Matias Turkkila

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskuntavaali 2019

Teatterinjohtaja Sipilä pelaa korkeaa peliä

Mitä pääministeri Sipilä keskiviikon 17.10.2018 luottamusäänestyksellä ikinä tavoitteleekin, hän ei sitä saavuta.

Sensijaan oheisvaikutukset ovat varmat ja melko ikävät.

Oikeustieteen professori, dosentti Pauli Rautiainen sanoo, että valtiosääntöoikeuden näkökulmasta hallituksen tiedonannolla ei ole merkitystä.

Oikeudellisesti siinä ei tapahdu mitään, jos hallitus voittaa luottamuslauseäänestyksen, kuten todennäköisesti tapahtuu, Rautiainen toteaa.

Käteen jää puhdasta teatteria ja poliittista sapelien kalistelua.

Kansanedustajan palkasta joka kuukausi 1000e ruoka-apuun

Nyt kun vaalit lähestyy ja joka ainoa kansanedustaja on taas niiden kaikkein heikoimpien puolella, niin ehdotan, että jokainen kansanedustaja lahjoittaa joka kuukausi palkastaan 1000e suomalaisille ruoka-apua jakaville järjestöille. Tämä kuukausittainen noin 200 000e jaetaan lyhentämättömänä tasan jokaisen ruoka-apua jakavan järjestön kesken. Tämä toimintamalli jatkuu niin pitkään, kunnes yhdenkään ruoka-apua jakavan järjestön ei tarvitse avata oveaan asiakkaiden puuttumisen vuoksi.

Me emme ole tulleet anteeksipyytelemään!

Jos joka kerta pyytelisimme anteeksi, kun jotkut muut vain niin haluavat, niin emme muuta enää kerkiäisi tekemäänkään. ME EMME tule koskaan pyytelemään keneltäkään anteeksi sitä, että olemme olemassa ja ajamassa tämän maan ja sen kansalaisten etuja ja ensisijaisesti huolehtimassa siitä, että myös jälkipolvillamme on hyvä ja turvallinen tulevaisuus tässä meidän omassa maassamme!

Mitä poliittiset nuorisopuolueet ajattelevat kannabiksesta?

Olisi kiva tietää mitä mieltä he ovat kannabiksen asemasta maassamme. 

Toimiiko kieltolaki?

Toimisiko dekriminalisointi?

Laillistamisen hyödyt vs haitat?

Entä lääkekekannabis? 

Itselääkintä?

Ratkaisuja,rehellisyyttä ja tietoa

Kansanedustaja vai marionetti

Eduskuntavaalien ehdokasasettelu käy joka puolueessa kuumimmillaan ja jokainen lupaa nähtävästi taas tehdä asioita eri tavalla ja paremmin mitä aikaisemmin. Itseltänikin on kyselty, että jos olisin ehdokkaana, niin mihin asioihin silloin puuttuisin. Ihan ensimmäinen asia johon puuttuisin on se, että ensimmäiseksi sinne eduskuntaan pitäisi saada ne parisataa sellaista henkilöä, jotka ovat siellä sillä asialla millä heidät sinne ovat kansalaiset yleesäkin äänestäneet, eli KANSANEDUSTAJIKSI!

Siniset tulevat

Pohjois-Karjalan maakuntalehdessä Karjalaisessa oli pääkirjoituksena tänään alla oleva juttu. Laitan tänne, koska herättää varmasti mielenkiintoa. 

 

Siniset eivät likimainkaan vailla mahdollisuuksia

Karjalainen

SDP:n ryhmäaloite toisen asteen maksuttomuudesta edistää tasa-arvoa

Koulutuksen tasa-arvo on ollut rakentamassa suomalaisen yhteiskunnan menestystä. Suomen nousu yhdeksi maailman osaavimmaksi kansaksi on tapahtunut pitkälti sen ansiosta, että olemme tarjonneet jokaiselle mahdollisuuden kouluttautua ja hankkia osaamista.

Miksi kaupunkikoulujen menestys pitäisi olla hallituksen agendalla?

Viimeistä vuottaan tarpova eduskuntakausi käynnistettiin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Kun talouskasvu on heikko, on järkevä käyttää vähäiset resurssit siten, että huolehditaan peruspalveluista, kuten päiväkodeista ja kouluista, joissa tulevaisuuden osaajat ja tieteentekijät kasvavat. Sipilän hallitus on kuitenkin päättänyt edetä koulutuspolitiikkaan tehtävien kestävien rakenteellisten uudistusten sijaan koulutusleikkausten tiellä.

Mikä selittää demarien menestymisen?

Muistatko mitään puheenjohtaja Rinteen lausuntoja tai sanomisia? Silti puolue on taas gallup-kärjessä. En minäkään muista Rinteestä juuri mitään. Hän on harmaa hiirulainen ja yksi puolueensa huonoimpia puheenjohtajia, silti näillä kannatuslukemilla hän on viemässä puolueensa vaalivoittoon.

Ruotsin Nato-ovi pysyy kiinni

Kun Ruotsi aivastaa, Suomi vilustuu. Suomi onkin ainoa maa maailmassa, jossa Ruotsin vaaleilla on merkitystä, kuten kirjailija Jörn Donner on aivan oikein todennut. Siksi myös meillä seurataan tiiviisti länsinaapurin tapahtumia ja nyt alkaneita uuden hallituksen synnytystuskia.

Valitettavasti huomio on pyörinyt vain yhden asian ympärillä: äärioikeistolaisen Ruotsidemokraattien nousussa. Vaikka voitto oli selvä, maanvyörymäksi sitä voi tuskin sanoa. Korkeintaan se oli muukalaisvihan synkkä mutavyöry.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä