei ole joutunut vastuuseen näistä kertaakaan vielä. Ehkä tällä tempauksella on tarkoitus, että vastedes kaikesta hölmöstä joutuu vastuuseen. Myös Lokka.

Pekka Pylkkönen

Ehdottomasti näin. Olennaista on että ihmisiä ei kohdella eri standardein.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt kommentoija Nyqvist ei taida olla oikein kärryillä. Nimittäin sehän on natsipelleiksi kutsuttujen tehtävä vetää syyttelijänsä oikeuteen. Samoin noiden muiden listattujen haukuttujen.

Lokka on siis toiminut tässä tapauksessa edellä kuvatun periaatteen mukaisesti. Se, jos hän on tehnyt jotain väärää jossain muualla tai vaikkapa juuri Vehkoota vastaan, on tämän tapauksen osalta melko toisarvoista. Nythän oikeus päättää siitä, mihin Vehkoo on syyllistynyt, ei sitä, mihin Lokka on syyllistynyt.

Tarkoitan, ettei Lokan tekemisten tuominen tähän keskusteluun ole asiallista, vaan uhrin syyllistämistä, joka on inhottavaa ja alhaista, eikö olekin?

Oma ennakkoveikkaukseni on, että Vehkoo tuomitaan ja oikeus voittaa. Toki menee hovin kautta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Petra, ovatko retardit ym. tehneet rikosilmoituksen?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #35

Kyllä, mutta syyttämättäjättämispäätöksiä on sadellut. Eli yllä oleva kärryilläolostani epävarma kommentti ei päde. Mm. Lokka sai livessään haukkua naista mielenterveyspotilaaksi https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/syyttaja-ei-nos...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #40

Kuten Halla-ahon tapauksessakin, pitää vain luottaa suomalaisen syyttäjäinstituution oikeudenmukaisuuteen ja rehellisyyteen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #40

Eikö nyt ole entistä alhaisempaa mainita tässä yhteydessä Lokan tekemisiä, jos ne ovat olleetkin syyttäjän mielestä vähäpätöisiä tai sananvapauteen kuuluvia. Eli etkö ollenkaan häpeä uhrin syyllistämistä?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #40

Tuossa on kaksi ulottuvuutta, jotka Lokan täytyisi tunnistaa sekä tseensä kohdistuvina että itse aiheuttaminaan, jos haluaa asiassa menestyä.
1. Uhka
2. Haitta.

1. On varsin eri asia syyttää toista ideologiasta kuin uhata henkeä, terveyttä tai fyysistä koskemattomuutta.
On eri asia sanoa toista rasistiksi kuin että "olet huora, joka pitäisi ensin raiskata ja sitten tappaa".

2. Lokka on vedonnut pelkästään siihen, että hänen ideologiansa nimitys haittaa hänen menestystään.
Ja että toisaalta hänen spesialiteettinsa, haukkuminen, on vain sananvapautta, josta ei kohteelle ole mitään haittaa.
Mutta onko näin?

Jos julistaa toisen seksuaalimoraaliltaan holtittomaksi (huora)ja mielenterveydeltään järkkyneeksi (retardi, idiootti, mielenterveyspotilas)eikö se kyseenalaista toisen ihmisen uskottavuutta ja ole haitallista hänelle?
Puhumattakaan siitä, kuinka paljon jatkuva uhkailu ja kiusaaminen on todistetusti suorastaan estänyt naispuolisten tutkijoiden ja toimittajien työtä. Jopa aiheuttanut oikeita sairastumisia.

Onko rasistiksi kutsuminen aiheuttanut saman tasoista haittaa Lokalle ja estänyt hänen työtään?
No eipä taida .

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #40

'...mutta syyttämättäjättämispäätöksiä on sadellut' Hyvä niin. MUTTA tärkein on kysymys siitä... Valehteliko hän ????????

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Lokka haastoi Vehkoon oikeuteen siitä samasta asiasta mihin hän itse syyllistyy tämän tästä syystä, että se hyödyttää häntä. Voitti tai hävisi, Persujen sankari hän on joka tapauksessa ja ääniä sataa laariin vaaleissa.

Hävitessä marttyyri, voittajana sankari.

Persujen tyyliin hän yrittää häiriköidä yhteiskunnan toimintaa tavalla tai toisella kuten tässäkin tapauksessa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #73

Kommentoija Makkonen ei varmasti osaa hävetä uhrin syyllistämistään.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #77
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #95

Meinaako kommentoija Solin, että Vehkoo teki uhrittoman rikoksen?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #73

Ihan vain täsmennykseksi: Lokka ei kai kuitenkaan ole persujen ehdokas?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #81
Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #81

#81
Samaa porukkaa nämä nationalistiset rasistit ovat. Unohdin käyttää sanaa "Persukas" mikä on hyvä nimitys tälle porukalle.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #73

Lokka ei ole persu. Hänellä on oma poliittinen ryhmä. Tietääkseni Halla-aho on toivonut Lokan pysyvän persuista kaukana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #110

Mutta persut hurraavat hänen onnistumistaan Suomineidon nöyryytyksessä.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #122

Vehkoo se tässä käräjillä on ja on itse nöyryyttänyt itsensä. Ei tässä tyylipisteitä paljoa jaeta: Vehkoo on etuoikeutettu, hyvän aseman ja isopalkkaisen homman saanut politisoutunut toimittaja. Tyttöressulla ei paljoa ymmärrystä ole, kun lähtee aukomaan päätään tommoiselle Lokalle. Jos pikkuisenkin olisi järkeä ollut, niin olisi sivuuttanut Lokan täysin.

Mutta ei. Tutön piti saada marmorijalustaltaan säteillä. Natsipelle. Rasisti. Oi sitä ihailua muilta samanhenkisiltä: 'Oi, mitenkäs se Johanna sanoikaan osuvasti! Natsipelle! Rasisti!'

Ja nyt tuo tyttöraasu vollottaa käräjillä kohtaloaan: 'Sehän ON rasisti!'. Ja mitä JSN:n jäsen käytti todisteinaan. Uskokaa tai älkää: nimettömien, Hommaforum-tasoisten nettipalstojen viestejä: anarkistien TAKKU-palsta ja Punk in Finland-palstan. Hohhoijjaa.

JSN on pitkään kampanjoinut valemediaa vastaan. Ja nyt: mitä käyttää käräjillä oleva JSN:n jäsen alatyylisten puheittensa todisteina: VALEMEDIAPALSTOJA!

Ihmettelen, miksi Vehkoo ei jo eroa JSN:n jäsenyydestä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #162

Turun Sanomien pakinoitsija Roope Lipasti kommentoi päivän lehdessä (TS 23.3.2019) kipakasti: "Oulussa pohdittiin oikeudessa, loukkasiko Junes Lokan kunniaa, kun häntä kutsuttiin natsiksi. Käräjäoikeudesta käsittely siirtyy poikkeuksellisesti hovioikeuden sijaan Oulun yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan, jossa koeteteaan selvittää, missä kohtaa Junes Lokan kunnia mahdollisesti sijaitsisi."

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #183

Pekka Toivonen:

" Samalla tutkitaan missä kunniamurha-keskus ihmisen aivoissa sijaitsee. Aikaisemmin Suomessa harvinaista tutkimusmateriaalia kun löytyy nykyään myös Oulusta aivan riittävästi."

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #162

"JSN on pitkään kampanjoinut valemediaa vastaan. Ja nyt: mitä käyttää käräjillä oleva JSN:n jäsen alatyylisten puheittensa todisteina: VALEMEDIAPALSTOJA! "
Tuohan on täydellinen nöyryytys suvakkimedia-ammattilaiselle, tunnustaa tiukassa paikassa, että totuus löytyy hänen valemediaksi kutsumastaan lähteestä.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #162

"Saanut".
Viitannet nyt Vehkoon sukupuoleen ja tämän hetkiseen asemaan, johon päästäkseen hänen ei ole tarvinnut tehdä mitään? Ihan näin tarkennukseksi - oletko lainkaan perillä siitä, mitä siihen asemaan pääseminen, missä Vehkoo on - on vaatinut?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #162

Kai ihmisen on käräjille tultava, jos hänet sinne haastetaan?
Se, että Lokka seurueineen maalitta jonkun , ei myöskään ole mikään pikku juttuna sivuutettava asia.
Josta ihminen ei saisi esim rajatulle kaveripiirilleen kertoa.
Jos joku ei tätä vielä tiedä, kannattaa ottaa selvää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #219
    "Josta ihminen ei saisi esim rajatulle kaveripiirilleen kertoa."

Vehkoon kannattaisi valita luotettavammat kaverit suljettuun piiriinsä. Nyt joku sieltä on vuotanut.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #230

Matias Turkkilan lehdelle työskennellyt Maria Asunta oli vuotaja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #234

Tuohan on mielenkiintoista. Matias Turkkila voi siis olla koko tapahtuman atkkitehti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #234

Mielenkiintoinen tieto. Tuosta tulikin mieleen, kun näitä kerran jaksat penkoa, niin tiedätkö kuka näitä Oodinin solttuja ohjailee? Nehän yritti pahoinpidellä Timo Soinin tänään, mistä kaikki olivat yhtä pöyrityneitä. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho korostaa, että asioihin vaikutetaan äänestämällä.

”Suomi on siitä poikkeuksellinen maa, että täällä poliitikot voivat liikkua kadulla, eikä eduskunnan ympärillä ole piikkilankaa. Pidetäänpä Suomi sellaisena jatkossakin. Asioihin vaikutetaan äänestämällä eikä rähjäämällä”, hän kirjoittaa Twitterissä.

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto muistuttaa, että väkivalta ja vaalityön häiritseminen aina tuomittavaa.

”Mielipiteet ovat erilaisia, mutta kaikilla oikeus esittää ne kenenkään uhkaamatta. Samoin ehdokkaiden omaisuuden tärveleminen tuomittavaa. Vaalirauha kuuluu kaikille.”

Keijo Kakkonen Vastaus kommenttiin #73

lokka ei haastanut vehkoota oikeuteen, vaan syyttäjä.

Keijo Kakkonen

niin ja husu hussein kanssa vastuuseen siitä "syö paskaa ja kuole" lausunnostaan

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä on erikoista eduskuntapuolueen äänenkannattajan päätoimittajalta lähteä sekavasti kaikkea muutakin sivuten puolustamaan jotain Junes Lokkaa.
Kaikkihan näkee asetelman syvemmän puolen. Räyhäbloggari järjestää oikeuslaitosta ja poliisivoimia hyödyntäen nöyryyttämistilanteen jossa syytettyjen penkille asetetaan juuri sellainen henkilö joka kaikilta ominaisuuksiltaan vastaa käsitystämme Suomineidosta. Sen käsityksen olemme rakentaneet yhteiskunnassa joka onnistui eheytymään kansalaissodasta ja joka selvisi Venäjän agressioista ja omista sotasekoiluistaan juuri ja juuri jälleen kerran nousten suurelta osalta sellaisen konseksuksen avulla jonka kaunis symboli Johannavehkoomainen Suomineito.
Nyt eduskuntapuolueen lehden pt lähtee sekavalla tekstillä symboliseen sotaan sen epäisänmaalliselle puolelle!

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

U miss the point. Blogin aihe on media ja sen toiminta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin on. Minäkin tartuin siihen että olet puoluemedian esittäjä tai menikö pointti ohi?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Media on ihan oikealla asialla, jos se haluaa suhteuttaa asian: Ilmiselvää vihapuhetta ja misogynistä, homo- tai transvihamielistä ja rasistista uhkailua ja solvauksia sisältävät rikosilmoitukset ovat jääneet viemättä eteenpäin "vähäisyyden" takia. Noihin "vähäisyyksiin" verrattuna suljetusta viestinnästä vuodettu puuskahdus on räikeässä epätasapainossa. Tällaiseen median on ilman muuta puututtava.

Jos tästä toisaalta tulee laivoimainen langettava tuomio, on sen merkitys yhteiskunnassamme mielenkiintoinen. Voisipa käydä niin, että sen jälkeen tulevista nyt vähäisenä syyttämättä jätetyistä törkypuheista olisi pakko tehdä syyte ja vieläpä antaa langettava tuomio.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#2

Olisi toki.

Itsekin olen sitä mieltä, että valvontakameroissa olevien rikollisten nimet ja kuvat pitäisi saada julkaista. Samoin kuin alle kahden vuoden tuomion saaneiden rikollisten nimet ja kuvat. En myöskään näe ongelmaa siinä, jos rosvoa sanoo julkisesti nimen ja kuvan kanssa rosvoksi, enkä siinä, jos rasistia sanoo julkisesti nimen ja kuvan kanssa rasistiksi.

Mutta kun se saatanan lainsäädäntö pilaa aina kaiken hyvän.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Briteissähän pienemmätkin pahantekijät päätyvät nekkuineen lehtiin. Vähän erilainen mediakulttuuri siellä.

Näissä on toki aina erehtymisen vaara.

Mutta puolensa ja puolensa, olipa malli mikä hyvänsä. En esim pidä järkevänä lämäyttää karkkivarkaan naamaa ja nimeä nettiin. Kaikki söheltävät nuorena, ja järki kasvaa pikkuhiljaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sen lisäksi että olet lähtenyt puolustamaan Lokkaa (vaihtoehtotoimittaja, just), väheksyt arvostetun toimittajan Linda Pelkosen uhittelijalle annettua tuomiota kertomalla vain osan mitä Pelkoselle oli viestitetty. Kyseessähän ei ollut pelkät puheet "törkestä ämmästä". Melko raukkamaista.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

KIrjoituksistasi tulee mieleen, että olet sitä mieltä, että lain ei pitäisi olla kaikille sama. Eipä siinä, itsekin olen kyllä samaa mieltä, mutta kun se saakurin laki on sellainen, että se koskee kaikkia kaikissa tapauksissa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Nyt sitten Lokankin pitäisi saada tuomioita herjailuista, että koskisi kaikkia. Toistaiseksi hän on päässyt pälkähästä.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #13

Otetaanpa uusiksi. Jos olisit tuomari, niin saisinko nimetä pedofiilin nimen ja asuinpaikan julkiseen levitykseen? Ilman rangaistusta?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #14

Noin puutteellisen kuvauksen perusteella mahdoton vastata.Pedofilia ei muuten ole rikos.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #145
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #19

Jääskeläinen, Lokasta tehtiin useita rikosilmoituksia, mutta ne eivät edenneet syyttäjälle.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #41
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #13

"Nyt sitten Lokankin pitäisi saada tuomioita herjailuista, että koskisi kaikkia. Toistaiseksi hän on päässyt pälkähästä.
"

Mielestäni typeristä herjoista tulisi seurata vain häpeää, kun ei osaa käyttäytyä. Turha oikeuslaitosta on noilla kuormittaa (loputon tehtävä ja kustannuserä). Mutta eri osapuolet toki haluavat tuomiolle vain omat inhokkinsa... vaan eivät omalla puolellaan olevia (nehän ovat ihania "hyvän" puolella olevia). Sananvapaushan tässä kärsii taas... kaikin puolin.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #13

Kokeilenpa uudestaan. Jos olisit tuomari ja minä syytteessä pedofiliasta tuomitun pedofiilin nimen ja osoitteen paljastamisesta, niin tuomitsisitko minut yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä tai kunnianloukkauksesta?

Jos et, niin miksi et?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #49

Eikö se ole ihan selvä juttu, että pedofiilien nimiä harvemmin julkaistaan jos heidän uhrinsa paljastuvat sitä kautta? Ei niitä nimiä salailla siksi että kiusattaisiin kansalaisten oikeustajua, vaan mennään uhrin oikeudet kaiken edellä.

Siksi en ota kantaa tämmöiseen hypoteettiseen kysymykseen, koska ne ovat professionaaleja varten.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #52

Hyvin kierretty. Arvostan.

Osuva kannanotto siihen, että kunnianloukkaus on riippuvainen omasta ideologiasta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #55

Mitä kiertämistä tässä on? Se mitä sanoin on totta. Mutta on tietysti paljon näitä feikkimediatyyppejä joiden harrastus on julkaista kaikkea pedofiliaan liittyvää miettimättä sekuntiakaan, onko joku uhri sitä mieltä että hän haluaa sitä.

Siksi kaikki MV-lehdet ja muut valemediaporukat, Lokka mukaanlukien ovat huolestuttavia omassa toiminnassaan, kun siinä ei ole ajatusta mukana.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #60

Ei tartuta pedofiliaan, se oli esimerkki. Vaihdetaan varkauteen.

Jos olisit tuomari, ja minä julkaisisin varkaasta nimen ja osoitetiedot, niin syyllistyisinkö mielestäsi kunnianloukkaukseen? Vielä jos hiukan somessa lisäisin varkaan solvaamista. Olisiko tuo ok?

Saako varasta sanoa julkisesti varkaaksi?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #60

Ei tartuta varkauteen, se oli toinen esimerkki. Vaihdetaan rasismiin.

Jos olisit tuomari, ja minä julkaisisin rasistista nimen ja osoitetiedot, niin syyllistyisinkö mielestäsi kunnianloukkaukseen? Vielä jos hiukan somessa lisäisin rasistin solvaamista. Olisiko tuo ok?

Saako rasistia sanoa julkisesti rasistiksi?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #60

Okei. Kun menee epämiellyttäväksi, niin takataskusta löytyy aina ämveet ja muut valeporukat, mutta miten ihmeessä ne liittyi kysymyksiini?

Olen pitänyt sinua suht´koht järkevänä kirjoittajana/kommentoijana, mutta näköjään sinuakin petterit ja sinit vie satanolla.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #49

Samasta syystä kuin vankiloissa pedofiileja joudutaan suojelemaan lynkkausporukoilta, olisi syytä pidättyä nimien julkaisemisesta tilanteissa, joissa yhteiskunnassa lietsotaan lynkkausmielialaa.

Lapsia nimien julkaisu ei suojele, pedofiilit itäytyy saada kontrolliin muiden keinojen kuin naapurien pesäpallomailojen ja sylkemiskampanjoiden avulla.
Jos siis puhutaan pedofiileista eikä alaikäisten hyväksikäytöstä.

Viimemainitut taas ovat rikosryhmä, jossa yhteisön julkinen paheksunta voisi olla suurempaakin kuin se nyt on - ja myös voisi vaikuttaa rikosten määrään.
Mutta yllätysyllätys : näistä lynkkaajat eivät olekaan kiinnostuneita.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #101

Tuota noin. Lynkkaatko sinä mieluummin rikoksiin syyllistyneet rosvot, vai ajatusrikoksiin syyllistyneet rasistit?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #107

#107
Julkilausutut rasismit eivät ole ajatuksia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #107

Onko Hård lakannut hakkaamasta vaimoaan?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #107

Taas nämä kommentit monistuvat, vaikka lähettää vain kerran.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #107
Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #107

Tuo nyt ei oikeastaan ansaitse reagointia, mutta sanotaan nyt selvyyden vuoksi:

Ajatusrikoksia ei ole olemassakaan, ei myöskään ajatuspoliiseja.

Jos jonkun ajatus kuitenkin sisältää toiveen jonkun toisen raiskaamisesta tai tappamisesta tai lynkkaamisesta ja hän tuntee tarvetta kirjoittaa tämän julki laajalle yleisölle, on kyse uhkauksesta ja rikokseen yllyttämisestä- ei ajatuksesta.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #223

Tuollaisesta taidetaan tällä hetkellä muutaman höperön kanssa käräjiä käydä?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #13

Et edelleenkään ymmärrä blogin ydinviestiä: viimeisen neljän vuoden ajan on media on rummuttanut totuusmedian puolesta valemedioita vastaan. Ydinperusteena on ollu näiden JSN:n säännöt, niiden pohjalta tehty journalismi ja sen etiikka. Jos et ole JSN:n jäsen, olet valemediaa.

Nyt, kun JSN:n jäsen on syytettyjen penkillä, nämä totuusmediaksi itsensä ylentäneet lehdet ovat pyyhkineet takapuoltaan journalistin ohjeilla ja omilla JSN:n säännöillään. Ovat toimineet pahemmin kuin mikään valemedia.

Tämä jos mikä on ristiriitaista ja asettaa JSN:n jäsenten yhtä luotettavalle tasolle kuin katolisen kirkon kuoropoikien suojelujana.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #64

#64
Nyt, kun JSN:n jäsen on syytettyjen penkillä, nämä totuusmediaksi itsensä ylentäneet lehdet ovat pyyhkineet takapuoltaan journalistin ohjeilla ja omilla JSN:n säännöillään.
................

Voisitko tarkentaa?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #121

Siinähän oli Turkkilan bloggaus täynnä vastausta sinulle.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila Vastaus kommenttiin #123

Hyvä kiteytys, kiitos.

Journalismissa tosiaan on ihan omat säännöt ja tietynlainen code on conduct, jonka periaatteita vasten jutut pitäisi tehdä. Näitä sääntöjä ei voi suoraan lukea journalistin ohjeista, vaikka sieltä jonkun verran vihjettä saakin.

Minua ei tämän tapauksen yhteydessä erityksemmin kiinnosta Lokan aikaisempi toiminta ja räävistelyt, koska niissä ei ole kenellekään mitään uutta. Mielenkiintoista on tässä kohtaa se, miten media toimii kohdatessaan kaoottisen juonielementti Lokan.

Yleisesti ottaen silloin, kun kaikki muut perseilevät, on itse hyvä toimia rauhallisesti. Jostain syystä media on nyt päättänyt toimia päinvastoin. Se on tehnyt monta peräkkäistä virhettä - niitä joista blogissa kerron. Niiden vaikutukset kumuloituvat.

Jo kertaalleen haavoittunut JSN joutuu jälleen prässiin, ja se jatkaa pahojen virheiden tekemistä. SU kirjoitti vihreiden hyöystä. Nyt Grundström jätti Vehkoon neuvostoon. Vaikutukset ovat arvaamattomia.

Monet isoihinkin lehteen kirjoittavat ovat huomauttaneet, että tämä on tärkeä case. Olen samaa mieltä. Tällä on mahdollisia seurauksia moniin asioihin.

Mutta katsotaan, mitä tuleman pitää.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #131

Juuri näin.

Tässä jutussa ei ole kyse siitä, tuomitaanko Vehkoo vai ei. Kyse on siitä, kadottaako JSN uskottavuutensa.

Jo tähän mennessä Grundström on aikaisemmalla toiminnallaan rapauttanut JSN:n uskottavuutta. Nyt, esimerkiksi oikeudenkäyntiin liittyvässä journalisti-julkaisun jutussa selkeästi rikottu JSN:n omia periaatteita.

Kun vertailukohdaksi ottaa JSN:n aiemmat periaatteet, niin silloinen päätoimittaja Markku Mantila erosi JSN:n varajäsenen paikalta, kun hänen lehtensä julkaisi erään jutun muutamaa tuntia liian aikaisin.

Nyt kun JSN:n varsinainen jäsen Vehkoo on käräjillä, ei Grundström ole tehnyt mitään Vehkoon JSN jäsenyyden suhteen.

Pistä femi-kommunisti johtamaan arvovaltaista elintä, niin muutamassa vuodessa se on korruptoitunut ja arvovaltansa menettänyt. Miten ne tuon aina taitaa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #133

Jäitä hattuun Kleemola, käräjäoikeus miettii vielä päätöstään.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #161

Pointti on tässä: käräjäoikeuden päätöksestä riippumatta Vehkoo on tehnyt vakavaa vahinkoa journalismin uskottavuudelle.

Syyttäjä näki Vehkoon alatyyliset nimittelyt rikossyytteen arvoisiksi. Mikä uskottavuus on hyvää lehtimiestapaa valvovan järjestön jäsenellä, joka käyttää alatyylisiä ilmaisuja.

Kysymys oli retorinen.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #170

Mikä relevanssi on syyttäjän toimella tapauksessa, jossa viesti on kirjoitettu suljetussa ryhmässä (siis ei kohteen luettavaksi tarkoittettu), josta se on kirjoittajan vahingoksi vuodettu, ja jota "uhri" on itse sanonut käyttävänsä vain kirjoittajan kiusaamiseksi - ei siksi, että asia olisi hänen elämäänsä pätkääkään haitannut?

Kysymys on retorinen.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #171

Ennakkotapauksena kunnianöoukkaustuomioon on riittänyt pelkkä tekstiviestilin, missä oli teksti "törkeä ämmä".

Ja vehkoolaisempi tapaus, missä poliiseilla oli suljettu FB-ryhmä, ja siellä oli epäsopivia viestejä. Tämän ryhmän viestittelyn buoksi mm. nettipoliisi fobba siirrettiin muihin tehtäviin ja poliisiylijohtaja antoi lehdistössä kipakat palautteet.

Eikö ole erikoista, ettei Vehkoo ole lainkaan saanut eliittimedialta kriittistä palautetta törkyviesteistään, vaan pikeminkin hänen törkyilyään on tuettu.

Lakihan pitää olla sama kaikille. Ei eliitille saa omaa laintulkintaa olla.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #176

"Ennakkotapauksena kunnianöoukkaustuomioon on riittänyt pelkkä tekstiviestilin, missä oli teksti "törkeä ämmä"."

Siis samaa tasoa oleva heitto henkilökohtaisesti vs. suljetussa ryhmässä...

Kleemola johdatteleekin meidät kommentissaan tämän farssin huolestuttavimpaan näkökulmaan: Vehkoon paljastus poliisien suljetusta, poliisin työhön täysin sopimattomien asenteiden elatusalustana toimivasta keskusteluryhmästä oli todella merkittävä journalistinen ja yhteiskunnallinen teko. Poliisin asenteet vaikuttavat virantoimituksessa koko ajan ja juuri tällaiset asenteet ovat takana esimerkiksi ulkomaalaisten asioidessa poliisin kanssa:

http://www.vapaaliikkuvuus.net/fi/2019/03/21/kanna...

Tätä taustaa vasten Vehkoon suljetussa ryhmässä someen päästämän, sinänsä asiattoman lausuman vieminen syyttäjälle ei voi olla luomatta vaikutelmaa kostosta. Tämä puolestaan luo yhä synkemmän varjon poliisin maineelle riippumattomana lainvalvojana.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #131

#131
Mutta katsotaan, mitä tuleman pitää.
....................

Koko oikeudenkäynti on pelkkää Persukkaiden sirkusta. Nämä poppoot kun eivät rakenna yhteiskuntaa vaan pyrkivät vain häiriköimään sitä typerillä oikeudenkäynneillä joista ei ole mitään hyötyä kenellekkään.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin Vastaus kommenttiin #131

Lähinnä kyse on mielenkiinnosta ja kunnianloukkauksen ja vihapuheen merkityksestä.
Tuomiohan tuosta on pakko tulla, muutoin koko lainsäädäntö pitää kirjottaa uusiksi.

Valitan nyt todella rajua kieltä tässäkontekstissa. Ajatellaan että Lokka olisi nimitellyt Vehkoota suvakkihuoraksi niin että syytekynnys ylittyy.
Lähtisikö lehdistö möykkäämään saako x kutsua x ja pohtimaan että Lokka voisi vapautua jos pystyisi osoittamaan että Vehkoo on toiminut niinkuin häntä on nimitetty.

Tietysti jos tämä tapaus tekee Lex Lokan jolloin nimittely ja solvaaminen on sallittu sopivilla reunaehdoilla, niin olkoon sitten niin mutta en usko.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #272

Ongelma tässä on juuri tuo syytekynnyksen ylittymisen arviointi: Suvakki-h-tasoisia avatumisia ja pahempiakin on jätetty tutkimatta ja syyttämättä vähäisyyden takia valtavia määriä, mutta nyt tämä yksi varsin suppeasti jaossa ollut tölväisy on yhtäkkiä raastuvassa.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin Vastaus kommenttiin #275

Se on niin selvä tapaus. Siinä ei tarvitse spekuloida mitään.
Poliisin oli helppo tutkia, syytäjän oli helppo syyttää ja tuomioistuimen on helppo tuomita.Noita syytekynnyksen ylittäviä on nettiaikana varmaa niin paljon että kaikkea poliisi ei vaan kerkeä tutkia. Tämän kerkesi just ja just kait tuo olisi kohtpuoliin vanhentunut. Vehkoolla kävi huono tuuri.

Lisäksi käyettiin niin arvolatautuneita sanoja että asia on ns pihvi.
Nyt jos Vehkoo vapautuu niin kukaan hullukaan ei tee rikosilmoituksia enää kunnianloukkauksista, vastaajan ei edellytetä puhuvan totta joten se voi yrittää jatkaa mustamaalausta vielä oikeudessa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #276

Ongelma vain on se, että niin monet muutkin ovat olleet selviä tapauksia, hyvin paljon tätä selvempiä. Ne eivät vain koskaan ole päässeet tuomioistuimeen, jossa niiden totaalinen huomioon ottamattomuus todella lienee vaikeampaa.

Mitä taas tulee rangaistukseen, oikeudessa se voidaan kokonaan jättää antamatta teon vähäisyyden perusteella. Asiaa on harkittu esimerkiksi linkin oikeustapauksessa:

https://www.finlex.fi/fi/oikeus/ho/2016/tho2016146627

Näen siis ongelmana sen, että poliisi ja syyttäjä eivät ole toimineet tavalla, joka antaisi heidän toiminnastaan viranomaisen omasta poliittisesta mielipiteestä riippumattoman vaikutelman. Tässäkin se, että poliisi ja syyttäjä panivat muiden kiireittensä lomassa töpinäksi vanhentumisvaaran takia, korostaa tätä vaikutelmaa - moni muu juttu kyllä on ehtinyt vanhentua hitaan esitutkinnan takia.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin Vastaus kommenttiin #282

Joo paljon mahdollista että tässä on haettu ennakkotapausta vihapuheesta. Kuten sanottu oikeus pitäisi olla kaikille sama, mutta viranomaiskäsittelyssä ne voi priorisoida asioita. Jos tämä keissi antaa indikaation medialle että vihapuhetta ei suvaita miltään suunnalta niin asialla on silloin oikea vaikutus.
Tottakai kannattaa poimia matalalla riippuvat hedelmät alta pois. Julkisuus näyttää ainakin olevan ceisiin ja sen vakavuuteen nähden tolkuton.
Johan se vanhojen mummojen sakottelu vihapuheesta olikin absurdia. Ne nyt puhuu niinkuin puhuu muista ihmisistä. Osa elää vielä sitä aikaa kun esim kun Suomi voitti Ruotsin maaottelussa Tukholmassa, niin Dagens Nyheter puhui Mongoolien juhlasta Olympiastadionilla.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #123

#123
Kas kun en minä löydä mitään kuvatunlaista. Ilmankos sinäkään et niitä tänne kopioinut kun et taida löytää itsekään.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #138

Makkonen viisastelee. Näppärä poika. Ihana! ;-)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #139

#139
On tämäkin tapa lopettaa keskustelu kun argumentit loppuvat.

Nälvitään opponenttia.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #142

Etkö tällä kertaa luotakaan suomen oikeuslaitokseen?

Syyttäjä tässä on tehnyt päätöksen mennnäänkö oikeuteen vai ei.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #142

Esipuberteettinen näsäviisastelu ei ole opponointia. Ja suosittelen tason nostoa. Aloita vaikka laittamalla kuvasi oikein päin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #149

#149
Jollet osaa muuta kuin nälviä niin eiköhän kannata lopettaa tähän.

Keijo Kakkonen

eikö (epämääräisesti) "arvostetuista" toimittajista saa tehdä rikosilmoitusta????

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin

Tässä on se JSN idea on. Tällä ohjeistuksella media pyrkii ns itsesuojaamaan itsensä kunnianloukkauksista.

Totta kai toimittajasta voi tehdä rikosilmoituksen jos se saattaa tietoon yksilöä haittaavaa tietoa. Elämme oikeusvaltiossa jossa poliisi tutkii, syytäjä syyttää ja tuomioistuin tuomitsee.

Lokkaa on edustaa erilaista näkemystä kuin Vehkoo. Kyse on siitä oliko Vehkoolla tarkoitus vaikeuttaa Lokan mahdollisuuksia toimia julkisessa roolissa.

Ongelman keskiössä on natsit. Jos Lokan ja Kurun rinnastaminen natseihin ok se tarkoittaa oikeuskäytänössä natsitermin korruptiota.
Se tarkoittaa samalla siihen liityvän arvolatauksen laskemista.

En kuitenkaan usko että olemme valmiit vielä anteeksiantamaan historian väkivaltaisimman totalitäärisen hallinon toimet jossa rasimin rankin muoto eli entninen puhdistus muodostui sotilaallisen voiton korvikkeeksi.. Määritelen tämän asian tämän hallinon aiheuttaman väkivallan sen intesiteetin en uhriluvun mukaan.

Koko kontektissa luettuna Vehkoo erottaa kyllä juutube-poijaat natseista sanalla natsipelle, mutta tihentää myöhemmässä lauseessaan väittämäänsä väijyvästä myrskypartiosta. Jos oikein ymmärsin niin noi oli menossa kysymään jotain näkemyksiä Vehkoolta liityen erilaisiin medioihin.

Ihmettelen sitä että yksikään median edustaja ei pohdi tätä tältä kannalta vaan on puhtaasti Vehkoon puolella, vaikka asiaa tulisi pohtia laajemmin yhteiskunnalliselta kannalta. Turkkila on ensimmäinen joka tätä asiaa pohtii laajemmalla kekskuteluareenalla. Maria Asunta kertoi kyllä myös mainion toisenlaisen näkemyksen. Mä olen puolustanut natsiksiepäiltyjä itse monillakin keskutelupalstoilla, siksi en loukkaannu jos joku kutsuu minua natsiksi, mutta samalla natsitelija korruptoi sanaa ja muuttaa pikku hiljaa sen merkitystä. Voi olla huono homma.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Eikös kenen tahansa nimittäminen "natsipelleksi" ole kunnianloukkaus? Jos vaikka Suomessa aikanaan käynyttä Himmleriä olisi nimitetty mediassa silloin tällä nimellä, niin sekin olisi todennäköisesti ollut kunnianloukkaus. Olisi voinut haastaa oikeuteen.

Pelle-nimittelyä on käytetty halventavassa merkityksessä. Silloin kyse on kunnianloukkauksesta.

Sinänsä en tässä ota mitään kantaa itse henkilöön vaan nimittelyyn.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Joo, olen samaa mieltä. Jos Lokkaa olisi nimitelty vaikka kansallissosialistijohtajaksi, niin kunnianloukkaus olisi paljon kyseenalaisempaa. Paikkansapitämättömyyden lisäksi tuossa ei ehkä ole mitään loukkaavaa?
Toimittajapelle ei varmasti itse tykkäisi toimittajapelleksi nimittelystä? Eli -pelle minkä tahansa perässä tekee siitä loukkauksen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jaa, minusta kyseessä voisi olla liikesalaisuuden luvaton paljastaminen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Eikös kenen tahansa nimittäminen "natsipelleksi" ole kunnianloukkaus?"

Tavallaan nykystandardeilla. Mielestäni on menty kyllä loukkaantumisissa, myötäloukkaantumisissa ja tuomioissakin osin liian pitkälle. Jotain mahdollisuutta sanan hieman ikävällekin käytölle saisi jäädä tai kohta ollaan kaikki käräjillä - tai valtiossa joka on olosuhteiden pakosta täynnä tuppisuita.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nyt menee kyllä PS-porukka kovin paljon itseään vastaan. Kun PS ihmiset eivät ymmärrä, mitä on vihapuhe, mutta sitten pelle -liite onkin jo kunnianloukkausta?!
Haitta-etuliite on huomattavasti halventavampi kuin pelle-jälkiliite.

Kunnianloukkaustapausta harkittaessa oikeus luultavasti käyttää aikaa natsi-etuliitteen arviointiin enemmän kuin pelle-jälkiliitteen. Pellehän Lokka joka tapauksessa on, olipa oikeuden päätös mikä tahansa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Lokkakin alkoi leikkimään vassareiden säännöillä! Vie nyt hänen haukujansa oikeuteen kun hekin yritätte viedä hänet.. Näin itse koen tuon asetelman/tilanteen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Niemeläinen, oletko haittapelle?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #90

vai ärsyttävä tai jopa ämmä?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #104

Mäkitalo taitaa olla misogyyni.

(Että osaakin olla taas korkeatasoista keskustelua!)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #109

Väisäläkään ei näe metsää puilta, mieti mikä on pointtini, lue ensiksi kommenttiketju kertaalleen? Aikuisten oikeasti?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #135

Juu, tämä kommenttiketju kannattaa lukea huolellisesti ja moneen kertaan ja syvällisesti analysoida!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #135

Mäkitalolla on palkokasvin siemen syvällä sieraimessa. Hengittele, hyvä mies, ihan rauhallisesti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämä teksti on videon litterointi ilman kirjoituskielen saatesanoja tai tekstin huuhtelemista ja muokkaamista kirjoitetun kielen maailmaan jossa mielipide on samalla kontribuuttio yleiselle ajattelulle ja tuotetaan ajattelutradition jatkeena samalla sitä traditiota ylläpitäen.
Näemme siis infopupun syöttöä foorumille jossa on tarkoitus tuottaa tekstiä jota nimenomaan pystyy kommentoimaan kirjoitetun viestinnän
tradition sisällä. Äärioikeisto käyttää demokratian institutioita mutta ei pidä niitä yllä. Tämä blogi on hyvä esimerkki siitä. Ei poikkea monen nimimerkin takaa äärioikeistolaisia vakifraaseja suoltatavan trollin kontribuutioista poliittiseen keskusteluun.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

En arvosta natsipellejä, enkä edes Turkkilaa, mutta en pidä siitäkään että toimittajista on tehty erikoisihmisiä, lähes pyhimyksiä, ihmisiä jotka saavat erikoiskohtelun ja puoli mailmaa uhriutuu heidän mukanaan, samaan aikaan kun tavallista tallaaja saa solvata netissä niin paljon kuin sielu sietää ja tavallista tallaaja saa häiriköidä mitä mielikuvituksellisimmilla tutkintapyynnöillä.

Luultavasti minuakin saisi solvata ja minusta tehdä tutkintapyyntöjä ja journalistien oma lehti ja koko media olisi sitä mieltä että eläköön sanavapaus ja oikeusvaltio. Tosin ne eivät edes huomaisi tapahtunutta.

Toimittajat ovat aina olleet taipuvaisia nostamaan itsensä jalustalle, mutta nyt jalusta alkaa olla jo hävettävän korkea saavutuksiin nähden.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Erinomainen ja oikeaan osunut kommentti.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#9
En arvosta natsipellejä, enkä edes Turkkilaa, mutta en pidä siitäkään että toimittajista on tehty erikoisihmisiä, lähes pyhimyksiä,
.....................

Taitaa olla kuule niin, että toimittajia kohtaan kohdistuu päinvastoin tänä päivänä hyvin paljon maalittamista ja häirintää kuin aikaisemmin. Ja tätä tapahtuu nimenomaan Persukkaiden toimesta.

Ja kuka niitä Pyhimyksinä pitää?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Keissin Aro ja Pelkonen jälkeen kunnianloukkauksen rima vedettiin niin alas, että vaikea keksiä mikä ei olisi kunninaloukkaus jos yksi tulevaisuuden visio toteutuisi ts. automaatio alkaisi hoitaa rivijuristienkin duuneja. Aika huikea näytelmä jossa vaikka täällä puheenvuorossa saa röllätä toki sivuraiteella ties mitä kun taas oikeuden luulisi pysyvän asiassa. On suorastaan se ja sama kuka Junes Lokka on tai mitä on tehnyt kun kyse on siitä onko 'natsipelleksi' kutsuminen nykytulkinnan mukaan (jonka näen siis olevan äärimmäisen matala) kunnianloukkaus vai ei.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Junes Lokka ei ole minkäänlainen toimittaja.

Junes Lokka on kiusaaja ja häiriköijä.

Syyttäjän arvostelu ei pitäisi persujen mieltä kohauttaa, sillä onhan korkearvoinen johtajanne jopa sanonut, että korkein oikeuskaan ei ole tasapuolinen.

Pitääkö rasistia ja natsia kutsua natsiksi ja rasistiksi, kyllä pitää.

Junes Lokkahan on ilmoittanut, että ei hänen kunniaansa ole loukattu, kunhan haluaa vain näpäyttää hieman Vehkoota.

Ja uudelleen rasisteja saa kutsua rasisteiksi.

Anter Yaşa

Saanko kutsua sinua rasistiksi, kun koin kirjoituksesi rasistiseksi? Haastatko oikeuteen?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Anna mennä vaan, se oliskin uutta, mä oon kuule persuilta saanu jo niin paljon nimityksiä, ettei yksi lisää enää missään tunnu. :)

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

On toi Petteri vaan niin hauska :)

Ja partaveitsen terävää logiikkaa, joka tunnetaan tällä foorumilla ritalointina.
Jos rasistia saa kutsua rasistiksi, niin saako idioottia kutsua idiootiksi? Annatko siihen luvan, Petteri?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Joo, saat luvan kutsua itsesi ihan miksi haluat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ritala on I lk:n haittaidiootti tammenlehvien kera.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässä se älykkyyden rajoitteneisuus juuri näkyy.

Minä puhun mielipiteistä ja sinä rodusta.

Aukesiko tämä asia?

Tuskimpa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #78

Mielenkiintoista nähdä, onko sinulla Uuden Suomen mukaan tuollaisia nimittely oikeuksia. Hiukan epäilen.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #106

Todellakin, jännä nähdä poistetaanko nuo Kleemolan kommentit. Jos poistetaan, niin silloin voidaan todeta, että pelkkä kielletyn kielenkäytön simulointi (tässä tapauksessa esittäminen argumentin vuoksi) on kiellettyä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #111

Kleemolalla on halu käyttää loukkaavaa nimitystä. Saivartelu ei tee siitä sen hyväksytympää. Toivottavasti US poistaa sivuiltaan tällaiset kommentit.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #115

Luultavasti poistaa. Nykylehdistössä ovat kaksoisstandardit jokapäiväistä leipää. Natsirasisti-termiä viljellään vehkoolaisittain huolella. Näiden viljelijät ovat aatelia.

Vastaavan tasoisia teuvohakkaraismaisia kommentteja tutkitaan mikroskoopilla ja näiden lausujille järjestetään joukkovainoja, netti-ilmiantoha, vihapuheenestokampanjoita ja pölkkykirjaimisia taivasteluotsikoita lehdistössä.

O tempora. O mores.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #106

Mitä eroa on natsiksi nimittelyssä ja neekeriksi nimittelyssä. Molempia on puitu tuomioistuimessa, eikö niin.

Siksi kysyn: mikä oikeuttaa JSN:n jäsenen käyttävän nimittelyä 'natsi' ja puolustuksenaan toteavan että 'ilmiselvä natsihan se on', kun vastaavaa periaatetta ei saa käyttää sanaan 'neekeri'?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #113

Neekeri on sana, jolla kuvataan ihmisryhmää, jota ei oikeasti edes ole olemassa. Aikanaan sana oli poliittisesti korrekti, koska se vastasi senaikaista, nyt vanhentuneeksi katsottua biologista käsitystä. Nykyään sen käyttäjä tekee käytännössä tietoisen yleistyksen nykyistä biologista käsitystä vastaan ja/tai tekee sen halventavassa merkityksessä.

Natsi on suhteellisen tarkkaan määritelty käsite, jossa ihminen kannattaa ajatuksia, joita Saksan kansallissosialistit aikanaan kannatti. Niistä olennainen on rotuoppi, jossa esimerkiksi romanit ja juutalaiset olivat keskeisiä roskaväeksi katsottuja kansanosia. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt kuuluivat myös likvidoitaviin ryhmiin. Muslimit eivät tuolloin kuuluneet päävainottuihin kahdesta syystä: a) heitä ei käytännössä ollut toimintaympäristössä ja b) heitä oli onnistuttu lietsomaan juutalaisvastaiseen allianssiin. Natsilogiikalla päästään kuitenkin tänä päivänä vaivatta myös islamilaisten ryhmien vainoon.

Tänä päivänä natseja ovat tietysti kaikenkarvaiset kätensä jäykistelijät, mm. pohjoismainen vastarintaliike kuuluu määrittelyn sisälle. Uusinta hottia edustava käsite etnonationalismi kuuluu myös hyvin lähelle tätä aluetta.

Toinen asia on, että joku saattaa kutsua itseään natsiksi tai rasistiksi ylpeydellä - tuossa kontekstissa sana ei siis ole millään tavoin halventava sana. Natsipelle sellainen varmastikin on, mutta eri asia on, onko se syytekynnyksen ylittävä asia henkilölle, jolle tuo sana ei oltu tarkoitettu kuultavaksi ja toisaalta joka itse itseään natsiksi ja rasistiksi kutsuu; syytekynnysharkinnassa kun arvioidaan myös teon mahdollisia vaikutuksia kohteelle.

Jos Kleemola lukee ajatuksella kommenttini, hän huomannee, että sanoilla on eroa, kuten vesillä aikanaan mainoksessa....

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #119

Tuon natsimääritelmäsi mukaan Junes Lokka ei ole lähelläkään natsia. Eikös silloin Vehkoon pitäisi saada tuomio?

PS: Määritelmäsi kuvaa aika tarkkaan, miten 1940-luvun Ruotsin sosiaalidemokraatit ajattelivat, joten eikös silloin heitä voi perustellusti kutsua natseiksi?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #129

Kovasti kiinnostaa Kleemolan tiedot Ruotsin 40-luvun demarien suunnitelmista juutalaisten ja romanien internoinnista ja mahdollisesta tuhoamisesta. Edelleen kaipaan tuolta ajalta vaikkapa vitsailuja tai uhkailuja uuniin laittamisesta a la Lokka.

Lokan poliittisessa karriäärissä on paljonkin aineksia, jotka ovat lähellä natsismia - oikeudenkäynnissäkään tätä asiaa ei ole varsinaisesti asetettu kyseenalaiseksi, vaan syytösten kohteena on ollut Vehkoon ilmaisujen halventava sävy.

En ole sanonut missään kohden, etteikö Vehkoon puhe olisi ylittänyt laissa määriteltyjä sopimattoman kielenkäytön rajoja. Sen sijaan olen painottanut laintulkinnan balanssia: Mitkä puheet ylittävät syytekynnyksen ja mitkä eivät sitä tee teon vähäisyyden takia.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #168

Niin. Kyse on 1920-luvulta Ruotsissa kehitetystä rotuoppiajattelusta. Kehittäminen tehtiin yliopistotasolla ja sillä oli sosiaalidemokraattien vankka poliittinen tuki.

Kansallissosialistinen Saksa innostui ruotsalaisten ajattelumallista, ja kopioi ruotsalaisten rotutieteelliset ajattelut sellaisenaan Hitlerin käyttöön.

Avaintieto on siinä, ettei alunperin natsisaksa kehittänyt rotutieteellistä ajattelua itse, vaan se keskeisiltä osin kopioitiin Ruotsista.

Linkki dokumenttiin oheisena. Siinä on myös mielenkiintoista tietoa, miten Ruotsi onnistui estämään juutalaispakolaisten saapumisen Ruotsiin natsien kynsistä.

https://youtu.be/W56ZKUVECWs

Lokka on kuoropoika verrattuna dokumentissa esitettyihin ruotsalaistapahtumiin. Suosittelen katsomaan dokumentin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Rasisti ja natsi eivät lähtökohtaisesti ole mielipiteitä eivätkä tunteen ilmauksia vaan täysin asiallisia ja välttämättömiäkin nimityksiä.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #102
Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #108

Ehdottomasti.
Suurin osa poliittista ja aate - ja kulttuurihistoriaa jouduttaisiin kirjoittamaan uudelleen tai niiden tutkimus tulisi mahdottomaksi ilman natsismin ja rasismin käsitteitä.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #102

Hyväksytkö sen, että sinua kutsutaan asiallisesti natsiksi ja rasistiksi?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #117

Helena Solin ei ole natsi eikä rasisti. Tuon kaltainen nimittely hänen yhteydestään olisi loukkaava.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #134

Totta puhut. Natsinimittely on loukkaavaa.
Siksi JSN:n jäsen on käräjillä. Naisressukka päästi siellä itkut.

Häpeällistä JSN:lle. Vehkoon taso on sana kuin Ilkka Kanervalla, kun lähetti pornotekstareita bimboblondi Tukiaiselle.

PS: Sinä toteat Solinin kutsumisen natsiksi loukkaavaksi, mutta Solin katsoo itse että hänen käytössä sama sana on asiallinen. Tiedätkö mikä on kaksoisstandardi?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #151

Ei se ole kaksoisstandardi, että toiset ihmiset ovat natsipellejä ja toiset eivät. Suomessa on ihan oikeasti natseja. Heitä nimitellään natsipelleiksi ihan aiheesta. Voi olla, että nimityksen pelle osio on loukkaava.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #154

Lokka kielsi oikeudessa olevansa natsi, niin silloinhan hän ei ole natsi.

Kiellätkö sinäkin olevasti natsi?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #155

Miksi minun pitäisi kieltää olevani natsi. En ole koskaan sellaista itsestäni esittänyt, eikä minua ole koskaan sellaiseksi väitetty.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #163

Niin. Lokkakin kielsi oikeudessa olevansa natsi. JSN:n Vehkoo väitti Lokan olevan natsi. Nyt ollaan käräjillä ja Vehkoo itkee uransa menneen pilalle.

Ilmeisesti sinunkin kunniaa loukattaisiin, kun yksi valtakunnan arvostetuimmista journalisteista sinua natsiksi nimittäisi, ja käräjäsalissa samaa syytöstä jatkaisi. Eikö loukattaisikin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #167

Lokkahan on monella tapaa poseerannut natsina.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #169

Yht'äkkiä täältä löytyy Lokan seuraajia?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #167

Ei se, mitä ihminen itsestään väittää, ole oikeudessa olennaista, vaan se, mistä löytyy näyttöä.
Lokka on profiloitunut kai koko tämän vuosikymmenen linjauksillaan ja pahimman laatuisena maalittajana, uhkailijana , solvaajana, kiusaajana ja häirikkönä. Onko hän ylipäänsä edes tehnyt mitään muuta tai mitenkään muuten ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #154

Korkman: "Voi olla, että nimityksen pelle osio on loukkaava."

Totta, pelle eli klovni on kunnioitettava taiteellinen ammatti ja merkittävä rooli m.m. sirkuksissa. Lienee syytä olla loukkaamatta heitä sillä valta osa heistä tekee työtään antaumuksella ja pyrkien korkeaan ammattitaitoon. Ja loputkin kelpo rutiinilla. Esimerkiksi O.Popov tai Fratellini:t eivät ansaitse tulla rinnastetuiksi Lokan kaltaisiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #154

Mikä möly nousisi jos herra Hakkarainen olisi musta mies. Mutta Teuvo on edelleen maanteiden kuningas ja kaikkien janoisten sankari, koska kaksoistandardi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #151

Nyt teit todella pahan virheen.

Jos sosialisti puhuu antisosialismista , ei se tarkoita, että häntä itseään saa kutsua antisosialistiksi, ellei hän sellainen ole.
Se tarkoittaa nimenomaan, että hän hyväksyy termin käytön antisosialistin yhteydessä.

Miten voit haksahtaa tuon tason persulogiikkaan?
Olen ällistynyt.

Jos minä rupean kirjoittelemaan esim "keltaisen rodun vaarallisuudesta" tai vaadin kovaotteisia katupartioita pitämään mamuja kurissa, saat ihan luvallisesti kutsua minua rasistiksi ja natsiksi.
Tällä puheella myös natsipelleksi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #117

Kyllä, jos asiallisesti arvioiden olen molempia.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#15
Olehan petteri varovainen kun väität ettei Lokka ole minkäänlainen toimittaja.
Hän nimittäin on... TYHJÄNTOIMITTAJA.

Äläkä vielä innostu kutsumaan rasistejakaan rasisteiksi.... nimittäin juuri tuosta oikeudestahan sitä oikeutta käydään.

Malta vielä tovi.
Jos sieltä siunaus tulee, niin areena on vapaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Puolueettomana esiintyvän punavihersuvakkimedian kupla on vaarassa puhjeta. Kun Vehkoo todenäköisesti saa tuomion, JSN on pakotettu ottamaan kantaa. Tai sitten myöntymään, että se on vain punavihersuvakkimedian neuvosto tai ehkä vain toimittajapelleyhdistys?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tai että poliisi-instanssi joka vei syytteeseen on kostomielessä asialla. Paljon vakavampia solvausilmoituksia ei ole viety eteenpäin.
Poliisi-instanssi kostaa Vehkoolle, joka paljasti poliisien rasistiringin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuotanoin, syyttäjä käyttää syyteharkintaa, eikä hän ole poliisi. Että ehkä salaliittoteoriasi kaipaa vielä hiomista?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #25

Mitäs Halla-ahon onkaan sanonut syyttäjien ammattitaidosta :)

Joskus se oma pesä haisee, ja sitten se unohtuu. :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Juu olen alan vasta- alkaja toisin kuin teikäläiset. Kiitos korjauksesta. Onko asia niin ettei poliisin noteerauksella ole osaa eikä arpaa? Rikosilmoitus tehtäneen poliisille.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #32

Kyllä moni vihapuhejuttu tyssää jo poliisin esitutkintaan niin, että ei viedä edes syyttäjälle. Syyttäjään jää sitten vielä moni siitä eteenpäin. Jos syyttäjä toimii lain kirjaimen mukaan, hän voi toimia, kuten Oulussa. Jos hän toimii suhteutettuna muihin vastaaviin juttuihin, hän ei olisi vienyt asiaa eteenpäin.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #68

Tietenkin noin käy, jos jo esiselvittelyssä pystytään selvittämään, että rikosta ei ole tapahtunut.

Miten te toimisitte, jos teillä olisi tuomiovalta?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #71

Kyse ei ole siitä, että rikoksia ei olisi tapahtunut, vaan siitä, että niitä ei ole viety eteenpäin, koska ne on katsottu vähäisiksi.

Mutta itse kysymykseen:

Niin kuin pitääkin: Jos tietyntyyppiset jutut eivät etene yhdellä motivaatiorakenteella, niiden ei pitäisi edetä toisellakaan.

Jos saisin olla koko oikeussirkuksen kuningas rajattomin resurssein, varmasti ottaisin käsittelyyn kaikki lain määrittelemät rikkomukset ja lätkisin niistä asianmukaiset tuomiot. Todennäköisesti tämän alan piintyneimmätkin taparikolliset alkaisivat ennen pitkää miettiä, miten ihmisten kesken eletään ihmisiksi.

Kun tällaista mahdollisuutta ei auenne, tyytyisin asettamaan syytekynnyksen jollekin tasolle riippumatta siitä, minkä tahon solvari tai uhkailija on asialla. Taso voisi olla sellainen, että teosta on voitu olettaa koituvan todellisia haittoja. Nyt mitään näistä periaatteista ei todellakaan ole toteutunut, Lokan juttu olisi pitänyt pysähtyä jo poliisin päivystäjän roskakoriin.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #82

Eli uudestaan. Jos esiselvittelyssä tutkittaessa havaitaan, että rikosta ei ole tapahtunut, niin sitä ei ole tapahtunut, vaikka kuinka itku-potku-raivareilla sitä koitettaisiin saada tapahtuneeksi.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #88

Sen verran otan kyllä takaisin, että koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #88

Eli uudestaan: Nyt ei puhuta siitä, onko kyse rikoksesta, vaan siitä, onko rikos liian vähäinen tutkinta- tai syytekynnyksen ylittämiseen.

Niitä ylittämättömäksi katsottuja on valtavat määrät, joissa motiivi on ollut persumaailmasta. Tämä oikeuteen päätynyt on niihin verrattuna hyvin lievä tapaus. Ongelma on siis siinä, onko syyttäjä tasapuolinen motiivien suhteen.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #112

Eli puhut kuitenkin rikoksesta? Sinulla ei taida yläkerta oikein ymmärtää asioita? Saman huomaa kyllä peukuttajistakin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tämä salaliittoteoria on jopa osittain mielenkiintoinen , koska kunnianloukkauskeissejä olisi kilometrin jono , joten on melkoista arpapeliä mikä tapaus etenee ja mikä ei, voi jopa miettiä olisiko julkisuudella sun muulla sittenkin asian kanssa tekemistä vaikka ei pitäisi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kuka siitä rasistiringistä sai tuomion? Jos ei kukaan, niin silloin ei ole syytä puhua rasistiringistä!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #34

Siiskö onko niin, että ontologiset kysymykset tulee ratkaista oikeusistuimissa? Emmekö tule enää toimeen itse kontemploimalla?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #39

Jos kysymykset ovat niin vaikeita ettei suomen kielessä ole edes sanoja kuvaamaan tapahtumia niin kyllä silloin on parempi että oikeuslaitos oppineine tuomareineen asiat ratkaisee.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #103

Quia notitia ad Martikainen: Sana "ontologinen" on ihan suomenkielinen sivistyssana jonka alkuperä on toki kreikkalainen: ὄν, ὄντος ’oleminen’ ja -λογία ’oppi’. Se tarkoittaa olevaisen perimmäistä olemusta tutkivaa filosofian osaa. "Ontologinen kysymys" siis tarkoittaa olevaisen olemassaoloa koskevaa kysymystä. Siis ei monimutkaista vaan pieni ripaus sivistystä, niin pieni, että kuvittelin se ymmärrettävän ilman selittämistä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #204

Kerroppa vielä ihan vaan sivistääksesi että miksi suomenkielisessä tekstissä täytyy käyttää sivistyssanoja jos kerran suomenkielisetkin sanat on asian ymmärtämiseksi olemassa. Tuota jäin pohtimaan, näin keskenjääneen kansakoulun suomalla sivistyksellä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #209

Sivistyssanat ovat ihan suomen kieltä siinä kuin muutkin suomenkieleen lainatut sanat. Osa niistä on jopa niin tuttuja, ettei niitä ensikuulemalta sellaisiksi huomatakaan, esimerkiksi alkoholi, auto tai vaikkapa vaasi, votka j.n.e.

Niiden käyttö on perusteltua lähinnä kahdessa mielessä:
1) Ne ovat merkitykseltään yleensä tarkkoja, jopa tieteellisen tarkkoja.
2) Ne yleensä lyhentävät ilmausta, esim. ontologia c. oppi olevaisen olemuksesta.

Lisäksi tulee erityisenä isona plussana, että erilaisilla sanoilla on mukava keekoilla. Onhan esimerkiksi minulla etnisestä taustastani johtuen viehtymystä verbaaliakrobatiaan. Se on meidän savolaisten kansallisurheilu. Uusien sanojen etsiminen, ymmärtäminen ja käyttäminen on mielestäni hyvinkin hauskaa. Laaja sanavarasto, sekä aktiivinen että passiivinen, on suorastaan ilo ja pitää aivoja liikkeessä näin vanhemmallakin iällä.

Jos törmää outoihin sanoihin, niiden merkityksiä voi etsiä sanakirjoista ja ensyklopedioista. Jos omasta kirjahyllystä ei löydy niin nettiversioita on käytettävissä, m.m.
- https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/
- https://tieteentermipankki.fi/wiki/Termipankki:Etu...
- https://www.suomisanakirja.fi/
- http://jkorpela.fi/siv/index.html
- ...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #211

"Onhan esimerkiksi minulla etnisestä taustastani johtuen viehtymystä verbaaliakrobatiaan. Se on meidän savolaisten kansallisurheilu."
Minä luulen että jos käyttäisit niitä savolaisten aitoja sanoja ja sanontoja niin voisit hyvin keekoilla niilläkin ja saisit sivistyksesi esille. Saattaa vain olla niin että sivistys on sinulta vienyt ne hersyvimmät savolaiset sanat ja joudut käyttämään näitä lainasanoja paremmuutesi todistukseksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #214

Käytän toki savolaisia ilmauksia mutta täällä US:ssa säästeliäästi koska tämä kuitenkin on suomenkielinen keskustelupalsta. Olen ryydittänyt tekstejäni joskus savoksi, joskus latinaksi, ranskaksi, englanniksi, saksaksi j.n.e. Miten milloinkin paremmalta tuntuu.

Mutta totta on, että savolainen sananrieskani on kärsinyt latistumisesta näiden yli 40 sudeettisavolaisvuoteni aikana. Vaimoni toki naureskelee minulle kun puheenparteni muuttuu kuin napista painaen kohdatessani jonkun heimosamiksen. Pitänee näin eläkkeellä, kun aikaa on, hakeutua enemmän oekeitten immesten ilimoille.

En kuitenkaan osaa pitää sivistyssanojen tai edes vulgaarilatinan viljelyä savoismien korvikkeena vaan pikemminkin laajennuksena ja avarakatseisuutena. Avoimmuutena kohti uusien asioiden oppimista.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#20

Onko Suomen poliisi taas naimisissa natsien kanssa?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Jaa vai nyt Suomen poliisikin (joka tutkitusti on yksi maailman vähiten korruptoitunut) jo mielivaltaisesti asettaa ihmisiä syytteeseen (mikä tietysti on täysin mahdotonta, vaikka tahtoa olisikin). Olette te ääripäiden sapelinkalistelijat niin toistenne kopioita.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Täyttä asiaa, ei lisättävää. Elämme isossa hullujen huoneessa.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Nähty viimeksi muistisairaiden osastolla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tutkimusten mukaan, miehen kunnia on arvokkaampi kuin naisen kunnia, se paljastuu selvästi tilastoista, joista nähdään millaisia kunnianloukkaussyytteitä viedään eteenpäin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Niin tai Miehet vain saa enemmän paskaa niskaansa?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Niin, onhan "huora" ihan ystävällinen nimitys , kun taas "rasisti" on paskaa niskaan ?

Keijo Kakkonen

mielelläni lukisin lisää tästä mainitsemastasi tutkimuksesta, joten voisitko ystävällisesti vaikka linkittää lähteitä tähän tutkimukseen??

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Äärioikeistolaisten tanssit meneillään, onhan perjantai ja jos kerran saa yhden ihmisen syytteeseen, niin silloin onkin äärioikeiston aika juhlia.

Aika isolla etumatkalla olette vielä kuitenkin noiden tuomioiden suhteen, että eipä kannata kauheasti rehvastella.

Muistakaa nyt tämä keskustelu, kun kehutte syyttäjää ja oikeuslaitosta, sillä tämä on ainutkertaista, sillä yleensähän syyttäjä ja oikeuslaitos on suvakkien miehittämä takapajuinen instanssi.

Olette te kaksinaismoraalissanne hauskoja ja vielä ''toimittaja'' Turkkila elementissään. :)

Otan osaa

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

"Muistakaa nyt tämä keskustelu, kun kehutte syyttäjää ja oikeuslaitosta, sillä tämä on ainutkertaista, sillä yleensähän syyttäjä ja oikeuslaitos on suvakkien miehittämä takapajuinen instanssi."

Tuota noin, tuohon kun vielä lisää poliisin, niin saadaan trio, mikä Petterin, Suvin ja Mikan mielestä on aina natsien kanssa samalla puolella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Maahanmuuttokriitikot kirjoittavat juuri nyt räväköitä blokeja ja antavat räväköitä kommentteja.

Miksi juuri nyt?

Asiaa ei tarvitse kovin pitkään miettiä.

Äänestäjien ajatukset halutaan viedä pois persujen tähtiehdokkaan ja ääniharavan saamasta tuomiosta, joka koskee väkivaltaista seksuaalista ahdistelua.

Sen takia persut hyökkää juuri nyt kaikilla rintamilla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu mahdollinen kunnianloukkaus vs.naisen pahoinpitely ja seksuaalinen ahdistelu.

Kyllä perussuomalaisten linja on kaunis!

Anter Yaşa

Minua nimitettiin kymmeniätuhansia jäseniä omaavassa Facebook-ryhmässä "natsiksi", kun sanoin: "Meillä on islamisti ongelma". Tein rikosilmoituksen. Ei edennyt. Ei kuulemma kunnianloukkaus. Haukkuja oli ryhmän ylläpitäjä. Poistettiin ryhmästä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Suvaitsevaisuus on suvaita vain suvaitsevien suvaitsevia mielipiteitä. Hienoa Anter, kun jaksat olla aktiivinen!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suvaitsevaisuus on suvaita vain suvaitsevien suvaitsevia mielipiteitä."

Toki suvisten pitää suvaita myös suvaitsemattomien suvaitsemattomuutta, vihapuheita, koirankakkoja ja vaikka mitä.

Suvaitsemattomat pääsee paljon helpommalla.
Ei tarvitse suvaita mitään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #84

Suvaitsemattomuuden suvaitseminen ei ole suvaitsevaisuutta. Se on velttoa arvorelativismia, älyllistä laiskuutta ja raukkamaista kannanoton välttelyä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kyllähän tuo muutaman median touhu omaa sääntöään (pykälä 35) vastaan on kieltämättä kyseenalaista, kun vielä ottaa huomioon että syytettynä on ns. "oma jäsen".
Olisivat edes sen verran jaksaneet odotella, että tuomio (olipa se mikä tahansa) tulee ja kommenntoineet sitten sitä.

Sinällään tämä koko oikeussirkus on aika farssi.

Jos minä saisin päättää, niin heittäisin molemmat kesäaikaan tyhjään saareen pariksi kuukaudeksi keskenään ja veisin ruokatäydennystä riittävän määrän että pärjäisivät.
Pieni kahden hengen retkiteltta yhdellä peitolla.
Jauhaisivat keskinäiset ongelmansa kissa ja koira keskenään, kun eivät toisistaan eroonkaan pääsisi.
Eiköhän nuokin puupäät olisi syksyyn mennessä jotain oppineet.

Kunhan ei vähäisiä verovaroja tuhlattaisi tällaisten vähä-älyisten riitojen ratkomiseen.

Toisaalta onhan tuokin sotku merkki siitä, että suomessa on loppujen lopuksi ongelmien taso melko hyvällä mallilla.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Maikkarin syksyn ohjelmistoon Mediakuplien Selviytyjät? :)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ei pöllömpi idea.

Puhelin äänestyksellä voisi äänestää voittajat....euro ja ääni.
Tulisi kova kamppailu rasistit vs suvakit.
Tuotoilla voisi tuotantoyhtiö viettää pikkujouluja vähintään kolme viikkoa rukalla saunoen shampanjaa juoden.

Käyttäjän PerttiAkkanen kuva
Pertti Akkanen

Mukava että joku jaksaa (ja pystyy) taustoittaa median tekemisiä. Kuplaolioiden närkästykset tulevat sitten lisäarvona.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Pitää muistaa näissä asioissa se että oikeushan ei ole kaikille sama, vaikka sen pitäisi olla.. Minä saan puhua paljon vapaamin kuin vaikka Pääministeri tai kansanedustaja, onko se väärin, ehkä? En ota kantaa.

Tässäkin asiassa pitää muistaa se että Junes on loppunelopuksi aika tuntematon tyyppi ilman isompaa valtaa. Kun taas toinen on toimittaja ja JSN:n jäsen joilla on mediassa aika iso päätäntä valta. (ja taitaa seuraajiakin olla enemmän?)

Kumpi teistä saa puhua vapaammin, Lokka vai Vehkoo?

Niimpä?

En halua puolustella sinänsä Lokkaa koska en tykkää hänen kielenkäytöstä ja haukkumisestaan, ja minusta hänen voisi saada jostain sakkoja, jos nyt Vehkookin saa..

Tosin olen sitä mieltä ettei kenenkään tarvitsisi saada mistään tuollaisesta tuomioita! Nimittäin uskottavuus siinä kärsii, jos toisia rupee haukkumaan julkiseti jne. Juneskin olisi paljon suositumpi jos sen kielenkäyttö olis järkevämpää Tiina Wiikistä puhumattakaan!

Nämä kaikenmaailman "Vasemmiston" ja "oikeiston", "suvakkejen" ja haitallisen maahanmuuttajien vastustavien Youtube sodat ynm. on muutenkin aivan naurettavia! En ymmärrä miksi JSN:n jäsen voi edes osallistua tuollaiseen!

EN ymmärrä minne ihmisiltä on hävinnyt järki ja tilannetaju! Pitäisi sen verran tajuta että asemasi voi vaikuttaa siihen mitä voit julkisesti muista sanoa ja et sanoa!

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin

Mainio pointti. Toi Lokka oli täysin tuntematon tyyppi. Mutta toisaalta sen kasvanut suosio perustuu siihen että se ajattelee ääneen.
Ja oaittain näemmä shokkiefektiin.

Toi kiroiluiltama episodi oli järjetön veto Vehkoolta. Se että sairastut ja et pääse johonkin tapahtumaan on ok, mutta miksi siihen piti sotkea nuo. No itse en tekisi edes rikosilmoitusta tuommoisesta , mutta en kritisoi Lokkaa siitä että se teki sen. Motiivin arvaileminen on aina vaikeaa.

Jos esim Vehkoo kokee että Lokka on loukannut hänen kunniaansa niin hän voi tehdä rikosilmoituksen.

Toisaalta asia on sillä tavalla järjetön että Vehkoo olisi voinut tehdä päivityksen jossa korjaa näkemystään ja tällöin syyttäjän olisi ollut helppo tehdä syytämättäjättämispäätös. Muutamalla esim tunnetun rasistin muotoon Monikultturista ideaalia vastustavista lausunnoistaan tunnetun tyypin. Ja olis korjannut tuon natsien vastaanottopartion vain lauseella että Lokka ja Kuru aikoi tulla kysymään asioita joista en halunnut siinä yhteydessä keskustella.

Joskus kannatta niellä ylpeyskin. Lokkakin joutuu vielä syömään sanansa tietyissä asioissa tai ainakin korjaamaan sanomisiaan, mutta nyt ei ole sen aika vaan nyt olisi ollut Vehkoon pelisilmän puute käsitelyssä vuodelta 2016. Toisaalta mikäs siinä sitten, jos tuomio napsahtaa niin eihän mikään isojuttu ole. Isompi ongelma tässä on tuo median yksimielisyys siitä että Vehkoo on uhri.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Lokkaa ei tietenkään tee toimittajaksi se, että hän on saanut muropaketista joskus pressikortin. Mutta jos leikisti niin tekisi, niin miksi hän ei sitten itse noudata niitä toimittajille latelemiaan käytösvaatimuksia?

Niin, ja Suomen Uutiset sopivat ehkä kalankääreeksi tai sienten viljelyyn, mutta oikeat sanomalehdet kuuluvat myös JSN:n.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomen uutiset ja kansalainen ovat äärioikeiston ainoat oikeat uutislähteet.

Ne ovat tasapuolisia, eivätkä kirjoita valheita. :)

Oikeasti noita lukee vain täysin tärähtäneet ja jälkeenjääneet.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hakkaraisen seksuaalinen ahdistelu vai?

Kyllä, myönnän että ottaa koville, että tuollaisen ihmisen joku puolue ottaa ehdokkaakseen.

Persujen puheet seksuaalirikoksista tämäkin tapaus laittaa outoon valoon.

No kaikki kelpaa, kun kyse on Halla-ahon ja persujen hillotolpasta.

Häpeäisitte edes.

Jonkun toimittajan oikeudenkäynti on mitätöntä verrattuna tällaisen puolueen välinpitämättömyytteen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #74

Hakkarainen ei oikein liity siihen, että mihin Vehkoo on syyllistynyt. Mutta sinulla on täysi oikeus tehdä Hakkaraisesta oma kirjoitus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #79

Eikö Hakkaraisen suorittamasta seksuaalisesta väkivallasta hänen tuomiostaan saa kirjoittaa tässä blogissa?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #87

No olisihan se hyvä pitäytyä edes näennäisesti aiheen ympärillä.... ei välttämättä aiheessa mutta edes sen ympärillä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #87

Siitä saa, ja pitääkin kirjoittaa jokaisessa mahdollisessa blogissa.
Keskisuomalainen voisi painaa aiheesta erikoisliitteen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #79
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #74

Mikä möly nousisikaan jos herra Hakkarainen olisi musta mies. Mutta Teuvo on edelleen maanteiden kuningas ja kaikkien janoisten sankari, koska kaksoistandardi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eivätkä yhteiskuntavastuunsa tuntevat toimittajat ryöstöviljele toisten peltoja ymppäämällä sinne jotain ylilautavideosaarnoja litteroituna mutta saattamatta niitä kirjalliseen asuun.
Jos esim feministipuolueen tiedottaja olisi yhtä röyhkeä kuin persupuolueen tiedotuspäällikkö Turkkila hän tyrkyttäisi tänne jotain puheluonnoksia tai kässäreitä tai muistiinpanolistoja tyyppiä notes to myself. Mutta vain äärioikeisto on röyhkeä koska valtaapitävien röyhkeys on sen sakramentti ja pyhä arvo.
Kaikkea suojeluntarvetta tarvitsevat kansalliset arvot ja yhteiskuntaa ja inhimmillisyyttä ylläpitävät kunnollisuus ja tunnollisuus ovat vasravyöhykkeesä ja suuren uhan alla tämän valkoista ylivsltaa ja misogynistä terroria ajavan liikkeen edessä. Tätä ei tajua perinteinen oikeisto joka hyväosaisuuttaan ei ymmärrä kunnollisten ja tunnollisten yhteiskunnan tukipilarien tärkeyttä. Perinteinen oikeisto ja talousliberaali oikeisto edesauttaa yhteiskunnan joutumista mielivaltaisen äärioikeistoterrorin alle.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Jotta tämä kokonaisuus olisi mahdollisimman sekopäinen..."
Tuolla luulisi tulevan hyvä mieli kommentoija Lappalaisellekin. Lisäksi voin kertoa, että olen blogisti Turkkilan kanssa pitkälti samaa mieltä.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Jos muiden peltoja ei saa ryöstöviljellä, niin eikö loogisuuden nimissä sunkin pitäisi kirjoittaa kommentteja ainoastaan omiin blogeihisi?

Tekstityylivalinta on käsittääkseni kirjoittajan oma privileegio. Jos et tykkää mun teinityylistä, kantsuu varmaan lukea jotain muuta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #99

Täällä lukee kirjoitusohjeissa että pitää välttää ylipitkiä lainauksia. Sinä viivveisaat etkä edes vaivautunut saatesanojen tekoon. Eli ryöstöviljelet. Et edes halua omaan mediaasi keskustelua, haluat vaan levittää propagandaa ilmaiskanavillr. Pummi.
Teinien tyylin määrittelee tänään Atte Ahokas. Ylilautatyyli on vihasetien altrightmanneerityyli.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #132

Jos ylläpito pysyisi säädöksissään, niin sinun kaikki kirjoitukset pitäisi poistaa heti. En ole koskaan sinua ennen törmännyt ihmiseen, jonka kaikki vihaa pursuavat kommentit julkaistaan. Eikö yhtään hävetä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #137

Välillä harmittaa että menee paatoksen puolelle. Useimmiten onnistun hyvin omasta mielestäni ilmaisemaan kantojani sekä argumentoimaan niiden eteen.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila Vastaus kommenttiin #132

"edes vaivautunut saatesanojen tekoon."

Et sitten huomannut boldattua osaa alussa?

"..pitää välttää ylipitkiä lainauksia"

Lainaaminen tarkoittaa muualta otettujen tekstien kopioimista.

Tuo teksti on tehty tänne usariin. Näet sen kahdessa eri muodossa.

Sulla on kummallinen fiksaatio muiden ihmisten kirjoittamisen estämiseen. Se on Usarin Puheenvuoron kaltaisessa paikassa aika erikoinen positio, koska koko jutun clue on ilmainen sisältö.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #164

Mulla ei ole fikssatio kenenkään muun ilmaiseen kirjoittamiseen kuin sinun. Sinä ohjaat kysymykset tänne kun oikeasti haluat debatoida vaikka hallussasi on valtiorahoitteinen media. Omasta mediastasi et halua tehdä foorumia minne monenlaiset ihmiset tuntisivat olevan tervetullut debatoimaan ja joka olisi kiinnostava yleisesti. Et siis halua itse kontributoida yhteiskunnalliseen keskusteluun vaan ainoastaan hyödyntää ilmaiskanavia. Teidän äärioikeistolaisten tapa sekä haukkua että hyödyntää mediaa on demokratialle kestämätön. Te olette röyhkeitä ja vastuutomia.
Röyhkeitä ja vsstuuttomia.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #179

Lappalainen voisi tehdä sen verran kotitöitä, että usarin puheenvuoro on kirjoitusalusta kaikille. Et sinä Lappalainen mikään usarin sensuuripäällikkö ole, vaikka sitä esitätkin.

Kun nyt Turkkilan kirjoitukset saavat Lappalaisen liki hysteriaan, niin lämpimästi suosittelen Lappalaiselle olla lukematta Turkkilan kirjoituksia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #180
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Muistuu mieleen kun YLEn toimittaja kutsui Halla-ahoa rotutohtoriksi uutislähetyksessä, onneksi Halla-aho ei ole pikkusieluinen tyyppi ja valtakunnansyyttäjä jatkoi uniaan.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

En tiedä Halla-ahon sielun koosta, mutta hän kyllä teki tutkintapyynnön, joka vain ei johtanut syytteeseen. (Kenties tuohon sielun kokoon liittyviä päätelmiä voidaan tehdä esim. siitä, miten hän suuttui Aamulehden käyttämästä vääränlaisesta valokuvasta.)

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/59000-halla-ahoa-sai-kutsua-”rotutohtoriksi”-–-tassa-perusteet

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tutkinnan keskeyttämisen perusteluissa todetaan, että kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn muun muassa politiikassa, ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä."

Aika erikoinen tulkinta ns. oikeusvaltiossa ja kertoo lähinnä miten ajat ja tavat muuttuvat myös natsittelun osalta.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #105

Mikä tulkinta? Rikoslaki, 24 luku, 9 §:
"kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä."

Kyseessä ei siis ole mikään tulkinta, vaan suora lainaus lakikirjasta. Oikeusvaltion tunnistaa mm. siitä, että lakien mukaan pelataan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #172

"kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä."

Nimenomaan, ei pidetä hyväksyttävänä. Olisiko hyväksyttävää sanoa presidenttiä natsiksi tai rotutohtoriksi?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #175

Onko mitään syytä sanoa presidenttiä natsiksi tai rotutohtoriksi? No ei ole. Eläköön se pieni ero.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #187

No perustele miksi Halla-ahoa voisi kutsua näillä nimityksillä, tuskin on polttanut uunissa ketään?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #190

Uunissa polttaminen ei ole natsiaatteen opinkappale.
Monet H-an uskolliset kannattajat kyllä viljelevät tuollaista toivetta ahkerastikin. Ja muitakin kansan "puhdistamiseen" tähtääviä toiveita.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #247

– Kyllä sanalla "matu" on perinteisesti tarkoitettu maahantunkeutujaa eli turvapaikkaturistia. Vastustamme toki puolueena turvapaikkaturismia, eli turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöä, elintasosiirtolaisuuden kanavana. Se on eri asia, millä lailla tämä kannattaa ilmaista, mutta tämä on puolueen kanta tähän kysymykseen, Halla-aho kuittaa.

Kyllä maahantunkeutujista voi puhua Krimillä ja Itä-Ukrainassa. Mutta ei näin. Halla-aho ei voi vedota edes siihen että kännissä ja läpällä löpisee löysiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #251

Keitähän Lamminpää tarkoittanee maahantunkeutujilla Donbassissa ja Krimillä? Jos sellaisia kansainvälisiltä areenoilta etsisi niin esimerkiksi USA-laiset liittolaisineen Syyriassa, Libyassa j.n.e. sekä Saudien perheyhtiö Jemenissä, USA NATO-liittolaisineen (m.l. Suomi) Afganistanissa j.n.e. olisi sellaisia mutta Donbassissa on sisällissota (nyk. labiilissa vaiheessa) ja krimiläiset päättivät ihan itse erota Ukrainasta ja liittyä Venäjään. Tarkkuutta siis kielikuviin.

Maahamme eri syistä muuttaneita en myöskään minä pitäisi tunkeutujina.

P.s. Ei viitsitä aloittaa tästä sivupolkua itse otsikkoaiheesta, ainakaan kovin pitkää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #255

Myyryläinen päätti sitten pistellä huumoria sunnuntaiaamupäivän ratoksi: "krimiläiset päättivät ihan itse erota Ukrainasta ja liittyä Venäjään". Kyllä, vapaissa ja rehellisissä vaaleissa, ja koko kansainvälinen yhteisökin on tietysti jo tunnustanut että Krim kuuluu Venäjälle, sillä Venäjälle kuuluu kaikki jos se niin sanoo, ja ihan ilkeyttämme me niitä pakotteita niille pistämme.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #261

En usko Lamminpäällä olevan mitään perustelua käsitykselle etteivät krimiläiset ihan itse halunneet irti Ukrainasta. He ilmaisivat sen jo ensimmäisen kerran 1990-luvun alussa samalla kun miltei koko NL:ssa äänestettiin NL:n kohtalosta. Eikä kukaan sen jälkeenkään ole ilennyt väittää etteikö krimiläisten valtaenemmistö olisi halunnut ja haluaisi yhäkin pysytellä erossa Ukrainasta.

Mitä tulee Venäjään kohdistettuihin pakotteisiin niin niiden pääasialliseksi syyksi olen ymmärtänyt suurvaltojen väliset eturistiriidat. N.s. läntinen arvoyhteisö ei siedä, että sen rinnalle nousee kilpailijoita ja maailmasta tulevan moninapaisempi. Siksi sanktiot eikä krimiläisten takia. Eihän heidän kohtalostaan kukaan välittänyt mitään silloin kun he olivat Ukrainan takapajula. Parhaillaan jotkut krimiläiset haikailevat laskun lähettämisestä Kiovaan koko Ukrainan vallan alla olemisen ajasta.

P.s. Tämä on vaarassa lähteä pois itse otsikkoaiheesta joten riittäköön tällä kertaa tästä aiheesta tässä ainakin minun osaltani.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #266

Elintaso Venäjällä on laskenut jo 50 kuukautta peräkkäin. Yli puolet Venäjän väestöstä uskoo, että todelliset vaikeudet ovat vasta edessä. Väki ei koe niiden johtuvan lännen pakotteista, vaan eliittien omanvoitonpyynnistä ja korruptiosta. Konflikti Konstantinopolin patriarkaatin kanssa Ukrainen kirkon itsenäisyydestä on johtamassa siihen, että Venäjän ortodoksinen kirkko muuttuu paikallistoimijaksi. Sota Ukrainan kanssa katkaisee Venäjän historiallisen yhteyden Kiovan Venäjään ja sen edustamiin läheisiin suhteisiin Euroopan kanssa. Kertshininsalmella Venäjän ilmavoimien taisteluhelikopterit ja hävittäjät lennähtivät paikalle, sotalaivat hyökkäsivät kolmen ukrainalaisen pikkualuksen kimppuun, vekslasivat - ja Venäjä voitti! Ukrainalaiset merimiehet joutuivat oikeuteen Venäjän merirajan loukkaamisesta samaisella Krimillä, jota Venäjä yhä pitää omanaan. Mitä tämä on, vähäinen välikohtaus vai valmistautumista täysimittaiseen sotaan? Sekoittaakseen tyytymättömien aivot vallanpitäjät pelaavat upporikasta ja rutiköyhää. He yrittävät levittää sotilaallista vaikutustaan Afrikkaan, Keski-Afrikan tasavaltaan, Libyaan - minne tahansa. Sota Ukrainassa ja Syyriassa on kauhun kone: voi painaa jarrua, voi painaa myös kaasua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hakkaraiselle ei riitä nää sakot, voi olla lisää tulossa.

https://yle.fi/uutiset/3-10702876

Kyllä persuilla on hieno linja ja hieno ehdokas.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Hitto näitä petsinalleja ja niiden suorittamaa saivartelua.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Aika mielenvikaista menoa taas. Poliisia haukutaan surutta mutta kun kännikala pakkopussaa poliisia joka on poliisin seurassa niin pussaajalle pitää antaa poliisien haukkujien mielestä hirttotuomio kun ihan avutonta "mustan vyön" poliisia sillai pussasi toisen poliisin valvonnassa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

TS:n toimittaja. Ennen kuin pakkoraossa perui kaiken.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #150
Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Eduskuntavaalit on ihan kohta, ja se saa aikaan tosi kummallisia asioita."

Niinhän se totta vie saa! Se saa aikaan muun muassa sen, että keskisuuren ja hallituksessakin tällä vaalikaudella olleen eduskuntapuolueen tiedotuskoneistoa pomottava mies uhraa aivan perkeleesti aikaa jonkin käräjäoikeusjutun ruotimiseen. Ynnä antaa näin tehdessään avoimesti tassua oululaiselle kaupunginvaltuutetulle, jonka panos yhteiskunnalle on toistaiseksi ollut lähinnä häiriköinti ja pari tuomiota huumausainerikoksesta ja kansanryhmän vastaisesta kiihotuksesta.

Onhan tämä raastupajournalismi Turkkilalle tuttua jo vanhastaan. Miehen blogia seuranneet muistavat hänen ikimuistoisen reportaasinsa rasistisesta tekstistään tuomion saaneen Mikko Ellilän vuoden 2008 oikeudenkäynnistä. Mutta silloin Matias oli vielä sattumablogisti. Tänä päivänä hän on huomattavasti järeämmässä asemassa ja luotsaa puoluetukiaisilla ylläpidettyä mediakonetta. Joten mikä lienee nyt toiminut inspiraationa?

Mutta vaaleillahan tämä selittyy, totta kai. Perussuomalaisiin muinoin hakeutuneet Turkkilan ja kumppanien hengenheimolaiset ovat merkillisessä saumassa sikäli, että vanhojen hyvien Sisun ja Hommaforumin aikojen jälkeen sinne syvään päätyyn on ilmaantunut kilpailevia tahoja. Tosin nämä uudet tulokkaat eivät ole edes yrittäneet teeskennellä sisäsiistejä, mutta niinpä he vain ovat onnistuneet kalastelemaan aika mukavasti samaisissa vesissä, josta takavuosien "maahanmuuttokriitikot" aikoinaan jytkynsä troolasivat. Yksi heppu on valtuustopaikankin itselleen lunastanut.

Kysymys onkin, mitä näiden tahojen kanssa pitäisi tehdä? Puolueeseen heitä ei kaiketikaan kehtaa ottaa; vaikka Mestari onkin ovea raottanut, jokin harkintakyky hänelläkin sentään yhä on. Mutta vaille huomiota heitä ja heidän touhujaan ei voi jättää, koska silloinhan Suomen Uutisetkin olisi osa "vaikenevaa valtamediaa", ja siitä ei hyvä seuraisi.

Joten ratkaisuksi jää tämä hallittu ja varovaisesti symppaileva huomio, jota Turkkila yrittää heille suoda. Totta kai siinä samalla viranomaisia ja mediaa tähtäimeen ottaen, joka on koeteltu resepti.

Onhan tämä syntynyt tilanne siinä mielessä hupaisa, että tällä hetkellä perussuomalaisten linjaan juuri ennen vaaleja vaikuttaa näinkin paljon yksi käräjäoikeuden juttu Oulussa, asianomistajana mies, joka ei edes ole puolueen jäsen, ja jota tuskin sellaiseksi edes huolittaisiin. Eihän sitä uskoisi, mutta tällä hetkellä näemmä ainakin perussuomalaisten Overtonin ikkunaa liikuttaa kaikkein eniten sohvaltaan loputtomia streameja tehtaileva rettelöivä yhden miehen törkymedia.

Mutta toisaalta tavallaan aivan sopivaa. Samanlaisista kuvioistahan puolueen nykyiset vaikuttajatkin aikoinaan lähtivät, ja paluu juurille saattaa kukaties tuntua aivan vilpittömästi mukavaltakin. Siitä kannattaa nauttia vaaleihin asti.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin

Varmasti on näin että sekä Lokka että persut hyötyy- Mutta tehdessään rikosilmoitusta vuonna 2016 Vehkoon valheelliseta kirjoitukseta Lokka ei voinut ajatella vaaleja vuonna 2019.

Nyt käsillä oleva tapaus on mielenkiintoinen kun siinä määritellään vihapuhe ja kenellä on oikeus vihapuhua ja kenellä ei.

Tässä on monta ongelmaa joista kunnianloukkaus ei ole päälimmäinen. Pahinta on se että mediakenttä on rikkonut omat ohjeensa täysin piittamatta omista ohjeistaan.
Lokka on oma lukunsa mutta nyt medialle meni tunteisiin.
35. Jos tutkintapyynnöstä, syytteestä tai tuomiosta on julkaistu uutinen, asiaa on mahdollisuuksien mukaan seurattava loppuun saakka. Oikeudenkäynnin aikana ei pidä asiattomasti pyrkiä vaikuttamaan tuomioistuimen ratkaisuihin eikä ottaa ennakolta kantaa syyllisyyteen.

Lokka on jo omalla tavallaan voittanut tämän poskensoiton. Vehkoo hölmöili kun lähti JSN jäsenenä ampumaan tykillä kärpäsiä.
Vehkoo taisi olla vuonna 2016 JSN jäsen ja koska hän on vihapuheen tutkija niin varmasti tietää myös mitkä seuraukset oli natsipeto retoriikalla saksalaisille.
Sen olis pitänyt tietää että sen asemassa tuommoista rääväsuista tubettjaa ei kannata haukkua natsiksi. Oli se sitä tai ei omasta tai Vehkoon mielestä. Kolme vuotta myöhemmin ukko onkin saanut jonkilaista julkisuutta, joten tämä homma meni aivan perseelleen Vehkoon vinkkelistä.
Ongelma on se että esim käyttämällä sanaa uusnatsi se olis tästä voinut selvitä, mutta natsisana on niin arvolatautunut että tiedetään tapauksia joissa natsileimat on johtanut väkivaltaan haukuttua kohtaan.
Kirjoituksessaan Vehkoo väittää että natsit väijyvät häntä, muodostaen hänelle uhkan ja liittä asian suoraan näihin tyyppeihin.
Rasistiksi kutsuminen ei taas ole ongelma vaikka sana ei ole muuttunut sen merkitys on. Uusrasismi on määritelty journalistiikassakin henkilöksi joka vastustaa monikultturista ideaalia.Tässäkin tulee olla tarkkana että jos henkilö ei kannata rotu-oppia ja syrjintää voi raja syytekynnyksen ylitymiselle olla liukuva. Kyllä Lokkaa voi kutsua rasistiksi jos ajatellaan sitä monikulttuurisuuden vastustamiskonseptissa, mutta onko sillä anatisemitistisiä näkemyksiä ja kannattaako se suur-germaanista näkökantaa ja totalitääristä valtiota jotta rasisti ja natsi määritelmä täytyy sanan alkuperäisessä tarkoituksessa.. Natsipelleksi kutsuminenkin on omalla tavallan ok.
Miksi natsiki kutsuminen on toistaiseksi niin herkkää ? Se johtunee toisen mailmansodan jälkeisiin tapahtumiin joissa noin miljoona saksalaisen tai epäillyn natsisympatiseerjan arvioidaan kuolleen kostotoimissa.
Valitettavasti näistä suurin osa ei ollut natseja. Kyllä tämä pitäisi olla JSN jäsenillä tiedossa.
Lokan voisi katsoa edustavan epämediaa ei ehkä niinkään propagandaa vaan se on itsenäinen sössötäjä joka järkeilee opportunisesti asiasta toiseen. Vaikka sen voisi tulkita olevan myös omaa agendaansa syöttävä provokaattori ja kansankiihottaja, joka vihapuhuu niin pahin virhe on vastata vihapuheeseen vihapuheella.

Tässä päästään itse pointtiin vuonna 2016 en tiennyt kuka on Lokka ja tiesikö kovin moni mukaan, mutta Vehkoolla oli jo varsin merkittävä asema mediakentässä ja mielipidevaikuttajana. Vehkoo tiesi , mutta siihen on varmaan vaikuttanut se että Lokkalla ja Vehkolla on varsin erimieliset käsitykset asioista, jotka Lokka on tuonut Vehkolle selväksi. Mutta onko ne eri mieltä siitä mitä tarkoitaa olla natsi ? Näin ollen voi hyvinkin olla että käyttämällä valheellista terminologiaa syytekynnyksen ylittyminen on perusteltu, oikeus sitten tuomitsee aikanaan onko tarina jossa Lokka on osa natsien salaliittoa Vehkoota kohtaan kunnianloukkaus.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Näin Junes Lokka vastasi Johanna Vehkoolle oikeudessa: "En kannata kansallissoialismia enkä liioin ole pelle. Hän kutsui minua vastaanottopartioksi. En ole vastaanottopartio. Lisäksi hän kutsuu minua rasistiksi ja rasistiksi kutsuminen on kunnianloukkaus. En ole rasisti. Hän väittää minun yrittäneen väijyttää hänet, eikä tämä väite pidä mitenkään paikkaansa. Hän yrittää saada minut näyttämään vaaralliselta henkilöltä ja siten vahingoittaa mainettani."

Mitä mainetta? Junes Lokka on hankkinut mainetta kotisohvaltaan nettiin törkyä levittävänä tyhjäntoimittajana.

Vehkoo ei muuten henkilökohtaisessa Facebook-päivityksessään, jonka joku vuoti julkisuuteen ja josta Lokka sitten sai kimmokkeen ruveta käräjöimään, kutsunut vastaanottopartioksi Junes Lokkaa, vaan Junes Lokkaa ja tunnettua Suomen Sisun pohjoissuomalaista aktiivia. Jos kerran kahta poliisia voi kutsua polisiipartioksi, miksei sitten kahta rosvoakin.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin Vastaus kommenttiin #192

Tottakai saa kutsua. Mutta se mitä Lokka nyt on ei ole relevanttia siitä mitä Vehkoo sanoi vuonna 2016. Jos kutsut jotain natsiksi ja rasitiksi avaamatta tarkemmin syytä annat mahdollisuuden rikosilmoitukselle. Se että rikosilmoitus eteni syyteeseen saakka kertoo jotain siitä että Vehkoo ei halunnut korjata sanomisiaan.

Lokan maine on asiassa toisijainen asia kyse on siitä missä kontekstissa voit kertoa jonkun olevan natsi.

Yleensä erimieltä asioista olevaa ei kannat leimata kovin arvolatauneilla termeillä.
No nyt oikeus päättää onko Lokka natsi vai ei vuonna 2016. Tsiisus miten perverssiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #207

Oliko Vehkoon sanomisissa sitten jotain korjattavaa? No, kaipa se sitten on selvitettävä käräjillä. Semmoista se on kun pikkusieluinen pelle leikkii poliitikkoa. Sitä on liikkeellä. Pitihän Vanhasenkin mennä oikein käräjille selvittämään mitä poliitikosta saa kertoa. Muistatteko kun se nosti mölyn entisen heilansa hätkähdyttävästä paljastuskirjasta? Siitä selvisi sellainenkin sensaatiomainen yksityiselämän tieto kuin että Matti tykkää perunasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #232

Matti Vanhanen valmisti ja söi aina ennen yhdyntää uuniperunaa :)

Näin kertoi Susan Kuronen kirjassaan Pääministerin morsian.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin Vastaus kommenttiin #232

No eihän tuolla ole. Sanon vaan että oikeusteitse termien määrittely voi olla hyvä asia tai sitten huono.

Jos tämä tapaus loiventaa natsin tai natsismin arvolatausta ja rasismikin määrityy oikeuskäytänössä uudelleen asialla on isompikin merkitys. Vehkoo itse puolustuksessaan vetoaa että jos oikeus katsoo nämä nimitykset halventaviksi , voi seuraukset olla jäätäviä journalisteille. Melkein suora lainaus. No jos oikeus ei katso näitänimityksiä halventaviksi niin sittenhän asia on pihvi.
Netti muuttuu täysin vapaaksi pelikentäksi jossa rasisti ja natsi sanan voi liittä mihin tahansa asiayhteyteen. Toivaotavasti se jää sitten sinne, mun ei tarvitse ainakaan moista paskaa katella.

Se mitä ne käsiteet merkitsee intenetissä ei välttämättä vastaa sitä mikä merkitys niillä on oikeasti. Oikeuskäytäntö on kuitenkin ottanut sen linjan että jos joku sanoo jotain rasistiki tai natsiksi, niin se tulee toteennäyttää.
Se että syyttäjien on puuttutava netissä vellovaan vihapuheeseen tarkoitaa juuri puutumista arvolatauneisiin termeihin.

Niinkuin sanaottu Lokka on tässä irrelevantti. Mua ei edes kiinostanutt kuka on Lokka, mutta ilmeisesti se on nykyisin toimiinsa nähden saavuttanut merkittävän näkyvyyden.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Se on selvää, että Lokka on huonokäytöksinen, provosoiva tyyppi. Lokka on myös tee-se-itse toimittaja, jonka youtube-lähetyksiä seuraa livenä tuhannet ihmiset kerrallaan. Tuhannet.

Ja asiaan: Oulussa on ollut Suomen ikiaikaisen historian laajin lapsiraiskausvyyhti. Tutkintavankeudessa on yli 30 miestä. Toistakymmentä lasta on raiskattu ja kuulemma tämä on jäävuoren huippu.

Tapauksesta ei tiedetty mitään, ennen kuin siitä uutisoitiin. Uutisointi pakotti poliisin tiedottamaan vyydistä. Tiedottamisen seurauksena pääministeriä myöten lähdettiin toimenpiteisiin.

Uutinen oli jokaisen journalistin unelma: skuuppi. Juttu, mistä ei kenelläkään muulla ollut hajua: maamme historian suurin laosiraiskausvyyhti. Se paljastettiin. Yleensä tällaisista annetaan vuoden journalistinen teko palkinto.

Paljastuksen takana oli Junes Lokka. Mies, jota nyt huolella lynkataan - perisuomettuneella tavalla. Jussi Jokinen yhtenä heistä.

Miksi eliittimedia haluaa vaientaa kansalaisjournalustin, joka on näinkin merkittävän rikisvyydin paljastanut. Sitä sietää jokaisen miettiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Lokka on myös tee-se-itse toimittaja, jonka youtube-lähetyksiä seuraa livenä tuhannet ihmiset kerrallaan. Tuhannet."

Tuhannet kärpäset eivät voi olla väärässä. Paska on hyvää.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #194

Rinnastatko ihmiset kärpäsiin?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #196

Tulkinta on sinun. En voi valittaa. Tulee mieleen se vanha neukkuvitsi. Kaveri kertoi miliisille, että sveitsiläinen sotilas pölli hänen neuvostoliittolaisen kellonsa. Miliisi sanoi että tarkoitit kai että neuvostoliittolainen sotilas pölli sveitsiläisen kellosi. Johon kaveri sanoi: "Sinä sanoit tuon, en minä!"

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #197

Tulkitsen että rinnastat. Ei ole vitsi, että massamurhia on perusteltu samoin keinoin. Kannattaisi hankkia apua, ystävä hyvä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #199
Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #200

En vitsaile. 30-luvun Saksassa juutalaisia verrattiin hyönteisiin.

Vitsailitko sinä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #201

Iines Loka on vitsi, vaikka se leikkii toimittajaa.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #202

Onko sinusta hyväkin vitsi, kun väännät miehen nimestä naisen nimen?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #206

Kääk! Onko Iines sinusta mies?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #233

Onko vihreiden politiikan mukaista käyttää naisen nimeä, kun pyritään halventamaan yksittäistä miestä?

Kuvankaappaukset otettu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #237

Ketäs sun kaappaukset kiinnostaa? Ei minua ainakaan. En tunne sinua etkä sinä minua joten on ihan sama mitä siellä nappailet. Eikä meistä kumpikaan muuten liioin tunne mitään henkilöä jonka nimi on Iines Loka. Mahtaako oikeasti kukaan tuntea?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #271

Lamminpää ystäväiseni. Olen hieman huolissani sinusta. Tasapainoinen ihminen ei räyhää nimellään ja kuvallaan julkisesti, mitä kummallisimpia nimityksiä muista ihmisistä käyttäen. Sinä tarvitset selvästi apua.

Minusta luottamustehtävien suorittaminen tuollaisessa mielentilassa on ehkä kyseenalaista.

Kuvankaappaus otettu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #274

Mihin sinä niitä kuvia keräät? Ja miksi kutsut minua ystäväksesi, vaikka emme edes tunne toisiamme? Kaiken lisäksi viesteistäsi saa sellaisen kuvan ettet oikein edes haluaisi tutustua minuun. Ei silti että sillä mitään merkitystä olisi. Minusta puhutaan paljon takanapäin, ja pelkkää hyvää. Ja jos jotkut puhuvat pahaa, niin mitä sillä on väliä? Kysymys kuuluu, mitä he voivat tehdä. Eivät oikein mitään, tällä hetkellä. Nillittää netissä ja tehdä kuvakaappauksia. Mutta mitä sinä niillä teet? Tapetoit seinäsi? Onko se jo yhtä hyvin tapetoitu kuin ymmärryksesi?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #277

Ystävä hyvä. Onko mielestäsi julkisesti toisia ihmisiä nimittelevä ja halventava sopiva luottamus- ja hallitustehtäviin?

Ihan yleisesti kysyn.

Jälleen kuvankaappaus otettu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #279

Ehkä sinun pitäisi kysyä sitä siltä oululaiselta ystävältäsi. Twitterissä on julkaistu video, jossa Lokka ystävineen puhelee tuiskeessa Lokan mustahipiäisestä valtuustokollegasta tyyliin "sirkuseläin", "apina" "retardi" "afrikkalaislaji joka toivottavasti kuolee pian sukupuuttoon" "uuniin" ja niin edelleen, kaikkea mahdollista rasistista herjaa. Jostain syystä hän ei halua että Vehkoo sanoo kuitenkaan hänestä sitä sanaa, mitä hän itse käyttää ylpeillen itsestään. En sano sitä sanaa. Mutta katso ihmeessä Lokan twittuilua, saat ehkä lisää kivoja kuvakaappauksia, ja youtubesta roppakaupalla liikkuvaakin kuvaa.

Vieläkään en tosin ymmärrä mitä luulet niillä kuvilla tekeväsi. Mutta eihän minun kaikkea tarvitsekaan ymmärtää.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #280

Ystävä hyvä. Onhan se vakavaa, kun luottamusasemaa pitävä poliitikko räyhää estoitta netissä. Ymmärrätkö, että voit joutua selittämään toimintaasi luottamuselimissä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #283

Ystävä hyvä. Se on Junes Lokka joka räyhää estoitta netissä. Sinä nyt kyllä yrität antaa neuvoja ihan väärälle henkilölle.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #284

Eikös Turun kaupunki anna avustuksia Lounais-Suomen mielenterveysseura Ry:lle?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #286

Mitä tekemistä jollain toimittajaa leikkivällä törkytubettajalla, joka riekkuu Oulun valtuustossa, on kummankaan kanssa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #279

Täältäkin voit kaapata kivoja kuvia, viidesosamaisterin Facebook-sivulta:

– Osalla päättäjistäkin on ollut rikostaustaa, esim. pahoinpitely ja rattijuopumus. Miksi pelätä katupartioita, jos niiden tarkoitus on turvata katuja? [Oikeusministeri Jari] Lindström ei pidä katupartioita ongelmana, en minäkään, Huhtasaari kirjoittaa Facebookissa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006046535.html

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tässä jutussa toimittelijat paljastavat aika pitkälle omat asenteensa.

"Minna Canthin ja tasa-arvon päivän jälkeisenä päivänä toimittaja Johanna Vehkoolle luetaan käräjäoikeudessa syyte siitä, että hän nimitteli rasistista trollia Junes Lokkaa asianomistajalle sopimattomalla tavalla.
Solmu Salminen"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nih? Munna Cantin teilaamiseen ei valtaherrat käyttänyt solvaavia katupoikia. He eivät alentuneet sellaiseen. Siinä oli sentään pieni suoja Canthilla.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Hyvä Sinu Lappulaista sentään yksi solvaajapoika peukuttaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #210

Ketä sinä poika luulet minun solvanneen?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #235

" Munna Cant " :)

Poliittinen äärilaita taas vauhdissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #241
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #241

Niin, minähän sitä en edusta. En tiedä keneltä tuo sitaatti on, minulta ei ainakaan. En syyllisty tuollaisiin mauttomuuksiin kuin " Munna Cant " :)

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #253

Siinä missä Lokka on kutsunut ihmisiä alatyylisesti retardeiksi ja suvakkihuoriksi, sinä olet kutsunut hyönteisiksi ja paskansyöjiksi.

Olette kuin veljekset. Onnea Turun vihreille ja Oulun ASYL:lle. (Tosin, Lokka on poliittisella urallaan edennyt pitemmälle - hän on sentään valtuutettu).

Apropos: on se säälittävää, kun mies julistaa cv:ssään olevan keskisuuren suomalaisen kaupungin puolueen varavaltuutettu. Noh. Vastaavien puheita se Soinikin häpesi ja varavaltuutettuja harjasi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #257

"Apropos: on se säälittävää, kun mies julistaa cv:ssään olevan keskisuuren suomalaisen kaupungin puolueen varavaltuutettu."

Kenestä puhut? Ensin sanoit että Junes Lokka on valtuutettu. Vai onko hänen cv:ssään "keskisuuren suomalaisen kaupungin puolueen varavaltuutettu". Näinhän sinä itse asiassa kirjoitit, mutta se on vielä merkillisempää. Miten se saa yhden varavaltuutetun paperille mahtumaan vai onko sen cv:kin youtubessa? Sopisi kyllä kuvaan, ei sen puoleen. Sehän tunnetaan siitä että se suoltaa youtuben täydeltä paskaa perskärpästensä iloksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #253

Kommentin #191 suosittelijana paljastit oman arvomaailmasi.

P.S. Ole varovainen, sillä sieltä reunalta saattaa tipahtaa. Tosin ei kovin korkealta :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #265

Joo, minä arvostan Minna Canthia. Sen sijaan sellaisia rakkikoiria kuin Soldiers of Odin minä en arvosta. En silloinkaan kun ne käyvät Timo Soinin kimppuun. Minusta Ohukainen ja Paksukainen ovat populistisia pellejä, mutta se ei oikeuta heidän pahoinpitelemistään.

Turha sinun on minau varoitella, tai ketään. Tämä ei ole Venäjä. Siellä voi väärästä tykkäyksestä Facebookissa joutua vankilaan. Täällä ei. Eläköön se pieni ero.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Mikä on "vaihtoehtotoimittaja"? Journalistiliitto edellyttää, että jäseneksi hyväksytään vain henkilöitä, joilla on alan koulutus ja jotka hankkivat pääosan toimeentulostaan alaan liittyvästä tai sitä tukevasta työstä.

Junes Lokan tapauksessa kumpikaan kriteeri ei taida toteutua.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Junes Lokan tapauksessa kumpikaan kriteeri ei taida toteutua."
No eikö hän silloin juuri ole vaihtoehto JSN:N hyväksymälle toimittajalle?

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#213

JSN (Julkisen Sanan Neuvosto) ei "hyväksy" yksittäisiä toimittajia, Journalistiliiton jäsenyys on eri asia. Mikä sinun mielestäsi erottaa bloggaajan "vaihtoehtoisesta toimittajasta?"

Ovatko esimerkiksi 1) US :n blogialustan kirjoittajat "vaihtoehtoisia toimittajia" tai 2) henkilöt, joilla on oma YouTube -kanava, jonka saa jokainen, Googlen käyttäjäksi rekisteröitynyt, "vaihtoehtoisia toimittajia?" - Millaista toimituksellista työtä he tekevät, sinun mielestäsi?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #215

"Toimittajan ammatti on Suomessa vapaa, eli siihen ei vaadita tietyntyyppistä koulutusta."

Eli: nimikettä toimittaja saa käyttää Suomessa vapaasti.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #217
Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #218

Journalistin ei tarvitse olla journalistiliiton jäsen.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #220

#220

Yleensä näin kuitenkin on, mikäli kyseessä on oikea toimittaja :)

Mitä arvelette, minkähän vuoksi Junes Lokka ei suostunut vastaamaan, kun häneltä oikeudenistunnossa kysyttiin, onko hän Journalistiliiton jäsen?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #229

"...minkähän vuoksi Junes Lokka ei suostunut vastaamaan, kun häneltä oikeudenistunnossa kysyttiin, onko hän Journalistiliiton jäsen?"
Nyt on olennaista tietää, onko kyse sellaisesta oikeudenistunnosta, jossa Junes Lokka oli vastaajan asemassa? Jos ei ollut, hänellä ei tietenkään ollut mitään oikeudellista syytä vastata.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #231

Kenelläkään ei ole liioin syytä kutsua jotain törkytubettajaa toimittajaksi, vai mitä?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #236

Eikä liioin toimittajaa törkytubettajaksi.

Ihmettelen suuresti, miten paljon varavaltuutettu Lamminpää käyttää osaamistaan alatyylisten herjojen viljelyyn.

Kuvakaappaus otettu.

Muoks: Alkaa jo näyttämään siltä, että Lamminpää suorastaan anelee Lokkaa ottamaan hänet kohteekseen. Näyttää että tässä yritetään tehdä Uhriutumisen Turun Läänin piirinennätystä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #258

Minä en kutsuisi törkytubettajaa toimittajaksi, mutta kaikilla meillä on omat poikku hassutuksemme. Vieläkään en tiedä kuka on varavaltuutettu Lamminpää. Jos sellaisen jostain löydät, niin ota vaikka siitäkin kuvakaappaus.

No, Kleemolalla on tietysti oikeus tehdä itsestään pelle, niin kuin Junes Lokallakin. Minulla ei nyt valitettavasti ole enempää aikaa tällaiseen pelleilyyn, niin hauskaa kuin tämä olikin.

"Tässä oli tämä herkku ja niin se katkesi kuin Ketolan Juhalta kusi", kuten teologi Jaakko Elenius sanoi.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

Muistaako joku, miten kävi Ruben Stillerille, kun hän radiossa pakinoi tyyliin:"Sinä, Raimo Ilaskivi, joka et ole Obersturmbannführer …"

Obersturmbannführer oli natsiarmeijassa sotilasarvo.
Ei kannattaisi nimitellä ketään Obersturmbannführeriksi, koska yhteys natsien armeijaan on selvä. Tuolla aiemmin joku selvensi käsitettä 'natsi' (Nazi, Nationalsozialist). On väärin nimitellä ketään Naziksi nykyään Suomessa, koska Suomessa ei ole natseja, Nationalsozialisteja, eikä natsiarmeijaa. Ei ole asiallisesti oikein nimitellä ketään Naziksi nykyään Suomessa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Obersturmbannführer
lit. "senior assault unit leader") was a paramilitary German Nazi Party (NSDAP) rank used by both the SA and the SS. It was created in May 1933 to fill the need for an additional rank above Sturmbannführer as the SA expanded. It became an SS rank at the same time.[1] Translated as "senior assault (or storm) unit leader",[2] Obersturmbannführer was junior to Standartenführer and was the equivalent to Oberstleutnant (lieutenant colonel) in the German Army.[3] The insignia for Obersturmbannführer was four silver pips and a stripe, centered on the left collar of an SS/SA uniform.[4] The rank also displayed the shoulder boards of an Oberstleutnant and was the highest SS/SA rank to display unit insignia on the opposite collar.[5]

Adolf Eichmann was promoted to Obersturmbannführer in 1940.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin

No tuossa pakinassa se sovitti tekonsa. Se haukkui tv lähetyksessä olikohan Halosen presidenttijuttuhin sturmoberführeriksi, rasistiksi ja Suomen Jörg Haideriksi.
However hän ei uskaltanut haukkua kuitenkaan Ilaskiveä suoraan natsiksi vaikka sitä tuossa selkeästi tarkoitti.

Asiasta Ilaskivi teli rikosilmoituksen ja syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen. Syytäjä perusteli asian niin että kyseessä oli poliitinen tilaisuus ja poliitista arvostelua jonka ei katsottu kohdistunenne Ilaskiveen henkilönä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Arvoliberaali ei ole natsismia, mutta kokoomus, keskusta, perussuomalaiset, liike.nyt ja tähtiliike ovat.

Arvoliberialismi on uusfasistinen liike, joka syntyi "jo" Ranskan vallankumous aikana. Molemmat eivät määrittele itseään poliittisen janan oikealle, keskelle, eikä vasemmalle, vaan edelle. Teematkin on historiasta, tosin puettu nykyiseen äärifanaattiseen ekofasismiin.

Käyttäjän SeppoVehvilinen kuva
Seppo Vehviläinen

Ajattelin kirjoittaa Savon Sanomien aiheesta kirjoittamaan nyyhkyjuttuun liityvä mielipidekirjoituksen koskien etenkin Journalistiliiton käsittämätöntä ulostuloa aiheeseen liittyen jossa annetaan ymmärtää ,että toimittajilla pitäisi olla joku diplomattiin verrattava koskemattomuus.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin

Mä olen lässytänyt täällä jo tarpeeksi mutta postaajan kysymykseen en ole saanut mitään aikaiseksi.

Lokka tekee just sitä samaa mitä laitavasemmisto tykkäsi touhuta, aina jos bongasi,jonkun josta ei pidä. Sinällään media on umpisolmussa niinkuin sanoit.
Aika usein media on arvoasetelmassa ns pienemmän puolella, mutta nyt laajasti tuuli on kääntynyt ja ollankin valtavirtaa edustavan tiedonvälityskoneiston puolella.
Tämä kertoo enemmänkin medioiden konsolidaatiosta.
YLEn pitäisi olla se instanssi joka nimenomaan estää valtavirtaistumisen, mutta ilmeisesti Lokka on niin punainen vaate siellä että jopa Ylellä on vaikeuksia suhtautu äijään kovin objektiivisesti. Lokka on siinä mielessä helppo että sen objektiivisuutta ei tarvitse arvailla.

Mutta kysymykseen. Vehkoon päivityksen alku asiaa natsipelleistä ei ole mielestäni kovin loukkaava kun se menee yleisilmaisuna ja korkeintaan v..luna äärioikeiston suuntaan. Samalla tavalla kuin Juneksen otsikointin joku Ylen huora soitti. Nää molemmat on vaan huonoa käytöstä.

Se mikä on Vehkoon kannalta pahempi juttu ja jota media ei ole nostanut oikein pramille on valheelinen kertomus ja henkilön yksilöinti nimikkeellä tunnetu rasisti Junes lokka ja joku. Yhditämällä nämä kertomukseen jossa Natsit häntä väijyvät on omituista. Tätä näkökulmaa media on kierrellyt kuin kissa kuumaa puuroa.

Mutta päivityksen loppuosa on mitä on ja siksi tämä asia on kieltämättä vaikea. Tilannetta ei Vehkoon kannalta helpota kryptinen ja sekava todistelu Juneksen rasistisuudesta ja natsismista. Ne pilkoo todistusmateriaalin palasiksi ja tuhoaa uskottavuuden väiteiltä palapalta.

Tätä auttaa se että koska Vehkoo on syytettynä sen ei tarvitse puhua totta, mutta kantaja voi käyttää todistuaineistoa omaksi edukseen. nyt mikä tahansa väite minkä Lokka kaivaa materiaalista ja depunkkaa sen, johtaa hänen asemansa vahvistumiseen. Helpomalla Vehkoo olisi päässyt kun olis todennut että tyrin sori siitä, nou big deal.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä muuten kovasti ihmettelen ja ihailen US:n toimituksen suvaitsevaisuutta, kun se antaa Matiaksen tehdä vaalipropagandaa täällä, vaikka Matiaksella on ihan oma julkaisu, jossa hän voi omaa vaalipropagandaansa harjoittaa.

No, se on sitä sananvapautta.
Ei tästä sen enempää.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Totta. Sananvapaus voi olla karvasta, kun aina on joku, joka voi tuoda esiin asioita, joiden kuuleminen ei miellytä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ainahan täällä on ollut katto korkealla ja seinät leveällä. Pitkään desantti Bäckman oli ainoa joka onnistui tekemään mahdottomasta mahdollista ja hankki tänne porttikiellon, mutta viidesosamaisteri Huhtasaari taisi onnistua siinä myös, kun ei ole rouvaa enää aikoihin täällä näknyt.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#263 Täällä on osoitettu ovea useille kirjoittajille sinäkin aikana, jona olen US :n palstaa seurannut. Välillä tulee mieleen, että porttikiellon voisi antaa matalammallakin kynnyksellä, mikä on tietysti US :n toimituksellinen valinta.

Joillain ulkomaisilla keskustelualueilla saattaa porttikiellon saada jopa keskustelun ohi kirjoittamisesta; eräälläkin harrastusforumilla on käytössä äänestysnapit, jolla voidaan äänestää joku kirjoittaja ulos, mitä kuitenkin käytännössä tapahtuu erittäin harvoin :)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Laura sai määräaikaisen kirjoituskiellon ja julisti kovaan ääneen kaikkialla poistuvansa lopullisesti.
Saa nähdä kuinka lopullista lopullisuus on.
Oli kai jo siihen mennessä estänyt blogeistaan kaikki merkittävät vastaväittäjät ?
Joten oman leirin julkaisut ovatkin luonteva valinta .

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #267

Kirjoittaako se nykyään Turk(k)i(la)n Sanomiin? Vai Mielipuolisiin Valheisiin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #267

Kyllä se tänne kohta ilmestyy, ilkkumaan suvakeille persujen vaalimenestyksen johdosta.
Ei se yksinkertaisesti malta olla tulematta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #290

Onhan se varmaan ehtinyt jo kopioimaan paljon juttuja joita voi sitten liittää yhteen ja kutsua omiksi puheenvuoroikseen.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

12.04.2019;

"Valtuutettua natsiksi kutsuneelle toimittaja-kirjailijalle vaaditaan tuomiota kunnianloukkauksesta - oikeus antaa ratkaisun tänään"

"Toimittajan mukaan valtuutettu on itse aktiivisesti häirinnyt häntä."

YLE: 12.4.2019; https://yle.fi/uutiset/3-10735275

*

Kiinnostava päätös tulossa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Multikiinnostava ratkaisu tulossa:

journalistisesti,
poliittisesti,
inhimillisesti,
sananvapaudellisesti,
oikeudellisesti,
julkisuudellisesti
etc

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Samalla koko oikeudenkäynti on pelkkä fasistien vallannäyttöshow.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Nyt tuli ratkaisu alioikeudesta:

Toimittaja Johanna Vehkoo sai rikostuomion Junes Lokan kunnian loukkaamisesta
Tänään klo 13:05 (muokattu klo 13:06)

Junes Lokka ja syyttäjä vaativat toimittaja Johanna Vehkoolle sakkoja kunnianloukkauksesta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/42a60e7d-28cf-4...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Juttu menee luonnollisesti Hoviin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hiljaista on. Turkkiloita ja muita taitaa vähän hävettää.

Tommi Mäkinen

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/42a60e7d-28cf-4...

Vehkoo syyllinen, oikeus voitti :D
Vehkoolle sakkoja kunnianloukkauksesta, Junekselle korvauksia, kai Vehkoo joutuu sen sysipaskana laikinaisesna 22 000€;n laskunkin maksaa :D

Tää meni just niin oikein.

Muistakaa että Toi Juneksen vuosien häirinä oli oikeasti, että Junes yritti puhelimella soittaa sille 2 kertaa joskus aikoja sitten.

Faktantarkistelija puhui aivan uskomattomat määrät paskaa tässä jutussa.
Sehän täs ois niistäkin joutanut saada tuomion?
Todistettavasti lukemattomia valheita. Yhessä vaiheessa tuomarikin joutui oikaista Vehkoon laatu-asianajajaa, että älä valehtele :D
Ristus mitä pellejä!!

Tommi Mäkinen

PETRA PETRA MILTÄ NYT TUNTUU, KAIKKI VALHEENNE PALJASTUU :D :D :D

Todella kauheita tyyppejä..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kokoomuseliitineliitin kaverit näyttäytyvät täällä.
Suomalaisen perhetytön perikuva on nitistettävä jotta oikeistovalta olisi totaalinen, huutaa Tommi Mäkinen.
Bannonin ohjeiden mukaan Turkkila tämän vyöryn pisti alulle. Nyt poistunee takavasemmalle.

Tommi Mäkinen

Mitä sä höpötät? Voi vain kuvitella miten sinuakin vituttaa kun nää sun kaveris lopultakin paljastuu ihan säälimättömiksi valehtelijoiksi.

"Suomalaisen perhetytön perikuva"

Hä? Ei todellakaan ole mikään suomalaisen perhetytöt perikuva, tollee maanisesti valehteleva paska :D Valehtee kymmeniä kertoja todistaakseen omaa sairasta maailmankuvaansa ja vahingoittaakseen muita. :D
Ei todellakaan ole normaalit suomitytöt tollasii ei.
Sairasta edes ajatella/puolustella noin.

Nyt on Sinikin ihan vitun väärässä, häpeä!!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #300

Johanna Vehkoo on suomalaisen perhetytön perikuva.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #301

no sitten se sulle on :D tommoi kammottava valehtelija, jotkut sanoneet niin narsistiksi ettei tässäkään voinut vaan sanoa junekselle että joo meni vähän yli myönnän, vaan piti alkaa mahdoton taistelu siihin että hänellä supertoimittajalla on oikeus solvata ketä haluaa. vehkoohan ehdotteli yhessä vaiheessa sitäkin, että toimittajiin eli häneenkin kohdistuvat häirintäkeissit pitäisi suoraan ohjautua valtakunnansyyttäjälle. He ovat niin hyviä tärkeitä ihmisiä.

Sun mielestä toi on traditionaalinen ihan persus suominainen?
Ei vitussa oo, ei ne tollasii sairaita ylimielisiä valehtelijoita ole.
Ilmankos sä ite oot vähä tommonen samanlainen..

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset