Matias Turkkila

Yksi turvapaikanhakija, miljoona euroa

Videoblogi aiheesta, josta ei millään haluttaisi puhua, eli maahanmuuton kustannuksista. Kuten Suomen Perusta -ajatuspaja laski, yhden Suomeen tulevan humanitaarisen maahanmuuttajan elinkaarikustannus on noin miljoona euroa.  

Youtube, 4 min 57 sek. 

Videon teksti ohessa: 

"Helsingin valtuustossa keskusteltiin jälleen kerran siitä, minkälaisia palveluita kaupungin pitäisi tarjota paperittomille. Tästä aiheesta on juteltu monta kertaa aiemminkin vuoden sisällä.

No minä olen sitä mieltä, että henkilöt, joilla EI lupaa täällä oleiluun, tulisi ohjata pois. 

Samaa mieltä on tietenkin kaikki muutkin valtuuston perussuomalaiset. Meillä on tosi hyvä ryhmä, ja se auttaa kestämään kaikkea sitä punavihreää hulluutta, jota vastaan tulee. 

Helsinki, Vantaa ja Espoo itkevät jo nyt valtiolta lisää rahaa, kun ne tietävät, mitä on tulossa. Kaupunginjohtajat puhuvat valtavista haasteista ja vaativat reilumpaa rahanjakoa.

Syvä epäusko valtaa minut usein kun valtuusto avaa tämän matopurkin. Insinöörijärjellä ei pysy mukana niissä ajatusketjuissa, joita salin vasemmistolaita esittää.

Eikä kukaan puhu koskaan rahasta.

Niinpä mä puhun siitä nyt.

+++

Suomessa on pitkään vallinnut suuri haluttomuus laskea humanitaarisen maahanmuuton kustannuksia. Ulkomailla näitä on laskettu, eivätkä tulokset ole kovin kauniita.

Noh, Suomen Perusta -ajatuspaja selvitti asiaa tosi pitkään. Syntyi 650-sivuinen tieteellinen tutkimus, joka on nojaa THL:n ja Tilastokeskuksen toteutuneisiin lukuihin.

Tulokset ovat täysin tyyperryttäviä.

Yksi turvapaikkataustainen henkilö tarkoittaa Suomelle pyöreästi miljoonan kustannusta. Tämä kulu ei tietenkään lävähdä tiskiin heti, vaan pitkän ajan kuluessa. Kyse on elinkaarikustannuksesta. 

Vuotuinen kustannus yhdestä henkilöstä on noin 20 000 euroa miinusta.

Siis kaksikymmentätuhatta euroa. 

Suomalaisten keskipalkka oli viime vuonna noin 3300 euroa. Verorosentti on noin 20. Eli yksi suomalainen maksaa keskimäärin noin 7300 euroa vuodessa tuloveroja, puhumattakaan muista veroista.  

Eli yhden humanitaarisen haamanmuuttajan kulujen kattamiseksi tarvitaan kolmen suomalaisen koko tuloverokertymä.

Aikamoista.

Nuo luvut siis koskivat yhtä turvapaikanhakijaa. Mites, jos heitä tulee enemmän? Niinkuin yleensä tulee. 

Yhden tulijan kustannus on siis miljoona.

Tuhat tulijaa tarkoittaa tuhatta miljoonaa. Siis miljardi.

Tämä on suunnilleen se suuruusluokka, joka on aiemmin Suomeen tullut pakolaiskiintiössä. Tuhat tulijaa, miljardin verran maksettavaa suomalaisille.

+++

Eri poliittisista ryhmistä, muun muassa kokoomuksesta ja SDP:stä on esitetty kymmentä tuhatta turvapaikanhakijaa vuodessa.

Tämä tarkoittaisi Suomelle kymmenen miljardin uusia vastuita vuodessa. Erityisen ikävää tässä on se, että tämä summa on kumulatiivinen. Eli että summa kasvaa samalla mäjäyksellä joka vuosi.

Eli: Jos otetaan tänä vuonna 10 000 turvapaikanhakijaa, seuraa tästä Suomelle lasku, jonka suuruus on vuosien aikana 10 miljardia.

Mutta jos seuraavana vuonna otetaan uudet 10 000 turvapaikanhakijaa, niin näistä seuraa lasku, joka on yhtä suuri kuin se edellinen. Eli ollaan jo 20 miljardissa. Siis vain kahden vuoden aikana.

Jatketaan kolme, neljä, viisi vuotta, ja päästään hyvin äkkiä niin järkyttäviin lukuihin, että laskimesta loppuvat nollat.

+++

No mitä Suomen pitäisi tehdä?
Mitä Helsingin pitäisi tehdä?

Mä törmään tosi usein vihreissä sellaiseen ajatteluun, että kun on ihminen kyseessä, ei ole soveliasta laskea kustannuksia.

Sori vaan, mutta on pakko.

Nämä luvut oli pakko laskea auki, vaikka vuosikausien ajan eri ministeriöt kategorisesti kieltäytyivät laskemasta sitä, mitä niin järjettömän paljon hehkutettu maahanmuutto oikein maksaa.

Kun luvut on nyt selvillä, on aika valita, halutaanko me jatkaa tällä tiellä?

Mä en halua.

Mun mielestä Suomella ei ole velvollisuutta ottaa kymmentätuhatta turvapaikanhakijaa vuodessa. Eikä tuhattakaan. Hyvin harvalla maalla on ylipäätään mitään kiintiöpakolaisjärjestelmää. Puretaan nykyinen malli, ja pidetään ovet kokonaan nyt ainakin toistaiseksi kokonaan kiinni.

Mun mielestä Helsingin kaupungin ei myöskään pidä edistää paperittomille tarjottavia laajoja palveluita, koska ne toimivat niin ilmiselvinä vetovoimatekijöinä.  
  
Tämän hulluuden täytyy loppua. 

Sunnuntaina on eduskuntavaalit.

Mun nimi on Matias Turkkila. Olen ehdolla Helsingissä."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Yksi syrjäytynyt nuori 1.2 miljoonaa euro. Heidät voisi ottaa huomioon.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Niimpä. Pitäisi auttaa näitä syrjäytyineitä nuoria! Eikä kaikenmaailman väkeä toiselta puoelta maapalloa!

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Mediaseksikkäille punavihreille joku syrjäytynyt ihminen on yks hailee. Niitä pitää lakaista syrjään, jotta saadaan tilaa yökerhoissa pörääville muslimimiehille ja rajattomasti rahaa heidän (tehtaillen 7 lasta) perheilleen.

Suoristan mutkia tällä kommentilla. Tiedän. Mutta nyt tarvitaan krouveja konsteja. Ja after all - punavihreät eivät juuri keskustele muiden kanssa, vaan osoittavat niitä sormellaan, keitä huutavat rasisteiksi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #7

Oikeat muslimimiehet eivät käytä alkoholia .
Yökerhoissa taitaa pörrätä ihan muuta porukkaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #8

Oikea muslimimieshän muuttuu vääräksi muslimimieheksi hyvin herkästi, esimerkiksi räjäyttäessään itsensä jihadistisessa iskussa. Niin ehkä myös yökehon ovella, mennen tullen?
Ja onko kommentoija Solin ihan varma, ettei vääriä muslimimiehiä olisi tullut myös maahanmuuttajina Suomeen?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Teppo Syvärilä

Kannabishöyryssä syrjäytyy !

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Tähän voitasiin kysyä, että onko näille syrjäytyneille nuorille hyötyä vai haittaa siitä, että maahan päästetään paljon erittäin syrjäytymisherkkiä nuoria lisää?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo, luin myös tuosta nuorien syrjäytymisestä ja summista, eikä kukaan oikeastaan lotkauta korviaan ja sitten pitää haalia lisää jengii maailmanääriltä tänne syrjäytymään. Melko sakeeta touhua.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Teologian tohtori Juha Ahvio tuo kirjassaan "Eurooppa ja Suomi islamisoituvat" esiin, että Tanskassa integroitumattomien, sosiaalikuluja kuluttavien, maahanmuuttajien osuus sosiaaliavustuksista on jo noin 40 prosenttia. Paljonko Suomessa, Ai niin, sitähän ei saa paljastaa, niin kuin Turkkilakin toteaa!!

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Olen äänestänyt juuri sinua, Matias.

En kyllä olisi uskonut tätä vuosia sitten, mutta toisaalta; minä olen hiukan muuttunut - havahtunut.

Jos pääset läpi - tee hyvin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

En ole varma, tuleeko Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista kokonaisuutena koskaan taloudellista nettohyötyä Suomelle, mutta eräs ajatusvirhe Turkkilan laskelmissa kuitenkin on. Tuon mukaan kukaan turvapaikanhakija ei koskaan työllisty, eikä maksa siis veroja. Näinhän asia ei kai sentään ole.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ei todellisista turvapaikkaa hengenhädässä etsivistä maahanmuuttajista voi valitettavasti olettaa kovin nopeasti tulevan valtiontaloutta hyödyttäviä veronmaksajia. Se täytynee hyväksyä?

MUTTA! Näissä maahanmuutokeskusteluissa ei millään tajuta, että suurin Suomeenkin tullut maahanmuuttajajoukko on elintasopakolaiset ja valtiosta ja paikasta toiseen ajelehtivat integroitumaan haluttomat henkilöt. Heitä ei tänne kaivata sosiaaliavun varassa elämään. Kuinkahan monta kymmentä prosenttia sosiaaliavustuksista uppoaa tällaisiin henkilöihin?
Näiden "maahantunkevien" määrää on syytä selvästi rajoittaa kun se vielä on mahdollista.

On huomioitava, että matalapalkka-aloille nopeasti työllistyvien hyöty veronmakasajina saattaa olla kyseenalainen elleivät tule palkallaan toimeen ja joutuvat hakemaan kaikenlaisia avustuksia. Tosin hyödyttävät työntekijöinä aloja, joille ei hakeudu kantaväestöä. Ei ehkä suurellakaan lisäpalkalla?

Huoltosuhteen kannalta lisäkäsiä tarvitaan jatkossa, mutta kansantaloutta hyödyttävällä tavalla, muuten ei suurikaan lisäväki ole hyväksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset