Matias Turkkila

Piilokorruptio-Suomi kaunistelee, lietsoo paniikkia ja tuhoaa kriitikot

Nyt tulee aika tylyä tekstiä. Mutta on tosi vastenmielistä katsoa, miten eri tiedotusvälineet on valjastettu toistamaan kritiikittä piilokorruptiivistä sanomaa.

Propagandaa on läpi maailman historian tehty siksi, jotta suuri yleisö saataisiin tekemään ITSELLEEN EPÄEDULLISIA RATKAISUJA. Tämä sama ilmö on kirkkaana näkyvissä Suomessa.

Temppu tehdään huudattamalla yksisanaisia käsitteitä julkisuuteen, ja hakkaamalla niitä ihmisten tajuntaan valtavalla volyymilla. Sanat ovat joko myönteisiä tai kielteisiä. Niiden tarkoitus on joko kaunistelu, paniikin lietsonta tai kriitikoiden tuhoaminen.

SoteUUDISTUS. MaakuntaUUDISTUS. ValinnanVAPAUS. Tai: TyövoimaPULA. IlmastonMUUTOS. Tai: FOLIOHATTU, ÄNKYRÄ, TIETEENVASTAINEN, TROLLI, RASISTI.

Katso video.

https://

Videon teksti: 

Jos olet pienituloinen, niin menoistasi arviolta 60 prosenttia kuluu asumiseen, ruokaan ja liikkumiseen. Siis 60 prosenttia! Varsinkin asuminen ja energia on viime vuosina kallistuneet todella paljon.

Tulevissa eduskuntavaaleissa ehdolla on puolueita, jotka tuputtaa toimia toimien perään, jotta elämästäsi tulisi vielä kalliimpaa. Tietenkään kukaan poliitikko ei ole niin hullu, että sanoisi ääneen haluavansa korottaa sähkölaskusi tai asumisesi hintaa - mutta niin tapahtuu silti. 

Juuri näiden asioiden kimppuun ollaan käymässä - siis asumisen, ruoan ja liikkumisen - vaikka ne ovat jo ennestään aivan sikakalliita.

+++

Moni poliitikko vakuuttelee olevansa yhteisellä asialla, ja moni toimii hyvässä uskossa. Mutta ikävä fakta on, että Suomen poliittinen järjestelmä toimii joissain tapauksissa ihan samalla tavalla kuin loinen.

Kun tämä systeemi haluaa myydä kansalaisille jotain, mistä on ihmisille haittaa, systeemi ei koskaan puhu varsinaisesta asiasta, vaan kiertää sen. Sen sijaan julkiseen keskusteluun rakennetaan jokin termi, jota sitten toistetaan loputtomiin.

Termissä on aina yksi sana.

Yksi näistä iskusanoista on TYÖVOIMAPULA. Sitä hokemalla yritetään lyödä duunarit kyykkyyn ja roudata maahan lukutaidottomia maahanmuuttajia. Heistä suuri osa ei työllisty koskaan - ja he, jotka työllistyvät tekevät duunia niska limassa esimerkiksi eliitin ravintoloissa. Luit ehkä äskettäin nepalilaisten ravintoloiden työntekijöiden 16-tuntisista työpäivistä.

Lisää esimerkkejä. Äskettäin kokoomus yritti VALINNANVAPAUS-termiä loputtomiin rummuttamalla puhaltaa suomalaisen terveydenhuollon kansainvälisille terveysjäteille.

Ei onneksi onnistunut.

Keskusta puolestaan yritti äsken vyöryttää Suomeen MAAKUNTAUUDISTUSTA. Tällä oli ihan muita tarkoituksia kuin suomalaisten terveydenhuollon laittaminen kondikseen. Keskusta halusi sementoida valtansa maakunnissa ja omaan piiriinsä loputtoman määrän lisää poliittisia duunipaikkoja.

Lisää termejä.

Nyt ILMASTONMUUTOS-sanaa hokemalla halutaan meidän kiusaksi tuputtaa lisää lakeja, jotka eivät toimi kenenkään eduksi - paitsi tietenkin niiden, jotka tätä ovat meidän niskaan kaatamassa. Ilmastonmuutoksen varjolla elinkeinoelämä haluaa myydä sinulle lisää autoja. Lisää sälää, mitä et muuten tarvitsisi. Vihreä laita kaapata itselleen lisää työpaikkoja ja asiantuntijavirkoja valtion piikkiin. Ihan niin kuin keskusta maakuntauudistuksessa. 

Nämä käytetyt yksisanaiset termit voivat olla joko positiivsia tai negatiivisia. Positiivinen sana on spinnausta ylöspäin - eli luodaan huonolle asialle myönteinen kierre. ValinnanVAPAUS. MaakuntaUUDISTUS. Negatiivisella sanalla lietsotaan paniikkia. TyövoimaPULA. IlmastonMUUTOS.

Kaikkien näiden termien takana - työvoimapula, ilmastonmuutos, valinnanvapaus - piilee tasan yksi käyttötarkoitus: Siirtää sun rahat jonkun muun taskuun.

Rumalla lapsella on monta nimeä: Jotkut kutsuu tätä MAAN TAVAKSI. Mä kutsun sitä PIILOKORRUPTIOKSI.

Tämä järjestelmä on törkeä, mutta se harvoin rikkoo suoraan lain kirjainta. Tämä johtuu siitä, että koko piilokorruptiivinen järjestely ulottuu lakia säätäviin elimiin asti. Lait tehdään tahallaan sellaisiksi, että ne suosivat puolueiden omia poliittisia taustaryhmiä.

Kuka kannattaa tätä järjestelmää? Ne tietenkin, jotka hyötyvät siitä. Valitettavasti heidän voitoillaan on yksi ainoa mahdollinen maksaja - SINÄ.

Kansalaisten lisäksi ei ole ketään muuta, jota kupata.

Ketkä vastustavat tätä järjestelmää? Aika harva, koska tämä systeemi on tosi vahva. Jos sitä vastaan yrittää tapella, niin sillä on muutama keino. Ensin se yrittää ensin vaieta asian kuoliaaksi. Jos tämä ei onnistu, se yrittää yksinkertaisesti ostaa ne, joista voisi olla  sille harmia. Jos tästäkään ei ole apua, vastustajien maine yritetään tuhota.

Olet saattanut huomata tällaista.

Niinikään leimakirveet ovat yksisanaisia. FOLIOHATTU, ÄNKYRÄ, TIETEENVASTAINEN, TROLLI, RASISTI.

Aina yksi sana.

Aina yksi kansan syviin riveihin juurrutettava sana.

+++

Olen kirjoittanut tästä asiasta tosi paljon. Lukenutkin joskus.

Kokonaisuuden lopputulos on aika julma, ja hinta on tavalliselle suomalaiselle tosi raskas.

Mutta ihan oikeasti, tämän hulluuden täytyy loppua.

Ja se loppuu, jos se lopetetaan.

Yhteiskuntien politiikan korruptoituneisuus on mahdollista nostaa päivänvaloon. Se on ainoa keino, miten sitä vastaan voi tapella. Tämä asia pintaan kaikkialla muuallakin Euroopassa - ihan siitä syystä, että ihmisten loputtomalle kuppaamiselle on nyt tullut raja vastaan. Ei ole enää mitään, mistä kupata.

Mä toivon, että sä puhut näistä asioista mahdollisimman monen kanssa. Tutki itse, ja yritä nähdä asioiden todellinen hahmo niiden naamioiden takaa, joita sinulle yritetään tyrkyttää.

Kehityksen suunnan voi muuttaa. Tämä on välttämätöntä, koska ei tulevaisuus voi olla pelkästään sitä, että oravanpyörä vain kiihtyy ja kiihtyy.

Äänestä.

Mä olen Matias Turkkila, ehdolla Helsingissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Väärä kohderyhmä, Suomessa ei saa 10-vuotiaat äänestää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Voi tosin vedota johonkuhun eläkeläiseen, joka muistaa 60-luvun nuorisopastorit.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ravintolassa lastenannoksen tilaaviin, sääli etteivät he saa vielä näissä vaaleissa äänestää.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #4

OMG, LOL, ROFL! MÄ luulen että mä en niinquu sittenkään TO-DEL-LAKAAN äänest, tiätsä, persuui. Vähänksmää meinasi ensteks mut nyt mä ole ihan et daa-aa, siis oikeesti, whats the poiint?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #12

”Mutta ihan oikeesti, tämän hulluuden pitää loppua. Ja se loppuukin, jos se lopetetaan”.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

"Väärä kohderyhmä, Suomessa ei saa 10-vuotiaat äänestää."

Tyylikysymykset sikseen, mutta mistä asiasta olit eri mieltä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No onhan jo yleisesti ottaen älytöntä väittää, että poliitikot päättävät asumisen, ruoan ja liikkumisen hinnasta. Eihän niin ollut edes DDR:ssä. Tällainen antaa vain poliitikoille liikoja luuloja itsestään.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #24

Mä olen ymmärtänyt, että kaavoituksella, verotuksella, säätelyllä ja lainsäädännöllä on kaikilla melkoinen vaikutus eri asioiden hintoihin. Toki vielä muitakin tekijöitä. Vai väitätkö todella, että nämä eivät vaikuta hintoihin.

Snellman vain haluaa pääasiassa öyhöttää ja riidellä kanssa öyhöttäjineen.

Ilmeisesti myös joillakin veroilla myös halutaan suoraan nostaa hintaa, vaikka kaikilla veroillahan on hintaa ja kustannuksia nostava vaikutus.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Lukutaidotto-MII
Maahanmuutta-JII!

Onko tämä nyt sitä nuorison suosimaa räppiä? : D

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ellen väärin muista niin, persut olivat hallituksen alkutaipaleella hyväksymässä niin valinnanVapautta, kuin myös maakuntaUUdistusta.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Vaikka iskusanat säilyvät samana, niiden sisältö vaihtuu vuosien kuluessa.

Soten alustava kaava speksattiin 2015 hallitusohjelmassa. Ensin piti toteuttaa julkisten sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatio ja rakenneuudistus. Sitten rahoitus. Vasta vihoviimeisenä ottaa käsittelyyn valinnanvapaus. Kyseisen termin määrittely hallitusohjelmassa on ultralöyhä: "Selvitetään valinnanvapaus-mallin yksityiskohdat".

Varsinainen tappelu alkoi vasta, kun hallitus aloitti toimintansa.

Politiikka tuntuu välillä äärettömän pitkäpiimäiseltä ja jahnaavalta, mutta hitaudessa on puolensa. Ne asiat, joita keskusta ja kokoomus yritti soten varjolla runnoa läpi, paljastuivat. Jos prosessi olisi ollut nopea, näin ei olisi käynyt.

Kyllä, PS teki hallituksessa ollessaan karkeita virheitä. Soini-johtoinen toiminta oli tahdotonta ja huonoa. Tämä näkyi kannatuksessa - kuten kuuluukin.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Arto ,muistat väärin Ne oli Smurffit jotka oli hyväksymässä, potkittiin
sen takia Persuista pois.

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela

Taidat itse muistaa väärin, hallituksessa oli 2015-2017 kesään asti vain persuja, jotka kaiken lisäksi hyväksyivät hallitusohjelmansa yksimielisesti.

Sinisiin siirtyneet, persuista eronneet jatkoivat, jatkavat sovittua ohjelmaa, kunnes tulee uusi hallitus, uusine ohjelmineen ja se onkin sitten eri juttu.

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela

ONKO ALAIKÄISIIN KOHDISTUVIEN SEKSUAALIRIKOSTEN TEKIJÖIDEN ESILLE TUONTI VALIKOIVAA, MIKSI TÄSTÄ KANTASUOMALAISTEN TEKEMÄSTÄ VAIETAAN, MISSÄ VIIPYY PERSUJEN KANNANOTOT KOHDISTUEN TEKIJÖIHIN, JOTKA OVAT TÄLLÄ KERTAA SUOMALAISIA.

Kyllä politiikassa mukana olevien, erityisesti nyt ehdolla olevien on uskallettava ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin, miettimättä sitä onko se kirjoittajalle eduksi vai haitaksi.

Lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia on tässä maassa tapahtunut varmaan koko itsenäisyyden pituisella ajanjaksolla ja niiden uutisointi, julkinen käsittely on viime vuosikymmeninä kasvanut ja viime vuosina suorastaan tulvinut median kautta, nostattaen vihaa ja lunkkaysvaatimuksia, ym. ja kohdistunut pääosin ulkomaalaistaustaisten tekoihin.

Kuitenkin valtaosan rikoksista on tehneet kantasuomalaiset ja osan ulkomaalaistaustaiset. Miten niitä sitten voisi parhaiten ehkäistä, onko rangaistusasteikko ollut liian matala, vai onko kyse asiaan liittyvien vaarojen ja rikokseen johtaneiden toimintatapojen riittävä ennaltaehkäisevä tunnistaminen jäänyt kertomatta lasten kanssa toimiville.

Valistuskohteina tulisi olla erityisesti koti, vanhemmat, koulut ja muut yhteisöt, joissa on lapsille suunnattua ohjattua toimintaa, joiden puitteissa toimii aikuisia ja on rikoksia syntynyt ja rikoksen vaara on aina suuri.

Valistuskohteina tulee olla myös turvapaikanhakijoiden käyttöön otetut vastaanottokeskukset ja muut asumiseen tarkoitetut asuintalot. Aikuisten turvapaikanhakijoiden kanssakäymistä alaikäisten kanssa tulisi paremmin seurata ja tarvittaessa siihen puuttua mm. ostoskeskuksissa, ym. julkisissa tiloissa, koska se on ollut joidenkin rikolliseen toimintaan taipuvaisten yksi keino nettikontaktien lisäksi hakeutua alaikäisten tyttöjen seuraan tunnetuin seurauksin.

Rangaistuksiin liittyen, tulisi rangaistusasteikon alapäätä koventaa, sen lisäksi miten ko. lakia on jo muutoin kovennettu. Rangaistuksen tulee lain yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan olla samasta rikoksesta yhtä kova riippumatta siitä onko tekijä suomalainen vai ulkomaalaistaustainen.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Nuo lasten seksuaalirikokset ovat osa kansainvälistä lapsiin kohdistuvaa pedofiilirinkiä josta tuomittiin jo muutama vuosi sitten es.saksalainen sdp poliitikko.

Eivät kuulu näihin suomessa tehtyihin kokoomuksen ja keskustan lapsien tekosiin.Tästä kansainvälisestä ringistä oli uutisia jo aikoja sitten muissa maissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mitä pahaa siinä on, että nuoret tapaavat toisiaan ostoskeskuksissa? En yhtään ihmettele, jos jo nuorina maailmaa nähneet turvapaikanhakijat kiinnostavat pieniäkin tyttöjä. Ei normaalia kanssakäymistä voi raiskausten pelossa lopettaa.

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela

Juu, normaalia kanssäkäymistä ei kukaan ole kieltämässä vaan sellaisia epäterveitä touhuja joissa reilusti yli kaksikymppiset miehet hengailee lasten (tyttöjen) kanssa.

Nämä hengailut johtaa usein sellaisiin tilanteisiin että lapsia houkutellaan yksityisasuntoihin ja loppu onkin sitten luettavissa lehdistä..........

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Olet siinä oikeassa, että nimenomaan alarajaa tulee koventaa.

Kts esim:

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-muuntoranga...

.. sekä:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/266771-seksuaalir...

Vakaviin rikoksiin syyllistyneiltä ulkomaalaisilta tulisi ottaa kansalaisuus pois.

Kts esim: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/266499-eero-heina...

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela

Miksi tästä asiasta ei nouse samanlaista kohua ja meteliä kuin Oulun tapauksissa. Alaikäisiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat yhtä vakavia ja tuomittavia, teki niitä sitten kantasuomalaiset tai ulkomaalaistaustaiset.

Persujen luulisi olevan eniten äänessä tässä asiassa, jossa päätekijät ovat suomalaisia. Onko persuilta tulossa julkinen kannaotto ja tuomitseminen tässä 2004-2016 pituisella ajalla tapahtuneessa törkeässä rikossarjassa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

200 hukkasyöjää eli verorahoilla elätettävää laiskaa työtävieroksuvaa pummia istuu suomen päässä Arkadianmäellä ja 750 loiseläjää lisää eu päämajassa.Apulaisineen.Tämä sirkus on naurettavaa näytelmää jota veronmaksajien rahoilla toistetaan aina aika ajoin.Nämä suojatyöpaikkalaiset ja muut pummit joita elätetään suomessa vuodesta toiseen ovat se suurin täysin turha menoerä tässä eu diktatuurissa.

Suomessa ei ole työvoimapulaa,ei rasismia,ei muitakaan näiden loiseläjien mainostamia ongelmia.Ainoat ongelmat ovat näiden kokoomus ja keskustapoliitikoiden tuomia kuten Turun terroristiteko,lapsiraiskaukset,naisten raiskaukset ynm.rikokset ja niiden puolueiden jotka ovat olleet hyväksymässä suomen itsenäisyyden tuhoamisen ja luovuttamisen vieraille valtioille.

Kun hallituksessa istuu(oikeuslaitosta myöten) sisäpiirien maksetut syöttiläät joiden perse ei mahdu edes audin takapenkille(nuoret naiset!) ja joiden asema on ostettu,kuten muissakin elimissä ,lammaslauma saa sitä mitä sille kuuluukin:aivopesua ja manipulointia.Ala median ja poliitikoiden sekä julkkisten naamat ja naimiset,joilla ratsastetaan eduskuntaan rahan avulla.Jopa presidentin pallille päästään rahalla.

YLE ja muu propagantatuuttien lauma jota kokoomus ohjailee mediamogulinsa ,miljonääri kansanedustajansa ynm.kumpp.avustamana jakaa eläkeläisille äänestäjilleen aivopesukampanjoitaan.Näihin menneisyyden haamuihin uppoaa venäjäviha ja muut rasistiset kampanjat joita kohdistetaan venäläisiin henkilöihin suomessa ,nimittelyt ja ryssittelyt jne. joilla kokoomus ratsasti jo 2008 .Sekä tietysti VIHA ja sen lietsonta omia kohtaan.Kokoomuksen "heikompi aines"keskustan roskasakki jne.joilla suomalaisia mustamaalataan julkisuudessa.

Suomessa sisäiseen korruptioon kuluu veronmaksajien rahaa tuhansilla miljoonilla euroilla,ja nämä veroparatiisitilien omistajat istuvat suojatyöpaikoissaan palkinnoksi epärehellisyydestään.Eu korruptio siihen päälle laskuineen,joita elättilauma suomalaisten niskaan on laittanut.

Kokoomuksen ja keskustan äänestäjäkuntaa eli hyvätuloisia eläkeläisiä ei tulevaisuus kiinnosta koska ei ole omia lapsia vaan suojatyöpaikat tai eläke saatu ennen nykyaikaa.Nuoret joutuvat muiden ohessa maksamaan tämän pummilauman elättämisen tulevaisuudessa,eivät he jotka ovat päässeet eläkkeelle vanhaan hyvään aikaan.Näiden verorahoilla itsensä elättäneiden ministerien ja muiden syöttiläiden ja suojatyöpaikkalaisten eläkkeet taas maksatetaan nuorilla ja muilla palkansaajilla 2030 vuoteen asti.

Hallitus raahaa suomeen lisää työttömiä nuoria miehiä kun omasta takaa on jo 100 000 syrjäytetty yhteiskunnasta.MITÄÄN TOIMIA EI OLE KOKOOMUS TAI KESKUSTA TEHNYT HEIDÄN TAI MUIDENKAAN ETEEN.Pääasia on halpatyövoima ja ihmisten hyväksikäyttö.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

MATU, RAISKAAJA, MAAHANTUNKEUTUJA, TERRORISTI, SUVAKKI.

Persuilla on sitten ihan erilaista propaganDAA

Tämä propaganda vetoaa alle 100 äo:n omaaviin eli perussuomalaisten kannattajiin.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Petteri soveltaa opittua. Hyvä.

Mä löysin kaaauuuuaaan aikaa sitten blogikirjoittaja Jussi K. Niemelän erinomaisen kirjoituksen , joka kritisoi naistutkimusta. Se oli tosiaan silloin 2006 vielä naistutkimusta.

Niemelä käytti kirjoituksessaan käsitettä SANAMAGIA. Sen pointti on, että KIELTÄ MUUTTAMALLA TODELLISUUSKIN MUUTTUU.

Niemelä kirjoittaa:

”Feministisessä jälkistrukturalistisessa teoriassa kieli on näin ollen poliittisen kamppailun taistelukenttä."

"Sanamagian avulla voidaan uskotella, että nimeämällä ilmiöt uudelleen, ne muuttuvat tai katoavat."

"Sanamagiaan kuuluu myös väite siitä, että rationalismi, tiede ja objektiivisuus – kuten biologiset tosiasiat sukupuolista – ovat vain ”miehisen epistemologian” ja ”patriarkaalisen tieteen” tuotoksia, ja näin ollen subjektiivisia ja suhteellisia."

http://keisarinna.blogspot.com/2006/09/lyhyt-johda...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Taidanpa tulla Ritala sinun divari myymälän ovelle pyytämään nimikirjoituksia asiakkailtasi ja tietenniin itseltäsi, todennäköisesti ensimmäisen tunnin aikana törmään sataan neroon ;)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos pienituloisen tuloista menee 60 pinnaa asumiseen, ruokaan ja liikkumiseen, on kehityksen suunta ollut loistava. Toivoa sopii että linja pysyy ja paranee myös jatkossa. Joku viitseliäämpi voi tietty tarkastaa tuon prosenttiluvun paikkaansapitävyyden.

Muistanpa turhan hyvin aikoja 70/80-luvuilta ja sen jälkeenkin kun piti valita ostaako perheelle ruokaa vai maksaako vuokra.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Luvut Tilastokeskukselta. https://www.stat.fi/til/ktutk/2016/ktutk_2016_2018...

En pidä "loistavana kehityksenä" sitä, että pienituloisten tuloista niin suuri siivu hupenee nouseviin energian ja asumisen kustannuksiin.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Menee 60 prosenttia helposti rikki suurituloisellakin. Tonttimaa Westendissä on arvossaan, eivätkä Teslojen osamaksut nekään vähäisiä ole.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Matias. Pidin. Puhut asiaa. Älä vaikene. Nyt on, H-hetki. Uuden upean "aatto". Tsemppiä työhön, ettemme vajoa kokonaan, pohjattomaan yöhön. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Herättävää tekstiä!! Noihin ongelmiin tulisi voida puuttua. Se vaan tuppaa menemään niin, että vaalien jälkeen näitä ei enää kukaan muista. Perussuomalaisten vaaliteemat katosivat seuraavana päivänä viime vaalien jälkeen. Luin kyllä kohdan #14. Toki samaa tautia esiintyi ainakin yhtä paljon myös pääministeripuolueessa.

Mutta miten voidaan olla varmoja, että entinen ei toistu. Perussuomalaiset näyttäisivät pääsevän vaa'ankielksi. Voivat päättää tuleeko oikeisto- vai vasemmistohallitus ja huudattaa itselleen kovan hinnan. Hieman kuitenkin haiskahtaa sille, että historia tulee toistamaan itseään seuraavassakin hallituksessa. Hovikelpoisuus näyttää kehittyneen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset